FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2016, 22:46

Ispast ćemo od Arsenal-a u drugoj fazi takmičenja :mrgreen:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 sep 2016, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 sep 2016, 22:46

Shvatite, ne moze se s ovima igrati. Nije do vas. Mi to kao navijaci Barce najbolje znamo :mrgreen: Ovi ubiju utakmicu , skoro da protivnik ne stvori prilike. I to kazem ja kao navijac Barcelone gdje smo relativno uspjesniji od njih u duelima.

Standardno , pretrcali su vise. Oko 7 km. Kao sto su pretrcali vise i od nas u La Ligi. Sve najbolje vam zelim u nastavku LP :mrgreen:
27.10.2020

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 sep 2016, 22:47

Teško da će Bayerna osvojiti ove godine LP,sa 3 stopera podložna povredama isto tako krila, jednog pravog napadača kojeg opet niko nema zamjeniti, Milera koji koliki god bio majstor zna flopati par tekmi, vezni red koji predvodi mrtvi Alonso koji je dobar za tekme u Bundesligi ali ne i za LP....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 sep 2016, 22:47

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2016, 22:48

leorey je napisao/la:Shvatite, ne moze se s ovima igrati. Nije do vas. Mi to kao navijaci Barce najbolje znamo :mrgreen: Ovi ubiju utakmicu , skoro da protivnik ne stvori prilike. I to kazem ja kao navijac Barcelone gdje smo relativno uspjesniji od njih u duelima.

Standardno , pretrcali su vise. Oko 7 km. Kao sto su pretrcali vise i od nas u La Ligi. Sve najbolje vam zelim u nastavku LP :mrgreen:
Ye, ne može se, zato su jedva prošli dalje prošle sezone. Više je Bayern sam sebe izbacio nego što su to oni uradili, s tim da su nas satrali ove godine ali u prvoj utakmici, igra se i u Minhenu :)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2016, 22:52

Nemojte samo početi Pep vs Carlo raspravu opet. Banovat cu sam sebe sa foruma budem li to morao citati :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 28 sep 2016, 22:57

Sad bi se Pepu **** sve da je ostao kod nas.. Ruku na srce, mi nismo toliko kvalitetni da uzmemo klempu.. ali isto tako ne uzima klempu uvijek najkvalitetnija ekip..Treba priznati, da smo izgledali uzasno na terenu.. Kako jedan igrac uvijek pravi dar-mar pored nasih? Ja se ne sjecam kad je Alaba odigro neku odlicnu utakmicu, mozda se varam? Lahm, kao neka curica danas.. Ribery koliko god mi njega voljeli, ne znam, pokusava, trudi se, ali.. Sve u svemu, cinili smo se tako nemocni, da ovo dugo nisam vidio.. Vidal se samo pridruzio ostatku ekipu i odigrao jednu od najgorih utakmica u nasem dresu.. Malo sam razocaran ovakvim pristupom pojedinih igraca, i nekim greskama koje i amater rijetko prave.. Da ne bude da pricam u prazno..sjetimo se na pocetku kod jedne obicne lopte, gdje Martinez prima loptu kao igrac kantonalne lige i sreca pa Torres ne zna gola dati.. Potez Vidala, nema objasnjenja.. i jos par prolaza njihovih igraca kod nasa dva-tri.. ne znam sta da kazem, mozda mi previse ocekujemo, ali..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 sep 2016, 23:02

Biće bolje kad ručaju par sati prije tekme. Prije svega, fizički su nas izdominirali. Atletico je k'o Bayern prošlih sezona, ne postoji plan B. Oni igraju svoju igru, a mi svoju nismo ni našli, što je i logično. Na momente je djelovalo da ne znamo šta ćemo sa loptom. Da je Miler zabio na vakat ne bi oni ozbiljnije prišli golu. Fakat ga neće protiv Atletica. Zna se da kad oni povedu, tu je priča završena. Teško se vratit'.

Na Vidala ne smijemo bit' ljuti, jer on je takav, svoju poneku glupost kompenzuje maestralnim partijama. Istina je da vcrs nije bio na nivou al' ja ga ne bih mijenj'o za tri igrača, nema teorije.

Neka su izgubili, da tako kažem, vjerujem da će Carlo satima analizirat' ovu tekmu i shvatit' šta nije valjalo, a i da se dečki malo spuste na zemlju.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 sep 2016, 23:10

Centre forward je napisao/la:Biće bolje kad ručaju par sati prije tekme. Prije svega, fizički su nas izdominirali. Atletico je k'o Bayern prošlih sezona, ne postoji plan B. Oni igraju svoju igru, a mi svoju nismo ni našli, što je i logično. Na momente je djelovalo da ne znamo šta ćemo sa loptom. Da je Miler zabio na vakat ne bi oni ozbiljnije prišli golu. Fakat ga neće protiv Atletica. Zna se da kad oni povedu, tu je priča završena. Teško se vratit'.

Na Vidala ne smijemo bit' ljuti, jer on je takav, svoju poneku glupost kompenzuje maestralnim partijama. Istina je da vcrs nije bio na nivou al' ja ga ne bih mijenj'o za tri igrača, nema teorije.

Neka su izgubili, da tako kažem, vjerujem da će Carlo satima analizirat' ovu tekmu i shvatit' šta nije valjalo, a i da se dečki malo spuste na zemlju.
:thumbup: centro od do :thumbup:

veceras smo ko tetkice bili ko kakva djecica njidje muske igre cvrsto zestoko u duelima ,patetičarti na pojeli ,uz to nadtrcali .Nisam zadovoljan :nene: fitneso ,trkom ,kondicijom,mora se to poboljsati ,protiv ovakvih sivonja kao sto su pateticari moras biti ko konj izdrzljiv

p.s:zaboravih javi mora u vakim tekmamama igrati zadnjeg veznog i tačka :!: , iako mu nista posebno ne zamjeram veceras bilo je par situcija cini mi se gdje je deficiti njeg.brzine koja je bila potrebana dosao do izrazaja,

JAvi u jacim tekmama mora igrati zadnjeg veznog :!: , veceras smo zbog slabe sredine i izgubili dobrim djeloom vecerasnju bitku
Zadnja izmjena: Karlo, dana/u 28 sep 2016, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 sep 2016, 23:15

Imaju oni kondicije i mogu dosta trčati, ali duel igra u poređenju sa Atleticom je loša i to se mora popraviti.
Njihovi igrači su preagresivni, jednostavno treba raditi da se približe tom nivou agresivnosti i čvrstine jer je Atletico po tome bez premca najjači, a sve zbog Chola.
Lewa se ne smije odbijati od njihove štopere, Alaba od krila, a Boa ili Martinez od Torresa.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 28 sep 2016, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 sep 2016, 23:15

Centre forward je napisao/la:Biće bolje kad ručaju par sati prije tekme. Prije svega, fizički su nas izdominirali. Atletico je k'o Bayern prošlih sezona, ne postoji plan B. Oni igraju svoju igru, a mi svoju nismo ni našli, što je i logično. Na momente je djelovalo da ne znamo šta ćemo sa loptom. Da je Miler zabio na vakat ne bi oni ozbiljnije prišli golu. Fakat ga neće protiv Atletica. Zna se da kad oni povedu, tu je priča završena. Teško se vratit'.

svaka cast, trebas biti aktivniji forumaš i na ostalim temama sa ovakvom kvalitetom postova
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 sep 2016, 23:18

Ovo je bio najbezopasniji Bajern koji sam gledao još od onog čuvenog poraza od Reala. Taktički skroz pogrešno, što bi rekao Nikola Đuričko u filmskoj adaptaciji jednog treš romana. Mislio sam da će ovo biti neko Karlovo zamešateljstvo za rutinersku partiju, a ono ispade potpuni pobačaj. Mislim da im ne bi zabili jos 3 utakmice sa ovakvom igrom. Dosad svi mečevi dobijeni na mišiće, surovi individualizam, često previše haotično. Statistika pokazuje drukčije, ali ono. U svim jačim mečevima dosad su bili vraški nadigrani.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2016, 23:19

Ko su po vama zamjene za Lahm-a, Ribery-a i Robben-a u budućnosti?

Costa evo umjesto Ribery-a, Coman ne može zamijeniti Robben-a, a ko će nam biti novi bek Kimmich?

Ne vidim na tržištu igrača koji bi trenutno zadovoljio našu upravu.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 sep 2016, 23:22

Neutral je napisao/la:Ko su po vama zamjene za Lahm-a, Ribery-a i Robben-a u budućnosti?

Costa evo umjesto Ribery-a, Coman ne može zamijeniti Robben-a, a ko će nam biti novi bek Kimmich?

Ne vidim na tržištu igrača koji bi trenutno zadovoljio našu upravu.
treba Comanu dat vremena, i ovakav World Class Robben je late bloomer što bi Otočani rekli, u 30.-oj godini odigro sezonu karijere.
Lahm u prajmu je vec vanserijski i jedan u generaciji
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 28 sep 2016, 23:25

Bundesliga je napisao/la:Imaju oni kondicije i mogu dosta trčati, ali duel igra u poređenju sa Atleticom je loša i to se mora popraviti.
Bayern je od njih tehnicki daleko jaci, ali se moraju barem pribliziti tom njihovom nivou kada je fizicka sprema u pitanju i da ih onda natamburaju.
Imaju kondicije, agresivni, i igraju odbranu skoro pa perfektno. Zayeban su protivnik svakome...

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 sep 2016, 23:27

Imam osećaj da je Zamer prisutan da bi Bajern bio 30% jači. Nekako deluje to učmalo sve.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 28 sep 2016, 23:30

Iskren da budem ja sam razočaran, kako sam razočaran poslije bilo kojeg Bayernovog poraza. Opet, očekivao sam da će Bayern s Carlom imati balansa više, da neće plivati, kao s Pepom. Tad sam znao da je to zbog napada, posjeda i stila i da je to za ekipu koja forsira jdp ili ti ga pozicijski fudbal, sasvim normalno. Večeras je tako djelovalo prvih možda dvadesetak minuta, ali se onda upalo u neki limb, pao je gol iz jedne Alonsove greške u skok igri. Do tada Atleti je prijetio iz grešaka stopera ili iz prekida. Poslije toga otvarali su se koridori, nakon manje više svakog izgubljenog duela na sredini terena.

Formacijski je to Carlov Bayern i to ćemo gledati cijele sezone. Ovdje je problem realno godine Riberya (koji uopšte nije loš) i Robbena koje će biti frustracija gledati u onim utakmicama kad ovakvi porazi budu značili kraj sezone. Hipotetika. Costa je previše bitan.

Alonso je igrao zbog rutine, i to ima smisla, iako ja vjerujem da Carlo na njegovoj poziciji vidi Thiaga, sa Vidalom i Renatom/Kimmichm ispred na osmicama.

Idemo dalje...
Zadnja izmjena: rikimo, dana/u 28 sep 2016, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 sep 2016, 23:31

Bilo je šansi da se mogao najmanje uzeti bod. Ne bi nam sada Atletico smio nabiti kompleks. A dugo je Bayern bio u Španiji La bestia negra, a sada nam Španija ispade u zadnje 2-3 godine veliki problem. Trebalo bi se to uskoro promjeniti. Pogotovo to nervira, što se zna da imamo kvalitetniju ekipu od ovog Atletica , a ipak smo izgubili od njih i to ponovo nakon onog ispadanja u polufinalu prošle sezone. Iskreno sam očekivao da će se neke stvari reparirat večeras.

Bilo je prilika da se postigne gol, a naravno imao je i Atletico prilika i nije nezasluženo da su pobijedili. Samo dosta je stvari kod nas bilo kilavo. Lahm je neke lopte loše odigrao, nije bilo generalno dovoljno pravog kretanja i dinamike...Lewa gore odsiječen, onda kada primi loptu ne zadrži je. Thiago je imao nekih dobrih poteza, Ribery se trudio pa je malo ko i pronalazio rupe, ali nedovoljno efektivno. Većina ostalih bez pravog učinka.

Sudija je došao kao šlag na tortu i po meni je on bio katastrofaaa...Katastrofalno suđenje, sudija jednostavno nema osjećaja za ovakve utakmice. Svaki pad i teatralnost igrača Atletica je okarakterisao faulom i dosuđivao je slobodne udarce za protivnika, koji su njima u sijeckanju igre super odgovarali. A penal je naravno bio veliki vic. Ne znam stvarno da li je čovjek na velikoj pozornici htio napraviti dobar show i ispasti veliki šaljivdžija. :crazy:

Utakmica će se sigurno dobro analizirati i generalno ne treba praviti sada veliku dramu. Ja sam i dalje jako optimističan što se nastavka sezone tiče, jer jednostavno Carlova smirenost će sada dosta značiti. A ovakav poraz je opomena na vrijeme, jer u zadnje 3 sezone nam je faktički do finiša sezone sve išlo ko podmazano, pa možda sad ovakva situacija i nije loša.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 sep 2016, 23:37

Bilall je napisao/la:ali se moraju barem pribliziti tom njihovom nivou kada je fizicka sprema
Fizika je ključ ovdje, ne može se onako mlako igrati protiv njih, pogotovo na njihovom terenu, jednostavno mora se dosta raditi na tome.
Bilall je napisao/la:igraju odbranu skoro pa perfektno
Tačno nevjerovatno su disciplinovani, kada se brane svi stoje iza lopte formiraju duple linije i kao što sam danas pisao pomjeraju se kao u rukometu.
Odlično se brane, duplaju krila, velika agresivnost i imaju dobru tranziciju u napad.
Često idu dugim loptama na Torresa koji se odlično gradi i spušta loptu u prostor.
Njima bi valjalo prepustiti posjed, samo oni ne žele posjed i ne može ih se natjerati na to, stil igre im je žestoka defanziva i kontre nakon oduzimanja lopte.

A ja vjerujem u Carla, bit će Bayern najjači kada to bude najpotrebnije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 29 sep 2016, 00:09

Ovo je bila kao stvorena utakmica za ono što bi komentatori nazvali - remplovanje. Da sredina bude krcata onim korpulentnim ratobornim igračima, poput Martineza Vidala i Sančeza (koji doduše trenutno igra kao da ima 18 godina i da je doveden za masnu lovu iz Benfike), čak bih i Alabu stavio u vezu. Miler na klupi, Riberi polušpic i Levandovski jer je u formi, eto. I samo da se šutira na gol, kad god može, pošto su ovi gore i te kako sposobni za to. Šteta, toliko nekreativno. Ovoliko opcija, toliko univerzalni igrači koji mogu da igraju svašta, malo da se promešaju karte, neki faktor iznenađenja, ništa.
Verujem da će Karlo vremenom da dotera igru u akord, jos se dobrano oseća gvardiolština (nije pogrdno, iako zvuči :) ) ali nam tragovi smrde neubedljivošću zasad.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.