AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 10 okt 2016, 19:28

Ma meni je taj Fabregas nesto mrzak da bog sacuva, jos iz doba dok je igrao za Uefalonu, ali da bi bio veliki upgrade za ekipu to stoji, tako da bi to lakse podnio :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 10 okt 2016, 19:31

Od sadašnjih veznih igrača samo bih ostavio Bonu, Kucku ( za rotacije) i možda malog Locatellija zavisno kako se prikaže :hmmmmm:

a ostali veznjaci :wave:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 okt 2016, 19:34

Zaboravio si govedo :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 okt 2016, 19:58

Joj kad mi neko kaze da bi Siljo bio bolji da ne igra u ovakvom Milanu vec da igra u klubu sa vecim ambicijama. Prvo, kako Gigi ima ambicije da ovako brani? Drugo, da bi te doveo klub koji ima velike ambicije moras to zaslužiti! On je sve svoje kredite potrošio. Barem sto se mene tiče. Mogu preci preko grešaka u odbrani, mogu (lazem, ne mogu) razumjeti da u 10 utakmica ne moze jednom pogodit šesnaesterac, ali brate onu njegovu nezainteresovanost ne mogu nikako. Da su barem drugi dobili i upola šanse koliko on!

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 10 okt 2016, 20:57

muxa je napisao/la:Joj kad mi neko kaze da bi Siljo bio bolji da ne igra u ovakvom Milanu vec da igra u klubu sa vecim ambicijama. Prvo, kako Gigi ima ambicije da ovako brani? Drugo, da bi te doveo klub koji ima velike ambicije moras to zaslužiti! On je sve svoje kredite potrošio. Barem sto se mene tiče. Mogu preci preko grešaka u odbrani, mogu (lazem, ne mogu) razumjeti da u 10 utakmica ne moze jednom pogodit šesnaesterac, ali brate onu njegovu [/b]nezainteresovanost[/b] ne mogu nikako. Da su barem drugi dobili i upola šanse koliko on!

O ovome ti pričam, klub općenito pokazuje veliku nezainteresovanost za bilo šta, tako da se vjerovatno i on uklopio u sivilo. Nemoj biti bukvalan nisam baš mislio da je sam klub kriv za njegovu formu. Da ima znanje pokazuju njegove igre u repki. Pa i Gigi ako ostane u ovakvom klubu će početi da stagnira. Jel stvarno misliš da će dečko sa njegovim talentom i potencijalnom ostati u klubu čija je ambicija boriti se za Evropu samo zato što je nekad ovaj klub harao tom istom Evropom.
Realno je da nas tako dugo nigdje nema da nam je i ime počelo da blijedi, ne trebamo se lagati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 okt 2016, 21:03

muxa je napisao/la:Joj kad mi neko kaze da bi Siljo bio bolji da ne igra u ovakvom Milanu vec da igra u klubu sa vecim ambicijama. Prvo, kako Gigi ima ambicije da ovako brani?
ne mozes ovo poredit uopste, Donnaruma je golman i igra "sam za sebe", dok De Sciglio igra sa jos devet igraca i ako ne valjaju, odnosno ne igraju dobro, onda ni on ne moze valjat, odnosno u velikoj mjeri je moguce da ne igra kako zapravo moze.. vi njega mozete pljuvat na osnovu onoga sto vidite, a sta je s onim sto ne mozete vidjeti zbog lose ekipe.. mozda bi on proigrao u nekoj kvalitetnoj i organizovanoj ekipi, a mozda i ne bi, al bar znamo da u Milanu sigurno nece dostici puni potencijal, zapravo u ovakvoj ekipi i ne mozes znati koliki mu je potencijal

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 okt 2016, 21:07

Pa ako ste gledali ove zadnje utakmice Italije vidjeli ste da nista ni tamo nije pokazao. Il mu i tamo trebaju bolji saigraci. Nista, valja nam dovest 9 WC igraca nebi li nas vječiti talenat pokazao ono što chuchi u njemu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 okt 2016, 23:43

Chinaglia je napisao/la:
muxa je napisao/la:Joj kad mi neko kaze da bi Siljo bio bolji da ne igra u ovakvom Milanu vec da igra u klubu sa vecim ambicijama. Prvo, kako Gigi ima ambicije da ovako brani?
ne mozes ovo poredit uopste, Donnaruma je golman i igra "sam za sebe", dok De Sciglio igra sa jos devet igraca i ako ne valjaju, odnosno ne igraju dobro, onda ni on ne moze valjat, odnosno u velikoj mjeri je moguce da ne igra kako zapravo moze.. vi njega mozete pljuvat na osnovu onoga sto vidite, a sta je s onim sto ne mozete vidjeti zbog lose ekipe.. mozda bi on proigrao u nekoj kvalitetnoj i organizovanoj ekipi, a mozda i ne bi, al bar znamo da u Milanu sigurno nece dostici puni potencijal, zapravo u ovakvoj ekipi i ne mozes znati koliki mu je potencijal
Pa i on je igrac za sebe, njegova losa igra nije uvjetovana losim suigracima nego cinjenicom da on nema individualni kvalitet za nesto vise, makar je to u 2016-oj konacno jasno. U fazi napada beskoristan, nema brzinu, nema prodornost, nema dribling, ne zna vec 4 godine nauciti ubaciti najobicniji centarsut u sesnaeterac, a pozadi svako malo kiksne. Nije mu niko kriv kad propusti uklizati ili kad mu igrac pobjegne iza ledja, osim njega samog.
Jedina stvar koju bi novi klub mogao ispraviti je njegova qrcobolja i bezvoljnost, ali ni to ne bi ispravilo mane.

Ustvari, Milanova odbrana se dosta stabilizovala u zadnje 2 godine i Paleta/Rom/Alex/Antoneli (uz poneki bljesak i Calabrie) su igrali vrlo dobro u konstanti kada uzmemo u primjer prethodnu sezonu i ovu, a ko vazda stagnira i pruza lose partije godinama unazad, no matter what? Sciljo i Abate. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 11 okt 2016, 11:44

Gigi i Rom ce otici kroz par godina sa ili bez kineza. Otisao je jedan Sheva ili Kaka, pa Zlaja, Silva itd da nece ova dvojica djecaka. Od prodaje Sheve Milan uvijek prodaje najbolje igarace svake godine ili dvije. Pa Juve koji je neuporedivo jaci prodaje najbolje igrace od Vidala, Pogbe da nece ovaj Milan u rasulu.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 okt 2016, 13:50

_forzamilan_ je napisao/la:Gigi i Rom ce otici kroz par godina sa ili bez kineza. Otisao je jedan Sheva ili Kaka, pa Zlaja, Silva itd da nece ova dvojica djecaka. Od prodaje Sheve Milan uvijek prodaje najbolje igarace svake godine ili dvije. Pa Juve koji je neuporedivo jaci prodaje najbolje igrace od Vidala, Pogbe da nece ovaj Milan u rasulu.
Kinezi imaju plan da Milan najkasnije 2020-e godine ima budžet od 500M eura i mislim da neće biti potrebe da Milan prodaje najbolje igrače.Naravno ako ih ne prodaju u naredne dvije sezone.Ali pošto sam nakon dugo vremena optimističan, mislim da ta dvojica igrača neće nikud iz Milana još nekoliko godina.A s obzirom da su i Italijani to je još jedan razlog više zašto ih neće olako pustiti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 11 okt 2016, 18:26

Maldini odbio Milan kao što sam i očekivao jer je uloga tehničkog direktora bila samo protokolarna i ne bi mnogo odlučivao. Nije htio čovjek da predje preko svojih principa djaba pare što mu nude. Cini se da će sa kinezima ili bez njih korijen problema ostati isti a to je dovođenje preplacenih panjeva ili free agenata. Forza il capitano!

Krepat ma ne molat!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 okt 2016, 09:50

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 okt 2016, 11:18

Abate will be the new captain after Montolivo's injury, and he will start against Chievo. #GdS
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 okt 2016, 11:42

Cinjenica je da u ovoj ekipi nemaš lidera, igrača koji je zaslužio tu kapitensku traku, tako da kome god da stave na ruku svejedno

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 12 okt 2016, 12:05

Ocekivao sam burnu reakciju na Maldinijevo odbijanje kad ono :kafa:

Krepat ma ne molat!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 12 okt 2016, 12:11

Ma kapiten je pametan covjek. Previse se gradio i davao u karijeri da bi sad prihvatio neku ulogu u klubu kojom se nece mnogo pitati.
Pitao je Fassonea,sta ce se desiti ako se ne budu slagali oko necega i Fassone mu je rekao da ce on tada odluciti,tj. fakticki Maldini se ne pita mnogo.
Respekt za kapitena i ja ga u potpunosti razumijem.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 12 okt 2016, 12:19

:rol: :urnebes:

slika

Krepat ma ne molat!

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 12 okt 2016, 14:36

Pametno što je odbio ove kineze. To meni sad baca još veću sumnju na to koliko je to sve ozbiljno
ali mi je drago što se njegovo ime neće povlačiti i njegov ugled trošiti.

Mislim da je pokušaj da se on angažuje čisti marketing. Time bi se kupili navijači i probudila bi se u isto vrijeme nostalgija i želja za uspijehom a njegovim bi se povratkom probudio interes javnosti za dešavanja u i oko kluba.

Mislim da će se izostanak Montoliva i te kako osjetiti. Koliko god bio loš i često izgledao nezainteresovan,on je jedini na sredini koji nesto moze uraditi. On kad igra, igra i Milan. To više govori o stanju Milanu nego o kvaliteti Montoliva.
Zadnja izmjena: SonVolt, dana/u 12 okt 2016, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 12 okt 2016, 14:43

Pa da nije marketing i vracanje želje za uspjehom isto da bi stavljali Maldinija na poziciju direktora, a ima skoro da nema nikakvog iskustva. Pokušaj povratka Maldinija je sjajan potez, ali neće svoje ime trošiti na ovu ekipu jer realno nije za titulu, al zato kad dođu pare i igrači kucat će on opet kinezima na vrata, u to sam uvjeren. :cool: Mislim i nije mi toliko žao, obnašao bi funkciju kao i Nedved u Juventusu, ako mu nije dovoljna ta pozicija pitanje je vremena kad će se on opet vratiti :thumbup:

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 12 okt 2016, 14:53

To sto je bio vrhunski igrac ne mora da znaci da bi bio vrhunski direktor, umjesto da je usao u klub, pa s vremenom sticao znanje, pa u koliko se jednom smjeni Fassone on bi bio prvi pretendent, jer znamo kakvi su kinezi...on bi ovako da udje i da bude prvi čovjek kluba, pa nema toga...onda sam cuo da je i lova bila problem, Milan mu nudio 600 k, a on je trazio 3 mil, mada u ovo cisto sumnjam.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []