FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 22:34

Glavni i odgovorni krivac umjesto da ode iz kluba na kraju je nagradjen, sto je svakako van svake pameti, da je fino izasao u javnost i priznao da je pogrijesio u mnogim stvarima vjerujem niko ni njemu ni ostalima nebi toliko uzeo za zlo, ovako sada je sve na Slavki pa se opet koliko toliko sve sleglo ali sa odredjenom gorcinom ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 23:01

TikTak je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Glavni i odgovorni krivac umjesto da ode iz kluba na kraju je nagradjen, sto je svakako van svake pameti, da je fino izasao u javnost i priznao da je pogrijesio u mnogim stvarima vjerujem niko ni njemu ni ostalima nebi toliko uzeo za zlo, ovako sada je sve na Slavki pa se opet koliko toliko sve sleglo ali sa odredjenom gorcinom ...
Nagradjen?
Da nagradjen, polako cut ces
1921'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2016, 23:19

Hrasno1921 je napisao/la:Sa druge strane svakako da nas treba interesovati poslovanje kluba, prica "ima u klubu sigurno ko vodi brigu o tome" ne stoji, jer je klub udruzenje gradjana, praviti se budale i pustiti da neko nesto radi a da se nista ne zna, svakako da nikada nismo dopustili niti cemo, jer klub nije nicija privatna pricija niti je neciji hobi u slobodno vrijeme.
Ne treba nas to zanimati, posebno ne u ovolikoj mjeri koliko se piše o našem 'poslovanju', a to da nismo dopustili da 'neko nesto radi a da se ništa ne zna' možeš okačiti mačku o rep, ko nakuca tolike dugove i zašto smo to 'dopustili'?

Mi kao navijači sebi uzimamo mnogo za pravo, ne samo mi, nego svi u regiji i to nema nigdje na svijetu da se navijači i mediji ovoliko petljaju u poslovanje klubova. Ono što si ti konkretno radio, da se dešavalo negdje drugdje ne bi te Drina oprala, narednih pet godina bi radio da platiš kazne za klevetu, ali u ovakvoj zemlji može proći nekažnjeno.

Upravo taj seljačko/mahalski mentalitet nam ne da da napredujemo i sve što je dobro kratko traje jer smo sami sebi najveći neprijatelji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 23:43

Ja cu se sutra izjasniti o ovoj temi, `internet brigadi`, poklapanju medija, nametanju misljenja, branjenju ocigledne lose politike, zavodjenju mase Zeljovaca, etiketiranju, poslovanju, tome da smo sami sebi dusmani, svemu sto se pisalo posljednje dvije godine.
Bit ce to jedan malo poduzi roman, kome se cita neka procita, kome se ne svidi, zalibo me ona stvar, svakako sam popljuvan stotine puta. Nisu me usutkali nikad a nije da nisu probali.
A vrijeme pokazalo, bio u pravu.

Press konferencija Neandertalca :rol:
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 28 sep 2016, 23:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 23:46

Virtu4l je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Sa druge strane svakako da nas treba interesovati poslovanje kluba, prica "ima u klubu sigurno ko vodi brigu o tome" ne stoji, jer je klub udruzenje gradjana, praviti se budale i pustiti da neko nesto radi a da se nista ne zna, svakako da nikada nismo dopustili niti cemo, jer klub nije nicija privatna pricija niti je neciji hobi u slobodno vrijeme.
Ne treba nas to zanimati, posebno ne u ovolikoj mjeri koliko se piše o našem 'poslovanju', a to da nismo dopustili da 'neko nesto radi a da se ništa ne zna' možeš okačiti mačku o rep, ko nakuca tolike dugove i zašto smo to 'dopustili'?

Mi kao navijači sebi uzimamo mnogo za pravo, ne samo mi, nego svi u regiji i to nema nigdje na svijetu da se navijači i mediji ovoliko petljaju u poslovanje klubova. Ono što si ti konkretno radio, da se dešavalo negdje drugdje ne bi te Drina oprala, narednih pet godina bi radio da platiš kazne za klevetu, ali u ovakvoj zemlji može proći nekažnjeno.

Upravo taj seljačko/mahalski mentalitet nam ne da da napredujemo i sve što je dobro kratko traje jer smo sami sebi najveći neprijatelji.
Treba kako ne treba? treba u granicama normale, klub je udruzenje gradjana, ti i ja kao clanovi kluba (vjerujem da jesi) imamo pravo na odredjene informacije ali na kraju i obavezu, a da ne spominjem navijace koji zive 24h za klub.
Ono sto sam ja radio i ako bude potrebe radit cu jeste nesto sto se tice par ljudi u klubu, a ne kluba u cjelini, pokusavalo se to i predstaviti kao atak na klub a ne na dvojicu trojicu ljudi u klubu.

Treba opet da sutimo kao u eri Telibecirevica, Landze, Ahmedbegovica i drugih? neka hvala, i ovo sto se sada uradilo sa ovima jeste nista drugo nego spustanje lopte na odredjeni period, da vidimo kako ce funkcionisati nakon dogovora i sastanaka, hoce li i dalje vuci klub u ponor ili ce se opametiti u svim segmentima, shvatili su i oni neke stvari i ne drze vise gard kao proteklih mjeseci, otvoreni su za sve, a period od Petrovica pa do danas mi ulijeva povjerenje da su se opametili, dalje nebih polemisao oko toga da nebih otisao predaleko sa pricom.

Kadija te tuzi kadija ti sudi ... (za dio oko Drine i pranja)
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 sep 2016, 00:57

Ovo je atmosfera, ovo je ekipa, ovo je nesto za sta se zivi. Ovo moze samo Amar. Igraci se sjebali. Ovo je ZELJO :tokralju:

Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 29 sep 2016, 08:24

Hrasno1921 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Odlican posao. Za tri mjeseca nas je uzeo oko 25.000. Sta je tu dobro? Bavili smo godisnja primanja Memija na ovu prevaru.
Oko 20.000 KM sa ovih 12.000 KM, sto je svakako dobar posao uzme li se u obzir da je imao tro godisnji ugovor, sta mislis da smo mu morali platiti za sve te tri godine !? tako da na kraju ispada da je odlican posao, rijesili smo se kockara i kretena covjeka, sve ostalo je palamudjenje.
Samo da mi je znati gdje su njega bili iskopali? Nikad cuo za levata a pratim fudbal dobro i znam svasta, ali ovog lika pronaci i dati mu trogodisnji ugovor je prevara samo takva!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 sep 2016, 08:33

cruz40 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Odlican posao. Za tri mjeseca nas je uzeo oko 25.000. Sta je tu dobro? Bavili smo godisnja primanja Memija na ovu prevaru.
Oko 20.000 KM sa ovih 12.000 KM, sto je svakako dobar posao uzme li se u obzir da je imao tro godisnji ugovor, sta mislis da smo mu morali platiti za sve te tri godine !? tako da na kraju ispada da je odlican posao, rijesili smo se kockara i kretena covjeka, sve ostalo je palamudjenje.
Samo da mi je znati gdje su njega bili iskopali? Nikad cuo za levata a pratim fudbal dobro i znam svasta, ali ovog lika pronaci i dati mu trogodisnji ugovor je prevara samo takva!
Ostavio je on solidan trag igrajuci za Zvijezdu. Ne mozes reci da je anonimac. U Madjarskoj se poceo gubiti i nasi su se trebali raspitati zbog cega se poceo gubiti. Napravljena je nevidjena glupost njegovim dovodjenjem, tri mjeseca 25.000. Nadam se da nisu menadzerske igre i da nije bilo talova. Dovodjenje i tjeranje velikog broja igraca upucuje na te mebadzerske igre.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 sep 2016, 08:40

Neandertalac je napisao/la:Ja cu se sutra izjasniti o ovoj temi, `internet brigadi`, poklapanju medija, nametanju misljenja, branjenju ocigledne lose politike, zavodjenju mase Zeljovaca, etiketiranju, poslovanju, tome da smo sami sebi dusmani, svemu sto se pisalo posljednje dvije godine.
Bit ce to jedan malo poduzi roman, kome se cita neka procita, kome se ne svidi, zalibo me ona stvar, svakako sam popljuvan stotine puta. Nisu me usutkali nikad a nije da nisu probali.

Treba tekstualni live prenos organizovati. Nek Aco to zavrsi :kafa:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 sep 2016, 09:39

plavousrcu je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ja cu se sutra izjasniti o ovoj temi, `internet brigadi`, poklapanju medija, nametanju misljenja, branjenju ocigledne lose politike, zavodjenju mase Zeljovaca, etiketiranju, poslovanju, tome da smo sami sebi dusmani, svemu sto se pisalo posljednje dvije godine.

Treba tekstualni live prenos organizovati. Nek Aco to zavrsi :kafa:

Mozda mu se ne svidi sta pisem. I nekima sa ovog pdf_a.

Evo Zeljkovic nesto slicno kao sto sam i ja pricao. Nema tajni izmedju njih. Odlucivace motiv, zelja, snalazljivost.

Moderacija, moze li se kako prosiriti lista ovih smajlija, da nam ubacite; maxuma, adolescenta, no lifera, junfera, ovcu ili konja i nekog intrnet huligana?
;) :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 sep 2016, 10:16

Fakat, dobra ideja. Onda bi se moralo sta i napisati, razmisliti vlastitom glavom, pokazati kreativnost, zrelost.

Odosmo u off a i prekidas me u pisanju price kodnog naslova `placenik` :kafa:

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 sep 2016, 14:58

Auu, imam desetak listova, a 4 formata koje moram u post ubaciti.

Intresuje li ovo koga da se ne patim dzaba?

:-)

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 sep 2016, 15:01

Neandertalac je napisao/la:Auu, imam desetak listova, a 4 formata koje moram u post ubaciti.

Intresuje li ovo koga da se ne patim dzaba?

:-)
Pustaj, tema se unormalila tvojim dolaskom. Postovi su dobri, pa i oni u kojima se moje misljenje ne podudara sa tvojim.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 sep 2016, 15:04

Ma srce me boli kako smo razjedinjeni. Gadi mi se sve ovo. Hebeni forumi, dodje mi nekakv balo od 16 god kojeg na ulici šaljem po cigare i kaze; kujo ti nisi Zeljovac, nisi u pravu. Ti si placenik!
Kako smo podijeljeni pa ovo je strasno.
Ne bih najradije, sutio bih. Ali moram, radi Zelje.

Evo za sat dva cu zavrsiti :-)

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 sep 2016, 15:31

Zar je moguce da nasi hoce da dovedu Mehidica? :facepalm:
Ima li ijedan sljam od igraca da ne dodje kod nas?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 29 sep 2016, 15:38

Nije naši, nego Salko. Zar se ne složismo da on sad bira ekipu. Odakle uopšte ta vijest?
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 sep 2016, 16:07

Incognito87 je napisao/la:Nije naši, nego Salko. Zar se ne složismo da on sad bira ekipu. Odakle uopšte ta vijest?
Mi smo govorili nije nasi nego Mulalic i Kostic, a ispostavi se drugacije. Mehidic? Ne bi mi bilo mrsko sa dodje. Mlad i za mene korektan igrac. Kakve smo "bombe" dovodili i nisu eksplodirale tako da je bolje dovoditi one kojima ne vjerujemo.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 29 sep 2016, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 29 sep 2016, 16:12

Bogićevića jeste Edis zahtjevao. A ovaj iz Slobode je kloc i nema mjesta u Želji.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 sep 2016, 16:20

Incognito87 je napisao/la:Bogićevića jeste Edis zahtjevao. A ovaj iz Slobode je kloc i nema mjesta u Želji.
Bogivevic je jedan, mi doveli 20 igraca. Za tebe kloc, a za mene korektan fudbaler. Korisniji bi mam bio od Secerovica i Lazica koje smo po ustaljenoj proceduri doveli.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 sep 2016, 17:13

Gospodo forumasi, vi malo stariji, mladji, vi iz Sarajeva ili iz BiH, iz dijaspore, moderatori, vi koji citate, idete na tekme cesto ili samo derbije, vatreni i oni malo vatreniji, svi vi kojima je na srcu istetovirano;
Željezničar za život cijeli!

Desetak puta sam pocinjao sa pisanjem pa brisao i vracao se na početak trazeci najbolji nacin kako da vam se obratim. Na kraju shvatim, pa pocni od sebe, predstavi se da ljudi znaju ko si jer uvijek su nam roditelji govorili; sine pazi se ko i sta ti govori.
A posto mislim malo ruziti, da poccnem od sebe.

Odavanje identiteta nije dozvoljeno ( iako je moj skoro svima poznat, saputali su o meni oni sa dobrim i ne tako dobrim namjerama) pa cu reci zasto ovo pisem a vjerujem i svi zbog toga citate.
Kada ujutro otvoris oci i prvo sto ti prodje kroz misli je Zeljo, kada navece lijezes sa Zeljom u mislima, kada ti je svakodnevnica i svaki dan bar jednom vodis razgovor o njemu, spreman si se posvadjati i potuci za njega, kada ti se par dana prije vazne utakmice cini kao par godina a na samoj utakmici prozivis emocije ekvivalentne rodjenju i smrti a posle nje budes veseo ili licis na covjeka kojem se svijet srusio, onda mozes reci da si bolestan.
Ja sam, i svi smo mi; Zeljini bolesnici.
Ja sam jako tvrdoglava osoba, jarac pravi, nedokazan i cesto idem glavom u zid. Zato sam nekada jako nepozeljan sugovornik, zna se desiti da namecem i forsiram teme prezvakane sto puta. Da ne slusam vec samo meljem. Ali ne znaci da sam zloban, glup ili da nisam Zeljovac. Ne mozes mi to reci.

Da počnemo;

Prije vise od tri godine nas najtrofejniji trener; Amar Osim, uvidio je jednu stvar. Ne moze sve sam. Probao ali ne moze. Tada uz savjete i pomoc neki od legendi kluba, iskusnijih veterana u klub poziva ljude koji fudbal ili sport nije primarna stvar u zivotu, jesnog po jednog involvira da zajedno klub naprave jos vecim, da ga izdignu iz ove nase zabokrecine.
U tom trenutku klub nije stajao bas najbolje, vodjen losom administracijom nad njim su visile desetine tuzbi, blokirani racuni, dugovi a stadion u samom centru grada zapusten, skoro neuslovan. Mozemo se mi lagati ali cinjenica je da hebene hale i vode nismo imali.
Polako, svi zajedno pocinju jedan mukotrpan proces u cilju ozdravljenja i stabilnosti kluba.

Okrecu se nasim mladima, trenerima i igracima sa jednom jasnom vizijom i konceptom.
Isprva mi navijaci, naviknuti na rezultate pa cak i malo razmazeni ( puno puta se znalo desiti da Amara pored svih trofeja osporavaju zbog neuspjeha u europi zaboravljajuci da su nam je u dva navrata go falio za grupe, Malaga i Plzen, za nas strasne ekipe, a bilo je i katastrofa treba spomenuti).
Isprva nismo shvatili ali smo se brzo konsolidovali, dajuci podrsku kao i mnogo puta kroz istoriju bas kada je najteze.
U tim trenutcima smo svi bili ko jedan!

Amar odlazi iz kluba dajuci jasne smjernice i savjete, ostavljajuci Memica za trenera. Preko noci Memic je otpisan cime se neko popisao na sve godine njegovog rada u klubu, doprinos, skolovanje. Nije dovoljno dobar.
Ovo govorim iz dva razloga. Prvi, nije da ga branim ali kasnije ce to postati trend, to `trosenje ljudi`. Nikada u istoriji nismo bili tako bahati i sterilni, bezosjecajni pa da tako potrosimo jednog dobrog covjeka, velikog Zeljovca na takav nacin.
I drugi, mnogo bitniji razlog;
`Neko` je pomislio da zna bolje od Amara!
Ovo je jako bitno, zapamtite ovaj dio a proslo je vecini ispod radara jer se nije zeljelo talasati, klub je trebao stabilnost.

I dobio je. Za sefa strucnog staba postavlja se Milomir Odovic, prijeratna igracka legenda Zelje, covjek pod cijom smo palicom za mene licno igrali najbolii fudbal, ne mogu se tacno sjetiti, mislim 05_ ili 06_te.
Ispostavilo se, odlican potez.
Odovicu se daje ekipa u ruke, bukvalno predaje, izvoli Oda radi sta mislis da treba i sto znas.
Tada pocinje mini rapsodija. `Limitirani` kako su ga kasnije zvali oni sto su opravdavali njegovu smjenu, pravi jedno malo cudo. Daje nam polusezonu za pamćenje, mozda i bolju od nekih u kojima smo uzimali trofeje. Ekipa je imala generala Zeljovca na klupi, dusu, nasu djecu u timu, puna ponosa, zelje, ljubavi prema dresu koji nose a iza njih armija plavih.
U tim trenutcima Odovic je imao mir i potpunu slobodu u radu, totalnu autonomiju.
Nakon te sezone to vise nije imao niti jedan trener! ( izuzmimo Petrovica, tek je mjesec tu )

Za to vrijeme ljudi u upravi su radili ono sto oni znaju najbolje, sredjivali administrativnio dio, pospremali godine loseg poslovanja, tuzbe, dugove i sve ostalo sto ide uz to. Bili su zaokupljeni tim i uradili su solidan posao, treba im cestitati. Svaka cast!

Sve glasnije se prica o rekonstrukciji Grbavice i ja sam medju prvima objavio (sifra Janje ) tu vijest.
Kako je samo bilo lijepo citati tu vijest i u kolikom smo se samo broju odazvali. Sirom svijeta. Ponosni i sretni zahvaljuci upravi sto ce nam konacno ispuniti san oa da europske utakmice gledamo u nasem domu, na nasoj Grbavici. Sve je bilo savrseno.

Sta je poslo po zlu?

Neko je pomislio da zna bolje od Amar. Posrecilo mu se.
Pa je neko pomislio zna bolje od Dogana. Pa slag na tortu, neko je pomislio da zna bolje od Ode.
Oda vise nije imao autonomiju vec su mu igraci koje nije trazio dovodjeni, a igraci koje je trebao tjerani i to, sto je apsurdno, iz ne fudbalskih razloga.
Dogan odlazi i biva poplhuvan od net armije, ne javno ispred kluba vec kao i svi, hinjski, iza poltrona sa raznoraznim nikovima. Mnogi se primaju na to a neki, kao ja tvrde greska. Odlazi jedan od najstrucnijih ljudi u BiH.
Potrosen kao i Memic plus popljuvan. I to ce postati trend.
Oda vise nema autonomiju i to se vidi na rezultatskom planu. Prvi sam pisao o ovome i bio osporavan, pljuvan, pa tada cak i jedna od sada vec legendi foruma FKZ1921 jedne prilike kaze, citiram; znamo za ove da nisu Zeljovci.
Posto je karma **** isti taj je godinu kasnije morao dokazivati isto i osjetio je to na svojoj kozi.
Moram istaci da ga jako cijenim i poštujem, ne mislim sa ovim nista lose vec samo isticem pokazujuci u kakvu smo zamku upali. Jos zelim dodati kako je medju prvima uvidio da put kojim idemo nije bas najbolji te poceo upozoravati na to. Jedan drugi forumas, vjerovatno sa najvecim kredibilitetom i koga svi najvise postuju, Boccacio, prestao je pisati one kilometarske postove, nije tezinom svoga pera odmah u startu osudio ovakav rad i otvorio oci onima koji nisu vidjeli gdje hodimo. Ne optuzujem te haveru stari, samo kazem, tvoja rijec ima tezinu, a znamo svi koliko znas. Danas kazes, neka nema veze,( dobar je Dejo ) bit ce to dobro. Nije ni danas kasno.
Vec tada sam cesto bio pljuvan jer npr kazem; ne valja Diata, Livaja, kante. Kazu suti neka se pokazu, sta ti znas.
Losi rezultati se guraju u drugi plan sa strahom, montazama, blacenjem ili u narodu; ublehama.

Na pocetku sezone smo zakuhali i sa sudijama, savezom, SD, skoro svima, pa cak i sa bivsim Zeljovcima. Stvoreno je jedno nezdravi okruzenje za koje je uvijek bio kriv; hocete da vam `oni` opet dodju. Lopovi. Treba Hotic opet biti trener ( vidi cudne paralele; i tada smo gradili stadion, reflektore i stolice, trener nam bio iz mackanje a igraci odlazili samo bar za 30_40 milja a sada im jos otpremninu dajemo. #samokazem) .

Odlazi Oda.
Svi jos u glavi imamo sliku kada Oda mahne i krene prema kapiji.
Potrosili smo ga. Neki mu cak prisivaju i da se pitao, a nije. Odavno nije. A kako rekoh karma je ****.
Dolazi Capljic. Odlazi Capljic. Bruka i sramota.
Potrosili smo i njega.
Vec tada mahala i menageri u velikoj mjeri kroje sudbinu.

Legendi ni na mapi. Nema Zeljovaca.
Iza rata kada su pitari bili dosta jaci od nas a SDA na vrhuncu pokusavaju nas ugasiti.
Pokojni Bukal, Cika Miso, Gsn Jelic ,Djrbuz i ostali staju u odbranu i spasavaju klub!
Ovo je za one st kazu gdje su legende bile kada smo se trebali ugasiti. Tu su oni, ne sikirajte se!

Pa kazu; oni prije. Koji prije. Ime i prezime. Ne mozes za klub sa 95 godina tradicije reci oni prije a da ne uvrijedis hiljade ljudi koji su ostavili svoj trag u klubu. Nisu svi najidealniji a niti nakbolji ali hej, pazite malo sta pricate.
Da se razumijemo, ja ne branim nikoga i ja sam za transparentnost. Takodje znam i znamo da je bilo svega ali to je nasa, interna stvar. Nasa, Zeljina!
Kazes koliko imamo platiti i platis. Kraj price.
A ne sami sebi da budemo najveci neprijatelji i dusmani, da se koljemo mesjusobno, da smo razjedinjeni na nekakve struje.
Zeljo okuplja ljude a ne razdvaja ih!

Prvi sam pisao o ovome i vec tada mi je stavljeno zvono da `tjeram` koje nikada skinuo nisam.

Za to vrijeme oko stadiona samo pozitivne vijesti. Bombarduju nas izvjestajima koliko je ko dao.
Da pohvalim jos jednom sve i zahvalim im se sto su dali podrsku.

Malo sam se pogubio, nadam se da ste jos tu :-)

Nekada u to vrijeme desava se i cuveni prelazak forumasa Zeljovaca na `onaj` forum.
Takodje u tom periodu loguju se raznorazni pusiqurci, interesdzije, zlobnici dodajuci ulje na vatru ili štiteći interese necije ali uvijek bivaju brzo provaljeni i odstranjeni. Ovo je vazno jer se kasnije znalo cesto zloupotrebljavati pa su neki iskreni, dugogodisnji Zeljovci brutalno napadani pod ovom mantrom.
Samo kratko da pojasnim da su za mene drustvene mreze i forumi zlo modernog svijeta, truju ljude mrnjom, nacionalizmom, dijele ih po svim osnovama. Necesto citam kako bukvalno djeca prijete klanjem, ubijanjem, psuju, vrijedjaju, ne postuku nista i nista nije sveto.
Dijete drago ja u tvojim godina po drvecu skako i bacao prve drkice. Manite se foruma.

Da nastavim.
Dolazi pp mog skolskog druga @ Vrbanjuse, hajde na ovaj forum, pravih Zeljovaca. Nisam razmisljao vec sam potrcao, sretan kao i svi sto imamo svoj dom gdje nas niko nece usutkavati, govoriti sta smijemo a sta ne i gdje o Zelji mozemo pisati sta god hocemo.
Vec tada `internet smajli brigada` je bila spremna.
Ja kao ja, pisem sta ja hocu i mislim. Jesam li u pravu pokazuje vrijeme. A bio sam, prosudite sami i to je cinjenica. Ali ja nevaljam. Valja onaj moderator trol, boomas. On boom mi 20 000 km na usta. On opet boom mi 30 000 na usta. On boom mi 100 000 milja na usta.
On valja. Valja i onaj sto za Amara one gadosti govori.
Ili valja onaj moderator sto pusti da me balavci zovu kujom, vise desetina puta da me vrijedjaju. I on valja.
Takodje valjaju svi oni lazno acc iza kojih se kriju sapucuci ljudima sta da misle, na `tajmom` forumu ili u pp. Isarete. Cetiri bana po sedam dana a nikoga uvrijedio nisam osim kada sam se sa @Delinjom posvadjao ( Izvini ) i peti trajni. Zbog slobodnih misli na forumu Zeljovaca.
Ja vama nikad nisam rekao da ne valjate, niti da niste Zeljovci. A vi predvodili hajku na mene ili pustili da me gaze! Nije to lijepo.
Ovom prilikom se izvinjavam ako sam koga uvrijedio, nisam htio samo pricam otvoreno, bez dlake na jeziku.
O pustanju i sirenju ko sam i sta sam necu, neka je vama na cast. Prijetnje. Bujrum. Znaju lazni acc ko sam.

A na ovom forumu su u sezoni pod Odom, cak i prije odlaskom Amara ( nije Amar Zeljo, mi smo Zeljo a dokazali smo to kada smo se svi kao jedan pokupili i otisli ostavljajuci Aldine i ostale botove a vi ih pustili da orgijaju ). Vec tada je doslo do tenzija, sloboda govora se gusila i svi su bili nervozni, ceste svadje i psovke i sto je najgore to smo nastavili izmedju nas. Bio im drazi Amidzin slajpek do kluba koji ih je digao kada su imali par stotina klikova nevno.
Strasno. Stidimo se svi zajedno, brat na brata krenuo.

Dolazi Mulalic. Sada imamo para i krece nevidjeni soping.
Forumasi svrsavaju. Nas par sto smo upozoravali koristeci rijeci koncept, kohezija, gradjenje tima, niti su nas culi niti smo mogli doci do glasa. I sam sam necesto bio zaludjen, mislio ide na bolje. Realnost, svi je vidimo.

Da privodim kraju, vec sam isrpljen a vjerujem i svi.

Sta je rjesenje?!

Jedinstvo. Nemojte da se dijelimo. Zasto da se dijelimo. Svi imamo istu zelju, snove, ljubav. Zeljo je velik i u njegov topli zagrljaj lako svi stanemo sa svim nasim vrlinama i manama.
Nemojte da se napadamo. Da smo sami sebi dusmani. Mi smo snaga koja pokrece klub, podijlimo se klub ne moze naprijed. Dajmo podrsku.
Jer pobijede i poraze, mi sa tobom prosli smo...

Za upravu.
Nismo ovce. Ni coravi. Ni glupi. A bgmi kako vidite ni nijemi. Ovi sto su umislili da znaju sve trebaju priznati greske, donijeti sankcije. Da se ponasaju odgovorno.
Niko vas ne tjera, neka vas, trebamo vas!

Nemojte nam pricati price preko net brigade.
Trazlili treneri igraca tog i tog. Laz. Smijesno.
Zuban steti klubu. Laz. Zuban je legenda, ima svoj dan. Donio pare u klub. Malo postovanja!
Bojkot igraca. Laz. Ne valja atmosfera u klubu samo svi sute, ne smiju reci. Ko ce sta reci smjenjuju se igraci i treneri kao na traci i svi krivi samo onaj ko odluke donosi nije. Kako da igrac da svoj maximum ako ne zna hoce li sutra uopste igrat ili ce potpisati `sporazumni raskid`.
Legende nece da rade. Laz. Zamolite ih. Ponudite im autonomiju. Oni su ti koji su utkali srce i dusu u klub, najbolje znaju sta mu treba. Ima Zeljovaca bivsih koliko hoces. A ne pitari da nam budu scouti, treneri. Zasluzili su to. Ako neki kadetski trener anonimus moze imati 10 milja moze i npr Refik 20 milja. A ne milju. Pa kao odbio on.
Ivica Osim rekao kako ima dobre info za Kostica. Laz!!!
KAKO VAS NIJE STID!!!

Nije infrastruktura samo stadion. Trebaju nam ljudi na funkcijama da stite nase interese kako nam raznorazni hostapleri ne bi crtali linije. A ne Dejana Nikolica da posaljete. 4 glasa dobio, rekli mu okolo, kupamo se. Smijesno. Ismijani. Poniženi.
Najveci klub u BiH nema nikoga. Ne moze ninimati ako se budemo svadjali sa svima. Ako budemo razjedinjeni. Ako budemo otkrivali interne tajne i polsove, optuzujuci jedni drugw. Sta ce nam dusmani pored nas takvih. Tako necemo daleko.

Neka svako za dobrobit kluba radi ono sto najbolje zna. Bankar finansije, trener ekipu, legende savjete.
Navijaci neka manje pametuju vec dodju na utakmicu, kupe sal, uclane se. Zajedno da vratimo klub gdje mu je mjesto, na vrh jer mi smo;
Željezničar. NaJveci i NaJtrofejniji klub u BiH.

Mi smo Željini, Željo je nas!

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.