BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
Sasuo ga lik ko tespih...ahahaha. Nema rjesenje za jednog Kamila a cilj mu top 50. E pa nece moci...samo mastaj
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!
Jablanica, riznica sportskih talenata
Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...
Jablanica, riznica sportskih talenata
Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Malo pažnje na izražavanje.babino je napisao/la:koja si ti pi...ca...jucer napises ovo a danas kao dokazujes svoje znanje nakon par losih gameova...shminka je napisao/la:Do finala ne bi smjelo biti problema, a onda Melzer ili Martin, jedini dostojni protivnici na ovom turniru
hajd ako nista drago mi je sto ti je ovo prvi 'drag' damirov poraz, potvrdio si svoje znanje:-)
ako tebi igrac koji je u top 80 igra TENIS danas protv nekog brnje koji je van 200, onda ne znam...komotno bi ovako mogao i neki fudbaler![]()
sta rece, je li i poljak buduci top 10...da ga zapamtim ako me effenberg navuce na kladionicu, da se pare ne bacaju bezze:-)
Loše od strane Damira, cijela igra se zasniva na slice-ovima, po sredini terena svaki ide, toliko ih Federer ne odigra. Kad god ga je napao osvojio bi poen u 90% slučajeva ali to je Damir vrlo rijetko radio. Jer Poljak defanzivno ne postoji, odnosno slab je. Mora biti dobar jer je 80% vremena u meču proveo u terenu i naravno bombarduje Damira sa sredine terena. Dubine u lopticama nije bilo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pravi si karakter, u prvom postu rekao da ćeš mi se obratiti samo jednom, a idalje ne popuštaš. Nije meni nick 1000 zašto 1000 zato da ti postavljaš pitanja, a da ti ja dajem odgovore. Fino te upitah koje su to loše tačke Majcharzakove igre koje je Damir trebao eksploatisati danas, a ti nisi dao odgovor. Ne vidiš slabe tačke ili ih ustvari baš i nema u njegovoj igri?babino je napisao/la:...
Ne dokazujem ja nikakvo znanje, samo sam komentarisao meč i pred treći set rekao da će biti teško jer se iz Damirovih komentara naslutilo da NEMA odgovor na Majcharzakovu igru, da ne zna šta treba da radi. Takav komentar mi ne ide sa opisom kojeg si ti ponudio. Doduše rekao si samo da je lik taraba, nisi ni ti napisao koje su mu loše tačke. Danas ih očigledno niko nije vidio, ali eto, taraba je lik iako nedostatke niko nije vidio.
Unno...pa da sam se htio izraziti, izrazio bih se, vidis da nisam:-)
ali drago mi je da nisi podlegao pisanju naseg mentora ovdje, te da i ti imas oci i da si gledao mec danas:-)...jer to sto si napisao pisem i ja...ali jok, bitno je dokazati da je 'messi' sa druge strane mreze:-)
ali drago mi je da nisi podlegao pisanju naseg mentora ovdje, te da i ti imas oci i da si gledao mec danas:-)...jer to sto si napisao pisem i ja...ali jok, bitno je dokazati da je 'messi' sa druge strane mreze:-)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam šta si htio ali obrati pažnju.
Mane? Defanziva, to je bilo očigledno. Slanje dubokih loptica bi Majcharzaka otjeralo od osnovne linije i ne bi mogao da ga šeta lijevo - desno, Damir to nije radio. Slao je konstantno slajsove po sredini terena, dopuštao mu je da preuzme incijativu i mogao je raditi šta je htio. Damir je morao preuzimati incijativu u poenu, pa makar to značilo i odstupanje od vlastite igre a to je stizanje svega živog. U drugom setu ga je napad'o i relativno lagano je to riješio. Morao je gađati linije ili blizu same osnovne linije i Majcharzak ne bi bio u komfornoj zoni i ne bi imao zicere koje je danas imao. Majcharzak nije bio toliko dobar koliko je Damir bio loš, sa ovakom igrom i konstantnim pričanjem sa trenerom od TOP 60 nema ništa, ne u ovom godini nego u karijeri.
Mane? Defanziva, to je bilo očigledno. Slanje dubokih loptica bi Majcharzaka otjeralo od osnovne linije i ne bi mogao da ga šeta lijevo - desno, Damir to nije radio. Slao je konstantno slajsove po sredini terena, dopuštao mu je da preuzme incijativu i mogao je raditi šta je htio. Damir je morao preuzimati incijativu u poenu, pa makar to značilo i odstupanje od vlastite igre a to je stizanje svega živog. U drugom setu ga je napad'o i relativno lagano je to riješio. Morao je gađati linije ili blizu same osnovne linije i Majcharzak ne bi bio u komfornoj zoni i ne bi imao zicere koje je danas imao. Majcharzak nije bio toliko dobar koliko je Damir bio loš, sa ovakom igrom i konstantnim pričanjem sa trenerom od TOP 60 nema ništa, ne u ovom godini nego u karijeri.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Re: RE: Re: BiH tenis
Manje vise si sve dobro rekao. Ne brini se za mene, ja ljude odgovaram a ne nagovaram na te poroke. A interesantno je kako sminka mjenja misljenje, nije nista novo, poznati je on dvolicnjak. Cinjenica je da ne ovaj poljak panj i tu mi mozes vjerovati, Damir je za njega klasa i s ovim mecom nije nesto u redu. A ako vec zelis da se okladis mozes komotno se okladit da ce panj izletiti glat u slijedecoj rundi sto jos vise govori od koga je ovdje Damir (namjerno) izgubio. Ovdje opravdanja nema lik je 200+ pozicija iza Damira, cak ni na flashscoru nemaju njegove slike, kud ces dalje.babino je napisao/la:koja si ti pi...ca...jucer napises ovo a danas kao dokazujes svoje znanje nakon par losih gameova...shminka je napisao/la:Do finala ne bi smjelo biti problema, a onda Melzer ili Martin, jedini dostojni protivnici na ovom turniru
hajd ako nista drago mi je sto ti je ovo prvi 'drag' damirov poraz, potvrdio si svoje znanje:-)
ako tebi igrac koji je u top 80 igra TENIS danas protv nekog brnje koji je van 200, onda ne znam...komotno bi ovako mogao i neki fudbaler![]()
sta rece, je li i poljak buduci top 10...da ga zapamtim ako me effenberg navuce na kladionicu, da se pare ne bacaju bezze:-)
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Kvalitet Majchrzaka je zamijećen još u DCu, očigledno je i bolji nego sam inicijalno mislio.
TOP 50 potencijal definitivno, vjerovatno i TOP 40.
Kako se dokazujete bez veze, i stalno ista sema, jedan tvrdi da ce tamo neki biti top10 ili top 40, a drugi tvrdi suprotno, treci da je sve namjesteno... Poljak definitivno nije taraba, Uno je dobro rekao da nije bio toliko dobar, koliko je Damir bio dosta ispod svojih mogucnosti, jako puno neprisiljenih greski i sto je najgore nije znao kako protivnika pritisnuti i prisiliti da grijesi...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Definitvno Poljak protiv Damira nema šta tražiti ako ovaj bude na nivou kao u Istanbulu, pa i RG, da ne govorim o MC ili Rimu. Što znači, Damir zaboraviti na ch treba jer očigledno ne može tu pružiti ono najbolje. Mišljenja sam da bi u Pekingu, sedmicu prija turniru, ne znam koji je tačno bio, bolji rezultat napravio. Ne kažem da je trebao to igrati već da bi tu bio dosta skoncetrisaniji.
Od TOP 60 do kraja godine nema ništa, sljdeće sedmice ne može osvajati poene, samo može gubiti a onda ATP turniri. Možda uđe u TOP 70 za dalje vrlo teško a najizglednije je da će ostati na ovoj poziciji na kojoj je sad.
Od TOP 60 do kraja godine nema ništa, sljdeće sedmice ne može osvajati poene, samo može gubiti a onda ATP turniri. Možda uđe u TOP 70 za dalje vrlo teško a najizglednije je da će ostati na ovoj poziciji na kojoj je sad.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Interesantno, a jucer nije bio dostojan protivnik damiru na putu ka finalu:-)shminka je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
Kvalitet Majchrzaka je zamijećen još u DCu, očigledno je i bolji nego sam inicijalno mislio.
TOP 50 potencijal definitivno, vjerovatno i TOP 40.
Izvlaci post od ranije kao argument a nije tu da se dokazuje...kad mu izbacis njegov post provale od jucer, preskoci ga ko da ga i nema i udara na karakter:-)
Koliko vidim, svi koji smo gledali mec i ostavili komentar, slozni smo da lik nije bio dobar koliko je damir bio los.
Sva prica se tu zavrsava.
Hoce li on, damir ili neko peti, deseti biti neki svjetski vrh, laici smo mi da bi se igrali tih prognoza, a da ne kazem reci da ce neko biti broj 1.
Činjenica je da je Damirova igra na šljaci ofalila u zadnjih godinu dana, odnosno od kada je promijenio tehniku forhenda. Ravniji forhend donosi dosta toga na tvrdoj podlozi, ali za šljaku više u njemu nema toliko spina kojim bi otjerao protivnika iza osnovne linije. Na šljaci oštrina udarca ne donosi ni blizu koliko sirova snaga koje on u udarcima nema. I na GSovima ove godine nije upisao pobjedu samo na RGu.
U zadnjih godinu dana je odigrao 6 challengera na šljaci, 3 puta ispao u prvom kolu i jednom u drugom, QFu i SFu. Odnos pobjeda i poraza 6-6, što je jako loše za ovaj nivo takmičenja.
Sljedeće sedmice mora osvojiti Casablancu kako zna i umije, kako se ne bi pokakio na jako dobru sezonu.
U zadnjih godinu dana je odigrao 6 challengera na šljaci, 3 puta ispao u prvom kolu i jednom u drugom, QFu i SFu. Odnos pobjeda i poraza 6-6, što je jako loše za ovaj nivo takmičenja.
Sljedeće sedmice mora osvojiti Casablancu kako zna i umije, kako se ne bi pokakio na jako dobru sezonu.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da se đaba ne nadamo neće osvojit jer naći će on neki način da izgubi. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Na instagramu na storyu stavio sliko kako jede palacinak nekakav napisao "Nezasluzeno, ali mora se" hajde barem je svjestan da je razočarao sve i da mu nije svejedno bilo. 
Najobjektivnije receno pogotovo ovo podebljano. Ovaj sad ranking koji ima to je taj njegov realan domet +/-10 mjesta ali oko 75og mjesta ce on gravitirati, nece padati nikad plaho iza 90og niti ce prebaciti iznad 55-60og ako mu se omakne pa ode neki jaci turnir malo dalje, ali uglavnom spremimo se da ga gledamo slijedecih 2-3 godine oko ovoga mjesta sa par bljeskova na nekim turnirima i standardnim prolaskom jedne runde u prosjeku i to je to. Nekad ce ispast prvu nekad proci i dvije, ali slika se kristalise. Ne moze se gubiti od kojekakvih podlipnikozhengomarchazazazaka i ocekivati stabilna 50a pozicija.Unofficialpage je napisao/la:Definitvno Poljak protiv Damira nema šta tražiti ako ovaj bude na nivou kao u Istanbulu, pa i RG, da ne govorim o MC ili Rimu. Što znači, Damir zaboraviti na ch treba jer očigledno ne može tu pružiti ono najbolje. Mišljenja sam da bi u Pekingu, sedmicu prija turniru, ne znam koji je tačno bio, bolji rezultat napravio. Ne kažem da je trebao to igrati već da bi tu bio dosta skoncetrisaniji.
I ne treba igrati nikako challegere, kad mu se vec ne igraju. Nema smisla. Bolje i ATP igrati pa ispadati bar nesto uci i nije tolika smijurija kad ispada od Fogninija, GGL-a ili Herberta, Chardyja spram ovih podlipnikozhengomarchazazazaka
A to si vjerovatno mislio taj turnir kineski je onaj Szenzhen?
Buncas. Najbolje rezultate na sljaci pokazao ove godine i to u nekoliko navrata protiv dobrih protivnika. Zanima me bas kakva li mu je to prije igra bila na sljaci? Moze biti da je igrao kao Nadal ili u najmanju ruku kao Stan? LOLshminka je napisao/la:Činjenica je da je Damirova igra na šljaci ofalila u zadnjih godinu dana, odnosno od kada je promijenio tehniku forhenda. Ravniji forhend donosi dosta toga na tvrdoj podlozi, ali za šljaku više u njemu nema toliko spina kojim bi otjerao protivnika iza osnovne linije. Na šljaci oštrina udarca ne donosi ni blizu koliko sirova snaga koje on u udarcima nema. I na GSovima ove godine nije upisao pobjedu samo na RGu.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma ući će on 100% u TOP 50, jednostavno mora, govorim o cijeloj karijeri a to gore je napisano samo ovo do kraja godine. Ali već je mogao biti u TOP 60 minimalno da je neke mečeve bolje odigrao, sa više koncentracije, želje, volje, htijenja... Da zna igrati tenis, zna ali sa konstantom je vrlo loš. Sve je pobjede zaslužio, u tim mečevima je pružio fantastičnu igru, i nikakvih tu puštanja nije bilo. Ovo do kraja odraditi korektno, pokušati još koji bod uzeti, i što kaže @shminka mora uzeti Casablancu, ili će cijelu godinu uništiti, uradit će ono što bi rekli, krava da 100 litara mljeka i na kraju udari nogom i sve prospe. 
Upravu je @shminka, igra na šljaci je slabija ove godine nego lani, uporedite RG ove i prošle godine, velika razlika. Jedini vrijedna spomena turnir na šljaci ove godine je MC, ovo ostalo je tanko, osim Istanbula i Umaga a s tim da je Istanbul morao biti prva ATP titula. Spin je na fh izgubio, tako da je sad bolji igrač na betonu nego na šljaci.
Upravu je @shminka, igra na šljaci je slabija ove godine nego lani, uporedite RG ove i prošle godine, velika razlika. Jedini vrijedna spomena turnir na šljaci ove godine je MC, ovo ostalo je tanko, osim Istanbula i Umaga a s tim da je Istanbul morao biti prva ATP titula. Spin je na fh izgubio, tako da je sad bolji igrač na betonu nego na šljaci.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Igra na šljaci mu je bila takva da je osvajao challengere na šljaci, 5 komada, a sad ne može da dobaci do finala. MC jeste jedan od najboljih turnira ove godine, sa najboljom igrom, ali ne zaostaje za njim ništa ni Miami ni USO recimo. U nastavku sezone na šljaci niti na jednom turniru nije igrao ni blizu kvalitetno kao u MCu, a na ostalim podlogama jeste.
Skupo će ga stajati igranje na OI ove godine, bez priprema je ušao u nastavak sezone.
Skupo će ga stajati igranje na OI ove godine, bez priprema je ušao u nastavak sezone.
- RafaGarros9
- Kontakt:
Ispravka, na sljaci je osvojio 6 challengera, 3 u 2014 i 3 u 2015, 2016 - katastrofa i definitivno ih ne treba vise igrati... Daj boze da me demantuje u Casablanci, ali ne vjerujem! Juce mi se prvi put desilo da sam od muke, koliko je djelovao nemocno, povremeno gasio stream...
Upravo gledam mec Ignatika i Melzera.
Znate sta su ova dvojica za Damira?
Federer i Nadal!
Znate sta su ova dvojica za Damira?
Federer i Nadal!
A Baena je za njih Đoković. Veliki Baena.
Kakva šteta da je Federeru sa 26 godina najviši ranking 137. mjesto. A Nadal ima samo 3 ATP pobjede u ovoj godini. Doduše, igra samo na šljaci, ljevak, pravi Rafa.
Kakva šteta da je Federeru sa 26 godina najviši ranking 137. mjesto. A Nadal ima samo 3 ATP pobjede u ovoj godini. Doduše, igra samo na šljaci, ljevak, pravi Rafa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.