Bravo!leorey je napisao/la:Na stranu rezultat, mi igre nemamo. S ovom igrom cemo glatko izgubiti u Grckoj. Ja nas uopste ne vidim na SP s ovim trenerom. Covjek izmislja nenormalne pozicije igracima. Valjda umislio da je Guardiola. pa Lulic mu je bio zadnji vezni 10tak minuta u prvom poluvremenu.
Sto je najgore govori da su trcali i trudili se , a NISU. Mesa ti si kao igracina , sto i jesi bio, trcao ko konj! Znao sam da si limitiran trener , ali sam se bar nadao da ces usaditi tu trku bez koje se danas u nogometu nista ne moze.
Island sigurno nije dobio Englesku na imena vec na trku. Tako se dobijaju utakmice. Uvijek se moze desiti da npr Irska dobije Njemacku , kao sto i jeste , ali to je zato sto trce, sto ginu. Mi takve repke nikad necemo pobijediti jer smo staticni.
Ali hajde, na stranu top repke, mi smo covjece prije nesto vise od 2 godine tukli Mexico, Obalu, nadrigravali se s Argentinom na Marakani, a sad ne mozemo spojiti 3 napada protiv Ciprana. Ne mogu to jednostavno prihvatiti , jer smo TRI PUTA KVALITETNIJI.
Znaci treneru , ne mogu se sjetiti lijepe utakmice za oko , a da si ti bio trener. Ja volim lijepu igru, mi smo od Portugala primili 6 komada , ali smo se nadigravali, uvalili 2 gola , imali stativu, precku. Sad nemamo sansu za 60 minuta. To je jednostavno NEPRIHVATLJIVO.
07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
-
- Kontakt:
Ps: jucer teren mokar, a nasi zele da se usetaju u gol umjesto da koji put sutnu sa 15-20 metara. Mora uci igrac u 80. Da to prvi put uradi :S ?!?
-
- Kontakt:
Da je Dzeko bio prisebniji mogao je hladno 5 golova dati ... al dobro , vjerujte protiv grcke ce biti skroz druga predstava od ovog ne moze losije ...
Mi Grke moramo nadtrčati ako mislimo išta. Forma i fizika se mora poraviti u tom segmentu inače smo popušlić.
Ja bih ovako pa kud puklo :
Begović
Vranješ Šunjić Spahić Zukanović
Pjanić Kolašinac
Hajrović Sušić Lulić
Džeko
da u sredini imamo balans i nekog ko će kvariti igru sa motorikom, Lula i Izet u pomoći naprijed...
Ja bih ovako pa kud puklo :
Begović
Vranješ Šunjić Spahić Zukanović
Pjanić Kolašinac
Hajrović Sušić Lulić
Džeko
da u sredini imamo balans i nekog ko će kvariti igru sa motorikom, Lula i Izet u pomoći naprijed...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Nije igra bila na nivou, no mi smo se malo ba i razmazili.
Bazdarevic je ciljano krenuo sa dva visoka centarfora jer je znao da ce se kipar maksimalno zatvoriti, a u uvjetima u kojim je igrano (kisa, los teren), pas igra tesko prolazi. Inace je tesko izigrati odbranu kada ekipa parkira autobus pred svojim golom. Treba uzeti ove stvari u obzir prije nego pocnete kenjati po igracima i treneru.
Po meni je postavka sa dva centarfora bila ok, cak mi je jasno i sto je isao s Medunjaninom i Pjanom skupa. Znao je da kiprani nisu kvalitet da nas trkom uzmu (moze im se jednom posrecit, ali ne dva puta), zato mu je trebalo sto vise vic igraca koji ce dati pas, dugu loptu itd. No jbg, tako je to kada tuces s krila i iskljucivo igras na centarsute, moze uci u 5oj, a moze se desiti da u 70 minuta imas 10 suteva solidnih ali da nijedan ne bude toliko dobar da udje. Jedina zamjerka je to sto nismo igrali agresivniji presing u prvom, cesto se desilo da presing vrse dva ili tri igraca, a kiprani su to vjesto rjesavali, nisu panicarili u prvom. Jbg, ne moze tako, presing ima smisla samo kada je kolektivno izvrsen, kada protivniku ne dozvoljavas da olako prebaci loptu na drugu stranu i tako stvori sebi visak. Toga je cesto bilo u prvom pol kod tog toboznjeg presinga nasih.
Ulaskom Hajrovica se napravila ta odlucujuca pometnja u njihovoj odbrani, jer su njihovi bekovi/stoperi morali izlaziti na njega nakon sto je opalio prvu bombu. sigurno je to ostavilo vise prostora nasim centarforima. No pitanje je koliko bi Hajrovic bio efikasan da je igrao od pocetka, ovako svjez u drugom je bio ko litra vode u Sahari.
Teska utakmica, no kazem, ne moze se uvijek zabiti u 10oj minuti i onda igrati rutinski, cekati jos koja greska protivnika da ga napunis. I velike reprezentacije se nerijetko muce protiv "malih", pa zabijaju tek pred kraj kad stisnu bez kompromisa. S tim u vidu treba biti odmjeren u izjavama i sagledati cjelokupnu sliku.
Sto se tice Belgije, nisam bio ovdje na forumu za vrijeme i poslije utakmice, no mogu pretpostaviti kakva je atmosfera vladala. Meni nije samo bilo jasno sta je trazio s Jajalom u prvoj, momak de facto novajlija, neuigran s timom, i ti ga guras u vatru. Nema gore stvari nego kada u timu imas igraca koji je neuigran. Isto gitara sa rastimanom zicom, sve ode pichku materinu. Onda, stojali smo do tog kobnog autogola solidno. Mislim, Belgijanci jesu imali terensku inicijativu, ali nismo se sad branili ko Zepa, imali smo i mi igre prema naprijed. No onaj autogol nas je bukvalno pokosio, mislim da je vec tu bio kraj i da je tim psihicki pao. Drugi gol isto plod nase ogromne greske, cini mi se bas Jajalo da je krivac. I to je bilo to, svi su znali da nakon 2:0 nema povratka. Po meni rezultat od 4:0 uopste nije omjer snaga, moglo je biti i 6:0, no mi smo kod 2:0 vec bili zreli za svlacionice i aviona. A da odigramo jos 3 utakmice u Belgiji, siguran sam da nebi nijednu izgubili tim rezultatom. Dakle, u toj utakmici je poslo sve po zlu sto moze poci, no eto, ipak nam se na neki nacin vratilo u Zenici.
Sve u svemu, ja ne zelim da ocajavam kao mnogi, iako je evidentno da Mesa nije uspanovao ovaj tim. Papetova BiH iz najboljeg perioda je igrala daleko ljepsi fudbal, no dobro, ja vjerujem da i Mesa moze dovesti neke stvari u red.
Protiv Grka cemo imati svoje sanse, treba imati malo i srece i vjerujem da se moze dole izvuci povoljan rezultat. Remi uz postignut gol bih odmah potpisao.
Bazdarevic je ciljano krenuo sa dva visoka centarfora jer je znao da ce se kipar maksimalno zatvoriti, a u uvjetima u kojim je igrano (kisa, los teren), pas igra tesko prolazi. Inace je tesko izigrati odbranu kada ekipa parkira autobus pred svojim golom. Treba uzeti ove stvari u obzir prije nego pocnete kenjati po igracima i treneru.
Po meni je postavka sa dva centarfora bila ok, cak mi je jasno i sto je isao s Medunjaninom i Pjanom skupa. Znao je da kiprani nisu kvalitet da nas trkom uzmu (moze im se jednom posrecit, ali ne dva puta), zato mu je trebalo sto vise vic igraca koji ce dati pas, dugu loptu itd. No jbg, tako je to kada tuces s krila i iskljucivo igras na centarsute, moze uci u 5oj, a moze se desiti da u 70 minuta imas 10 suteva solidnih ali da nijedan ne bude toliko dobar da udje. Jedina zamjerka je to sto nismo igrali agresivniji presing u prvom, cesto se desilo da presing vrse dva ili tri igraca, a kiprani su to vjesto rjesavali, nisu panicarili u prvom. Jbg, ne moze tako, presing ima smisla samo kada je kolektivno izvrsen, kada protivniku ne dozvoljavas da olako prebaci loptu na drugu stranu i tako stvori sebi visak. Toga je cesto bilo u prvom pol kod tog toboznjeg presinga nasih.
Ulaskom Hajrovica se napravila ta odlucujuca pometnja u njihovoj odbrani, jer su njihovi bekovi/stoperi morali izlaziti na njega nakon sto je opalio prvu bombu. sigurno je to ostavilo vise prostora nasim centarforima. No pitanje je koliko bi Hajrovic bio efikasan da je igrao od pocetka, ovako svjez u drugom je bio ko litra vode u Sahari.
Teska utakmica, no kazem, ne moze se uvijek zabiti u 10oj minuti i onda igrati rutinski, cekati jos koja greska protivnika da ga napunis. I velike reprezentacije se nerijetko muce protiv "malih", pa zabijaju tek pred kraj kad stisnu bez kompromisa. S tim u vidu treba biti odmjeren u izjavama i sagledati cjelokupnu sliku.
Sto se tice Belgije, nisam bio ovdje na forumu za vrijeme i poslije utakmice, no mogu pretpostaviti kakva je atmosfera vladala. Meni nije samo bilo jasno sta je trazio s Jajalom u prvoj, momak de facto novajlija, neuigran s timom, i ti ga guras u vatru. Nema gore stvari nego kada u timu imas igraca koji je neuigran. Isto gitara sa rastimanom zicom, sve ode pichku materinu. Onda, stojali smo do tog kobnog autogola solidno. Mislim, Belgijanci jesu imali terensku inicijativu, ali nismo se sad branili ko Zepa, imali smo i mi igre prema naprijed. No onaj autogol nas je bukvalno pokosio, mislim da je vec tu bio kraj i da je tim psihicki pao. Drugi gol isto plod nase ogromne greske, cini mi se bas Jajalo da je krivac. I to je bilo to, svi su znali da nakon 2:0 nema povratka. Po meni rezultat od 4:0 uopste nije omjer snaga, moglo je biti i 6:0, no mi smo kod 2:0 vec bili zreli za svlacionice i aviona. A da odigramo jos 3 utakmice u Belgiji, siguran sam da nebi nijednu izgubili tim rezultatom. Dakle, u toj utakmici je poslo sve po zlu sto moze poci, no eto, ipak nam se na neki nacin vratilo u Zenici.
Sve u svemu, ja ne zelim da ocajavam kao mnogi, iako je evidentno da Mesa nije uspanovao ovaj tim. Papetova BiH iz najboljeg perioda je igrala daleko ljepsi fudbal, no dobro, ja vjerujem da i Mesa moze dovesti neke stvari u red.
Protiv Grka cemo imati svoje sanse, treba imati malo i srece i vjerujem da se moze dole izvuci povoljan rezultat. Remi uz postignut gol bih odmah potpisao.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Feldmarschall
- Kontakt:
Treba uzeti u obzir da su ta ista dva centarfora, teškaša, igrača koji ne mogu s loptom u nogama napasti gol dobrih sat vremena bila istjerana ne iz šesnaesterca, nego na trideset metara! od gola protivnika. Svaki plan s njima pada u vodu ako ih nemaš što bliže golu, a BiH sinoć nije imala dok ovi nisu fizički pali. Jednostavno se vezni red nije uspio nametnuti, protok lopte iz zadnje linije nije postojao i ideja se svela na daj loptu što brže na krilo pa ako se može zarezati unutra, dobro je. E nije dobro. Ako su nam Vranješ i Kolašinac najbolji igrači na lopti i organizatori igre treba zatvoriti svaku fudbalsku školu u državi._dreamer_ je napisao/la: Bazdarevic je ciljano krenuo sa dva visoka centarfora jer je znao da ce se kipar maksimalno zatvoriti, a u uvjetima u kojim je igrano (kisa, los teren), pas igra tesko prolazi. Inace je tesko izigrati odbranu kada ekipa parkira autobus pred svojim golom. Treba uzeti ove stvari u obzir prije nego pocnete kenjati po igracima i treneru.
Centaršut sam po sebi nije problem, problem je kad staviš Višću i Lulića u situaciju da moraju predriblati dvojicu pa tek onda centrirati. Oni nisu taj kalibar i neće nikada ni biti. To je i za Robbena teško. Igrača treba dovesti u poziciju za kvalitetan centaršut, a to se počelo dešavati ulaskom Hajrovića u igru i značajnije, aktivnijim učešćem Pjanića i Džeke u organizaciji igre. Mi od te osovine moramo zavisiti jer su nam to najbolji igrači i jedini sposobni stvoriti višak u igri. Čim se to počelo dešavati, krila su dobila prostor za zabijati se iza leđa odbrane i lakše smo ulazili u prilike. Na kraju je moglo biti i četiri, pet golova u mreži Kipra, ali jedino iz razloga što su Pjanić i Džeko počeli kontrolisati igru, što se zaigralo s mišlju da gol neće pasti sam po sebi i što se u svakom pasu vidjela namjera, a ne alibi igra.
ma grozno je bilo, meni su živce pojeli, ali moramo ovo gledati sa pozitivne strane, realno jako loše odigrano a ipak 6 bodova ubilježeno! sad idemo u grčku igrati tekmu koja bi lako mogla biti odlučujuća u cijelim kvalifikacijama. ako tamo ne izgubimo imamo sve (sve = baraž koji je maksimum u ovim kvalifikacijama) u svojim rukama! sad malo strpljenja, bićemo pametiniji kada ta tekma prođe.
Sta Medunjanin sere u ovoj izjavi nesto treba svako svoj ego ostaviti po strani...to on proziva nekoga ......
Prvo potrci medjede pa pricaj nesto
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
On ima pravo da kaze sta hoce. On ne trci i nikad nece trcati, to prihvatis ili ne prihvatis, jednostavno je.solinas je napisao/la:Sta Medunjanin sere u ovoj izjavi nesto treba svako svoj ego ostaviti po strani...to on proziva nekoga ......
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Upravo tako. Za gnjev navijaca prema njemu kriv je iskljucivo selektor. Medunjanin je igrac koji mora biti blizu 16m, nije nikakav destruktivac i Mesa ga dobro zavaljuje. Sva srec pa je Pjanicu tesko oduzeti loptu u onom silnom soliranju, pa se Medo nije vise puta nasao u situaciji da prekida kontre. Jedna je situacija upecatljiva, Cristofi je pobjegao i njemu i Pjanicu, Medunjanin ga vuce za dres, i ovaj pod faulom gubi loptu i sudija nista.Virtu4l je napisao/la:On ima pravo da kaze sta hoce. On ne trci i nikad nece trcati, to prihvatis ili ne prihvatis, jednostavno je.solinas je napisao/la:Sta Medunjanin sere u ovoj izjavi nesto treba svako svoj ego ostaviti po strani...to on proziva nekoga ......
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
ovo bi trebalo vjerovatno u desavanja u repki ali ovdje postam pitanje i konstataciju o atmosferi. lulic je poprilicno kriticki nastrojen, medunjaninprica o negim ego problemima a ono sto mi se takodjer nije svidjelo jeste bazdarevicevo izvlacenje na igrace poslije brisela. sama atmosfera mi je slaba kao da nema hemije medju igracima.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
Nema Avdije nema Kemijedžakailibu je napisao/la:ovo bi trebalo vjerovatno u desavanja u repki ali ovdje postam pitanje i konstataciju o atmosferi. lulic je poprilicno kriticki nastrojen, medunjaninprica o negim ego problemima a ono sto mi se takodjer nije svidjelo jeste bazdarevicevo izvlacenje na igrace poslije brisela. sama atmosfera mi je slaba kao da nema hemije medju igracima.

Nije to gnjev,ili nedaj boze mrznja,Medunjanin je igrac poteza vise puta je to dokazao ali on nemoze igrati u svim utakmicama bas zbog toga.Neda mi se pisati kilometarski post, jednostavno on je prespor,ali kao solidan tehnicar ubio se za djokera sa klupe,kada treba umrtviti igru i drzati je u nogama...ima i zavidan slobodan udarac, poneki sut. ..ali danasnji fudbal je baziran na sirovoj snazi i trcanju, a on se tu ne uklapa.Sabinho je napisao/la:Upravo tako. Za gnjev navijaca prema njemu kriv je iskljucivo selektor. Medunjanin je igrac koji mora biti blizu 16m, nije nikakav destruktivac i Mesa ga dobro zavaljuje. Sva srec pa je Pjanicu tesko oduzeti loptu u onom silnom soliranju, pa se Medo nije vise puta nasao u situaciji da prekida kontre. Jedna je situacija upecatljiva, Cristofi je pobjegao i njemu i Pjanicu, Medunjanin ga vuce za dres, i ovaj pod faulom gubi loptu i sudija nista.Virtu4l je napisao/la:On ima pravo da kaze sta hoce. On ne trci i nikad nece trcati, to prihvatis ili ne prihvatis, jednostavno je.solinas je napisao/la:Sta Medunjanin sere u ovoj izjavi nesto treba svako svoj ego ostaviti po strani...to on proziva nekoga ......
Upravo zbog toga upariti Besica i Cimirota iza Pjanica,a po krilima im dodati brze Lulica i Hajrovica..imas jedan bedem iza Pjanica koji mu daje sigurnost i opustenost da igra svoju igru bez opterecenja, razigrava nasa brza krila i ubojitog Dzeku.
Gledao sam Cimirota bezbroj puta u Paok-u .Momak trci ko lud bas kao i Besic zatvara te pukotine i vecinu utakmica odigrao je bas na toj poziciji iza centralnog veznog. Ima dobar pregled i brzinu, nije mu strano da povuce loptu naprijed...
Tako igra Pjanic u Romi a danas u Juveu uvjek takav igrac ima iza sebe radilice koje trce za njega,da tako kazem ...pa zasto na isti recept ne igrati u repki imas tu mladost i iskoristi je...
Medo nije trkac,Pjana to nije,svaka fizicki mocnija ekipa rasformirace nas.A kada imas iza ovakve igrace poput Cimija i Besica (kada se oporavi)koji oru teren to je vec druga prica...
Ne razumijem Bazdarevica,izmislja pozicije igracima bojimo se dati sansu mladjima zeljnijima igre i dokazivanja sta cemo mi sa Spahicem,ili Medunjaninom,oni su svoj zenit davno prosli mogu pomoci mladjim svojim prisustvom i to je to..
Gledao sam Memisevica tri puta ove sezone momak je dominirao protiv PSV-a strasan igrac.
Bolje gurnuti njega ginuti ce na terenu...neko kaze mlad pogrijesice,takvim preporucujem YouTube i da pogledaju Spahiceve "bisere ".....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Ni ja to ne razumijem, ali mislim da je to zbog poganih bošnjaka i ogromnog pritiska, pa ovako imaš alibi, igrao ti je Spahić, najveći sin bosanski, ako pogriješi nema veze. Da kojim slučajem Memišević zabije autogol u jednoj od prve tri utakmice, tu bi mu bio kraj, i njemu i selektoru jer je Spahić bio na klupi.solinas je napisao/la:Ne razumijem Bazdarevica,izmislja pozicije igracima bojimo se dati sansu mladjima zeljnijima igre i dokazivanja sta cemo mi sa Spahicem,ili Medunjaninom,oni su svoj zenit davno prosli mogu pomoci mladjim svojim prisustvom i to je to..
Gledao sam Memisevica tri puta ove sezone momak je dominirao protiv PSV-a strasan igrac.
Bolje gurnuti njega ginuti ce na terenu...neko kaze mlad pogrijesice,takvim preporucujem YouTube i da pogledaju Spahiceve "bisere ".....
I ja bih više volio vidjeti Memiševića, Cimirota, Miloševića u odnosu na ove standardne, ali ja se pitam isto koliko i ti - nimalo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Samo nemojte Zukanovica u prvu postavu. U kolekciji tenkova koje imamo u ovoj nasoj reprezentaciji, on je definitivno najveci. Covjek je toliko spor, da je to nevjerovatno. Spahic, i ovakav kakav je, opet je bar dvaput bolji od njega.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Mozda proziva onog rasnog strijelca koji 1 na 1 s golmanom ne zna zaobici golmana.solinas je napisao/la:Sta Medunjanin sere u ovoj izjavi nesto treba svako svoj ego ostaviti po strani...to on proziva nekoga ......

ruzne mucne utakmice su postale nas,prije smo znali da je odbrana losa i strepili da ne.primimo,a svakome smo mogli zabiti..Sad nikakve igre nema,Mesa je pogubio sve konce,formacije mijenja rotiira igrace,a igra katastrofa nadam se otkazu protiv grcke iako spiskovi su mu ok
Utakmica je bila vrlo teska za igrati nasem mentalitetu nakon debakla u Briselu,stoga sam ja zadovoljan rezultatom pa cak donekle i igrom.
Bio sam na utakmici i fokusirao sam se iskljucivo na pracenje,sto bi se reklo,kao neki neutralni strucnjak.
I meni je nakon odgledanog prvi dojam bio da je sve skupa bilo dosta lose ali nakon odgledanog televizijskog snimka unekoliko sam promijenio misljenje.
Moj generalni zakljucak je da mi ustari imamo samo jedan problem,kako se motivirati,naspanovati na najjace i igrati punom snagom,bez zadrske i kalkulacije.Kvalitet nam uopste nije upitan.
Od 53 minute smo poceli igrati punom snagom,do tada sa dosta rezerve.Selektor nije mogao dici ekipu,publika se umirila,igraci nisu pokazivali namjeru da ubace u najvecu brzinu....sve do jednom detalja koji je promijenio sve.Lulic je osvojio jednu loptu,onda je izgubio,pa je uklizao i opet je osvojio.To je bio okidac,razbudili su se navijaci,igraci su poceli ici maksimalno i pitanje je bilo samo sa koliko komada u mrezi ce Kiprani kuci.Do tada prilicno rezervisani Dzeko poceo u trku raznositi po tri kiparska igraca,Pjanic u punom sprintu ici okomito na gol....
Izmjene su samo pojacale nas angazman,Izo razdrmao ucmalost projektilom,pa cak i Sven sa par finih poteza.
Zaista suhi kvalitet nije ono sa cim mi imamo problem,nas problem je psiholoske prirode,voljni momenat,motivacija,igranje punim gasom.Kad to postignemo zaista smo strasna reprezentacija sposobna za puno vece stvari nego sto smo ikad do sada ostvarili.
Ovo cu ponavljati prije na pet dana svake slijedece utakmice svaki dan po nekoliko puta:
Ambicija,samopouzdanje,maksimalan angazman,bez kalkuklacija....i sto se kaze,samo nebo je granica.
Bio sam na utakmici i fokusirao sam se iskljucivo na pracenje,sto bi se reklo,kao neki neutralni strucnjak.
I meni je nakon odgledanog prvi dojam bio da je sve skupa bilo dosta lose ali nakon odgledanog televizijskog snimka unekoliko sam promijenio misljenje.
Moj generalni zakljucak je da mi ustari imamo samo jedan problem,kako se motivirati,naspanovati na najjace i igrati punom snagom,bez zadrske i kalkulacije.Kvalitet nam uopste nije upitan.
Od 53 minute smo poceli igrati punom snagom,do tada sa dosta rezerve.Selektor nije mogao dici ekipu,publika se umirila,igraci nisu pokazivali namjeru da ubace u najvecu brzinu....sve do jednom detalja koji je promijenio sve.Lulic je osvojio jednu loptu,onda je izgubio,pa je uklizao i opet je osvojio.To je bio okidac,razbudili su se navijaci,igraci su poceli ici maksimalno i pitanje je bilo samo sa koliko komada u mrezi ce Kiprani kuci.Do tada prilicno rezervisani Dzeko poceo u trku raznositi po tri kiparska igraca,Pjanic u punom sprintu ici okomito na gol....
Izmjene su samo pojacale nas angazman,Izo razdrmao ucmalost projektilom,pa cak i Sven sa par finih poteza.
Zaista suhi kvalitet nije ono sa cim mi imamo problem,nas problem je psiholoske prirode,voljni momenat,motivacija,igranje punim gasom.Kad to postignemo zaista smo strasna reprezentacija sposobna za puno vece stvari nego sto smo ikad do sada ostvarili.
Ovo cu ponavljati prije na pet dana svake slijedece utakmice svaki dan po nekoliko puta:
Ambicija,samopouzdanje,maksimalan angazman,bez kalkuklacija....i sto se kaze,samo nebo je granica.
Nije nebo granica nego Belgija.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nesto sam gledao statisticke podatke protiv Argentine na Marakani. Pazite ovo:
Udarci na gol:
Bosna i Hercegovina- Argentina : 16-12
Pretrcani kilometri:
Bosna i Hercegovina- Argentina : 115km- 105km. A jos onako rano gol primili.
PROTIV FINALISTE MUNDIJALA.
Mi smo igrali uvijek napadacki nogomet, pokrivali teren. Mozda je utakmica protiv Argentine i jedina u historiji Bosne i Hercegovine, a da igraci nisu fizicki pali nakon nekog vremena.
Mi mozda protiv Argentine nismo dominirali, sto je normalno, ali igrali smo kompletnu utakmicu sa trkom po citavom terenu.
Sada to izgleda JADNO. Ybt , nostalgija buraz.
Udarci na gol:
Bosna i Hercegovina- Argentina : 16-12
Pretrcani kilometri:
Bosna i Hercegovina- Argentina : 115km- 105km. A jos onako rano gol primili.
PROTIV FINALISTE MUNDIJALA.
Mi smo igrali uvijek napadacki nogomet, pokrivali teren. Mozda je utakmica protiv Argentine i jedina u historiji Bosne i Hercegovine, a da igraci nisu fizicki pali nakon nekog vremena.
Mi mozda protiv Argentine nismo dominirali, sto je normalno, ali igrali smo kompletnu utakmicu sa trkom po citavom terenu.
Sada to izgleda JADNO. Ybt , nostalgija buraz.
27.10.2020