Studiranje
Moderator/ica: insider
- Evolution87
- Kontakt:
Re: Studiranje
Tuga, taman navikao da odmaram

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Ovo nije univerzitet ovo je ****, nidje na netu rasporeda 
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Komisija, let the games begin. 
Imal kakav nesretnik da studira u Sloveniji ?
Odem iz Mostara di je studij najskuplji u državi, u inozemstvo, kontam bit će jeftinije, umal me herc nije strefio kad mi je rekla kolika je školarina..
Sam je platio, ušteđevina nula bodova
Al dobro sam sam kriv, treba nabit prosjek pa neš plaćat
Sam je platio, ušteđevina nula bodova
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Stone Island
- Kontakt:
Gdje si se ispalio ?Lillard je napisao/la:Odem iz Mostara di je studij najskuplji u državi, u inozemstvo, kontam bit će jeftinije, umal me herc nije strefio kad mi je rekla kolika je školarina..
Sam je platio, ušteđevina nula bodova![]()
Pogriješio sam s ovim inozemstvom, jer Hrvatska to baš i nijeStone Island je napisao/la:Gdje si se ispalio ?Lillard je napisao/la:Odem iz Mostara di je studij najskuplji u državi, u inozemstvo, kontam bit će jeftinije, umal me herc nije strefio kad mi je rekla kolika je školarina..
hahahhaLillard je napisao/la:Pogriješio sam s ovim inozemstvom, jer Hrvatska to baš i nijeStone Island je napisao/la:Gdje si se ispalio ?Lillard je napisao/la:Odem iz Mostara di je studij najskuplji u državi, u inozemstvo, kontam bit će jeftinije, umal me herc nije strefio kad mi je rekla kolika je školarina..
jesil to došao u Zagreb na Savu?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- Stone Island
- Kontakt:
Ti s putovnicom bi plaćao 17 eura semestar u Austriji... s našim pasošom je 750 eura ali to samo zbog toga što nismo EU. Kontam da se nisi zaputio gore. Meni se to vrti po glavi već nekoliko mjeseci, radio bih i studirao ali bi izgleda morao bataliti ovo što sam do sada ispolagao i krenuti ispočetka. Njemački jezik, ko ne zna, more para košta dok položiš ali zato je satnica 8-10 eura. Nije više ni do faksa ni do para koliko do bijega iz ove naše svakodnevnice.Lillard je napisao/la:Pogriješio sam s ovim inozemstvom, jer Hrvatska to baš i nijeStone Island je napisao/la:Gdje si se ispalio ?Lillard je napisao/la:Odem iz Mostara di je studij najskuplji u državi, u inozemstvo, kontam bit će jeftinije, umal me herc nije strefio kad mi je rekla kolika je školarina..
@dubrava jesam
@Stone
Jbg, ne znam njemački, trebalo bi mi makar koja godina da ga naučim tečno govorit
Al mislim da u Austriji možeš studirat i ono radit 10h tjedno, i dobivaš neke pare, nije nešto puno, al dobivaš neki qrac, ovdje ništa. Uglavnom, sve što sam zaradio ljetos sam potrošio na jbenu godinu gore i izašla me skuplje nego u Mostaru. Al dobro, valja sad uzet knjigu u ruke.
@Stone
Jbg, ne znam njemački, trebalo bi mi makar koja godina da ga naučim tečno govorit
Al mislim da u Austriji možeš studirat i ono radit 10h tjedno, i dobivaš neke pare, nije nešto puno, al dobivaš neki qrac, ovdje ništa. Uglavnom, sve što sam zaradio ljetos sam potrošio na jbenu godinu gore i izašla me skuplje nego u Mostaru. Al dobro, valja sad uzet knjigu u ruke.
Sta studiras, momcino 
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Nek ostane u tajnostiMokes je napisao/la:Sta studiras, momcino
- Stone Island
- Kontakt:
Regularno 16 sati radiš sedmično ali... ko će bola s Bošnjom.Lillard je napisao/la:@dubrava jesam![]()
@Stone
Jbg, ne znam njemački, trebalo bi mi makar koja godina da ga naučim tečno govorit![]()
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Javi kako je prošlo.NKMramor je napisao/la:Komisija, let the games begin.
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Zanima me, zna li neko podatak za prosjecnu platu u BiH, za zanimanje programera ? ( Sa i bez diplome ).
I visine plata za Java programere
?
I visine plata za Java programere
- LaVecchiaSignora
- Kontakt:
http://www.plata.ba/plata/it-software
Evo druze neki okvirni podaci su tu, to naravno varira od kompanije do kompanije te tvog iskustva i ukupnih vjestina koje posjedujes.
Diploma ne igra veliku ulogu ukoliko znas programirati i znas raznovrsne alate, i obratno. Ukoliko imas diplomu (ETF) to znaci da posjedujes neka tehnicka znanja ali ukoliko nisi se bavio programiranjem tesko da to mozes unovciti u ovom sektoru. Naravno, diploma + znanja su najidealnijakombinacija.
I onako istrazivajuci, neka pocetna plata Junior programera u kompanijama u BiH je oko 800-900KM, ali opet to zavisi od kompanije. Seniori naravno idu preko 1500KM pa do 3000KM zavisno od ostalih skillsa i iskustva.
Evo druze neki okvirni podaci su tu, to naravno varira od kompanije do kompanije te tvog iskustva i ukupnih vjestina koje posjedujes.
Diploma ne igra veliku ulogu ukoliko znas programirati i znas raznovrsne alate, i obratno. Ukoliko imas diplomu (ETF) to znaci da posjedujes neka tehnicka znanja ali ukoliko nisi se bavio programiranjem tesko da to mozes unovciti u ovom sektoru. Naravno, diploma + znanja su najidealnijakombinacija.
I onako istrazivajuci, neka pocetna plata Junior programera u kompanijama u BiH je oko 800-900KM, ali opet to zavisi od kompanije. Seniori naravno idu preko 1500KM pa do 3000KM zavisno od ostalih skillsa i iskustva.
Zadnja izmjena: LaVecchiaSignora, dana/u 05 okt 2016, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.
Multiline daje 1500+ kako mi rekoše.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Zanima me, zna li neko podatak za prosjecnu platu u BiH, za zanimanje programera ? ( Sa i bez diplome ).
I visine plata za Java programere?
Nullius in verba
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Oko milju, koja stoja gore-dole (max 100-200 KM može biti razlika u ovom). Uglavnom, nemoj da te ovo uopšte brine jer i bez da radš u bilo kakvoj firmi možeš zarađivati i po nekoliko hiljada mjesečno kao freelencer. Uči javu, pa android, pa baze i eto posla i para.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Zanima me, zna li neko podatak za prosjecnu platu u BiH, za zanimanje programera ? ( Sa i bez diplome ).
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Znam za freelansanje od kuce. Mislim da bi vise volio biti u okruzenju ljudi, kao novo iskustvo.Unofficialpage je napisao/la:Oko milju, koja stoja gore-dole (max 100-200 KM može biti razlika u ovom). Uglavnom, nemoj da te ovo uopšte brine jer i bez da radš u bilo kakvoj firmi možeš zarađivati i po nekoliko hiljada mjesečno kao freelencer. Uči javu, pa android, pa baze i eto posla i para.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Zanima me, zna li neko podatak za prosjecnu platu u BiH, za zanimanje programera ? ( Sa i bez diplome ).
Uci se Java punom parom. Bas maloprije naidje na ponudu za posao, Ruby on Rails, skoro 6.000 KM plata u Mostaru.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Možeš uporedo oboje radit. Ako ne budeš zadovoljan platom u firmi i ovo radiš. 
Gdje učiš Javu? I kako ide?
Gdje učiš Javu? I kako ide?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.