FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 19:57

Znam ja da ovi mladji vole da mahalaju i prenose ko je sta rekao, nije prvi put, ne sapce sigurno neko iz UO-a ili NO-a

Ovo za Husica je svakako za pohvalu, jer tipicni gedzo rumenko sa kojim ne mozes normalno pricati a kamoli se dogovoriti, i svakako da je po prici jednog igraca bio najkurcevitiji igrac prema suigracima, kreten u bukvalnom smislu te rijeci.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 20:02

Hrasno1921 je napisao/la:Znam ja da ovi mladji vole da mahalaju i prenose ko je sta rekao, nije prvi put, ne sapce sigurno neko iz UO-a ili NO-a

Ovo za Husica je svakako za pohvalu, jer tipicni gedzo rumenko sa kojim ne mozes normalno pricati a kamoli se dogovoriti, i svakako da je po prici jednog igraca bio najkurcevitiji igrac prema suigracima, kreten u bukvalnom smislu te rijeci.
Sve tenkre, papak, za malo da nas naguzi. Do juce je bila drugacija situacija, visila tuzba za mobing i isplata cijelog ugovora.
Kako su i sta uradili ne znam ali iz perspektive za klub se zavrsilo extra povoljno. Kako je moglo.
Jos jednom, pohvale za ovo.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 20:04

plavousrcu je napisao/la:Odlican posao. Za tri mjeseca nas je uzeo oko 25.000. Sta je tu dobro? Bavili smo godisnja primanja Memija na ovu prevaru.
Oko 20.000 KM sa ovih 12.000 KM, sto je svakako dobar posao uzme li se u obzir da je imao tro godisnji ugovor, sta mislis da smo mu morali platiti za sve te tri godine !? tako da na kraju ispada da je odlican posao, rijesili smo se kockara i kretena covjeka, sve ostalo je palamudjenje.
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 20:10

Hrasno1921 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Odlican posao. Za tri mjeseca nas je uzeo oko 25.000. Sta je tu dobro? Bavili smo godisnja primanja Memija na ovu prevaru.
Oko 20.000 KM sa ovih 12.000 KM, sto je svakako dobar posao uzme li se u obzir da je imao tro godisnji ugovor, sta mislis da smo mu morali platiti za sve te tri godine !? tako da na kraju ispada da je odlican posao, rijesili smo se kockara i kretena covjeka, sve ostalo je palamudjenje.
Slazem se.
Nasi mu zadali trening u kasne sate, dodje `levat` i `panj` sa advokatom, menagerom, sve uslikaju. Nigdje nikoga, svjetla ugasena. Mobing klasicni. Tuzba i uzme te lopatom. Kako nije dobar posao, ovo meni dodje ko` da je on nama platio jer je sve govorilo da smo na njemu donji dosta vise novca. A izgleda da smo i mi konja spremnog za trku imali.

A to koliko je naplatio svoj crveni i penal je druga prica skroz.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 sep 2016, 20:13

Lako je sracunati. Trazio 17 plata (51.000 KM, plata 3.00). Dobio tri ili cetiri plate i 12.000. Treba dodati menadzera, stan i hranu i minimalno 25.000. Par gore dole, poenta je da onog koga je doveo treba motkom udarati dok ne napusti Grbavicu. Naravno da je bolje nego 50.000, ali je porazno da je on krocio na nas stadion.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 20:22

Kontam ja tebe, nije da nisi u pravu kada sa te strane pogledas.
Ali isto tako, kao u nadrealistima; suti, dobro smo prosli, ko macija guza. Mogao nas je sviju, žik ;)

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 sep 2016, 20:26

Neandertalac je napisao/la:Kontam ja tebe, nije da nisi u pravu kada sa te strane pogledas.
Ali isto tako, kao u nadrealistima; suti, dobro smo prosli, ko macija guza. Mogao nas je sviju, žik ;)
Samo nas gledaj kako smo zadovoljni sto nas je Husic nekakav izuo za 25.000 u tri mjeseca. Porazno je to ljudi, stvarno porazno, a sutra ce krenuti organizovani napadi na Koldzu ako nam odmah ne prebaci 200.000 za istok. Ne znamo s novcima nikako, bacili smo ih mnogo u vodu.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 20:29

plavousrcu je napisao/la:
Lako je sracunati. Trazio 17 plata (51.000 KM, plata 3.00). Dobio tri ili cetiri plate i 12.000. Treba dodati menadzera, stan i hranu i minimalno 25.000. Par gore dole, poenta je da onog koga je doveo treba motkom udarati dok ne napusti Grbavicu. Naravno da je bolje nego 50.000, ali je porazno da je on krocio na nas stadion.
Greda kada je postao predsjednik napravljena je kategorizacija koja se i dan danas primjenjuje, nemaju svi igraci pravo na placen stan i hranarinu, naravno ovi sa vecim platama u koje spada i njegova, pa mozes zamisliti da smo kretenu davali platu od tri milje, hranili ga, jos mu i smjestaj placali :lol: :urnebes:

Shvatam ja poentu sta zelis reci, i sa tim se slazem, ali opet bolje ovako nego po njegovovom, to bi bila havarija i ozbiljan udar na klupski budzet, ostaje nam jos Bogi gdje se necemo provesti bas najbolje, ali opet sami smo krivi sebi.
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 20:39

Eto Hrasno objasnio.

Ili da bude korektno; svi smo u pravu :lol:

Pljuvaci dominiraju temom :rol:

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 20:40

Malo pa malo intervju sa Petrovicem, pozeljan sagovornik novinarima nema sta :D
Petrović: Tuga je ako u Bijeljini dočekam zvižduke, Željo za dvije godine može u grupnu fazu EL

Nakon pet utakmica provedenih na mjestu trenera Željezničara Slavku Petrovića dočekuje susret protiv bivšeg kluba Radnika iz Bijeljine, a onda slijedi sarajevski derbi na Koševu protiv Sarajeva. U razgovoru za naš portal Petrović je sumirao protekli period i govorio o očekivanjima u narednim mečevima.

Petrović je zvanično predstavljen 22. augusta, a prvi meč pod njegovim vodstvom Željezničar je odigrao u gostima protiv Čelika kada je upisan remi 1:1 u 7. kolu Premijer lige. Tada je Petrović zbog nedovršene papirologije sjedio na tribinama. Od tada Željezničar je odigrao još četiri meča u kojima je upisao tri pobjede (dvije u ligi i jednu u Kupu BiH) te jedan ligaški remi. Ukupno, u pet utakmica u svim takmičenjima upisane su tri pobjede i dva remija uz gol-razliku 12:3. Navedenu gol-razliku najviše je uljepšala gostujuća pobjeda protiv Brotnja u 1. kolu Kupa BiH kada je bilo 7:0.

"Odmakli smo se do dna, tražimo priključak gornjem dijelu"

Željezničar je trenutno sedmi sa 15 bodova, isto koliko imaju i Sloboda, Mladost Doboj-Kakanj i Krupa koja je četvrta. Prvo mjesto na kojem je Zrinjski udaljeno je osam bodova, a posljednje mjesto koje zauzima Čelik je 10 bodova udaljeno od Željezničara. Petrović sada sa većim optimizmom gleda na situaciju u klubu.

"Sigurno je da sada sa većim optimizmom možemo gledati na stvari u odnosu na period kada sam došao. Kada sam ja došao Željezničar je bio deveti na tabeli sa tri boda više od ekipe koja ispada. Sada imamo 10 bodova prednosti tako da smo dobili mnogo što se tog donjeg dijela tiče. Sada treba tražiti priključak gornjem dijelu. Ispred nas su dvije jako teške i bitne utakmice gdje bi trebali ostati neporaženi i tako imali realne šanse da se priključimo gornjem dijelu tabele", kazao je Petrović.

Najteži ispiti tek slijede. U naredna četiri ligaška meča Željezničar ima tri izuzetno teška gostovanja. Čekaju ga Radnik, Sarajevo i Široki Brijeg, a u međuvremenu na Grbavicu dolazi Olimpic. Međutim, Petrovića uvijek zanima samo naredni meč.

"Raspored me ne interesuje, gledam samo na narednim meč"

"Taj raspored mene uopće ne interesuje. Ja gledam iz utakmice u utakmicu. U ovoj situaciji gledati na iduća četiri kola je apsolutno gubljenje vremena. Mene interesuje iduća utakmica i tu moramo pružiti maksimum kao što smo sada pružili protiv Metalleghea uz bolju realizaciju ako se nadamo povoljnom rezultatu", smatra 58-godišnji Petrović.

U četiri meča koja je proveo na klupi Plavih, dakle ne računajući meč protiv Čelika, Petrović je koristio 21 igrača. Ističe da je preuranjeno govoriti o prvih 11 igrača.

"Prvih 11 se stalno mijenja tako da se ni u našoj situaciji ne može reći prvih 11, jer igra se sa otprilike sa 15-16 igrača. Mi sada na raspolaganju imamo tih 15-16 igrača koji mogu malo da variraju, ali sada se osloniti na prvih 11 bilo bi možda preuranjeno", rekao je trener Plavih.

Govoreći o igrana posljednja dva pojačanja Darka Markovića i Sandija Križmana, Petrović ima samo pozitivne riječi.

"To su ljudi koji nisu imali nikakve bazične pripreme. Marković već par utakmica igra na jednom dobrom nivou tako da tu nemam nikakve zamjerke. Križman je dokazao da nije došao bez razloga, popunio nam je tu lijevu ofanzivnu stranu. On se pored povrede koju je imao u pretprošloj utakmici kada nije trenirao takoreći do same utakmice opet izvukao i postigao gol. Sa obojicom sam zadovoljan", kaže Petrović.

"Ne očekujem zvižduke, trebamo graditi tim za grupnu fazu evropskih takmičenja"

U narednom, 11. kolu Premijer lige Željezničar gostuje Radniku iz Bijeljine, prethodnom klubu Slavke Petrovića s kojim je ovaj stručnjak prošle sezone napravio senzaciju i osvojio Kup BiH što je najveći uspjeh u historiji kluba. Upitan kakav doček očekuje, Petrović je kazao da ne razmišlja o tome, ali da očekuje korektan doček.

"Ja se ne bavim tim. Ja sam profesionalac i to mi nije interesantno. Sigurno da su u mom vremenu, te dvije godine koje sam ja radio u Bijeljini, postignuti najveći uspjesi u historiji kluba. Bilo bi tužno da me gledaoci dočekaju sa zvižducima, ali ja mislim da se to sigurno neće desiti, jer mislim da je svima jasno šta je napravljeno u Bijeljini u tom periodu", govori naš sagovornik.

Kada je stigao u klub, Petrović je hrabro poručio da sa Željezničarom želi zaigrati u grupnim fazama evropskih takmičenja. Mišljenja je da mu za takav cilj trebaju dvije godine.

"Stalno postoje kratkoročni planovi koje trebate ispuniti te postoje i dugoročni planovi. Ako Željezničar želi igrati jednu bitnu ulogu u fudbalu u kompletnoj Bosni i Hercegovini, onda mora u kontinuitetu da se razvija i da u suštini pravi ekipu koja može doći do grupne faze. Ja mislim da se za dvije godine može stvoriti ekipa koja bi mogla da se kvalifikuje u grupnu fazu Evropske lige", poručio je Petrović.
1921'

Trunko
Kontakt:

Post Postao/la Trunko » 28 sep 2016, 20:41

Neandertalac je napisao/la:Kontam ja tebe, nije da nisi u pravu kada sa te strane pogledas.
Samo nas gledaj kako smo zadovoljni sto nas je Husic nekakav izuo za 25.000 u tri mjeseca. Porazno je to ljudi, stvarno porazno, a sutra ce krenuti organizovani napadi na Koldzu ako nam odmah ne prebaci 200.000 za istok. Ne znamo s novcima nikako, bacili smo ih mnogo u vodu.

Potpis.

Ovdje mnogi na situaciju gledaju kao povoljnu za klub a ne uzimaju u obzir da ovaj tupoglavi tenkre nikada nije smio ni primirusati klubu kakav je Zeljo.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 28 sep 2016, 20:44

Dogovoreni uslovi sporazumnog raskida saradnje sa Senadom Husićem
http://fkzeljeznicar.ba/dogovoreni-uslo ... cem/22233/
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 sep 2016, 20:47

Rekoh ja sinoc da ako nastavimo ovako bacati pare za nas predstoji jako tezak period. Ako gledamo dugorocno necemo sljedece godine imati za plate ni Enisu Sadikovicu. Ova situacije ce se ozbiljno odraziti na nas tim narednih godina a to cemo tek vidjeti kad bude vrijeme za to. Ako se uzme u obzir da prihodi od karata iz utakmice u utakmice sve manji to je los pokazatelj za buducnost. Ovo je sad sve lijepo, moze se spinovati, preskakati ova tema, ali ce nas glava zaboliti itekako.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 20:48

Ne zelim da se raspravljam, hajmo logicki i argumentima.

1. Nije trebao doci nikako. Greška.
2. Prevelik ugovor.
3. Kostao nas u igri, jedan od najlosijih.
4. Kostao nas oko 25 milja
5. Mogao nas kostati oko 65 milja

Prve tri i polovicno cetvrta su proslost. Niko ne kaze da je zbog toga zadovoljan.
A gledajuci pola te cetvrte i petu, kako da ne budemo zadovoljni.

Dosta od mene u vezi Husica.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 20:52

Neandertalac je napisao/la:Ne zelim da se raspravljam, hajmo logicki i argumentima.

1. Nije trebao doci nikako. Greška.
2. Prevelik ugovor.
3. Kostao nas u igri, jedan od najlosijih.
4. Kostao nas oko 25 milja
5. Mogao nas kostati oko 65 milja

Prve tri i polovicno cetvrta su proslost. Niko ne kaze da je zbog toga zadovoljan.
A gledajuci pola te cetvrte i petu, kako da ne budemo zadovoljni.

Dosta od mene u vezi Husica.
To je sustina i najednostavnije objasnjenje ...
1921'

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 28 sep 2016, 21:06

Nije trebao biti doveden, ali ko je znao da ce se desiti ovo sto se desilo? Kako god, ne odlican vec fantastican posao obzirom kako je moglo zavrsiti. Ne mogu da shvatim kako je nagovoren na ovo, sem ako neko od pregovaraca nije drzao sijac smrti u rukama.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 21:14

Thetraphak1921 je napisao/la:Nije trebao biti doveden, ali ko je znao da ce se desiti ovo sto se desilo? Kako god, ne odlican vec fantastican posao obzirom kako je moglo zavrsiti. Ne mogu da shvatim kako je nagovoren na ovo, sem ako neko od pregovaraca nije drzao sijac smrti u rukama.
Posto si ti fin momak, a i branio si me ;)

Kada je trebao doci nasi imali konsultacije sa `nekim` ljudima. Fino im ti ljudi govorili, nemojte, zajebacete se. Igracki i nije los ali mentalno, totalna budala, narusava atmosferu u timu, klupsku disciplinu, neuraculjiv na terenu, nepredvidiv, samo se pokupi i ode. Nemojte!
Nasi odluce rizikovat.

Ps. Prenesi mi jos jednu por ;)
Maxuz pozz raji koja je digla glas za zastittu `slobode govora` a i svim ostalima. Takodje, pardon ako sam koga uvrijedio. Hvala.

UPRAVA NAPOLJE!

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 28 sep 2016, 22:19

jbga mozes fuliti sa jednim igracem al kad 90% igrca koje dovedes nakon dva mjeseca otpustis mora neko odgovarati ... iskreno ne znam kakav je husic kao igrac il kao licnost vidim hvalite ga da nije los igrac ono sto sam vidio je da je usrao dvije utakmice gdje nas je kostao bodova al zar je to razlog da se odmah nogira zar nije moglo na klupu ga preseliti pa ga ubaciti koju tekmu istrpiti sezonu i onda donjeti neki zakljucak pricam o igrackim sposobnostima a ova neka prica kockar, i slicno mislim nidje veze pa sta je lendric i pola igraca sta je sa ovima sto su ko bojkotovali pa mahalali mislim nidje veze i njemu se moglo stati u kraj sa odredjenim pristupom al haj ... opcenito uprava sto se tice dovodjenja igraca je definitivno na sebe stavila veliki minus iako od mene je imala veliku podrsku i ima jos uvjek ... pricamo o besparici a dovodimo igrace koje nogiramo za dvije, tri tekme neki nisu ni odigrali dvije tekme nije to samo ovaj prelazni rok od prosle god. je ova politika jasno mi je da trener ima svoje vizije i neke svoje planove al vala ovo sto su nasi uradili u ovih 3,4 mjeseca je nidje veze ...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 22:34

Glavni i odgovorni krivac umjesto da ode iz kluba na kraju je nagradjen, sto je svakako van svake pameti, da je fino izasao u javnost i priznao da je pogrijesio u mnogim stvarima vjerujem niko ni njemu ni ostalima nebi toliko uzeo za zlo, ovako sada je sve na Slavki pa se opet koliko toliko sve sleglo ali sa odredjenom gorcinom ...
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 23:01

TikTak je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Glavni i odgovorni krivac umjesto da ode iz kluba na kraju je nagradjen, sto je svakako van svake pameti, da je fino izasao u javnost i priznao da je pogrijesio u mnogim stvarima vjerujem niko ni njemu ni ostalima nebi toliko uzeo za zlo, ovako sada je sve na Slavki pa se opet koliko toliko sve sleglo ali sa odredjenom gorcinom ...
Nagradjen?
Da nagradjen, polako cut ces
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, kontra, OzmoodPinglewood i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []