2016/17 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la KK_Bosna » 04 okt 2016, 16:02

Lillard je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:strasno, tacno sam znao da ce ljudi sad poceti sa pricama "evropska kosarka je blizu nba lige", "llull moze igrati u nba" i slicne nebuloze :tokralju:
Sta fali Llullu?
suncanja... ko i spanoulisu, navarru, danilovicu...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 okt 2016, 18:05

U ligi u kojoj Raul Neto ima 20 minuta.

Pa valda i ovi sto govore da bi mogao u NBA , ne misle da bi tamo postizao 20 poena u prosjeku.Vec da bi mogao solidan clan rotacije(20 minuta)neke ekipe.Kao sto bi moglo jos par evropljana.Zar je to nesto cudno.Huertas i Calderon su jedni od playova u Lakersima , a Prigoni je jos ziv.Ima slicnih primjera.Na kraju dana ti neki igraci su placeni oko 800 k , dok ovi imaju po 2,3 miliona u evropi.I to je glavni razlog zasto vecina se zadrzava u evropi.Jer da budu 8,9 igraci NBA ekipa po novcu , vise im se isplati ostati u evropi.A malo ko dobije ekstra novce da bi tamo otisao kao neki bitan faktor.Uvijek je tako bilo.Ne znaci da svaki igrac u evropi je slabiji od 450 nba igraca , ako treba to uopste objasnjavati.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 okt 2016, 18:07

:hmmmm:

slika
Donnie Darko je napisao/la:Ne pratim nešto puno Llulla, tako da ne mogu ništa reći za njega u NBA, ali vidim da je hladno pucao 37% prošle sezone u Euroligi. Baš me zanima kakve bi procene imao u NBA.
37% je solidno za PG-a :stop:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 okt 2016, 18:08

Sta ti je nejasno za tekmu?? Cinjenica zbog Embiida,vrijeme ili sto ne pise da ce iko prenositi? :D :D

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 04 okt 2016, 18:09

Kako loša promjena na nba.com, jako loše izgleda ovaj novi dizajn
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 okt 2016, 18:15

NEZALAGANJE je napisao/la:Sta ti je nejasno za tekmu?? Cinjenica zbog Embiida,vrijeme ili sto ne pise da ce iko prenositi? :D :D
ma da mi je konacno vidjeti lika na pravoj tekmi :mrgreen:

jel fkt nece niko prenositi , ja vec bio spreman zrtvovati sutra predavanje i vjezbe da ovo pogledam :thumbdown:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 okt 2016, 18:17

miki_92 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sta ti je nejasno za tekmu?? Cinjenica zbog Embiida,vrijeme ili sto ne pise da ce iko prenositi? :D :D

jel fkt nece niko prenositi , ja vec bio spreman zrtvovati sutra predavanje i vjezbe da ovo pogledam :thumbdown:
"Zrtvovat" vjezbe prve sedmice faxa , streber level , profesional :geek:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 okt 2016, 18:18

miki_92 je napisao/la:

Iskreno, ne znam,ali do sada u ovih nekoliko tekmi,kad iznad nije pisalo da je na LPu ili NBAtvu,nije bilo prenosa.Mozda bude neki link,ali to moze biti samo klupski i vrlo je upitno gdje se moze naci...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 okt 2016, 18:20

Raul_64 je napisao/la:
"Zrtvovat" vjezbe prve sedmice faxa , streber level , profesional :geek:
pa samo sam prve 2 sedmice aktivan na faxu onda sve vise u obliznjim kaficima :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 04 okt 2016, 18:27

Ja imam ispit sutra :roll:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 okt 2016, 18:27

Clutch je napisao/la:Ja imam ispit sutra :roll:
Čega i koliko? :mrgreen: :mrgreen:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 04 okt 2016, 18:33

arelinho je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ja imam ispit sutra :roll:
Čega i koliko? :mrgreen: :mrgreen:
Eh da je barem to :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 okt 2016, 18:52

Raul_64 je napisao/la:U ligi u kojoj Raul Neto ima 20 minuta.

Pa valda i ovi sto govore da bi mogao u NBA , ne misle da bi tamo postizao 20 poena u prosjeku.Vec da bi mogao solidan clan rotacije(20 minuta)neke ekipe.Kao sto bi moglo jos par evropljana.Zar je to nesto cudno.Huertas i Calderon su jedni od playova u Lakersima , a Prigoni je jos ziv.Ima slicnih primjera.Na kraju dana ti neki igraci su placeni oko 800 k , dok ovi imaju po 2,3 miliona u evropi.I to je glavni razlog zasto vecina se zadrzava u evropi.Jer da budu 8,9 igraci NBA ekipa po novcu , vise im se isplati ostati u evropi.A malo ko dobije ekstra novce da bi tamo otisao kao neki bitan faktor.Uvijek je tako bilo.Ne znaci da svaki igrac u evropi je slabiji od 450 nba igraca , ako treba to uopste objasnjavati.
cinjenice:

- amerikanci koji ne mogu biti ni medju 15 igraca u nekoj NBA ekipi dodju u evropu i budu najbolji u euroligaskim ekipama (primjera je tona, svi ovi amerikanci koji razvaljuju po euroligi nisu mogli prismrditi nba ligi)

- evropljani koji dominiraju evropom se odluce da odu u NBA da se okusaju medju najboljim igracima (izuzeci su jedino oni koji su svjesni da ne mogu nista u NBA i da im je bolje da se ne ofiraju - teodosic, diamantidis, papaloukas)

- evropljani koji odu u nba i ne mogu meda vrate se u evropu i budu najbolji igraci u svojim ekipama (navarro, spanoulis, jasikevicius, shved...)

e sad, sto se konkretno tvog nabrajanja tice: calderon je za llulla izmislio kosarku, a huertas nece ni u ludilu imati 20 minuta ko sto tvrdis... i calderonu je plafon 15mpg... takodjer i prigioni je tu maskota samo...

i hajde prvo da se dogovorite da li llull ostaje zbog para u realu ili zato sto voli real? ako ostaje zbog para, to nema nikakvog smisla, to se moze vidjeti najbolje na teletovicevom primjeru... znaci ako si pravi igrac, nba ekipa ce ti dati pare iste ili vise u odnosu na tvoja primanja u evropi vec odmah u tvojoj prvoj sezoni... tako da dolazimo do toga da llull uopste ne vrijedi i da nije vrhunski igrac, tj. za NBA lige...

nijedan igrac reala nije za nba lige ustvari... pa najbolji igrac reala, gustavo ayon je bio ispodprosjecan igrac u NBA ligi, valjda ti to nesta govori? jos je evropskim/latino centrima 5 puta lakse igrati u NBA nego bekovima zbog atleticizma...

tako da i taj neto kojeg si omalovazavoa odmah u prvoj recenici bi, kad bi dosao nazad u evropu, bio medju najboljim igracima u euroligi...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 04 okt 2016, 19:13

Prenosit ce CSN Philly tekmu koliko znam, tako da ce biti stream sigurno.
slika
:tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 okt 2016, 19:24

Fanovi Phille su najjači majkemi :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 okt 2016, 19:27

KK_Bosna je napisao/la:amerikanci koji ne mogu biti ni medju 15 igraca u nekoj NBA ekipi dodju u evropu i budu najbolji u euroligaskim ekipama
Kyle Singler nije nikog razvalio.Pada mi na pamet prvi zbog sinoc.Josh Childres kao starter playoff ekipe koji ulazi u najbolje godine nije nikog razvalio , nit je bio uopste najbolji igrac tog Olimpa.Freeland razvaljuje kao sto vidimo.Naravno da vecina igraca bi bili najbolji.Al ne svi.O tome govorim.
KK_Bosna je napisao/la:evropljani koji dominiraju evropom se odluce da odu u NBA da se okusaju medju najboljim igracima
KK_Bosna je napisao/la:i hajde prvo da se dogovorite da li llull ostaje zbog para u realu ili zato sto voli real? ako ostaje zbog para, to nema nikakvog smisla, to se moze vidjeti najbolje na teletovicevom primjeru... znaci ako si pravi igrac, nba ekipa ce ti dati pare iste ili vise u odnosu na tvoja primanja u evropi vec odmah u tvojoj prvoj sezoni... tako da dolazimo do toga da llull uopste ne vrijedi i da nije vrhunski igrac, tj. za NBA lige...

Zbog toga GM Houstona vec par prelaznih rokova svrsava na njega.Zbog cega je tacno ostao ne bi znao , nisam Herreros ili Morey.Realnost je da Hou konkretno ove sezone je imao poprilicno vezane ruke pa nije mozda mogao ponudit Ljulju koliko su zeljeli.Lawsona su doveli prosle tek kad ih je Ljulj odbio kako kaze WOJO licno.
Marc Stein
‏@ESPNSteinLine
The Rockets, I'm told, are hopeful Llull will join them next season. It's been the Spaniard's choice to stay home to date; Houston wants him
Kao sto ponajveci insajder sam kaze , Houston ga zeli , zeli ga vec par sezona , sljedece ljeto ide ponovo po njega.
Ocigledno Houston misli da on vrijedi za NBA lige jer mu nudi te ugovore.A ako dodje , vidjet cemo dal je to tacno ili ne.
KK_Bosna je napisao/la:evropljani koji odu u nba i ne mogu meda vrate se u evropu i budu najbolji igraci u svojim ekipama (navarro, spanoulis, jasikevicius, shved...)
Shved je sigurno imao ponuda da ostane jer je "mogao meda".Al kada biras izmedju nekih 1,5 miliona dolara(lupam)i 3,5 miliona koje placa Khimki za njega kao najplacenijeg igraca evrope onda izaberes drugu opciju.A posto je on izabarao par miliona vise iako je imao ponude preko bare , on nije dovoljno dobar za NBA i ima 450 + boljih igraca od njega u NBA-u.Navarro nije imao neku sezonu al nije bio previse ni los.Mogao se komotno zadrzati jos neko vrijeme preko bare u ulozi specijaliste al i on je isto birao izmedju te uloge koja mu je garantovala odredjen nivo € i biti glavni u barceloni za mnogo veci iznos.Da je mogao biti bolji da ubode veci ugovor bi sigurno ostao , razumijem to.Al razumijes li ti da je on mogao biti medju 15 igraca tih godina vecine ekipe al ne u obimu koji je on zelio(i s obzirom na uvjete u barceloni mogao).Saras,Spanulis da ne bi rekao da ih nisam spomenuo se nisu snasli dakako , znamo sta je nba i da ce prije Lovrenj proci tamo na osnovu fizike nego oni , koji jednostavno nisu imali gradju za NBA.
KK_Bosna je napisao/la:nijedan igrac reala nije za nba lige ustvari... pa najbolji igrac reala, gustavo ayon je bio ispodprosjecan igrac u NBA ligi, valjda ti to nesta govori? jos je evropskim/latino centrima 5 puta lakse igrati u NBA nego bekovima zbog atleticizma...
Gustavo Ayon je bio solidni visoki u NBA-u(ako oces ispodprosj.).Ovo ljeto imao ponuda ekipa kao sto i sam kaze.Real mu mogao ponudit vise.
Ponudit vise jer NBA ga ne smatra toliko dobrim , da.Al da je mogao igrati u NBA-u vec ove sezone , mogao je.
Rudy Fernandez je imao ponudu Filadelfije , oces da ti kacim izjavu samog GM il bi nastavio lupati cisto pro forme?

Nijedan igrac Reala mozda nije za NBA lige.Par njih je imalo ponudu NBA lige ove sezone.Tako da su oni mislili da mogu tamo proci.

Seraphin kaze da je cekao barcelonu ovog ljeta al da je "zakasnila sa ponudom" i potpisao je za Indianu (1,5 milion).
On je sad klasa za sve u evropi samo jer je barcelona zakasnila sa ponudom "rijeci seraphina"? pa ostade u NBA za minimalac.
KK_Bosna je napisao/la:tako da i taj neto kojeg si omalovazavoa odmah u prvoj recenici bi, kad bi dosao nazad u evropu, bio medju najboljim igracima u euroligi...
Raul Neto je bio prije jednu godinu u Mursiji i nije bio medju 10 playmakera po statistici uopste.Faccundo faking Campazzo ga prosle godine zamijeni u Mursiji , odradi 2x bolju sezonu i uvede istu ekipu u playoff i eurocup.Kakva preseravanja da bi bio najbolji igrac eurolige kad samo prije godinu dana nije bio medju boljim playovima u spanskoj ligi samo.
Zadnja izmjena: Raul_64, dana/u 04 okt 2016, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 okt 2016, 19:32

Problem je što oni koji pametuju o europskim ligama i njenim igračima iste uopće ne gledaju. Tako da, @Raul objasnio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 04 okt 2016, 19:53

Clutch je napisao/la:Prenosit ce CSN Philly tekmu koliko znam, tako da ce biti stream sigurno.
slika
:tokralju:
veceras samo 12 minuta za embiida
Embiid will be limited to 12 minutes tonight, used in segments not consecutively.

slika
:lol: :lol:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 okt 2016, 20:11

Kawhi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Samo je pitanje dana kad ce Lull u NBA,a ne da li ce se probati.On je HOU pik.
Nudili mu nakon sezone u kojoj su igrali finale zapada 7-8 milja, vjerovatno i mjesto startera i odbio jer voli Madrid. Uvjeren sam da bi imao mjesta u NBA, al ništa od toga. Čovjek je odavno prerastao Evropu.

da,sad je vec mozda kasno za NBA

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 okt 2016, 20:18

Raul_64 je napisao/la:U ligi u kojoj Raul Neto ima 20 minuta.

@Raul objasnio

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.