FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 12 okt 2016, 10:14

Jedini spas za Slobodu je da Azmir podnese tuzbu i potrazuje dugove. Tada ce nestati uhljebara, morace se mijenjati statut i dovesti ulagaci koji ce na sebe preuzeti preostali dug zajedno sa potrazivanjima. Dugorocno vidim Azmira kao jednog od vlasnika kluba. Hitna promjena statuta jer od uhljebara i zohara nema nista! Ako nemas para, sta ces u kubu. Ljubav pokazi na tribini! Sva mudrost izlaska iz krize i usteda za gradske novce, plus oslobadjanje gradonacelnika i partija-stranaka od odgovornosti. Stadion dati na koristenje od 99 godina, uz obavezno ulaganje u infrastrukturu. Cao djaci!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 12 okt 2016, 11:38

.
075

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 okt 2016, 11:48

Neki bi lakse podnjeli Slobodu u 5 ligi,nego u vrhu,ako je na celu Husic..zanima me samo sta im je u glavama,ovim nasim carsijanerima,mada sumnjam da oni i znaju sta znaci ta rijec..

Ocigledno da mi nismo sazreli u glavama i ne znamo sta hocemo.. i zlo mi dodje kada vidim podhebavanje sa sarajlijama,mostarcima,zenicanima..a ljudi se bore za svoj klub,hoce ga u vrhu,a kod nas gledaju,ako nas nema u talu,nece biti i napredka kluba..

Davno sam pisao,nije za nas borba za vrh i izlazak na euro scenu,daj ti nama borbu za opstanak,sredinu tabele i nek je ulaznica 3 km..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 12 okt 2016, 11:50

Mortus je napisao/la:
tzmalisa je napisao/la:yebes i yagodica i sve ostale, mene vise boli to sto su fukare ko mrtve, nista se ne radi povodom ove situacije, nikakva okupljanja na treninzima itd
Fukere drug ne postoje, već odavno su preminule, ovo što sada vidiš na utakmicama i tribinama, je samo grupica sljedbenika Indira i njegovih pajdaša.
Prave Fukare su se davno distancirale od njih i ko to ne vidi on je slijep ili glup. Fukare su razbacane po tribinama, a problem je taj što ne postoji osoba koja bi se usudila da preuzme vodstvo nad grupom i ujedini sve koji su se odvojili....
stani druze, spusti loptu, evo ja sam slobodas,simpatizer,navijac kako hoces,fukara iz tuzle, i nisam niciji sljedbenik, samo sloboda, jednostavno nema kriticne mase ljudi,momaka,kako hoces, jedna od najuspjesnijih sezona pa samo u par utakmica bio tusanj fino popunjen.
nije da ne postoji osoba koja bi se usprotivila, nego nema ljudi koji ce ic na svaku utakmicu. ja prvi ne mogu.**** zivot obaveze poso porodica, nije meni vise dvajst.i sta ja kome imam prigovarat kad prvi ne mogu.
a moj stav po ovom pitanju stadiona,statuta, reprograma, odbora za htinost se ne razlikuje od vaseg.ni jota.
ne pravdam se nikom, pa ni vama, samo kazem kako jeste.

Nighthawk
Kontakt:

Post Postao/la Nighthawk » 12 okt 2016, 12:08

Sariel je napisao/la:
Mortus je napisao/la:
tzmalisa je napisao/la:yebes i yagodica i sve ostale, mene vise boli to sto su fukare ko mrtve, nista se ne radi povodom ove situacije, nikakva okupljanja na treninzima itd
Fukere drug ne postoje, već odavno su preminule, ovo što sada vidiš na utakmicama i tribinama, je samo grupica sljedbenika Indira i njegovih pajdaša.
Prave Fukare su se davno distancirale od njih i ko to ne vidi on je slijep ili glup. Fukare su razbacane po tribinama, a problem je taj što ne postoji osoba koja bi se usudila da preuzme vodstvo nad grupom i ujedini sve koji su se odvojili....
stani druze, spusti loptu, evo ja sam slobodas,simpatizer,navijac kako hoces,fukara iz tuzle, i nisam niciji sljedbenik, samo sloboda, jednostavno nema kriticne mase ljudi,momaka,kako hoces, jedna od najuspjesnijih sezona pa samo u par utakmica bio tusanj fino popunjen.
nije da ne postoji osoba koja bi se usprotivila, nego nema ljudi koji ce ic na svaku utakmicu. ja prvi ne mogu.**** zivot obaveze poso porodica, nije meni vise dvajst.i sta ja kome imam prigovarat kad prvi ne mogu.
a moj stav po ovom pitanju stadiona,statuta, reprograma, odbora za htinost se ne razlikuje od vaseg.ni jota.
ne pravdam se nikom, pa ni vama, samo kazem kako jeste.
Ti druze si jedan od clanova odbora za hitnost ili si slijepac koji nevidi ko vodi tribinu i FUKARE.
Na Tusnju je grob do groba
Majka trazi sina svoga
Nasla ga je na istoku
Gdje Fukare kolju stoku

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 12 okt 2016, 12:12

nije clan nego precjednik himself,dzabe krecite :urnebes:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2016, 12:17

Nemojte se svadjati medjusobno,to degeni poput komuniste i zele.
Za opste dobro kluba,novi statut,i stadion Slobodi na 99 god.
I onda neka u klub udju biznismeni sa kapitalom nebitno kako se zovu i odakle su...Ako imaju novac i viziju neka kupe udio u klubu ili vecinski paket dionica i zdravo...
Ako tako ne ide,pak, napraviti UO od 10 ljudi...neka svaki obezbijedi godisnje 50 000 km nepovratnih sretstava i vec imamo pola miliona.
Svaki clan skupstine 5000 i vec imamo dodatnih sto milja.
Grad neka digne kredit kako je bilo zamisljeno i vrati dugove.Transu od 20 000 umjesto Slobodi neka da za ratu i mi smo rijesili problem jednostavno ko pasulj.
Sa budzetom od 600 000,plus novac od karti sezonaca ili malo sponzora mi bi bili zdrav kolektiv dugorocno. Kada moze Radnik sto ne Sloboda...
Ali oni ne znaju i ne zele.Ublehe i grobari.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 12 okt 2016, 12:23

ja se ne svadjam, ovde stvarno ne znam da sam se zakacio i sa jednim od posjetitelja ovog pdf.a
zato stalno i govorim spustite loptu, nema potrebe za teskim rijecima. jer nam je jedina i glavna poveznica ovde sloboda.
razmijenimo info i misljenja i to je to...
razlike u misljenju je bilo i bce.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 12 okt 2016, 12:27

Nema razloga sa sikiranciju, ovi (privrednici) ce ubrzo propast ko Grcka na skupstini kad im se ispostavi racuni, pa da vidimo te privrednike sa parama, GRAD PARE NE MOZE OBEZBJEDITI PRIVREDNICIMA, privrednici su kokuzi I NECE MOCI IZDURATI JER NJIH NEMA TU NIGDJE, zna se ko je jedini baba sa parama......

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 12 okt 2016, 12:38

ajde i to da vidimo.mislim skupstinu... :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2016, 13:27

idel neko na treninge, zanima me sujel Vlado Srbenda igracima

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 okt 2016, 13:41

solinas je napisao/la: Grad neka digne kredit kako je bilo zamisljeno i vrati dugove.
Jesam li sta propustio ovih dana, jel' to grad neko novo rjesenje ponudio?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2016, 14:44

Beduin je napisao/la:
solinas je napisao/la: Grad neka digne kredit kako je bilo zamisljeno i vrati dugove.
ma ne.Znas da je Azmir govorio da je banka bila spremna dati kredit isplatiti dugove a da ga grad potpise.Rata bi bila cirka 20 000 sto je podnosljivio.Umjesto Slobodi transu bi usmjerili na to a Azmir bi sam finansirao klub.Odbili su...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 okt 2016, 15:44

solinas je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
ma ne.Znas da je Azmir govorio da je banka bila spremna dati kredit isplatiti dugove a da ga grad potpise.Rata bi bila cirka 20 000 sto je podnosljivio.Umjesto Slobodi transu bi usmjerili na to a Azmir bi sam finansirao klub.Odbili su...
Ahaa, o tome govoris. Ma to je proslost, mislim da to kockaste glave sa nauljenim frizurama i fontana-man nece to nikad skontati i potpisati, a to je jos jedina opcija da se reprogram odradi i krene napred.

Likovi poput Slavinovici/Komuniste nece da shvate kako ovdje nije bitan Azmir kao Azmir, puca nam kita za njim, nego sto nemamo nikoga drugog spremnog voditi Slobodu ka uspjesima i ulagati pare, obrtati i razmisljati unapred. A Jasmin sad da odradi taj kredit i isplati reprogram odjednom i tako dodatno skine kamata sa reprograma, rahat bi se otplacivala mjesecna rata banci sa nekom minimalnom kamatnom stopom, ujedno grad ne bi imao neku obavezu prema Slobodi i Azmir bi sigurno se vratio u klub i vodio nas gdje je nastavio. A ovako...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SRSlavinovici
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SRSlavinovici » 12 okt 2016, 17:17

Beduin je napisao/la:
solinas je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Jesam li sta propustio ovih dana, jel' to grad neko novo rjesenje ponudio?
Ahaa, o tome govoris. Ma to je proslost, mislim da to kockaste glave sa nauljenim frizurama i fontana-man nece to nikad skontati i potpisati, a to je jos jedina opcija da se reprogram odradi i krene napred.

Likovi poput Slavinovici/Komuniste nece da shvate kako ovdje nije bitan Azmir kao Azmir, puca nam kita za njim, nego sto nemamo nikoga drugog spremnog voditi Slobodu ka uspjesima i ulagati pare, obrtati i razmisljati unapred. A Jasmin sad da odradi taj kredit i isplati reprogram odjednom i tako dodatno skine kamata sa reprograma, rahat bi se otplacivala mjesecna rata banci sa nekom minimalnom kamatnom stopom, ujedno grad ne bi imao neku obavezu prema Slobodi i Azmir bi sigurno se vratio u klub i vodio nas gdje je nastavio. A ovako...
Ti si nesto pogresno shvatio iz mojih postova, ali mi mrsko objasnjavati. Zasto neke nazivam pripadnicima kulta i pri tome se zabavljam je lako objasniti time sto svakog ko ne gleda sve crno bijelo, ovdje odmah prozivaju placenikom, lazovom i treba ga nozem izbosti :) Kada to prevazidjemo, onda ce se nesto i raspravljati ovdje, razumno. Do tada, pa... Pozdrav Solinasu, starom "bicemo jaki kao NATO" slobodasu :)
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2016, 17:21

Jos uvjek kazem bicemo jaki kao NATO.

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 12 okt 2016, 18:13

Baš pratim dešavanja oko Slobode...i vidim da stvarno ima iskrenih,i oni koji je vole...ali zapitati se treba koja je to politika???da li stvarno mislite da se toliki novac ulaze tek tako lagano,bez razloga...Volite i vi Slobodu,Tuzla grad preko 100 000 stanovnika,2000 onih koji je iskreno vole,puta pet kafa mjesečno,to je cirka 8 dobrih igrača da se plaća mjesecno...teško,kao i u svakom klubu...puno petica..

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2016, 18:26

Sportimo je napisao/la:Baš pratim dešavanja oko Slobode...i vidim da stvarno ima iskrenih,i oni koji je vole...ali zapitati se treba koja je to politika???da li stvarno mislite da se toliki novac ulaze tek tako lagano,bez razloga...Volite i vi Slobodu,Tuzla grad preko 100 000 stanovnika,2000 onih koji je iskreno vole,puta pet kafa mjesečno,to je cirka 8 dobrih igrača da se plaća mjesecno...teško,kao i u svakom klubu...puno petica..
5000x5km =25 000x2 tekme mjesecno je 50 000.
Sasvim dovoljno za dobar igracki kadar...
Samo da je 5000 ljudi na stadionu.
Ali teorija je jedno a praksa drugo.

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 12 okt 2016, 18:35

Ma to Solinas ne računam...mislim da me razumiješ...kaže ljubav,dao toliko i toliko...pa čovjek u Bosni kad ima pune džepove para neda mu se djetetu za sladoled dati...niko,ama baš niko nije lud uložiti novac bez razloga...sve je to biznis,politika...i stalno se ponavlja priča "navijača" ja bih ovako,onako...stipu to...bujrum utakmica,organizacija...Jasmina ne gotovim toliko,al druže Tuzla od njegovog mandata puno toga novog ima...još malo da pokrene industrijski sektor pa da se zaposle ljudi u industriji,a ne samo turizmu bilo bi dobro...puno sreće u nastavku...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2016, 18:52

Sportimo je napisao/la:Ma to Solinas ne računam...mislim da me razumiješ...kaže ljubav,dao toliko i toliko...pa čovjek u Bosni kad ima pune džepove para neda mu se djetetu za sladoled dati...niko,ama baš niko nije lud uložiti novac bez razloga...sve je to biznis,politika...i stalno se ponavlja priča "navijača" ja bih ovako,onako...stipu to...bujrum utakmica,organizacija...Jasmina ne gotovim toliko,al druže Tuzla od njegovog mandata puno toga novog ima...još malo da pokrene industrijski sektor pa da se zaposle ljudi u industriji,a ne samo turizmu bilo bi dobro...puno sreće u nastavku...
Bilo koga ovdje boli dupe za Jasmina a i za izbore.
Komentarisalo se u sklopu toga jer je direktno vezano za Slobodu.Uradio je on dobrih stvari ali i losih.Kao i vecina politicara.
Medjutim sav taj novac koji se izdvaja za stadion (350 000 godisnje )moze usmjeriti u grad i gradjane a stadion dati na koncesiju klubu na 99 godina (Zrinjski uradio).
Promjenom statuta kluba i pretvaranjem u dionice i ulagacka prava takodjer bi grad ustedio jer ne bi izdvajao mjesecnu transu.
Godisnje skoro 600 000 km za te dvije stavke.
Medjutim iz njima znanih razloga ne zele i ne daju,a morace kada tada dzaba se koprcaju.
Naravno da te razumijem,zamisli sebe da si imucan i predsjednik si kluba,mjesecno izdvajas 100 000 i zelis napredak,naravno.
I onda o tvojoj sudbini odlucuju ljudi u skupstini koji ne doprinesu klubu ni jednu marku.....sastanu se jednom u godini ili dva puta i palamude sta treba i kako treba a kada je uloziti corak. Cemu sluzi skupstina sta rade oni....
Koliko je skupstina Slobode kao organ tijelo kluba,finansijski doprinijelo klubu....recicu ti ja,osim Nerke Bonija niko ni MARKU....
Neka naprave da se stolica u skupstini placa 3000 km godisnje ja cu prvi platiti a znam i trojicu samo sa ovog foruma koji bi to platili...ogromne pare bi tako priskrbili,ali ne oni sjede tamo da ih sve istreses nece 500 km ispasti a odlucivali bi o klubu.fuj

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Marsiano i 7 gostiju.