13.11.2016. Grčka - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: 13.11.2016. Grčka - BiH
U tome je kvaka, 'kad je Bešić zdrav'... ali Bešić nije zdrav i protiv Grčke ne možemo računati na njega. Najlakše je izbaciti Medunjanina i šta onda? Ponovo sa Jajalom? Cocalićem? Recimo da Cimirot može igrati, opet nam fali jedan igrač... to nikako da shvatite, Medunjanin će uvijek biti ispred Jajala, Cocalića i sličnih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U augustu su pisali da je mume odsutan na sest mjeseci znaci i da se popravi situacija ne moze prije 4-5 mjeseci nikako sto znaci da nista prije pocetka nove godine otprilike.DonCorleone je napisao/la: Ne znam da li ce MuMe biti spreman do Grcke, on cini 40% nase sredine i mora igrati uz Pjanica.
Ovo je po meni najzdraviji kostur reprezentacije protiv Grcke ali i generalno protiv boljih reprezentacija, pogotovo na gostujucem terenu. Dakle, tri pozicije su po meni upitne kada je Besic zdrav, ostalo ne bih mijenjao ni pod razno.
-------------------------------Begovic-------------------------------
xxxxxxx--------Spahic------------Kolasinac---xxxxxxx
------------------------Besic---------Pjanic-----------------------
---------Hajrovic-----------xxxxx-------------Lulic------------
--------------------------------Dzeko---------------------------------
A sto se formacije tice, ova formacija sa kolasincem na DC se nece nikada dogoditi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Cimirot/Jajalo - Pjanić i ispred Sušić/Miličević. Šta god se probere od ovoga bit će bolji vezni red nego sa Medunjaninom
Nad tobom sunce najljepše sja
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Medo ni pod razno ne smije početi. Spor je, spor je čak i za Kiparske igrače. Cimirot-Pjanić-Tino, ništa drugo ne izmišljat. Ali opet Cimirot ni minute ne dobi, jest da nas nisu puno napadali ali barem da vidimo znali išta, da se oslobodi koliko toliko pritiska.Virtu4l je napisao/la:U tome je kvaka, 'kad je Bešić zdrav'... ali Bešić nije zdrav i protiv Grčke ne možemo računati na njega. Najlakše je izbaciti Medunjanina i šta onda? Ponovo sa Jajalom? Cocalićem? Recimo da Cimirot može igrati, opet nam fali jedan igrač... to nikako da shvatite, Medunjanin će uvijek biti ispred Jajala, Cocalića i sličnih.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- DonCorleone
- Kontakt:
Ne moze Medunjanin ni pod razno, Grci ce nas preko kontre demolirati ako on bude igrao na defanzivnom veznom, suvise je spor da bi pokrio prostor ili prekinuo kontru. Mogu igrati Cimirot i Pjanic a ispred njih Milicevic ili Susic, sa strane Hajrovic i Lulic. Zasto ne bi tako probali?Virtu4l je napisao/la:U tome je kvaka, 'kad je Bešić zdrav'... ali Bešić nije zdrav i protiv Grčke ne možemo računati na njega. Najlakše je izbaciti Medunjanina i šta onda? Ponovo sa Jajalom? Cocalićem? Recimo da Cimirot može igrati, opet nam fali jedan igrač... to nikako da shvatite, Medunjanin će uvijek biti ispred Jajala, Cocalića i sličnih.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 10 okt 2016, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Goalgetter
- Kontakt:
Slazem se sa vama apsolutno. Moze i Medunjanin ali u slucaju da igramo sa jednim spicom, sa dva spica niposto, ali najbolje ja mislim da ga se kompletno izostavi, ono je jezivo kako ispada u defanzivnom djelu igre, a i doduse, ni ofanzivno nije nista bolji.pinoglavi je napisao/la:Bit će borba ko je manje limitiran. Nikad se nisam radovao povredi čak ni suparničkih igrača a kamoli naših ali bi bio dosta mirniji da Medunjanina uhvati neka bezazlena viroza pred okupljanje koja će proći nakon utakmice s Grcima.Virtu4l je napisao/la:Očekuje nas sve isto kao u prethodnim mečevima. Očekuje nas Grčka koja će kazniti svaku grešku i od toga će zavisiti krajnji ishod, ako ne budemo pravili pacerske greške nećemo izgubiti. Gledao sam ih u posljednje vrijeme i greške ne praštaju. Možda zvuči malo ludo, ali biće nam mnogo lakše nego Grčkoj. Njima je ovo najbitniji meč kvalifikacija, pritisak je ogroman, a pakao Karaiskakisa im vrlo lako može biti prepreka. Koliko budemo pametni, tako će nam se i vratiti. Ne moramo pobijediti, ne moramo srljati, možemo ih čekati, dobro se postaviti u odbrani i ne izgubiti utakmicu.Goalgetter je napisao/la:Najgore je sto ne znamo sta nas ocekuje.
Pored mog standardnog straha od Spahića, sad se bojim i Baždarevića. Ovo može biti vrlo jednostavna utakmica protiv limitiranog protivnika, a može se pretvoriti u noćnu moru... vidjećemo.
Opcenito, Medunjanin je jedan ogroman upitnik, stvarno ne znam sta misliti o njemu. Ja stojim iza toga, nakon one utakmice protiv Irske on meni vise ne bi poceo ni u jednoj ozbiljnijoj utakmici. Ali Mesa cijeni tu njegovu mirnocu na lopti i iskustvo, ali vise nam odmogne, nego sto pomogne.
Ja samo ne znam ko ce ga zamjeniti, ali radije cu riskirati onda sa Cimiritom/Jajalom, probati ispred Pjanica i tog defanzivnog veznog gurnuti Milicevica, nego ovaj sistem sto se pokazao kao neuspjel.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 10 okt 2016, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
- Medikament
- Kontakt:
Dao bi zivu glavu za Zahirovica u formi od prije 4-5 godina.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Zato što je previše bitna utakmica da bi probali igrače koji svi zajedno imaju tri nastupa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne mogu Pjanic i Medunjanin sami drzati sredinu. Kod Papeta je makar tu bio Misimovic ispred njih, u periodu izmedju Rahimica i Besica, pa se nekako moglo gurati. Ove lakse utakmice (Est, Kip) je trebalo iskoristiti da se uigra jos neko, Cimirot na primjer.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 11 okt 2016, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka je bitna i ako ćemo tako nećemo ih nikad ni probati. Da ih probamo protiv Gibraltara nećemo ništa vidjeti kao što ne bi ni vidjeli od Cimirota večeras ono što nas zanima. Ako probamo makar se možemo nadati boljem a sa Medunjaninom u prvoj postavi se ne možemo nadati boljem od poraza.
+1Medikament je napisao/la:Dao bi zivu glavu za Zahirovica u formi od prije 4-5 godina.
Ovakav nam igrač trenutno fali.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jeste ali taj oprobani sistem to jest igrač ne može, zašto ponavljati nešto ako znaš da ne može. Da je Meša bio pametniji mogao je već uigrati neke igrače a ne stalno isto. Protiv uslovno rečeno "manjih" ekipa uigrati nekog novog, valjda za to služe te utakmice.
Najviše me strah formacije i taktike.
EDIT: Počinjem se slagati sa @pinoglavim, znači idemo na SP.
Najviše me strah formacije i taktike.

EDIT: Počinjem se slagati sa @pinoglavim, znači idemo na SP.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne zagovaram ja igranje Medunjanina, da se razumijemo. Samo pokušavam razmišljati kao trener. Ja prvi toliko dugo priželjkujem Cimirota i jedva čekam da ga vidim sa Pjanićem, ali izgleda da Baždareviću ne odgovara Cimirot jer ako mu ne da minutažu sad dok nema Bešića, ne znam kad će.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mozda zato sto je Gojko?Virtu4l je napisao/la:Ne zagovaram ja igranje Medunjanina, da se razumijemo. Samo pokušavam razmišljati kao trener. Ja prvi toliko dugo priželjkujem Cimirota i jedva čekam da ga vidim sa Pjanićem, ali izgleda da Baždareviću ne odgovara Cimirot jer ako mu ne da minutažu sad dok nema Bešića, ne znam kad će.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- DonCorleone
- Kontakt:
Svi se trenutno manje vise slazemo da za Medujanina i Ibisevica nema mjesta ako zelimo biti ozbiljan konkurent na travnjaku. Cimirot je trenutno u izostanku Besica najrealnije rijesenje. Ispred njega je Tino Susic isto realna opcija, sve ostale pozicije su jasno definisane.calcio je napisao/la:Ne mogu Pjanic i Medunjanin sami drzati sredinu. Kod Papeta je makar tu bio Misimovic ispred njih, u periodu izmedju Rahimica i Besica, pa se nekako moglo gurati. Ove lakse utakmice (Est, Kip) je trebalo iskoristiti da se uigra jos neko, Cimirot na primjer.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 11 okt 2016, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma kakvi, Mesa je stari jugonostalgicar.soccerfan je napisao/la:Mozda zato sto je Gojko?Virtu4l je napisao/la:Ne zagovaram ja igranje Medunjanina, da se razumijemo. Samo pokušavam razmišljati kao trener. Ja prvi toliko dugo priželjkujem Cimirota i jedva čekam da ga vidim sa Pjanićem, ali izgleda da Baždareviću ne odgovara Cimirot jer ako mu ne da minutažu sad dok nema Bešića, ne znam kad će.

Mi moramo protiv 90% protivnika igrati 4-5-1, s Pjanićem i jednim mesarom u vezi i jednim kreativcem naprijed (Tinky). Kada god smo ovako igrali i kod Safeta i sad kod Meše nismo se sramotili ili smo barem gubili uz dobru igru. Ove sad kombinacije su goli užaš, iz aviona se vidi da nama 4-4-2 NE LEŽI jer nemamo igrače za taklvo nešto. Protiv slabijih protivnika bi i 4-3-3 moglo proći s Pjanićem-Lulićem i Jajalom/Cimijem/Bešićem i u napadu s Višćom desno, Hajrovićem lijevo i Džekom u sredini. Nadam se da će Meša prestat s ovakvim pizdraijama.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Zaboravio sam Jajala, imamo sada i njega. Ali ipak bih ja vise volio da je Cimirot dobio sansu od pocetka u nekoj od ove tri dosadasnje utakmice. Da vidimo kako bi izgledalo.DonCorleone je napisao/la:Svi se trenutno manje vise slazemo da za Medujanina i Ibisevica nema mjesta ako zelimo biti ozbiljan konkurent na travnjaku. Cimirot je trenutno u izostanku Besica najrealnije rijesenje. Ispred njega je Tino Susic isto realna opcija, sve ostale pozicije su jasno definisane.calcio je napisao/la:Ne mogu Pjanic i Medunjanin sami drzati sredinu. Kod Papeta je makar tu bio Misimovic ispred njih, u periodu izmedju Rahimica i Besica, pa se nekako moglo gurati. Ove lakse utakmice (Est, Kip) je trebalo iskoristiti da se uigra jos neko, Cimirot na primjer.
Naša 4-4-2 je čisto krkanska formacija gdje dodajemo jednog napadača više čisto da stvori veću gužvu u odbrani i treba biti jasno da tu nema neke igre. Oproban recept koji je po ko zna koji put upalio protiv slabijih reprezentacija. Samo treba znati kada prestati s tim poput Belgije u gostima, Meša zasad nema tu kočnicu. Da bi nešto bolje igrali sa 4-4-2 treba nam sredina Bešić-Pjanić mada opet nemamo drugi profil napadača uz Džeku nit imamo ijedno krilo kojem odgovara ta formacija. Možda DuljevićJonSnow je napisao/la:Mi moramo protiv 90% protivnika igrati 4-5-1, s Pjanićem i jednim mesarom u vezi i jednim kreativcem naprijed (Tinky). Kada god smo ovako igrali i kod Safeta i sad kod Meše nismo se sramotili ili smo barem gubili uz dobru igru. Ove sad kombinacije su goli užaš, iz aviona se vidi da nama 4-4-2 NE LEŽI jer nemamo igrače za taklvo nešto. Protiv slabijih protivnika bi i 4-3-3 moglo proći s Pjanićem-Lulićem i Jajalom/Cimijem/Bešićem i u napadu s Višćom desno, Hajrovićem lijevo i Džekom u sredini. Nadam se da će Meša prestat s ovakvim pizdraijama.

A 4-3-3 bi volio da isprobamo nekada, definitivno ima više logike neko 3-5-2
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 9 gostiju.