Philadelphia 76ers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Clutch
Kontakt:

Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la Clutch » 06 okt 2016, 13:03

slika

Gle ko komentarise :thumbup:

Nije se oglasavao od povrede, strahovao sam da ce dosta psihicki ga poremetiti ova povreda i da bi to mogao biti problem, ali ziv je. :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 06 okt 2016, 15:41

je li veceras protiv Wizardsa igramo u svojoj areni ??
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 okt 2016, 21:19

phily je napisao/la:je li veceras protiv Wizardsa igramo u svojoj areni ??
Da. Bit ce na NBA TV.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 okt 2016, 09:17

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 okt 2016, 13:00

Jako dobra igra u prvom poluvremenu (nisam gledao drugo). Saric i Grant odlicno sutiraju iz vana u ove dvije utakmice sto je jako bitno. Oni ako ih sluzi sut su odlicni role igraci, u nekim situacijama i vise od toga.
Za Sarica sam najavljivao da on u spot up situacijama vec ima konstantan sut, sa dobrim procentima u Evropi i to se sad potvrdjuje. Grant je radio na sutu tokom ljeta i napredak se jasno vidi. Prirodnije tijelo izgleda tokom suta, vertikalnije, noge su pozicionirane, a i lakat vise ne ide u stranu, tako da lopta ima puno bolju putanju nakon izbacaja.
Sa centrima koje imamo, a i Simmonsom jel, mora biti suta oko njih jer, bez obzira na kvalitet, kad se odbrana skupi onda je jako tesko operirat na tom manjem prostoru. Krucijalna stvar za Embiida i Okafora jeste prostor. Jer kad nema suta onda je odbrani lakse i pomagat na njima, sto smo vidjeli vec protiv Bostona na Embiidu a i kroz proslu sezonu sa Okaforom.

Chacho imao dosta protagonizma, Ameri polako upoznaju njegovo fantasticno citanje igre i kakav je pick and roll maestro. Igra i sa dosta samopouzdanja vidi se da je mentalno spreman dosao u NBA, i bit ce dosta koristi od njega (ofanzivno jel :mrgreen: ). Posebno zbog nasih visokih, o cemu sam vec pisao, sinoc je Embiid one svoje minute dosta proveo i sa Chachom gdje ce ta hemija izmedju njih svakim danom rasti.

Embiid se lijepo potukao sa Gortatom i Mahinmijem :mrgreen: vidno su ga izmorili, ali mi je drago da su bili agresivni s njim, dosta kontakta i guranja je bilo sto njemu i treba jer cini mi se da on jos nije svjestan svog tijela i snage koju posjeduje jer kosarka iz 2014 je puno manje misica na tom tijelu bilo nego sad. Mahinmi ga je faulirao 2 puta, u obe situacije su se borili za pozicije u postu i ovaj mu nista bukvalno nije mogao (a znamo da je i on mrcina samo takva).
Imao je jednu jako lijepu sekvencu pocetkom 2. cetvrtine gdje je u par napada zaredom izdominirao na oba kraja parketa, i to je ono sto sam najavljivao da ce se na momente vidjeti taj brutalni potencijal koji ima.
Ali kad se okliznuo na lokvu znoja i noga proletila.. :| bice tesko pratit tekme ove sezone.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 okt 2016, 22:54

Joel Embiid Wants to Be Known as 'The Process,' Asks to Be Announced as Such
:bow: **** legenda :urnebes:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 okt 2016, 08:34

slika

:rol: :rol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 okt 2016, 08:56

phily je napisao/la:
Joel Embiid Wants to Be Known as 'The Process,' Asks to Be Announced as Such
:bow: **** legenda :urnebes:
I belive Joel is The Process because he has been forced to trust it.
A major injury two weeks before the draft slides him back from First to Third in the draft. What did he have to do? Trust the Process.
Not long after the season starts his little brother passes. Trust the Process.
A full season on the sideline as a 19 year old watching his team get beaten night in and night out wishing he could be out there to help. Trust the Process.
Just after the season ends and the Sixer's end with the third worst record in the league he has a setback and is faced with another surgery. Trust the Process.
Rehabbing in some of the most forward thinking facilities in the world not knowing if he's ever going to be able to play basketball again. Trust the Process.
As the next season starts a slew of articles comes out basically calling him a fat Shirley Temple drinking immature jerk. Trust the Process.
One of his confidants and GM Sam Hinkie gets pushed out of his position and leaves the organization. Trust the process.
He's finally on the court and playing basketball after a very long and hard two years of being signed to one of the worst teams in NBA history because he trusted the process.
Ben is the superstar and has always been the superstar. His broken foot is likely the first major adversity he's ever had to face in this game. If you look at Joel's twitter on the day they found out about Bens foot he had three words of advice for him. Trust the Process.
Jo embodies the nickname. His career so far hasn't had any shortcuts and he has been forced to respect trust the process. I think he knows its made him a better person and will be the force that makes him a dominant player in the NBA.
:bow:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 okt 2016, 14:54

BernardBarnjak je napisao/la:@KK_Bosna

Kakav Faverani? :urnebes: :mrgreen:
tita mi, ja pomislio faverani :lol:

sto je najgore, sutradan gledam ACB tekmu, kad faverani tamo igra :rol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 okt 2016, 22:37

veceras u 01:30 protiv sampiona :opaopa: , steta sto Simmons ne igra mogli smo vidjeti okrsaj Lebron & Simmons, kralj i buduci kralj :D :opaopa:.... Embidd opet samo 12 minuta , Noel,Okafor, Bayless, Cat Barber, Nik Staukas, Brandon Paul isto ne igraju veceras
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 okt 2016, 08:23

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 okt 2016, 20:58

slika

Sam fucking Hinkie :salut:

Mada bi ovaj pick Lakersa bilo odlicno kad bi upao na draftu 2017 kada je top 3 zasticen. Lakersi ce biti u 5 najgorih ekipa ove sezone, tako da ce u lutriji oni biti tu negdje od 1. do 5. mjesta. Pick je nas ako je 4. ili gori.
Sto se tice naseg picka mislim da ce takodjer biti visok s obzirom na ove povrede i Embiidovu restrikciju igranja kroz sezonu, a i na sam kvalitet u odnosu na ostale ekipe naravno, tako da ce i taj pick vjerovatno biti u top 5.
Brooklyn, Sixersi, Lakersi, Phoenix i Kingsi su najlosije ekipe ove sezone (imamo i pick swap sa Kingsima za draft 2017, tako da ukoliko oni budu ispred Sixersa po izboru na draftu mijenjamo pick :mrgreen: ). Naravno New Orleans i slicne ekipe povreda glavnog igraca dijeli od dna lige tako da se i to uvijek mora uzeti u obzir, ali zasad mi se ovih 5 ekipa cine kao glavni pretendenti za visok pick na draftu, sa vidimo dosta izglednim scenarijom da imamo barem jedan top 5 pick (nas ili od Kingsa) a lako moguce i dva pick-a u top 5 (od Lakersa).

Na draftu koji bi mogao biti paklen. Gdje je jedan igrac savrsen komplement Simmonsu, bek koji nam treba, i ujedno brutalan potencijal.

Zapamtiti ovo ime. Russella nismo docekali, iako ga se toliko prizeljkivalo, sto je iz ove perspektive mozda i dobro, ali ovog nikako ne bih volio da masamo. 6'5'' (196 cm) visok sa 6'9'' (206 cm) wingspanom sto su elitni alati za beka. Zbog kojih moze igrat (i branit) obe bekovske pozicije. Moze igrat sa ili bez lopte, ima suta. Moze kreirat za sebe i za druge, sa zavidnim arsenalom poteza, driblinga, pull up kao sastavnim dijelom igre, playmaking talentom i odlicnim citanjem igre. Atleticnost (zasad) ne koristi previse ali je definitivno posjeduje, sto se moze vidjet i na ovom klipu.
Simbolicno da se ovakav igrac pojavi bas kada nam najvise treba, i simbolicno da bi Ben Simmons svojom povredom nam mogao omogucit da draftujemo beka koji bi mu savrseno odgovarao za iducih 10+ godina (David Robinson situacija).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 okt 2016, 22:36

opet vam ostaje pitanje okafora u zraku, sta sa njim uraditi...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 okt 2016, 23:25

KK_Bosna je napisao/la:opet vam ostaje pitanje okafora u zraku, sta sa njim uraditi...
Ta situacija ponajvise zavisi od Embiida. Sa zdravim Embiidom, Okafor moze imat dobru rolu sa klupe u ovom timu, ulogu 6th mana koja bi njemu, s obzirom kakav je profil igraca, mogla strasno odgovarat. Recimo Kanter je prosle sezone bio jedan od najboljih 6. igraca lige, i slicnu karijeru bi i Jahlil mogao napravit u Filadelfiji.
Druga solucija je naravno trejd.

Sixersi ce sigurno pokupit barem jednog jakog prospekta 2017. (recimo da to bude Fultz).
Fultz - Simmons - Embiid su 3 potencijalna fransizna igraca, trio koji bi kompletirao proces. S njima trojicom je lako gradit, a kamoli oni + Okafor/Noel, Saric, Covington kao establirani NBA igraci uloge (u perspektivi). Sa vracenom vrijednosti (sta god to bilo) od trejda jednog od Noel/Okafor (ili obojice, jer Embiid), sa pickom Lakersa i pickom Kingsa.
U ovom trenutku je dosta pitanja u zraku, dosta nepoznanica, dosta problema sa zdravljem, ali u nekoj daljoj perspektivi, fransiza je usmjerena na put koji, iako ne lagan za predvidjet, je dobar, siguran. Put koji nudi, u razlicitim scenarijima, dosta mogucnosti za sklapanje nevjerovatno talentovanog rostera ( sto je vec dobrim dijelom zavrseno). Talent koji je uvijek bio i uvijek ce biti osnovni temelj za bilo sta u ovoj ligi.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 okt 2016, 23:29

steta bi bilo okafora (barem gledano iz njegove perspektive) potrositi na 6. igraca kada covjek ima potencijal da bude top3 centar za narednih 10-ak godina... al ako embiid nastavi ovako onda i nece imati mjesta u petorci tako da je trejd za nekog elitnog SG realna opcija

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 okt 2016, 06:48

Možda bi Okaforu odgovarala ta pozicija 6. Igrača, ali sam siguran da se on neće sa tim pomiriti na neodređeno vrijeme.

I ja lično mislim da bi bolje bilo trejdati Jahilla nego Noela, nekako više vidim Noela kao 6. Igrača, jer ako Embiid ostane zdrav, uloga 6og igrača im ne gine.

Sve u svemu polako se pravi ozbiljna ekipa koja ima i glavu i rep.

Anfernee 'Penny' Hardaway
Anfernee "Penny" Hardaway #1

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 10 okt 2016, 08:57

KK_Bosna je napisao/la: kada covjek ima potencijal da bude top3 centar za narednih 10-ak godina.
:lol: :lol:

@Tracy3McGrady

Noel kao 6 igrac ti je totalno beskoristan,jer vjestine koje on donosi su poprilicno dobre kada se uvezu sa odgovarajucim suigracem u frouncortu,sada,mogu li se on i Embid u blizoj buducnosti uvezati nekim cudom,ostaje da se vidi,mnogo realnija i bolja opcija je Okafor kao vodja druge petorke ali i tu lezi moguci problem jer tesko da ce se Okafor tako lako pomiriti sa klupom,kakav god da kontekst bude.

A i Noelu uskoro istice ugovor,pa imaju prostoja za manipulaciju

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 okt 2016, 13:28

ozy je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: kada covjek ima potencijal da bude top3 centar za narednih 10-ak godina.
:lol: :lol:
da cujem ko je to sve bolji od njega u rasponu od 2 godine starosti?

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 10 okt 2016, 16:12

U low postu niko.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 okt 2016, 23:41

KK_Bosna je napisao/la:
ozy je napisao/la:
[emoji38] [emoji38]
da cujem ko je to sve bolji od njega u rasponu od 2 godine starosti?
Samo što će igrači i stariji 2 godine od Jahilla igrati još dugo košarku. Top 3 je nerealno, nije po meni ni top 5, ali o tome se da raspravljati, jer svaku tu ima svog favorita.

Za narednih 10 godina u NBA vidim par odličnih petica.

Towns
Drummond
Porzingis
Davis
Ovo su četvorica koji su bolji od njega,dakle top 3 ni u snu.

Favors
Embiid su po meni bolji od njega, dakle top 5 otpada.

Nurkic
Turner
Valanciunas
Gobert

Su tu negdje sa Jahillom, po meni.

Cousins će takođe igrati još 10 godina.

Ima tu kvaliteta, Jahill je svakako odličan igrač, ali mislim da top 3 nije realno.

@ozy, ovo za Noela sam više mislio da se on kao potencijal prije može navići kao 6. Igrač nego taktički. Po meni je Jahill puno bolji.

Anfernee 'Penny' Hardaway
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []