FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

z1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la z1921 » 06 okt 2016, 22:17

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Tobe jarabi tobe stakvirula.....kako volim ovako lijepo pisanje, i konstruktivan dijalog. Svaka čast Manijaci....
Potpisujem. Povlacim se iz ove diskusije trenutne, nema smisla.
Nastavit cemo Sarajlija@ al kad se izvines, dalje necemo, mozemo udarati tarabuke ovako do sabaha.

Hvala Mohikanac@ nisam znao taj podatak. Misicna masa?
Zavisi od genetike. Uz rast misica se trazi i rast brzine, tako da tesko ce masa ic :D
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Otisao je Kusturica nastala je tuga, mnogi zale za njim jer plate nema.
Nakon govora gospodina Misimovica placenici su se povukli...

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 22:21

Misicna masa? Za sta duele? Nije isto rukomet,kosarka i fudbal npr.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 22:24

z1921 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Tobe jarabi tobe stakvirula.....kako volim ovako lijepo pisanje, i konstruktivan dijalog. Svaka čast Manijaci....
Potpisujem. Povlacim se iz ove diskusije trenutne, nema smisla.
Nastavit cemo Sarajlija@ al kad se izvines, dalje necemo, mozemo udarati tarabuke ovako do sabaha.

Hvala Mohikanac@ nisam znao taj podatak. Misicna masa?
Zavisi od genetike. Uz rast misica se trazi i rast brzine, tako da tesko ce masa ic :D
Zavisi koja vlakna treniras tj koji tip treninga forsiras. Genetika igra ulogu ali uz predan rad i pravi program, dobru ishranu sportsku, moze se dosta stvari poboljsati ili uz nestrucan unazaditi.
Naravno da nije isto mohikanac@ dao sam primjer Dzeke. Pronadjite koliko je za godinu dana dobio misicne mase. Zarad dijaloga.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 06 okt 2016, 22:43

0:2 na Lavoru.:-)
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 22:55

Slazem se i ja da se dosta stvari moze i treba popraviti, ali sa kvalitetnim i edukovanim trenerima. Nazalost mi zaostajemo u svim segmentima jako puno za Evropom. Tako da bljeskovi nekih nasih igraca tipa Dzeko, Stilic itd dodju vise kao incidenti, a ne plod rada omladinskog pogona.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 okt 2016, 23:01

mohikanac123 je napisao/la:Slazem se i ja da se dosta stvari moze i treba popraviti, ali sa kvalitetnim i edukovanim trenerima. Nazalost mi zaostajemo u svim segmentima jako puno za Evropom. Tako da bljeskovi nekih nasih igraca tipa Dzeko, Stilic itd dodju vise kao incidenti, a ne plod rada omladinskog pogona.

To je bila prica kad su doveli Kostica, direktno iz uprave po forumima. Pa smo vidjeli kako su zavrsili edukovani treneri koji su trebali preuzeti ni manje ni vise omladniski pogon. Lesnik je skolovan, a ove nase stare neskolovane trenere otjerati. i ?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 okt 2016, 23:16

Slovenci su bili skolovani i edukovani treneri, kakav Fadil levat.Izasao na derbi s 9 napadaca. Inace preporuka Osima. Zato od kad je dosao Miske on samo hoce skolovane trenere i pravnike. Zato smo bacili para ko malo kad. Edukovani pravnici i klimadzije.
Nek si ga otjerao iz kluba Aco.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 23:24

Ma ne mozes govoriti o periodu prije rata. Sad nema djece da igra lopte skoro pa nigdje na ulici. Fudbal je bio masovan, ma ne samo fudbal svaki sport. Iz tog kvantiteta je dolazio kvalitet. Licno mislim da smo mi talentovana nacija i da bi uz ozbiljniji pristup sviju ( drzavu,kanton, klubove trenere, roditelje, djecu) mogli punoo bolje rezultate postizati. A mi se ne pomjeramo i pricamo o periodu prije rata koji je bio prije skoro 30 godina jbt.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 23:26

amazon je napisao/la:Slovenci su bili skolovani i edukovani treneri, kakav Fadil levat.Izasao na derbi s 9 napadaca. Inace preporuka Osima. Zato od kad je dosao Miske on samo hoce skolovane trenere i pravnike. Zato smo bacili para ko malo kad. Edukovani pravnici i klimadzije.
Nek si ga otjerao iz kluba Aco.
Slovenci npr su se ubili za omladinskog pogona

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 06 okt 2016, 23:27

@Neandretalac tema je odlicna stvarno nemam sta prigovorit, temu unistavaju oni koji psuju, vrijedjaju i tjeraju normalne forumase sa foruma. Dobro si upoznat sa tim :D
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Otisao je Kusturica nastala je tuga, mnogi zale za njim jer plate nema.
Nakon govora gospodina Misimovica placenici su se povukli...

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 23:33

aleksandar_veliki je napisao/la:
mohikanac123 je napisao/la:Ma ne mozes govoriti o periodu prije rata. Sad nema djece da igra lopte skoro pa nigdje na ulici. Fudbal je bio masovan, ma ne samo fudbal svaki sport. Iz tog kvantiteta je dolazio kvalitet. Licno mislim da smo mi talentovana nacija i da bi uz ozbiljniji pristup sviju ( drzavu,kanton, klubove trenere, roditelje, djecu) mogli punoo bolje rezultate postizati. A mi se ne pomjeramo i pricamo o periodu prije rata koji je bio prije skoro 30 godina jbt.

Postavio sam pitanje iz jednog razloga. Mislim da su tad djeca imala losije uslove za rad na sta se cesto vadimo. Ovo gore si sve u pravu, nema se sta dodati, a ni oduzeti.
Apsutno puno losiji uslovi su bili, ali i kudikamo teze je bilo doci u Zelju. Nikad nije bilo lakse postati prvotimac Zelje nego sad. Fudbal je generalno puno napredovao, a mi kao klub ni sjena onog od prije rat

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 okt 2016, 23:35

mohikanac123 je napisao/la:Slazem se i ja da se dosta stvari moze i treba popraviti, ali sa kvalitetnim i edukovanim trenerima. Nazalost mi zaostajemo u svim segmentima jako puno za Evropom. Tako da bljeskovi nekih nasih igraca tipa Dzeko, Stilic itd dodju vise kao incidenti, a ne plod rada omladinskog pogona.

Slazem se. Mi smo bas na dnu u desetinama stvari. Najgore je sto mi mislimo da znamo sve, busamo se u prsa nekim talentom, zivimo u vremenima romantike od prije 40 godina. Evo ja kao laik, samouk skoro pa znam bar neke osnove ali lijenost i nedisciplina uvijek iskoce prije predan rada i odricanja.
To je ta genetika, na zalost.

Z1921@ o cemu to? Deset postova si napisao, pet od tih deset napadao Hrasnog@ Mislim iskreno pisaj svakoga ali podji od sebe. Ne valjas prvi pa svi ostali. Kada bi se tako postavljali bila bi bolja.

Ili evo ja prvi, ako ti je/vam lakse. Sve Zeljovci. U tabore se idjelimo. Vrijedjamo se. Fuj.
Mi smo qarine velike.

Ne zelim. Neka pise sta god ko zeli.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 06 okt 2016, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 okt 2016, 23:36

Kad nemamo skolovane i edukovane trenere, da mi je znati kako smo prodali Amira i Baju za milion. Ma ja ba, nisu za to treneri zasluzni nego Miske.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 23:40

Drug ja imam 40 godina i puno godina pratim Zelju. Misimovica sam mozda jednom vidio u zivotu. Neke stvari radi uzasno. Neke jako dobro. Ja pricam o sistemu da moze bolje. A to miske ovo ono. Mojne ba..

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 okt 2016, 23:44

aleksandar_veliki je napisao/la:
amazon je napisao/la:Kad nemamo skolovane i edukovane trenere, da mi je znati kako smo prodali Amira i Baju za milion. Ma ja ba, nisu za to treneri zasluzni nego Miske.
Nedostaje bh. klubovima vise dobrih trenera u omlsdinskim selekcijama. Ti sad u Zelji imas njih nekoliko koji povlace za ostale kojima je bitno samo da su tu. Ne rade na sebi, misle da su najpametniji, rovare protiv svog kolege. Nije da ih nema, samo ih je manje nego ovih drugih.
Ja opet mislim da mi imamo puno vecih problema od trenera. Trener moze proci edukaciju u Njemackoj, ali kad ima igraca poput Bevaba koji ne zna centrirati, kad ima vezni red koji ne zna odigrati dva pasa, dzaba sve. Kvalitet igraca koji dolazi u ligu je jako los, samim tim treneri su manje bitni u svemu tome.Tuzno je ali je tako.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 06 okt 2016, 23:48

Ma hebo njega bice i proce. Ali mi sistem nemamo 30 godina.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 okt 2016, 23:51

Za jako kratko vrijeme sistem je napravio Krstajic, pitamo se zasto? Zato sto je covjek iz sporta. Pa Miske da je vodio svoju privatnu firmu ovako i da je isplacivao radnicima na raskide ugovora ovoliko love, propao bi za godinu dana ne budite djeca. Dobro covjek kaze.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 07 okt 2016, 00:00

Nije isto radnik i Zeljo. Veliki je Zeljo zalogaj. Ali se ja nikako ne mogu oteti utisku da mi sviju potrosimo i nadjemo mu milion mana pa cak i Amaru.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 07 okt 2016, 00:01

Zamisli kakav kapacitet moraš biti da nekoga ko zarađuje milione nazoveš neznalicom. Tipični Bošnjo, najpametniji i stručnjak za sve.
Novac pokreće sve, pa i fudbal. Finansijski smo ok, trener ne daje svoje pare za plate igračima, bivši igrači ne ulijeću hiljade da bi klub preživio, zapravo davali su pare svi osim onih kojima je to trebao biti posao. Sada je malo drugačije. Obejzbjeđeni su i bezbrižni što se tiče finansija. Na mjesto šefa struke doveden je čovjek koji je baš to - stručan. Rezultati su vidljivi. Kraj priče.
Klub može biti jak jedino ako su svi segmenti kluba na visokom nivou. Ako je "teren" odličan, a administracija **** desiće ti se milionski dugovi, neplaćeni porezi i slične stvari. Ako je obrnuta situacija, džaba ti i sponzori i finansije ako nema rezultata.
Mi sada u oba segmenta imamo stručne ljude i to je najbitnije.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 07 okt 2016, 00:03

TikTak je napisao/la:
mohikanac123 je napisao/la:Ma hebo njega bice i proce. Ali mi sistem nemamo 30 godina.

Na ovim prostorima ga je tesko napraviti. Mi i kad smo imali prilike da to uradimo nismo znali. Uvijek ima prece od preceg i izgubimo se u tome. Vrtimo se u krug, sujete nas ubise i imamo sta imamo kao konacan proizvod.
Ja vjerujem da se moze. Samo nikad nismo imali 4-5 ljudi na vaznim funkcijama koji imaju isti cilj. Mas struje ubise

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []