Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

iNFY
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la iNFY » 29 sep 2016, 15:58

Mokes je napisao/la:Po cemu je to on presudio, osim sto je zabio zadnji penal ?
Pa et procitaj sta si napisao pa se udari nogom u glavu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 sep 2016, 16:01

iNFY je napisao/la:

Znači presudio je utakmicu tako što je zabio zadnji penal :tokralju: :tokralju: :rol:

Da je pucao prvi penal, onda ne bi presudio, logično.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 29 sep 2016, 16:05

Lillard je napisao/la:
iNFY je napisao/la:

Znači presudio je utakmicu tako što je zabio zadnji penal :tokralju: :tokralju: :rol:

Da je pucao prvi penal, onda ne bi presudio, logično.

U kriticnom trenutku na njega je dosao red i on je to hladno rijesio i uzeo LP. Mogao je prvi sutat i pogodit il fulit i kulirat (kao sto su neki uradili).
I u svakom sportu slave vise igraca koji u zadnjoj sekundi da kos/go bilo sta, nego onog sto je npr. dao prije njega 5 golova ali ovaj zadnji odlucuje dzaba sve :wave:

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 29 sep 2016, 16:08

Jeftha je napisao/la:
Ne moze ni to svako. Da je promasio, ko zna sta bi bilo. :hmmmmm:
Naš'o bi se već neki Terry ili Anelka u suparničkoj ekipi da spasi stvar.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 sep 2016, 16:09

Mora da nas zajebava frajer :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 sep 2016, 16:10

A to sto se nije vidio 120 minuta finala, to nista ? Nek se zahvali Ramosu i Grizmanu sto je do penala doslo.
Je li rijesio i finale 2014. ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 sep 2016, 17:37

Opet bih ponovio kao i prosle sezone , Atletico je jedan od glavnih favorita za finale LP i ove godine. Kad to kazem mislim da je veci favorit od PSG, City-a, Juvea pa i Bayerna.I prije da ce ih izbaciti igracki slabiji klub , nego Barcelona ili Bayern.

Ne znam da sam u zivotu gledao bolju sistemsku odbranu. U moje 24 godine se ne mogu sjetiti. A bilo je velikih imena u odbranama. Ovdje nisu toliko imena bitna kao sistem.

Ali opet nije ni u odbrani sve, vec to njihovo kretanje i sistem preuzimanja igraca. Pa Griezmann im dosta puta bude na mjestu stopera. Jer sama odbrana na streljani nema sanse protiv Bayerna i takvih klubova. Trka i dupliranje bokova je dovedeno do savrsenstva. Tacno vidis kako Robbena zatvaraju u lijevo prema sredini gdje je najjaci.

Ljudi su uz malo srece mogli igrati 3 finala ZAREDOM LP. Mogli imati 2 klempe u 3 godine i nisu uspjeli. Onda ocekujes da im padne toliko moral, da im se ovo takmicenje vise zgadilo a oni rutinski dobiju Bayern.

Nema mi mrzeg kluba, mozda eventualno mi je drugi Madrid mrzi malo, ali niko u 2 utakmice protiv ovih nije favorit. Barcelona koja je za mene glavni favorit LP mi protiv njih nije bas favorit u 2 tekme.

Samo da ih neko izbaci, onda je put ociscen. 5 puta bi prije igrao s Realom i Bayernom nego s ovima. Toliko ubiju utakmicu da mi se ne gleda.
27.10.2020

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 sep 2016, 17:43

Neki igraci i kad su nevidljivi rjesavaju stvari. :tralala:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2016, 18:55

leorey je napisao/la:
Ljudi su uz malo srece mogli igrati 3 finala ZAREDOM LP. Mogli imati 2 klempe u 3 godine i nisu uspjeli. Onda ocekujes da im padne toliko moral, da im se ovo takmicenje vise zgadilo a oni rutinski dobiju Bayern.
Mogli su ovo, mogli su ono....A mogli su i ispasti u polufinalu prošle sezone, jer su u revanš susretu bili podređena ekipa. Da je Muller pogodio penal, tu bi vjerovatno bio kraj priče. U prvom poluvremenu su bili stisnuti skroz...Tako da, sve je to relativno. Neki bi htjeli da prikažu, da je taj prolaz Atletica toliko suveren bio, a u Munchenu ih jedan gol dijelio od ispadanja i dugo su plivali. Svaka čast za njihov defanzivni sistem, posloženost, ali treba malo i odvaditi... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 sep 2016, 19:05

effe_sa je napisao/la:
leorey je napisao/la:
Mogli su ovo, mogli su ono....A mogli su i ispasti u polufinalu prošle sezone, jer su u revanš susretu bili podređena ekipa. Da je Muller pogodio penal, tu bi vjerovatno bio kraj priče. U prvom poluvremenu su bili stisnuti skroz...Tako da, sve je to relativno. Neki bi htjeli da prikažu, da je taj prolaz Atletica toliko suveren bio, a u Munchenu ih jedan gol dijelio od ispadanja i dugo su plivali. Svaka čast za njihov defanzivni sistem, posloženost, ali treba malo i odvaditi... ;)
Pa isto tako ih je Barcelona mogla izbaciti, trebali su dobiti na Nou Campu jos 3-4 komada kad su igrali s igracem manje, pa NISU. Pa su igrali rukom u 92 minuti na Calderonu pa sudija nije svirao penal gdje je priznao da je ostetio Barcelonu.

Ono sto sam htio navesti je to da se konstantno potcjenjuje Atletico. Znaci potcjenjuje se klup koji u zadnjih 5 godina ima 5 puta veci uspjeh od Juventusa, City-a , PSG-a i konstantno se daje prednost tim klubovima.

Vidjet ces u knock-out fazi ako izvucete isti klub. Izbacili su vas prosle godine, izbacit ce vas i ove u to sam uvjeren. Vi bi lakse prosli Real Madrid nego njih, u to sam uvjeren. Ista je stvar sa Barcelonom.To sam ja govorio ovdje na forumu i prosle godine.

Naravno da je potrebna i velika doza srece za ovo takmicenje , ali ljudi protiv najvecih klubova igraju toliko sigurno i hladnokrvno da je to skoro nemoguce.

Koliko su im golova dali 3 najbolja napada svijetu u zadnje 3 sezone ? Pri tom mislim na Neymar- Messi- Suarez, Bale-Ronaldo- Benzema i Lewa- Muller- Robben ? Ta tri napada su dali oko 1000 golova u zadnje 3 sezone kombinirano.

A Atletico sezonu u prosjeku zavrsi sa 15-20 primljenih golova. A odigraju skoro svaku preko 60 utakmica.
27.10.2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2016, 19:38

leorey je napisao/la: Vidjet ces u knock-out fazi ako izvucete isti klub. Izbacili su vas prosle godine, izbacit ce vas i ove u to sam uvjeren. Vi bi lakse prosli Real Madrid nego njih, u to sam uvjeren. Ista je stvar sa Barcelonom.To sam ja govorio ovdje na forumu i prosle godine.
Ja baš nisam uvjeren u to, ali hajd.... :D Teško je jednoj ekipi Bayerna izbaciti 2 sezone zaredom. Mali je broj onih kojima je to uspjelo. Na ivici su oni bili prošle sezone, a mislim da bi ih ove sezone i izbacila naša ekipa... ;) Carlo se i dok je bio u Realu mučio s Atleticom, a onda ih je dobio u najbitnijoj utakmici i opet bi ih dobio u jednom finalu. :D
Određene će stvari još Carlo uštimati na svoj način...Vrlo moguće da će se tu posjed još više smanjivati, da će se igrati još direktnije. Dosta će tu faktora još uticati, da tu sada ne idem u detalje.
Ali u Munchenu će skroz drugačija utakmica biti.
Dok će Bayern s Ancelottijem u K.O. fazi biti daleko opasniji, jer zna Ancelotti šta radi. ;)

Neka Atletico pobijedi Bayerna u revanš susretu, pa onda možemo pričati o nekom strašnom Atleticu, koji je postao boljka Bayerna.... :)

Ovo je meni prerano, za zaključke, kakvi se sada iznose... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 29 sep 2016, 19:41

leorey je napisao/la:Vi bi lakse prosli Real Madrid nego njih, u to sam uvjeren.
Real Madrid je rasturio Bayern 5:0, a da oni nisu napravili ni jednu ozbiljnu sansu u dvije utakmice. To se zove perfektna odbrana i brutalna kontra.

Ne vidim da bilo ko na ovom svijetu potcjenjuje Atletico, svi ih stavljaju u grupu sa Realom, Bayernom i Barcom

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 29 sep 2016, 19:48

Rek'o bi covjek Atletico ima 5 titula lige prvaka kako prica o njima,da su toliko nepobjedivi osvojili bi nekad.
'Vako mogu da se zadovolje trofejima evropa lige. :kafa:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 sep 2016, 19:50

effe_sa je napisao/la:
leorey je napisao/la: Vidjet ces u knock-out fazi ako izvucete isti klub. Izbacili su vas prosle godine, izbacit ce vas i ove u to sam uvjeren. Vi bi lakse prosli Real Madrid nego njih, u to sam uvjeren. Ista je stvar sa Barcelonom.To sam ja govorio ovdje na forumu i prosle godine.
Ja baš nisam uvjeren u to, ali hajd.... :D Teško je jednoj ekipi Bayerna izbaciti 2 sezone zaredom. Mali je broj onih kojima je to uspjelo. Na ivici su oni bili prošle sezone, a mislim da bi ih ove sezone i izbacila naša ekipa... ;) Carlo se i dok je bio u Realu mučio s Atleticom, a onda ih je dobio u najbitnijoj utakmici i opet bi ih dobio u jednom finalu. :D
Određene će stvari još Carlo uštimati na svoj način...Vrlo moguće da će se tu posjed još više smanjivati, da će se igrati još direktnije. Dosta će tu faktora još uticati, da tu sada ne idem u detalje.
Ali u Munchenu će skroz drugačija utakmica biti.
Dok će Bayern s Ancelottijem u K.O. fazi biti daleko opasniji, jer zna Ancelotti šta radi. ;)

Neka Atletico pobijedi Bayerna u revanš susretu, pa onda možemo pričati o nekom strašnom Atleticu, koji je postao boljka Bayerna.... :)

Na stranu priča oko Atletica, nikad mi nije bilo jasno ovo precjenjivanje Ancelotija. U 20ak godina rada je uvijek vodio bar top 5 ekipu svijeta (rekao bih top 3, al Chelsea i PSG smetaju) i uspio je osvojiti 2 lige i 3 LP. U međuvremenu je pušio lige od giganata poput Montpelliera i sličnih. Neko će reći da je uzeo 3 LP, ali ja sam uvjeren da bi i idiot s ekipama koje je Carlo imao u ovom vremenskom periodu to uspio.

Carlo nije nikakva snaga za Bayern, on je zapravo slabost. Sreća je što nema neke svoje vizije i ne mijenja puno sistem igre prethodnika, odnosno promijeni samo stvari koje se ne sviđaju igračima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 30 sep 2016, 00:19

Romagnoli13 je napisao/la:Priča o nikad jačem Bayernu je samo mit koji se o proteže još od one sezone kad je Jupp izvukao 120% iz tima i pregazio Evropu.Tad je nastala priča o nikad jačem Bayernu, a to je daleko od istine.Famoznu Juppovu sezonu ne bi ni on sam nikad više ponovio da je ostao trener.
Bayern 2012-13. je bio perfektan spoj snage, zrelosti, tehničkog umijeća, motivacije i individualne klase. Vrhunski golman, fenomenalna četvorica bočnih igrača (Lahm, Alaba, Robben i Ribery) u top-formi i bez ozbiljnih ozljeda (što je čudo imajući u vidu Robbenov zdravstveni karton), vezni red ojačan ponajboljim zadnjim veznim na svijetu uz već prisutne Kroosa i Schweinsteigera, a u napadu Müller kao jedina prava klasa uz radilicu Mandžukića i trpača golova Gomeza...mašina od tima. Dodamo li na to sve da je Barca prolazila kroz post-Pep krizu, Real kroz Mourinhovu treću sezonu, Juventus još jeo puru da se vrati u sam vrh, a Englezi u Ligi prvaka bili prilično loši, nije ni čudo da se Bayern prošetao kroz sva takmičenja te sezone. Pomoglo je i to što su napokon finale igrali kompletni za razliku od finala 2010.godine protiv Intera (Ribery bio out) i 2012. protiv Chelsea (Luiz Gustavo i Alaba bili kartonirani).

Jupp vjerovatno ne bi odbranio naslov iduće sezone zbog toga što bi konkurencija bila jača i što bi Bayern više kuburio sa ozljedama.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 sep 2016, 00:51

Artetitis je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Priča o nikad jačem Bayernu je samo mit koji se o proteže još od one sezone kad je Jupp izvukao 120% iz tima i pregazio Evropu.Tad je nastala priča o nikad jačem Bayernu, a to je daleko od istine.Famoznu Juppovu sezonu ne bi ni on sam nikad više ponovio da je ostao trener.
Bayern 2012-13. je bio perfektan spoj snage, zrelosti, tehničkog umijeća, motivacije i individualne klase. Vrhunski golman, fenomenalna četvorica bočnih igrača (Lahm, Alaba, Robben i Ribery) u top-formi i bez ozbiljnih ozljeda (što je čudo imajući u vidu Robbenov zdravstveni karton), vezni red ojačan ponajboljim zadnjim veznim na svijetu uz već prisutne Kroosa i Schweinsteigera, a u napadu Müller kao jedina prava klasa uz radilicu Mandžukića i trpača golova Gomeza...mašina od tima. Dodamo li na to sve da je Barca prolazila kroz post-Pep krizu, Real kroz Mourinhovu treću sezonu, Juventus još jeo puru da se vrati u sam vrh, a Englezi u Ligi prvaka bili prilično loši, nije ni čudo da se Bayern prošetao kroz sva takmičenja te sezone. Pomoglo je i to što su napokon finale igrali kompletni za razliku od finala 2010.godine protiv Intera (Ribery bio out) i 2012. protiv Chelsea (Luiz Gustavo i Alaba bili kartonirani).

Jupp vjerovatno ne bi odbranio naslov iduće sezone zbog toga što bi konkurencija bila jača i što bi Bayern više kuburio sa ozljedama.
I da jos dodamo da je taj Juppov Bayern rasipala Borussija vise puta, a i u finalu su bili bolji. Plus su visili protiv Arsenala i to u Minhenu. Kada sve uzmes u obzir , ja sam uvjeren da je 50 % ovog takmicenja sreca.

Zrijeb, i onda sastavni dio nogometa-sreca. Jer i najvecim klubovima je najpotrebnija.

Ako cemo bas porediti klubove i njihove najbolje sezone, onda je Barcelona 2014/15 najdominantnije osvojila ovo takmicenje gdje je pobijedjivala i izbacivala prvake svih najvecih liga a da pri tome niti u jednom trenutku nisu "visili" tj bili van LP rezultatski. Toliko su bili dominantni nad ostalim a u zrijebu sigurno nisu imali srece.
27.10.2020

BakaSliskovic
Kontakt:

Post Postao/la BakaSliskovic » 30 sep 2016, 01:02

Bez sreće nema ničega, ali je potrebno i nešto više. Bayern je zabljesnio za vrijeme Juppa. Čovjek ih je odlično posložio 12./13.
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 sep 2016, 01:12

Leorey

2014/15 Barca je pobjeđivala sve same šampione Liga Petice u knockout fazi, nezapamcena dominacija MSN-a.

1/8 finala - Manchesrer City, tada prvak Engleske
1/4 - PSG, prvak Francuske
1/2 - Bayern, prvak Njemačke
finale - Juventus, pade i prvak Italije

Međutim, po meni je ona Pepova Barca bila jaca iako nije imala MSN, bili su dosta raznovrsniji u napadima, imali drugaciju igru gdje protivnik nije mogao doci do lopte, šprdali se sa protivnicima u pojedinim utakmicama, sakrivali im loptu, jbg tada je Xaviesta tandem bio prajmu - i velika šteta je da ta najbolja generacija nije uzela još neku klempu. Inter i Čelzi su im bili crne mačke na putu :roll:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 30 sep 2016, 08:03

Ovo je malo preuranjena teza. Nije Bayern bilo tko. U takvim mečevima ulogu igra milijun faktora, a kako će tih milijun faktora biti poštimano za 4, 5 ili 6 mjeseci to nitko ne zna.
effe_sa je napisao/la:

Apsolutno se slažem sa donjom rečenicom, ali činjenica je da vas je Atletico razbio sinoć.
Kawhi je napisao/la: Na stranu priča oko Atletica, nikad mi nije bilo jasno ovo precjenjivanje Ancelotija. U 20ak godina rada je uvijek vodio bar top 5 ekipu svijeta (rekao bih top 3, al Chelsea i PSG smetaju) i uspio je osvojiti 2 lige i 3 LP. U međuvremenu je pušio lige od giganata poput Montpelliera i sličnih. Neko će reći da je uzeo 3 LP, ali ja sam uvjeren da bi i idiot s ekipama koje je Carlo imao u ovom vremenskom periodu to uspio.

Carlo nije nikakva snaga za Bayern, on je zapravo slabost. Sreća je što nema neke svoje vizije i ne mijenja puno sistem igre prethodnika, odnosno promijeni samo stvari koje se ne sviđaju igračima.
To, to. Ja kao navijač Dortmunda zahvaljujem Nebesima da je Pep otišao iz Bavarske. Mislim, može Carlo sve osvojiti, ali imam neki dojam da je ovaj bayern ranjiviji nego pod Pepom.
leorey je napisao/la: I da jos dodamo da je taj Juppov Bayern rasipala Borussija vise puta, a i u finalu su bili bolji. Plus su visili protiv Arsenala i to u Minhenu. Kada sve uzmes u obzir , ja sam uvjeren da je 50 % ovog takmicenja sreca.
Ne. Onaj Bayern je bio jak i potrefilo mu se da njegovi najbolji igrači Robben i Ribery u ključnom dijelu sezone odigraju na razini svjetske klase. Na to dodaš tada 2 najbolja beka na svijetu, Mandžu i Mullera koji su u takvoj momčadi naprijed bili idealan duet, Svinju koji je napokon pronašao mudda, Neuera kao najboljeg svjetskog golmana... To je bio stroj. U finalu su bili bolji od nas i nemam zamjerki na njihovu titulu, iako je bilo nekih sudačkih grešaka na našu štetu.

Zamjerku bi na tvoj način mogao naći za svaku titulu unazad par godina osim Barcine iz 2015. godine. Recimo Realu se lani desila titula, ali opet nitko im nema pravo osporavati zasluženost toga jer su eto imali lagan ždrijeb ili sreću u finalu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 30 sep 2016, 10:38

let3 je napisao/la:Leorey

2014/15 Barca je pobjeđivala sve same šampione Liga Petice u knockout fazi, nezapamcena dominacija MSN-a.

1/8 finala - Manchesrer City, tada prvak Engleske
1/4 - PSG, prvak Francuske
1/2 - Bayern, prvak Njemačke
finale - Juventus, pade i prvak Italije

Međutim, po meni je ona Pepova Barca bila jaca iako nije imala MSN, bili su dosta raznovrsniji u napadima, imali drugaciju igru gdje protivnik nije mogao doci do lopte, šprdali se sa protivnicima u pojedinim utakmicama, sakrivali im loptu, jbg tada je Xaviesta tandem bio prajmu - i velika šteta je da ta najbolja generacija nije uzela još neku klempu. Inter i Čelzi su im bili crne mačke na putu :roll:
Nek zahvale Orebru što su uzeli i to što su uzeli.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 11 gostiju.