FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 13:07

Hrasno1921 je napisao/la:E jeste vi meni shega, sve se vise udaljavate od same teme i opterecujete se nebitnim stvarima, a niko da "obrazlozi ili protumaci" ovo saopstenje kluba u vidu otvorenog pisma prema poreznoj upravi.

Jeli ovo Jakupovic sudi derbi !? :damn:
Pa obrazlozit cemo kada dodjemo do toga. Evo ja sam gore pohvalio rad u tom segmentu i naglasio kako tu imamo jake sposobne ljude. Drugo je sto neko to ne vidi, namjerno ili nenamjerno. Za pocetak mogao si svog ahbaba nacelnika kontaktirat pa da on JAVNO POHVALI KLUB IZ SVOJE OPSTINE KOJI OVAKO POSLUJE.
Eh sada druga je stvar sto u ovoj banana drzavi sama drzava ne poštuje zakone i zakonske procedure pa su svi koji ih slijede u neku ruku levati, posteni i transparentni ali levati. Svidjalo se to nekome ili ne, tako stvari stoje.

Cuj nebitne stvari i udaljavanje od teme; zastita interesa, instaliranje nasih ljudi u savezu, zaustavljanje cerupanja Zelje kao najveceg kluba od strane raznoraznih hostaplera, direktno ugrozavanje svih mogucih pozitivnih procesa.
Reci da se salis :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 13:12

Saopstenje svakako da je pravi potez, jer oslikava pravu realnost sa kojima se susrece klub u pokusajima da normalno posluje i funkcionise, ako uzmemo u obzir da su na udaru porezne mi do dan danas ali i komsije dok nisu isplatili sva dugovanja to dovoljno govori, ta dva kluba imaju najvise prihoda ali i budzete, uzme li se u obzir da klupski budzet nas i komsija iznosi koliko i budzet 8. premijerligaskih klubova zajedno.

Zamislite samo da smo 700.000 KM koliko je otislo poreznoj, da je taj novac bio utroseo na ekipu :crazy:
Ali nazalost bez udruzenja klubova i sa ovakvom nezainteresiranosti ostalih nama preostaje da s vremena na vrijeme izdamo saopstenje i upoznamo javnost, sve ostalo je borba sa vjetrenjacama ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 13:22

Neandertalac je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:E jeste vi meni shega, sve se vise udaljavate od same teme i opterecujete se nebitnim stvarima, a niko da "obrazlozi ili protumaci" ovo saopstenje kluba u vidu otvorenog pisma prema poreznoj upravi.

Jeli ovo Jakupovic sudi derbi !? :damn:
Pa obrazlozit cemo kada dodjemo do toga. Evo ja sam gore pohvalio rad u tom segmentu i naglasio kako tu imamo jake sposobne ljude. Drugo je sto neko to ne vidi, namjerno ili nenamjerno. Za pocetak mogao si svog ahbaba nacelnika kontaktirat pa da on JAVNO POHVALI KLUB IZ SVOJE OPSTINE KOJI OVAKO POSLUJE.
Eh sada druga je stvar sto u ovoj banana drzavi sama drzava ne poštuje zakone i zakonske procedure pa su svi koji ih slijede u neku ruku levati, posteni i transparentni ali levati. Svidjalo se to nekome ili ne, tako stvari stoje.

Cuj nebitne stvari i udaljavanje od teme; zastita interesa, instaliranje nasih ljudi u savezu, zaustavljanje cerupanja Zelje kao najveceg kluba od strane raznoraznih hostaplera, direktno ugrozavanje svih mogucih pozitivnih procesa.
Reci da se salis :lol:
Sacekaj da covjek sjedne u fotelju u novom mandatu, polako ima vremena, necu nista puno pisati oko opstine i kluba, pokazat ce se sve u skorije vrijeme, do tada sam na stand baju sto se tice te price ...

Pod nebitnim stvarima sam smatrao pricu o Sadikovicima, pricu oko Mladosti, Krupi, Radniku i njihovom eventualnom izboru lige za prvaka, Zebi i sl.
Prica o zastupljenosti u savezu svakako da je na mjestu, ali prvo treba krenuti od kantonalnog fudbalskog saveza, federalnog pa tek onda krovne kuce, nama je najveci problem sto niko nece ili ne zeli da se bori za dzaba, sjetimo se samo Nijaza Brkovica, nikada vise Zeljovaca na vecim funkcijama u svim sferama zivota a nikad manje koristi od toga, sadasnji ljudi u klubu trebaju to sve okupiti za jedan stol, porazgovarati i predociti interese i ciljeve, strucnih, obrazovanih ljudi svakako da imamo ali tek tako nekoga "kupiti" na pricu ili privoliti za dzaba nije dovoljno, ja sad znam imena setorice ljudi pocev od kantonalnog saveza i krovne kuce koji bi stali na stranu interesa Zelje, ali niko ih nikada nije niti kontaktirao niti pozvao iz kluba, ima tu dosta ako ne i najvise krivice sto se tice toga upravo iz kluba po tom pitanju, sve ostalo je mlacenje prazne slame.
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 okt 2016, 13:33

Znali ko sta vise o ovim ljudima sto ulaze u upravni odbor?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 13:45

irfo je napisao/la:Znali ko sta vise o ovim ljudima sto ulaze u upravni odbor?
Krupalija je tu stranacki, direktor KK Bosna sad clan UO-a, ide stopama Konakovica, Bukve jednog, Bukve drugog, ovog Dalibora znam kao navijaca sa zapada, redovan na utakmicama, vlasnik finansijske konsultanske kuce Finit Consulting, a za ovog advokata prvi put cujem.
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 13:50

Nije to nista nebitno od nabrojanih, sve nas se u neku ruku tice samo mozda za neke nije pravo vrijeme.

Rekao si jednu dobru stvar; nece niko za dzabe. Apsolutno se slazem. Infrastruktura kosta, kako u dijelu gdje se odvoje novci za terene, tribine, svlacionice itd tako isto je ovom dijelu. Sve kosta.
Druga je stvar sto mi to ne kontamo bas najbolje pa se vodimo logikom volonterstva, ljubavi, postenja, istorije.
Da odmah naglasim, ne govorim ja da trosimo novce za kupovinu sudija ili podmicivanje ljudi koji odlucuju po tim savezima vec da nase ljude dodatno motiviramo stavljajuci im nase resurse na raspolaganje.
U Ameriki :-) na precednickim pobjedjuje kanfidat sa vise para, lobiji, korporacije, interesi, sve zguzvano u jedno veliko klupko. A satro najdemokratskija drzava na svijetu, sila koja vedri i sa uredjenim zakonodavstvom. Pa opet veliki imaju zastitu bez obzira sto ponekad ocito rade mimo zakona i pogresno, da ne peglam sada kako imaju milioni primjera, a mali i oni bez zastite bivaju pojedeni bez obzira sto sve rade po zakonu.

Dalje, tamo se salju ljudi koji znaju sta ih ocekuje i kako stvari ferceraju a ne poltroni sposobni samo za klimanje glavom i potpisivanje kredita.
Ja ovako brutalno jer me ljuti sama cinjenica da je neko i pomislio kako je to pravi potez, naivno i totalno bezobzirno jer je klub u pitanju. Sta je zastita interesa mozemo vidjeti i na primjeru naseg kluba gdje jedan covjek vuce sve konce iz razloga sto su sva bitna mjesta i funkcije poklopljene njegovim poslusnicima. Dalje, medijska masinerija je stavljena u zastitu nekada vise licnih interesa nego interesa kluba pa se ocito neodgovorno poslovanje na stetu kluba ne kaznjava vec se sa neistomišljenicima ide u brutalni obracun na raznorazne nacine. To nam pokazuje i dokazuje kako neki niti su tako naivni a bgmi niti tako posteni i cestiti kako se predstavljaju.
O samoj regularnosti takvog modela nekom drugom prilikom.

Opet, svidjalo se to nekome ili ne, tako stvari stoje a cinjenice dokazuju.

UPRAVA NAPOLJE!

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 04 okt 2016, 14:43

Hrasno1921 je napisao/la:
irfo je napisao/la:Znali ko sta vise o ovim ljudima sto ulaze u upravni odbor?
Krupalija je tu stranacki, direktor KK Bosna sad clan UO-a, ide stopama Konakovica, Bukve jednog, Bukve drugog, ovog Dalibora znam kao navijaca sa zapada, redovan na utakmicama, vlasnik finansijske konsultanske kuce Finit Consulting, a za ovog advokata prvi put cujem.
Advokat od Dautbašića bio na jednom sudjenju.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 15:58

Kao sto rekoh, medijska masinerija, citiram;

_
P.S. ali zato na ibrakovicibrakovic.ba Neandertalac siri istinu i u svojim postovima pokusava da bude elkoventan ali mu to bas ne polazi za rukom, konačno je valjda tamno našao publiku koja ce ga slušati i koja je sposobna da njegove niskofrekventne talase čuje... Kod nas su se bez ikakve uvrede uvijek portiri, konobari i čistačice uvijek pokusavali predstaviti kao najglasniji i najpametniji.
_

Pogodilo ga.
Zaboravio covjek ( bot ) reci da sam placenik, interesdzija i da pisem po direktivi pa da napomenem za iduci put.
A kada je pohvaliti konstruktivno pisanje nigdje nikoga, kada se pisu pozitivni postovi to se zanemaruje i kada se kroz diskusiju proba naci najbolje rjesenje niko ne spominje. Jesam li ja ili nisam u pravu ponovo ce pokazati vrijeme ali jedno je sigurno, nikada ne pisem na stetu Zelje i to sto se nekim ljudima ne svidja moje pisanje me ne zanima. Udari na mene kao osobi a sve cesce i moju privatnost samo jos vise povecavaju uvjerenost u ispravnost mog misljenja. Celo i trenitni rezultati su u drugi plan stavili neke negativne stvari a sto ne znaci da su zaboravljene. Za poltrone i zavedene, ove uspjesne drage ljude, uzmete Nikolica za rukicu pa ga povedete u svoje firme i kolektive da vam po `vec utvrdjenim procedurama` sklopi koji ugovor i raskine. A ako vam zatreba mozete ga `isturiti` i upravljati sa njim kao sto trbuhozborac mlati onom svojom natakarenom lutkicom. Ja se ne znam sa njim, ali se znam sa nekim od legendi koje ste ne tako davno bezobrazno pljuvali pored svog dobra koje su uradili a branite one koji su nam nastetili. Vama na cast.
I jos, da se zahvalim sto nas sve strpaste u isti kos, svu raju koja ovde cita i pise te cuje te niskofrekventne talase, prije i posle sto zavrsimo sa poslovima; portira, konobara, i cistaca. Nekada smo se ponosili radnickom klasom, radnicka klasa nas osnovala i nikada je nisu usutkavali kao sada.
I da, mi pisemo na ibrakibrak.ba a vi na pitarskom portalu, samo jos jedna cinjenica. Mi bar pisemo iz glave, spontano, ne dogovaramo se po tajnim forumima sta ce se pisati. Cinjenicu da sam ja banovan jer sam `mislio` drugacije, da sam vrijedjan kostantno takodje poznaju svi .

Jos da naglasim. Izvinjavam se svoj finoj raji koje ova diskusija ne zanima i znam vrlo dobro kojoj se `grupici` obracam a ne svima koji citaju i pisu po forumima, da mi ne podmetnu i taj spin. Ali morao sam reagovati, ima tu i raznoraznih poruka sa laznih profila koje stoje uredno spremljene.

A jesam li `elkoventan`( lapsus calami) ili ne je moj problem, bar ne lazem ili obmanjujem ljude po potrebi kako bih zastitio nesposobne pojedince koji su nastetili klubu. I skini bruko taj nik ` Budi Zeljo` i stavi `Budi Dejo` ili za koga vec navijas i zbog koga pises.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 16:44

TikTak je napisao/la:Eno nam i Smucar pronasao novi klub. Opet je imao dobru prezentaciju :kafa:
Da ne znas slucajno koju je formaciju najavio?
Jao kako sam naivan ispao glede njegovog angazmana, branio ga kontajuci eto neka se oproba pored ocitih cinjenica kako i na kraju zasto je dosao.
Na nauk.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 17:16

Vrijedi spomenuti lijep go Zerica za juniorsku reprezentaciju protiv vrsnjaka iz Litvanije.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 17:45

Trebao je Aco kontaktirati Austrijskog konjusara, dobio bi informacije iz prve ruke a mozda bi i imao vise srece drugi put :lol: :urnebes:
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 19:09

:lol:

Dobro si ti prosao, mogao te pripit uplehati, pa da onda reaguje udruzenje "BH Novinari" :mrgreen:
Samo se sjetim clanka "Pijani Kostic vrijedjao igrace" a zatim "Bijesni Kostic vrijedjao igrace" :urnebes:

Salu na stranu, ne znam sta mu posvecujete prostor na portalu kvazi trener sa satro evropskim metodama rada, klosar obicni aka Janez Austrijski konjusar par excellence, njega je drug @amazon otjerao prije nego sto je i potpisao ugovor :D
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 okt 2016, 22:14

Sta je inace sad sa nijazom, sta on radi?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 22:53

Nijaz je pomocnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva FBIH, takvog covjeka da imamo trenutno u klubu to bi bio najaci klupski operativac, sjetimo se njegove uloge samo 2009. kada nam je NFSBIH planirao suspendovati stadion do kraja plusezone zbog upada navijaca na teren i odgurivanja golmana Slavije, tada su i ovi iz RS-a "podivljali" da nas maksimalno kazne, vrsili pritisak, Kulina predsjednik Slavije i tadasnji predsjednik FSRS-a, na kraju je zavrsilo sa novcanom kaznom i suspenzijom od svega utakmice, inace smo na nekim druzenjima svakih mjesec dva, dolazi na utakmice redovan je, trenutno je van fudbala totalno i planovima i mozgom ...
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 04 okt 2016, 23:01

Tu poziciju moze dobro odigrati Misketov labudan. Stari je to operativac.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 okt 2016, 10:04

Bogičević vraćen u tim. :shifty:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 05 okt 2016, 10:05

shzna je napisao/la:Bogičević vraćen u tim. :shifty:
Sve najgore u nastavku karijere.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 okt 2016, 10:08

Ostao sam zatečen tom informacijom, možda više zbog toga što je "digao ruku" na klub, nego što mislim da nam neće valjati.
Kao i sa Stanićem, smatram da ako je Petrović procijenio da mu treba, treba mu poželjeti dobrodošlicu.

Sada je samo pitanje koliko dana zaista Bogičević nije trenirao, i koliko će vremena proći kako bi nam bio upotrebljiv.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 okt 2016, 10:11

Thetraphak1921 je napisao/la:
Ne bih se složio sa tom konstatacijom,
jer ako mu to želiš, želiš onda isto
i našem Želji. Sada nosi ponovo sveti
grb, i treba mu dati podršku pa kako god.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 05 okt 2016, 10:13

zeljoooooooooo je napisao/la:
Thetraphak1921 je napisao/la:
Ne bih se složio sa tom konstatacijom,
jer ako mu to želiš, želiš onda isto
i našem Želji. Sada nosi ponovo sveti
grb, i treba mu dati podršku pa kako god.
Dobro, sve najgore nakon sto konacno ode iz Zelje. Moze i ovako..
Pa neka Paravinja majku tuzi po kojekakvim sindikatima.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []