Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

zlatnidjecaci
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zlatnidjecaci » 15 sep 2016, 20:13

HDI je napisao/la:Potpisujem sve.
Jarak veliki radnik.
Pavlak odličan pregled igre.
Šarac ima ogromnu konkurenciju u hrvatskoj repki na toj poziciji. Dečko će bit klasa. Treba se borit za njega.
Hrstić, igračina. Sve stoji za Lončara. Hrstiću su obećali poziv u A. Zvali Lončara. Trebali su obadvojici dat šansu.
Savez je zakazao sa mladima. Sve je na roditeljima. Lopte od kuće nose.
Izvini a gdje je Lončar dobio Šansu ??? To što je bio na širem spisku koji ništa ne vrijedi ništa ne znači.Bio je i Goran Daničić
iz Prijedora na okupljanju sa A repkom ( a večina i ne zna ko je taj dečko) pa nije bilo toliko frke.
Nijedan mladi igrač nije dobio šansu protiv Kosova. I sada neče dobiti šasnu. Ako si primijetio na spisku ima
7 lijevih bekova ??? Kostur če biti isti.

Govorite argumentima a ne rekla kazala.Kad se Hrstić prestao odazivati imao je 17 godina. Ni on ni Lončar niti bilo ko iz njihove selecije
nije tada bio interensantan Markoviću. Dakle Markin poziv nema veze sa tim.Jarak odličan dečko i odličan igrač. Promakao je susjedima nisu računali na njega zato ga je Grbavac i puštao na okupljanja. Gospodo nemojte zaboraviti da su svi igraći iz Ljubuškog bili prije 5 godina na okupljanju Hrvatske. samo je Mandić prošao. Ostali nisu.Marin Parić iz Zrinjskog takođe na mig Hrvatske odpilio BiH, Marin Marić iz Metkovića takođe na mig Hrvatske odpilio BiH itd. Samo je problem što je to bio zamahivački mig kojeg igraći i njihovi roditelji nisu prepoznali.

VOLITE HRVATSKU I IGRAJTE ZA NJU ALI NEMOJTE TRAŽITI LAŽNE ALIBIJE KAKO BI ODPILILI BIH I IGRALI ZA HRVATSKU

I molim samo činjenice a ne rekla kazala.

:bih: :bih: :bih:

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 20:54

Jarak je koliko znam iz Mostara a ne iz Ljubuškog.
Počeo je u drugom timu na ljubuškoj akademiji i godinama se vozi svakodnevno. Respekt :tokralju:
Trenutno je u Izviđaču drugo desno Raguž koji je u hrvatskoj juniorskoj.

Nisi me svatio. Savez treba animirati mlade igrače. A ko hoće nek ide.
Nekako gledam da sam ja to. U Hrvatskoj ili Srbiji ili bilo gdje opet si običan "došlo" drugog reda. Svak bi volio na svom bit i za svoje igrat da je ovdje stanje normalnije.

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 21:05

Sjetićes se i činjenice da je Grbavac vodio juniore pa su igrali Ljubušaci sve redom. Ima jedan intervju gdje mu to prigovaraju. To ti je činjenica.

ovisnik
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ovisnik » 16 sep 2016, 12:41

Koliko realno Šuman može dobiti na kvaliteti sa povratnicima i novo pozvanim igračima,čini mi se sa je okosnica ista,te da bi neki novi kvalitet mogli donijeti hrstić i vegar na lijevom beku,marjanac na srednjem i ereš/jarak na krilima,ostalo je sve već poznato,jedino što je povećan broj igrača sličnih kvaliteta na koje se može računati.Po meni fali konkurencije na desnom beku jer su panic/malinovic/savic igrači sličnih karakteristika/neko bolji u napadu neko u odbrani/valjalo bi naći nekog korpulentnijeg da tuče sa devet lagano,pada mi na pamet Buntić,hrvatska ga više ne zove a nevjerujem da bi nas odbio da pod "stare" dane nešto da i zemlji u kojoj se rodio i u kojoj je postao igrač.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 sep 2016, 22:20

ovisnik je napisao/la:Koliko realno Šuman može dobiti na kvaliteti sa povratnicima i novo pozvanim igračima,čini mi se sa je okosnica ista,te da bi neki novi kvalitet mogli donijeti hrstić i vegar na lijevom beku,marjanac na srednjem i ereš/jarak na krilima,ostalo je sve već poznato,jedino što je povećan broj igrača sličnih kvaliteta na koje se može računati.Po meni fali konkurencije na desnom beku jer su panic/malinovic/savic igrači sličnih karakteristika/neko bolji u napadu neko u odbrani/valjalo bi naći nekog korpulentnijeg da tuče sa devet lagano,pada mi na pamet Buntić,hrvatska ga više ne zove a nevjerujem da bi nas odbio da pod "stare" dane nešto da i zemlji u kojoj se rodio i u kojoj je postao igrač.
Ja bih bio presretan kad bi na svakoj poziciji bili jaki kao na poziciji desnog beka. A, kakav ba Buntic, ja ga ne bih zvao nema tih para.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 16 sep 2016, 22:45

Ne bih se složio,malinovic je dobar u napadu loš u odbrani,panić obratno,a kosta nijedno posebno,uz to zajednička im je karakteristika da su visoki 190 cm i da protiv visokih odbrana nemaju napadački nikakvih šansi jer im odbrana blokira šuteve,buntica sam usput spomenuo,to nije realna opcija,ali igrač sa takvim šutem bi nam baš dobro došao.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2016, 23:46

Buntića bih odmah potpisao kad bi postojala bilo kakva šansa da odigra bar jedan ciklus, da vidimo kako bi to izgledalo kad imaš dva ozbiljna beka, lijevo Prce, desno Buntić, mnogo bi lakše zabijali golove i ne bi bili ovako jalovi u napadu. Vjerovatno su šanse za to minimalne ili nikakve, ali lijepo je i pričati o tome.

To da smo jaki na desnom beku nije istina, naši desni bekovi su bezopasni i svaka malo ozbiljnija odbrana ih zaustavlja sa lakoćom. Niti jedan od njih nije pravi bek razbijač koji će zabiti jeftin gol ni iz čega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 sep 2016, 23:57

Ja sam davno nekad spominjo Vegara i Hercega iz Nexe-a, vidim Vegar je tu ima li informacija hoće li se odazvati, i dali je Šuman razgovarao i sa Hercegom, mladi i jako dobri bekovi za naše standarde
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 sep 2016, 09:04

Buntic je u svoje vrijeme (kad je rekao da bi dobijao puno vise minuta za igranje u reprezentativnom dresu da je iz zagreba a ne iz hercegovine) bio potpusao pismo da nastupa za BiH (jer nisu bile prosle 3 godine od zasnjeg nastupa za hrvatsku). Oni su ga tad zvali na okupljanje, posteno naruzili i dali da igra 2-3 minuta da ga "ponovo osiguraju".

Po meni i njega i hercega se treba kontaktirati.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 sep 2016, 12:34

ovisnik je napisao/la:Ne bih se složio,malinovic je dobar u napadu loš u odbrani,panić obratno,a kosta nijedno posebno,uz to zajednička im je karakteristika da su visoki 190 cm i da protiv visokih odbrana nemaju napadački nikakvih šansi jer im odbrana blokira šuteve,buntica sam usput spomenuo,to nije realna opcija,ali igrač sa takvim šutem bi nam baš dobro došao.
Malinovic je visok oko 193cm kako se ja sjecam, naravno ako je bila tacna ta informacija, ne da mi se sad roviti po netu. Panic sigurno ima oko 2m, sto je poprilicno dobra visina za vanjskog igraca. Slazem se da su i jedan i drugi limitirani na jednoj strani parketa, mada Panic zna nesto pogoditi i u napadu. De mi samo reci koga mi to imamo efikasnijeg u napadu od Malinovica, nakon Prcea naravno? Plus sto je momak na vecinu zadnjih okupljanja dolazio s nekom povredom. Nas najveci problem je organizacija napada i protok lopte, tome dovoljno svjedoci broj golova koje damo sa krila na svakoj utakmici. I Bunticu bi protivnicke odbrane blokirale sut, kad napad nije izradjen i kad si prinudjen sutirati na silu. Ja sam s tom dvojicom sasvim zadovoljan na desnom beku. Najvise bih volio da se pojavi neki dobar organizator, koji ce znati sta radi na parketu, naravno uz krila koja su kriminalna, mada i ona najvise zavise od srednjeg beka i same organizacije napada. Isto tako, neophodno je traziti zamjenu za Nikolu, valjda ce Loncar i aBd Hrstic biti dostojni toga.
Ja vjerujem Bilalu i nadam se samo najboljem, pa cemo vidjeti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 17 sep 2016, 16:20

ovisnik je napisao/la:uz to zajednička im je karakteristika da su visoki 190 cm i da protiv visokih odbrana nemaju napadački nikakvih šansi jer im odbrana blokira šuteve
Inteligentnim bekovima je sasvim dovoljna visina 190. , Lazarov 193 , Malinović 195 , pravi bek će kada ima blok ispred sebe šutirati pored bloka i zabiti gol , a poželjno je da ima pored sebe pravog srednjeg beka koji će mu uputiti loptu u pravo vrijeme i ako treba poslije pasa omesti ili čak pomjeriti blok kako bi ovaj lakše zabio ... kao što je Perić radio na ovom videu na 3:07 i i 3:28.

Što se tiče desnog beka Malinović i Panić su trenutno naši ubjedljivo najbolji igrači , teško da se umjesto Savića može naći nešto bolje , za Buntića no comment .

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 17 sep 2016, 17:19

Buntić je proljetos igrao kvalifikacije za OI, a par puta je najavio da sa istekom dvogodišnjeg ugovora sa Segedom prestaje sa ozbiljnim rukometom..a taman tada bi imao pravo nastupa

ovisnik
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ovisnik » 17 sep 2016, 20:21

kobe24 je napisao/la:
ovisnik je napisao/la:Ne bih se složio,malinovic je dobar u napadu loš u odbrani,panić obratno,a kosta nijedno posebno,uz to zajednička im je karakteristika da su visoki 190 cm i da protiv visokih odbrana nemaju napadački nikakvih šansi jer im odbrana blokira šuteve,buntica sam usput spomenuo,to nije realna opcija,ali igrač sa takvim šutem bi nam baš dobro došao.
Malinovic je visok oko 193cm kako se ja sjecam, naravno ako je bila tacna ta informacija, ne da mi se sad roviti po netu. Panic sigurno ima oko 2m, sto je poprilicno dobra visina za vanjskog igraca. Slazem se da su i jedan i drugi limitirani na jednoj strani parketa, mada Panic zna nesto pogoditi i u napadu. De mi samo reci koga mi to imamo efikasnijeg u napadu od Malinovica, nakon Prcea naravno? Plus sto je momak na vecinu zadnjih okupljanja dolazio s nekom povredom. Nas najveci problem je organizacija napada i protok lopte, tome dovoljno svjedoci broj golova koje damo sa krila na svakoj utakmici. I Bunticu bi protivnicke odbrane blokirale sut, kad napad nije izradjen i kad si prinudjen sutirati na silu. Ja sam s tom dvojicom sasvim zadovoljan na desnom beku. Najvise bih volio da se pojavi neki dobar organizator, koji ce znati sta radi na parketu, naravno uz krila koja su kriminalna, mada i ona najvise zavise od srednjeg beka i same organizacije napada. Isto tako, neophodno je traziti zamjenu za Nikolu, valjda ce Loncar i aBd Hrstic biti dostojni toga.
Ja vjerujem Bilalu i nadam se samo najboljem, pa cemo vidjeti.
Panić nema 200 cm,a i malinovicevih 193 mi je nategnuto,možda u patikama,slažem se da bi malinovic dao više uz kvalitetnog razigravača,ali ja i dalje mislim da bi se trebao tražiti pravi šuter koji je sposoban sam sebi iskreirati poziciju za gol i koji će imati visinu da može šutati preko visoke 6-0 odbrane,to u markinom izboru nije mogao niko,malinovića je redovno hvatao blok,panić inače nije taj igrač a nema ni nekog srca,a i prce je češće prolazi na 6 nego šutao iz vana/to mu je uz nezgodan karakter osnovni razlog zašto nije imao vrhunsku karijeru/,buntića sam spominjao jer smatram da nam baš takav tip igrača nedostaje.Mi ga trenutno nemamo,da li će lončar,hrstić ili neko treći na lijevom beku biti taj igrač,ostaje da vidimo,ja se samo nadam da će i taj šuterski dio ekipe biti bolji uz bolju tranziciju i protok lopte,za što sam siguran da će šuman donijeti napredak,jer je to stil igre u kojem se najbolje snalazio kao igrač a i trenerska karijera mu je u tom sistemu igre.

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 19 sep 2016, 16:21

I Benjamin Čičkušić na Šumanovom spisku A reprezentacije

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-09-19 15:19:05
Nedavno je novi selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman objavio prvi spisak otkako je preuzeo dužnost.
Na spisku koji je proslijeđen medijima nalazila su se 33 imena, a greškom je izostavljeno jedno ime, a to je Benjamin Čičkušić.

Sjajni srednji bek Maglaj tako se našao na spisku reprezentacije, a zaslužio je to sjajnim igrama prošle sezone u dresu Maglaja, kada je bio najbolji strijelac, a po izboru našeg portala Čičkušić je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) cijele sezone u Premijer ligi BiH.

Inače, naša reprezentacija okuplja se krajem narednog mjeseca, dok će 3. novembra igrati prvi kvalifikacioni meč za EP u Hrvatskoj 2018. protiv Španije u gostima

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 okt 2016, 15:29

Suman optisao Josipa Eresa i Mateja Hrstica za sva vremena
rekli mu da bi da sacekaju eventualni poziv drugih repki i ovaj ih prekrizio

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 okt 2016, 15:39

Chinaglia je napisao/la:Suman optisao Josipa Eresa i Mateja Hrstica za sva vremena
I neka je

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 okt 2016, 15:50

Chinaglia je napisao/la:Suman optisao Josipa Eresa i Mateja Hrstica za sva vremena
Svaka cast Bilale, nema zajebancije sa tobom!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2016, 15:58

Tako je majstore, mora se znati da u ovoj reprezentaciji nece igrati niko kome je ona rezervna!

abezgov
Kontakt:

Post Postao/la abezgov » 04 okt 2016, 16:11

:clap: :clap: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

HERCEGOVCI FORUMASI, NA APARATIMA ODJE** IM TRENER MILJENIKE
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Naprijed Bosno ljubavi moja !

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 04 okt 2016, 16:41

Mislio sam da se ovo nece desiti, Hrstic je stvarno dobar igrac, ali svaka cast Sumanu i ne samo da nece igrati dok je on selektor nego i nakon njega koji god selektor da dođe a ova dva budu u mogucnosti da igraju za nas, vrata im moraju biti zatvorena!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.