FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

amazon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amazon » 05 okt 2016, 23:07

Kakav majstor u pm
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 05 okt 2016, 23:19

Steta sto nije duze ostao. Bio je velemajstor.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 okt 2016, 23:26

Joj komentara :lol:

Ko se sjeca Faruka Cosica? igraca kojeg je htio kupiti Newcastle pred utakmicu sa nama :lol:
Jedini igrac koji je uspio prebaciti loptu preko sjeverne tribine, zavrsila negdje pred Makijatom, Tare trcao po loptu :mrgreen:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 okt 2016, 23:29

ko što je svraku htio seltik
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 okt 2016, 23:29

plavousrcu je napisao/la:Steta sto nije duze ostao. Bio je velemajstor.
Kako nije, jedan od jacih tehnicara posle rata u nasem timu.
Licno, za mene, najjaci igrac posle rata je Dzelo Muharemovic.
On je jedno vrijeme bio nezaustavljiv, bukvalno se sprdao sa odbranama. Na stranu ove neke stvari kasnije, igracki jaceg od njega nije bilo. Mislim bilo je tu i reorezentativaca, nekih koji su prije ili posle imali internacionalne karijere ali sta je taj covjek radio, sa kojom lakocom je resetao mreze, pogotovo ona sezona kada smo preko sto golova dali a on ne znam tacno 30_ak... Pa onaj gol Wolsburgu u prijateljskoj kada je povukao negdje sa 40_ak metara sa igračem na ledjima.
Dedicu glavom sa sesnaest metara na Kosevu u porazu 4_1. Pitarima na Grbavici nakon sto smo gubili 0_1 na poluvremenu, jedan od boljih derbija inace, Grbavica kao pjesma tada dobila svoj identitet.
Bilo je lijepih momenata more :cool:

Edit; Sad ce `pozicija` reci, Neandertalac blizak Dzeli i onima sto godinama pljackali :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 06 okt 2016, 10:08

Jasmin Memišević rudar
13.2.2011.
Ljubitelji nogometa u našoj zemlji dobro se sjećaju golova i prodora Jasmina Memiševića. Upravo je njegov transfer iz Čelika u Željezničar bio jedan od najvećih poslijeratnih u BiH. Nezaustavljivo snažno lijevo krilo s posebnim osjećajem za gol, godinama je bio velika prijetnja golmanima u najjačoj bh. ligi. Nakon završetka aktivnog igranja, životni put odveo ga je u okno Rudnika Breza, gdje i danas radi.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 06 okt 2016, 10:28

Hrasno1921 je napisao/la:Joj komentara :lol:

Ko se sjeca Faruka Cosica? igraca kojeg je htio kupiti Newcastle pred utakmicu sa nama :lol:
Jedini igrac koji je uspio prebaciti loptu preko sjeverne tribine, zavrsila negdje pred Makijatom, Tare trcao po loptu :mrgreen:
Almir Ćosić se zvao

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 10:53

Sad ce neko spomenuti neke druge `najvece` i opet ode tema u helac :-)
Avlami@ nadam se da ti to onako iz glave bez nekih pokusaja komparacija perioda nekad i sad.

Koji su najmladji igraci sto su debitovali za prvi tim u posleratnom peeiodu. Ja koliko se sjecam to je Beslija, ali ne Mirsad vec onaj malac sto su ga ucili kako se trci. Cini mi se sa 16 da je debitovao kod Amara.
Kako je velika razlika izmesju naseg fudbala i europskog gdje djecaci sa 16_17 god ne tako rijetko dobijaju priliku da osjete huk sa tribina. Velika je to cast, san ti se ispuni, a trema i uzbudjenje vjerovatno u rangu prvog sexa. U ovoj sezoni trenutno i nismo toliko u mogucnosti davati neku veliku sansu ali za doziranje minuta pojedinim igravima jos uvijek ima prostora. Malo sam se detaljnije raspitao pa redom.
Osmankovic je vec morao dobiti i jacu minitazu, jak čvrst u duelu sa solidnom teknikom i ne pretjerano brz ali se postavlja dobro. Njegova najjaca strana je skok igra i duel, upravo tu je npr Kosoric slab, često gubi duele a neki od njih su nas itekako kostali. Sigurno u situaciji kada su nasi stoperi od svih primljenih golova direktni krivci i sukrivci za skoro pola rjesenje se moralo potraziti u njemu, dati mu sansu da prezentuje sta zna poput stotina prije njega.
Zeric, tehnicki superioran veznjak, jak na lopti, izuzetno dobrog pregleda igre, pas igra iznad prosjeka i oshecaj za podvaliti loptu, jak i precizan sut. Za njega je moralo biti mjesta da se postepeno ubacuje, dozira, desetak minuta pred kraj, redovno, pa tu minutazu povecavati da dobija na samopouzdanju. Fizicki u osnosu na proslu god osjetan napredak.
Besirevic ima problem kao i Zeric prosle godina, fizcki nije dorastao. Patimo se na tom lijevom beku ali on nije spreman za 90 min iako ima par dobrih karakteristika sve padaju u vodu zbog te činjenice.
Rezultatski imperativ uvelike diktira njihove sanse da zaigraju ali su oni i svi iduci koji izadju iz omladinskog nesto na sta moramo obratiti vise paznje te u buducnosti imati jasno propisanu strategiju njihovog razvoja kada se prikljuc prvom timu, davajuci im vise prilike i vjerujuci u njih. Petrovic se cini kao idealna osoba za to, vec par puta je dokazao da zna psiholoski komunicirati sa igracima i to sa svakim na razlicit nacin sto bi mladima sa pedagoske strane olaksalo adaptaciju i razvoj.
Eto nekako iz prve ruke, dva trenera naseg omladinskog i njihovo razmisljanje o ovoj temi i navedenim igracima.
Ako neko zna vise, neka doda.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 okt 2016, 10:56

cruz40 je napisao/la:

Almir Ćosić se zvao
Jeste, ne znam odakle meni Faruk, iz Visokog je koliko se sjecam, sa druge strane ne treba ni zaboraviti Seada Seferovica prvog bh. dopingovanog igraca koji je dobio godinu zabrane igranja, a poslije se totalno izgubio, eh ta vremena samo se sjetim ...
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 11:00

Hrasno1921 je napisao/la:
cruz40 je napisao/la:

Almir Ćosić se zvao
Jeste, ne znam odakle meni Faruk, iz Visokog je koliko se sjecam, sa druge strane ne treba ni zaboraviti Seada Seferovica prvog bh. dopingovanog igraca koji je dobio godinu zabrane igranja, a poslije se totalno izgubio, eh ta vremena samo se sjetim ...
Uh. Greda jedini nije bio `nakljukan` efedrinom i njega izaberu a super inteligentni Sefer se sam javi nakon pretrcanih 18 kilometara :lol:
Da su oba pala, klub se suspenduje.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 okt 2016, 11:06

aleksandar_veliki je napisao/la:Sad sam poruku Jasku poslao da rijesimo tu misteriju.
Radi u rudniku Breza, ali nije rudar, imam ga takodjer na fb. medju prijateljima, na nekoj je visoj poziciji u rudniku, kravata, odijelo ovo ono ...
1921'

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 06 okt 2016, 11:06

Rašid Avdic i Saban Pehilj kakvi napadaci :) najmladji jeste Haris Beslija, a Starovlah je rekao ovaj decko ne zna da trči. A upravo to sto kažeš, rezultatski imperativ diktira, jbg mi smo u onoj sezoni kad se drugi put brko vratio ja mislim imali samo Sehu od nase djece, ostalo su bili Lazo, Mirko, Culum, Denis onaj Delimir Bogi, a onda poslije titule si mogao da postepeno uvodis Benju, pa onda svake godine po jos jednog, Mi smo one godine imali puno djece u nasem sastavu jer jbg tako nas je natjerala situacija. Žerica sam gledao od mladjih kategorija i ogroman je potencijal, ali definitivno ima strasan problem sa povredama i izdržljivosti, e sad da li je to do načina zivota(ishrana, odmor) to ne znamo ili jednostavno genetika. Kemo isto tako po meni treba da počinje dobijati ozbiljnih minuta, ali da to bude tempirano u tekmama sa manje pritiska, jer je stoperska pozicja mnogo **** i tu po meni treba najvise fudbalskog iskustva, čitanja igre i adekvatnog postavljanja...
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 11:26

Idemoplavi je napisao/la:Rašid Avdic i Saban Pehilj kakvi napadaci :) najmladji jeste Haris Beslija, a Starovlah je rekao ovaj decko ne zna da trči. A upravo to sto kažeš, rezultatski imperativ diktira, jbg mi smo u onoj sezoni kad se drugi put brko vratio ja mislim imali samo Sehu od nase djece, ostalo su bili Lazo, Mirko, Culum, Denis onaj Delimir Bogi, a onda poslije titule si mogao da postepeno uvodis Benju, pa onda svake godine po jos jednog, Mi smo one godine imali puno djece u nasem sastavu jer jbg tako nas je natjerala situacija. Žerica sam gledao od mladjih kategorija i ogroman je potencijal, ali definitivno ima strasan problem sa povredama i izdržljivosti, e sad da li je to do načina zivota(ishrana, odmor) to ne znamo ili jednostavno genetika. Kemo isto tako po meni treba da počinje dobijati ozbiljnih minuta, ali da to bude tempirano u tekmama sa manje pritiska, jer je stoperska pozicja mnogo **** i tu po meni treba najvise fudbalskog iskustva, čitanja igre i adekvatnog postavljanja...
To ti je haveru nemar nerad. Za Zeru govorim. Imas supertalentirano dijete sa evidentnim nedoatatkom misicne mase i ti ne ucinis skoro nista da taj nedostatak otklonis. Malo se nesto pokusavalo ali ne pod budnim okom i posebnim pristup vec generalno sto je rezultiralo nizom sitnih povreda. Da ne ispadne da hracem samo kazem ovo je segment gdje moras imati bukvalno tim ljudi koji ce paziti na njega i slicne nadgledajuci svaki njihov dan u i van terena. Takodje i sami igraci u konsultaciji sa klupskim trenerima mogu individualno do neke mjere poboljsati performanse.
Za godini dana u njegovim godinama normalnim treningom on ce dobiti nekih 1, 1.5 kvalitetne misicne mase. Uz posebam rezim i rad ovo moze skociti i do 2, 2.5 kg sto je itekako osjetna razlika. Mozda se ne cini puno ali za laike da ilustrujem. Uzmes kilu pilecih fileta i narezes ih na super tanke kriske koje poredas po tijelu pa ti onda bude jasno sta je `kila misica`.
Fazon je sto takvi talenti moraju imati poseban rezim i nadzor. Nije to nikakva pamet vec ustaljena praksa u svim malo jacim ligama.
Oni u svojim godinama imaju jos pregrat vremena za razvoj, napredak kroz samo smanjivanje procenta njihovih negativnih karakteriatika.
Npr, Osmankovic bi radio agilnost, startnu brzinu, explozivnost itd. Ima citava niz metoda za individualni razvoj ovih karakteristika.
Nisam neki strucnjak ali malo nesto i znam kroz godine provedene u i oko sporta.
Opet, ne kazem da nisu radili ali znam da nisu dovoljno.

Kakvi smo sa suplementacijom? Jednom sam dosao u priliku postaviti ovo pitanje jednom od trenera omladinskog u West Hamu, ali generalno za PL. Kaze; svi su nakljukani ko onaj mutant Serena Vilijams :lol: . Moras da bi izdrzao tempo, napore i konkurenciju.
Imamo i fin primjer sa nasih prostora, Dzeko fizicki kada je tek dosao iz Wolsburga u City i nakon godinu, nevjerovatna razlika.

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 06 okt 2016, 12:55

Ma daleko smo mi od nekog ozbiljnog rada u omladinskom pogonu, mislim da je stvar, lose finasije, infrastrukture, trenerskog kadra. Igrom slučaja znam kako se radi u Dinamu, tamo za pjetlice samo imas svitu ljudi, 5 trenera, doktora, fizioterapeuta, psihologa. Prvi tim Dinama na suplementaciju godsinje potrosi 100 milja eura, tu računam suplemente, hladne, tople kupke, saune. bazene, sve je to vid za oporavk misica, poboljasanja misicne mase i sijaset jos nekih zajebancija, jbg sve to kosta. Mi smo jos miljama daleko od svega, ali mislim da su se određeni segmenti popravili i da za sve treba vremena. Ne može ni ovo lutanje trajati beskonacno, barem se nadam i ne želim da drugačije mislim.
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 13:39

Idemoplavi je napisao/la:Ma daleko smo mi od nekog ozbiljnog rada u omladinskom pogonu, mislim da je stvar, lose finasije, infrastrukture, trenerskog kadra. Igrom slučaja znam kako se radi u Dinamu, tamo za pjetlice samo imas svitu ljudi, 5 trenera, doktora, fizioterapeuta, psihologa. Prvi tim Dinama na suplementaciju godsinje potrosi 100 milja eura, tu računam suplemente, hladne, tople kupke, saune. bazene, sve je to vid za oporavk misica, poboljasanja misicne mase i sijaset jos nekih zajebancija, jbg sve to kosta. Mi smo jos miljama daleko od svega, ali mislim da su se određeni segmenti popravili i da za sve treba vremena. Ne može ni ovo lutanje trajati beskonacno, barem se nadam i ne želim da drugačije mislim.
Ne znam tacno, vjerovatno neko drugi moze tacan podatak staviti kako su iduci transferi nase djece u odredjenom procentu obavezni da se vracaju u omladinski. To su te `lose finansije` a imas samo u zadnjoj godini bruku novca koji je stigao u klub kao produkt nase skole. Da ne ulazimo sada u to kako je potrosen i koliko ga je ulozeno u isti, otici cemo daleko.
Dalje, treneri. Htio ne htio moram spomenuti Dogana. On je bio taj strucni kadar koji je pravio planove i strategije razvoja po kojem su ostali treneri radili. Njegova stručnost mi daje za pravo da kazem da smo sa njegovim odlaskom izgubili jako puno vremena, znanja, poremećen sistem sa turbulncijama i to nas vec kosta a u buducnosti ce biti jos izrazenije. Sada imamo samo najave kako ce se raditi a za rezultate treba dosta vremena dok se sve to poslozi a kompracija Tica vs Dogan po znanju je nemjerljivo na strani bivseg sefa. Nije ni Tica los, ali. Uostalom pred nama je. Neki od njegovih prvih poteza su treneri iz komsijskog tabora ali to je druga tema.
Infrastruktura se koliko toliko popravila. Gredic je donio onaj dobar ugovor sa opstinom Novi Grad a svakodnevno skoro vidimo da se nesto radi sto ce prosiriti paletu mogucnosti za sami rad. Za pohvalu svakako.
Da zakljucim, mi smo miljama daleko jer je jedan sistem koji je itekako davao rezultate, sjeban, da se tako izrazim. Prije par godina si imao sve sto se danas tek pokusava uspostaviti i uzimajuci u obzir sve navedeno to su bili losi potezi. Sada kasnimo ne samo za onim sto tezimo da postanemo vec i za necim sto smo vec imali.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 okt 2016, 13:46

Ma gdje ce Jasmin sto kilas silaziti u okno :lol:

Evo raskinuli smo ugovor sa Kaljancem odnosno M97putnickom agencijom koja je bila tehnicki sponzor i prevoznik, u pocetku su bili na nivou, organizovali prevoz na proslogodisnje Euro utakmice, obecali brendiranu autobus i sta jos sve ne, medjutim u zadnje vrijeme sve se manje pridrzavali osnovnih stavki iz ugovora, samim tim novi - stari tehnicki sponzor "Centrotrans Eurolines" koji nam uzme pet stoja do stadiona na Otoci ...
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 14:30

Idemoplavi je napisao/la:Jbg, Zuban je onda kad se potpisivao ugovor sa Amirom samo pod određenim uslovima i prihvatio da bude potpisan. Mislim da je bilo ko drugi bio zastupnik Baje i Amira da smo mnogo vecu sumu mogli uzeti, ja da se pitam bi dobro razmislio da li bi uopšte davao priliku njegovim igračima...

Je li ovo jedan od razloga zasto nije igrao Žeric?

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 06 okt 2016, 14:44

Neandertalac je napisao/la:
Idemoplavi je napisao/la:Ma daleko smo mi od nekog ozbiljnog rada u omladinskom pogonu, mislim da je stvar, lose finasije, infrastrukture, trenerskog kadra. Igrom slučaja znam kako se radi u Dinamu, tamo za pjetlice samo imas svitu ljudi, 5 trenera, doktora, fizioterapeuta, psihologa. Prvi tim Dinama na suplementaciju godsinje potrosi 100 milja eura, tu računam suplemente, hladne, tople kupke, saune. bazene, sve je to vid za oporavk misica, poboljasanja misicne mase i sijaset jos nekih zajebancija, jbg sve to kosta. Mi smo jos miljama daleko od svega, ali mislim da su se određeni segmenti popravili i da za sve treba vremena. Ne može ni ovo lutanje trajati beskonacno, barem se nadam i ne želim da drugačije mislim.
Ne znam tacno, vjerovatno neko drugi moze tacan podatak staviti kako su iduci transferi nase djece u odredjenom procentu obavezni da se vracaju u omladinski. To su te `lose finansije` a imas samo u zadnjoj godini bruku novca koji je stigao u klub kao produkt nase skole. Da ne ulazimo sada u to kako je potrosen i koliko ga je ulozeno u isti, otici cemo daleko.
Dalje, treneri. Htio ne htio moram spomenuti Dogana. On je bio taj strucni kadar koji je pravio planove i strategije razvoja po kojem su ostali treneri radili. Njegova stručnost mi daje za pravo da kazem da smo sa njegovim odlaskom izgubili jako puno vremena, znanja, poremećen sistem sa turbulncijama i to nas vec kosta a u buducnosti ce biti jos izrazenije. Sada imamo samo najave kako ce se raditi a za rezultate treba dosta vremena dok se sve to poslozi a kompracija Tica vs Dogan po znanju je nemjerljivo na strani bivseg sefa. Nije ni Tica los, ali. Uostalom pred nama je. Neki od njegovih prvih poteza su treneri iz komsijskog tabora ali to je druga tema.
Infrastruktura se koliko toliko popravila. Gredic je donio onaj dobar ugovor sa opstinom Novi Grad a svakodnevno skoro vidimo da se nesto radi sto ce prosiriti paletu mogucnosti za sami rad. Za pohvalu svakako.
Da zakljucim, mi smo miljama daleko jer je jedan sistem koji je itekako davao rezultate, sjeban, da se tako izrazim. Prije par godina si imao sve sto se danas tek pokusava uspostaviti i uzimajuci u obzir sve navedeno to su bili losi potezi. Sada kasnimo ne samo za onim sto tezimo da postanemo vec i za necim sto smo vec imali.
Problem sa omladisnkim pogonom u proslosti je bio sto se za isti imalo zanimanje samo za kadete i juniore, ostale kategorije niko nije pridodavao pažnje ni sekunde. Znam da su nam se smijali svi klubovi kada nase mladje kategorije dodju u raspar dresovima, debele djece koje su roditelji dovukli i koji su gurali pare kome se vec trebalo gurati, a nasi govorili necemo da se zezamo sa tom skroz malom djecom svakako ce oni svi letiti kod nas cim malo stasaju. To je mene strano nerviralo, ko ono mi smo La Masija pa ce nas da mole, a to sto se u tim uzrastima brukamo u raspar dresovima i sto nam kojekakve skole fudbala trpaju po deset komada i samim tim narusavas imidz kluba to nije nikoga zanimalo jer tobože mi smo Željo doce kad tad. S druge strane treba reci da je od svih godina poslije rata samo Dzekina generacija(u ovoj generaciji koja je po meni dala najvise možda prvotiamca je ogromnu ulogu imao Tica) i generacija Bajica osvojila prvo mjesto u juniorskom prvenstvu tako da je to možda samo plod "dobre" generacije, jer npr u toj ekipi po meni najbolji tadasnji pojedinci nisu danas napravili nista mali Kašić, Haskovic i Mekic, iskreno tad Memiju ni počemu nisam primjecivao niti Deznisa posebno. Ali eto oni su ipak uspjeli da prebace taj prag seniorskog fudbala. I necu se složiti u toj konstataciji da je prije sve bilo med i mlijeko a sad je dno jer se otjerao jedan Dogan. Mi ako nastavimo da kao klub funkcionisemo na račun pojedinaca mislim da nam je buducnost upitna, pa zvao se taj Amar, Mensur, Sejfudin, SLavko... Dokle god se ne uvede sistem da u klub sutra može umjesto Tice uletiti Meho a da ne bude narusena njegova funkcionalnsot i operativnost do tad cemo uvijek pricati i baliti za prosloscu a kukati na sadasnjost.
1921

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 06 okt 2016, 14:47

Idemoplavi je napisao/la:Jbg, Zuban je onda kad se potpisivao ugovor sa Amirom samo pod određenim uslovima i prihvatio da bude potpisan. Mislim da je bilo ko drugi bio zastupnik Baje i Amira da smo mnogo vecu sumu mogli uzeti, ja da se pitam bi dobro razmislio da li bi uopšte davao priliku njegovim igračima...

Je li ovo jedan od razloga zasto nije igrao Žeric?
Mislim da to trebas pitati Zubana, ili Zeru, koji se protiv Brotnja u pola zagrijavanja "povrjedio" i rekao da ga boli, a dva dana poslije igrao za repku zdrav prav.... Ne aludiram ni na sta samo ti nudim ono sto se desilo, tako barem kažu

prem da iskreno jos uvijek nije zreo da može zamjeniti Miroslava ili da nosi breme kreatora igre, iz vec navedenih razloga, malo kila, misicnje mase, izdržljivosti. Ja ga ne bi habo vec mu davao sansu u svakoj utakmici u kojoj je rezultat povoljan i da igra bez pritiska, samim tim ce njegova želja za igrom biti veca. A sto se tiče Zubana, naljutio me par puta i to dobro ali opet njemu halalilm iz mnogih drugih razloga i valjo nam je kad se sve podvuče i sabere.
Zadnja izmjena: Idemoplavi, dana/u 06 okt 2016, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
1921

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 06 okt 2016, 14:47

Idemoplavi je napisao/la:
Problem sa omladisnkim pogonom u proslosti je bio sto se za isti imalo zanimanje samo za kadete i juniore, ostale kategorije niko nije pridodavao pažnje ni sekunde. Znam da su nam se smijali svi klubovi kada nase mladje kategorije dodju u raspar dresovima, debele djece koje su roditelji dovukli i koji su gurali pare kome se vec trebalo gurati, a nasi govorili necemo da se zezamo sa tom skroz malom djecom svakako ce oni svi letiti kod nas cim malo stasaju. To je mene strano nerviralo, ko ono mi smo La Masija pa ce nas da mole, a to sto se u tim uzrastima brukamo u raspar dresovima i sto nam kojekakve skole fudbala trpaju po deset komada i samim tim narusavas imidz kluba to nije nikoga zanimalo jer tobože mi smo Željo doce kad tad. S druge strane treba reci da je od svih godina poslije rata samo Dzekina generacija(u ovoj generaciji koja je po meni dala najvise možda prvotiamca je ogromnu ulogu imao Tica) i generacija Bajica osvojila prvo mjesto u juniorskom prvenstvu tako da je to možda samo plod "dobre" generacije, jer npr u toj ekipi po meni najbolji tadasnji pojedinci nisu danas napravili nista mali Kašić, Haskovic i Mekic, iskreno tad Memiju ni počemu nisam primjecivao niti Deznisa posebno. Ali eto oni su ipak uspjeli da prebace taj prag seniorskog fudbala. I necu se složiti u toj konstataciji da je prije sve bilo med i mlijeko a sad je dno jer se otjerao jedan Dogan. Mi ako nastavimo da kao klub funkcionisemo na račun pojedinaca mislim da nam je buducnost upitna, pa zvao se taj Amar, Mensur, Sejfudin, SLavko... Dokle god se ne uvede sistem da u klub sutra može umjesto Tice uletiti Meho a da ne bude narusena njegova funkcionalnsot i operativnost do tad cemo uvijek pricati i baliti za prosloscu a kukati na sadasnjost.
Odlicno receno

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot], Hrasno15, Lik, Pact1921, teamnorth1989 i 44 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []