07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Unofficialpage » 10 okt 2016, 23:17

solinas je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Skont'o sam da Meša čita forum, prija Belgije neki govorili da im je 3-5-2 formaciju i Meša je stavi, sad da im je zajedno Edina i Milana i uradi to Meša. Ljudi ne igrajte se, nemoj da bi ko reko da bi volio formaciju 2-6-2. :mrgreen:
Ako cita neka podnese ostavku.
Ako pak nece neka barem izbaci Spahica iz repke i Medu preseli na klupu.Neka da sansu mladjima,Cimirotu Bajicu Memisevicu,i td...
Neka iskopa negdje desnog beka zasto je selektor koje pm.
Neka nadje zamjenu Kolasincu.Sta ako se nedo bog povrijedi.
Zamjenu Lulicu.na tim pozicijama fali po jedan igrac.
Ako pak ni to nece neka pusi kur.ac bem ga u usta i one koji mu sastav kroje iz saveza.
E nećemo sad pretjerivati. Imaš li ti njemu šta preporučit neobično, igru bez igre, formaciju bez formacije i slično, neće on te jednostavne stvari raditi. :mrgreen:

Izvesti ono što je @bodi123 napisao i to je to, šta izmišljat. S tom formacijom bi za 60% bolje odigrali nego danas. Po zemlji, po zemlji, po zemlji igrati tika-taka, nikakvo nabijanje. Izgleda Meša samo to zna, nabij loptu pa šta bude.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 okt 2016, 23:24

Pobjeda, sve za 10 :thumbup: ali sa ovom ekipom mi ne možemo u Rusiju. Pitanje je hocemo li u u baraž :think:
Ne znam je li toliko do Mešine limitiranosti ili limitiranosti vecine igraca :roll: kako god, ne valja.

Lulić je komican :lol: frajer ima brzinu i to je sve, tehnika i kontrola lopte 0 poena, Medunjanin nenormalno spor igrac, bekovi (Vranješ i Kolašinac) ne znaju nabaciti bar jednu dobru loptu :facepalm: a imali su po 10 centaršuteva obojica.
Džeko jest zabio dvicu, ali je fulao strašno neke zicere, bespotrebno driblao i slicno.

Odbrana sa Spahićem, Šunjićem je jednostavno spora i loša za ozbiljan uspjeh .. Zukanović i Bičakčić su ko malo bolji, ali u suštini isti qrac (dizelaši skloni kiksevima).
Imamo dvije klase u vidu Pjanića i Džeke i par brzanaca u vidu Višće i Hajrovića i to je to. - premalo za ozbiljniji rezultat u grupi ili protiv ozbiljnijih protivnika.
Meša je dobro skontao (konacno :rol: ) da nam fali brzine, trcanje, borbenosti, fajta.
Odakle da stvori takve igrace :?: ne može ih roditi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 10 okt 2016, 23:24

Unofficialpage je napisao/la:
solinas je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Skont'o sam da Meša čita forum, prija Belgije neki govorili da im je 3-5-2 formaciju i Meša je stavi, sad da im je zajedno Edina i Milana i uradi to Meša. Ljudi ne igrajte se, nemoj da bi ko reko da bi volio formaciju 2-6-2. :mrgreen:
Ako cita neka podnese ostavku.
Ako pak nece neka barem izbaci Spahica iz repke i Medu preseli na klupu.Neka da sansu mladjima,Cimirotu Bajicu Memisevicu,i td...
Neka iskopa negdje desnog beka zasto je selektor koje pm.
Neka nadje zamjenu Kolasincu.Sta ako se nedo bog povrijedi.
Zamjenu Lulicu.na tim pozicijama fali po jedan igrac.
Ako pak ni to nece neka pusi kur.ac bem ga u usta i one koji mu sastav kroje iz saveza.
E nećemo sad pretjerivati. Imaš li ti njemu šta preporučit neobično, igru bez igre, formaciju bez formacije i slično, neće on te jednostavne stvari raditi. :mrgreen:

Izvesti ono što je @bodi123 napisao i to je to, šta izmišljat. S tom formacijom bi za 60% bolje odigrali nego danas. Po zemlji, po zemlji, po zemlji igrati tika-taka, nikakvo nabijanje. Izgleda Meša samo to zna, nabij loptu pa šta bude.
Begovic
Vranjes Memisevic Zukanovic Kolasinac
Hajrovic Pjanic Cimirot Lulic
Bajic Dzeko

Kada se vrati Besic upariti ga sa Cimirotom a vezni trio da bude Hajrovic-Pjanic-Lulic a iza njih bedem bedem Cimi -Besic.
Morali bi igrati tada sa jednim spicem ali nesto moras zrtvovat.Kada imas rezultat ubacivati umjesto Dzeke nekoga Bajic-Hodzic-Djuric izbora imamo.
Zasto izmislja pozicije igracima pretrpan vezni red a mi nama fale dva beka i lijevo krilo nema zamjenu a Spahic sporiji od mog djeda iz tabuta.
Mesa ubleho.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 23:24

Sabinho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Bolan Tino na desetku, lijevo Lulic (na kredit), desno Izet a iza Mire i Cimirot/Besic. Nema dalje, ne treba izmisljati nesto.
Odlicna formacija, nisam ni napisao da nije. Samo nemojte Vranjesu i rod i porod psovati kada ostane sam protiv dvojice i kada ga budu pravili smijesnim.
Sa Izetom raditi svaki dan pred pripreme za tekmu. Sigurno ce se vracati i pomagati Vranjesu.
Kad nije naučio dosad u karijeri neće ni u par dana. Čak se može i vraćati ali onda će izgubiti na ubojitosti u napadu. Nemoj me pogrešno shvatiti, čak se i slažem da treba početi u Grčkoj ali nije neko idealno rješenje i nije duplo bolji od Višće sveukupno gledano kao što se predstavlja. Samo sam naveo njegove mane koje itekako mogu doći do izražaja u jačim utakmicama.
Nad tobom sunce najljepše sja

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 okt 2016, 23:27

HankMoody je napisao/la:Ja bih u Grčkoj postavio ovako nekako:
Begović
Vranješ, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac
Cimirot/Jajalo
Pjanić, Lulić
Hajrović, Milićević
Džeko.
ova odbrana je poluretardirana..i svaka ozbiljnija ekipa će joj dati 4 komada najmanje.
ovdje je jedino vranješ sposoban...slijedi bičakćić..koji je jako limitiran..pa onda kolašinac..bukva koja igra na snagu,,,i na kraju retardirani zukanović..koji je stepen svoje reterdacije pokazao u utakmicama protiv nigerije i sada belgije,,i protiv svake malo ozbiljnije repke

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 okt 2016, 23:30

Kolasinac isto opasno ispada, ne razmislja momak jednostavno. A ofanzivno nije nadaren..

Vranjes i Sunjic trebaju igrati protiv Grcke. Mozda cak Lulica na bek vratiti, a na krila TSS i Hajrovica.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 10 okt 2016, 23:32

Rajaz je napisao/la:
Begović
Cimirot/Jajalo
Pjanić, Lulić
Hajrović, Milićević
Džeko.
ova odbrana je poluretardirana..i svaka ozbiljnija ekipa će joj dati 4 komada najmanje.
ovdje je jedino vranješ sposoban...slijedi bičakćić..koji je jako limitiran..pa onda kolašinac..bukva koja igra na snagu,,,i na kraju retardirani zukanović..koji je stepen svoje reterdacije pokazao u utakmicama protiv nigerije i sada belgije,,i protiv svake malo ozbiljnije repke
Šta znam, volio bih Memiševića vidjeti, ali rano je da ga se gura u vatru protiv Grka. Spahiću apsolutno više ne vjerujem, niti bih ga stavljao u prvu postavu. Mislim da su Bičakčić i Zukanović komplementarni, jedan pokretljiviji, drugi visok i igra na postavljanje. Šunjić je tu negdje oko prve postave, Cocalić i Aničić su stepenicu ispod.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 okt 2016, 23:34

solinas je napisao/la:Begovic
Bajic Dzeko

Kada se vrati Besic upariti ga sa Cimirotom a vezni trio da bude Hajrovic-Pjanic-Lulic a iza njih bedem bedem Cimi -Besic.
Morali bi igrati tada sa jednim spicem ali nesto moras zrtvovat.Kada imas rezultat ubacivati umjesto Dzeke nekoga Bajic-Hodzic-Djuric izbora imamo.
Zasto izmislja pozicije igracima pretrpan vezni red a mi nama fale dva beka i lijevo krilo nema zamjenu a Spahic sporiji od mog djeda iz tabuta.
Mesa ubleho.
Nije loše, jedino ne bih sa dva napadača. Možda umjesto Bajića Višću ubacit? Mislim da to ne bi bilo loše, zna dodati a brz je. Nadam se da će se i Hodžić proraditi i nastaviti razvijanje kako treba. Baš onaj drugi napadač koji nam treba.

Ja bih volio ovaj vezni:

-------------Cimirot-------------
------TSS------------Pjanić----
Hajrovič---------------Lulić---

Damir Dzumhur!!!!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 10 okt 2016, 23:36

Mi moramo poceti vrsiti smijenu igraca..A nije da nemamo potencijala u mladjim igracima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 okt 2016, 23:36

Rajaz je napisao/la:
Begović
Cimirot/Jajalo
Pjanić, Lulić
Hajrović, Milićević
Džeko.
Ma da dovedeš Puyola iz prajma :mrgreen: ne može pomoci, jer naša odbrana je u biti biti cirkus, to su redom limitirani igraca do bola. A bez dobre odbrane nema ni uspjeha, kao što svi znamo. Naša odbrana je ispod svakog ozbiljnijeg nivoa, Belgija nam je to fino ukazala.

Sad zamisli kakva je dilema kod Meše, kad mora kontati hoce li staviti Spahića ili Šunjića, hoce li staviti Zukanovića ili Bičakčića :crazy: to je isto kao da bira između dvije vrste opakih bolesti. Šta god izabere, donji je :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 10 okt 2016, 23:37

Unofficialpage je napisao/la:
solinas je napisao/la:Begovic
Bajic Dzeko

Mesa ubleho.
Nije loše, jedino ne bih sa dva napadača. Možda umjesto Bajića Višću ubacit? Mislim da to ne bi bilo loše, zna dodati a brz je. Nadam se da će se i Hodžić proraditi i nastaviti razvijanje kako treba. Baš onaj drugi napadač koji nam treba.

Ja bih volio ovaj vezni:

-------------Cimirot-------------
------TSS------------Pjanić----
Hajrovič---------------Lulić---
Ok onda Dzeko naprijed a iza njega

Cimirot............Besic......
Hajrovic (Visca)....Pjanic......Lulic....

Atomski vezni red.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 okt 2016, 23:40

let3 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Begović
Cimirot/Jajalo
Pjanić, Lulić
Hajrović, Milićević
Džeko.
Ma da dovedeš Puyola iz prajma :mrgreen: ne može pomoci, jer naša odbrana je u biti biti cirkus, to su redom limitirani igraca do bola. A bez dobre odbrane nema ni uspjeha, kao što svi znamo. Naša odbrana je ispod svakog ozbiljnijeg nivoa, Belgija nam je to fino ukazala.

Sad zamisli kakva je dilema kod Meše, kad mora kontati hoce li staviti Spahića ili Šunjića, hoce li staviti Zukanovića ili Bičakčića :crazy: to je isto kao da bira između dvije vrste opakih bolesti. Šta god izabere, donji je :mrgreen:
tako je
ali mi ne spominji žabdarevića. on je svoje trenerko umijeće pokazao,,i trebao bi dati otkaz,,prije nego usere cijele kvale

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 okt 2016, 23:41

@solinas nije loše, baš ono što nam treba i tu bi vidjeli sav potencijal repke, bolje od toga nemamo.

Damir Dzumhur!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 okt 2016, 23:44

Rajaz je napisao/la: tako je
ali mi ne spominji žabdarevića. on je svoje trenerko umijeće pokazao,,i trebao bi dati otkaz,,prije nego usere cijele kvale
Ma i ne pominjem ga nešto :crazy: slažem se da nije riješenje za selektora, ali koga dovesti kad smo sva imena ispucali, a Vaha nas odyebao :damn:
Nije da se mnogi strucnjaci otimaju da vode BiH :D

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 10 okt 2016, 23:48

Jbt koja negativnost, kao da smo navijači Holandije a ne BiH. Šta hoćete više, lahko je sjedit za tastaturom i pametovat. Meša radi posao za 10-ku koliko je u njegovoj moći (ipak on nije trenerska veličina ali čovjek radi posao više nego solidno), igrači se trude, hvala Bogu zasad su i rezultati dobri. Najvažnije je da rješavamo "male" utakmice, a od Belgije (2. repke na Fifinoj listi) je očekivan bio poraz i ne treba dizat frku. Ja zasad zadovoljan kako idu kvalifikacije. Imamo jednog WC igrača (Pjanic), 2 odlična (Begović koji grije klupu u klubu i Džeku) i šaku solidnih i kad treba ganjat rezultat glavna uzdanica nam čovjek koji je u 2. talijanskoj ligi zabio svega 2 gola i onda očekujete od Meše da nas odvede do prvog mjesta u grupi sa jednom Belgijom koja je 5x skuplja od nas. Dajte ljudi uozbiljite se, fakat niste dobri.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 10 okt 2016, 23:49

E cuj trude se..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 23:49

pinoglavi je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Sa Izetom raditi svaki dan pred pripreme za tekmu. Sigurno ce se vracati i pomagati Vranjesu.
Kad nije naučio dosad u karijeri neće ni u par dana. Čak se može i vraćati ali onda će izgubiti na ubojitosti u napadu. Nemoj me pogrešno shvatiti, čak se i slažem da treba početi u Grčkoj ali nije neko idealno rješenje i nije duplo bolji od Višće sveukupno gledano kao što se predstavlja. Samo sam naveo njegove mane koje itekako mogu doći do izražaja u jačim utakmicama.
Još da napomenem da Višći dosta više odgovara 4-5-1 formacija nego 4-4-2 koja mu apsolutno ne odgovara. A valjda počnemo sa 451 u Grčkoj.
Nad tobom sunce najljepše sja

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 10 okt 2016, 23:50

BoixosNois1899 je napisao/la:
exorciiist je napisao/la:Jel se to sad opet prica da je Pjanic igracina?
Joj kad ga vidim, visi mu dres, visi potkosulja, ne moze iz kornera dobacit do peterca..nesto me smijeh uhvati
slika

Šta bi rekao onda ovom gospodinu?
Ovaj je vuko muda po terenu,a ovaj naš vuče i sebe i potkošulju i majicu.
Lulić i Vranješ najbolji. Kolašinac sve više liči na Spahića. Sve na silu, bez razmišljanja pa hop ispadne. Višća jednostavno van sebe. Kad je forsiro onaj šut imo na strani samog Vranješa, na drugoj Lulić maho ko vetrenjača, na kraju napada se obojica za glavu ufatitili vrle "Bože sačuvaj"
Nemam pojma kako je na tvu bilo ali Dzeko i Djuric nenormalne bitke su vodili u skoku,jako su trčali obojica,pomagali u presingu,stvarno skidam kapu obojici :bow:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 10 okt 2016, 23:54

Mi od Lulićevog bezglavog trcanja nemamo nikakve koristi kad on ne zna da primi loptu,da kontrolise i vodi loptu,da doda a kamoli da ubaci ili osuta po golu..

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 11 okt 2016, 00:08

Jedino e gledamo istu utakmicsto se meni ovdje cini limitirano su ovi forumski strucnjaci
Pa jeli moguce da neko Viscu,aka igrac manje,jos uvijek prizeljkuje u prvoj postavi,Hajrovic e za njega bio i ostao svemirski brod
Tino Susic u prvoj postavi,smijesno,bar jos uvijek,doduse samo ga Papetovci tu smjestaju,ya krila nije a za poz 10 imamo boljih igraca,pa cak i Medunjanina
Kad se Spaha definitivno oprosti,shvaticemo sta smo imali
Lulic,njemu kapa do poda za srcanost i borbenost,uvijek po meni jedan od najkorisnijih igraca,ali mozda ne gledamo istu utakmicu,da nam bogdo jos poneki igrac ima njegov radijus kretanja
Dzeko je najbolji kad hoce,veceras u drugom pol. kao da je drugi igrac usao,a kad igra tako golovi dodzu
I kad vidim sta se o nasem dragulju Pjanicu pise,fuj,pa jeste li vi svjesni da protivnicki treneri taktiku prema njemu postavljaju,markiraj Pjanica i ne boj se
Sta god vi mislili o njemu,Medo je nas drugi najbolji veznjak,mozda spor,ali majstor,jedini je uspio kreirati neku sansu protiv belgije,a valjda su u fudbalu bitni i golovi,ako nisu onda treba staviti 9 stopera i krpi
Visca,kao sto sam rekao igrac manje,niskorist
Dzuric puno bolji kao dzoker,opasniji smo kad Vedo igra uz dzeku,dokaz Estonija
itd,itd,itd.... :bih: :bih: :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.