BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2016, 11:17

To je to, još jedan ch propušten. Imao je veliku šansu ali choke presudio ponovo. Što je najžalosnije bolji je igrač ali mentalno vrlo loš. Očigledno odlika naših igrača.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 okt 2016, 11:20

Kravchuk razbija mirzu...sta si ti gledao u 1.setu..
A sada se vec sam razbio bas kao sto se i damir razbije u vecini slucajeva..

Ja u zivotu nisam gledao set kao ovaj malo prije da toliko bolji teniser uspije izgubiti isti.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 okt 2016, 11:26

Nadigran Kravchuk, maestralni performans uz prelijepo, kulturno ponašanje u situacijama u kojima nisu iskorištene brejk prilike. Klasa na terenu i van njega. Bitno je biti dobar čovjek.

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 14 okt 2016, 11:27

Sve u svemu i ovo je bio odlican rezultat. Za nesto vise potrebno je znanja kao i mozga.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2016, 11:28

Što se ove sezone tiče od naših najboljih tenisera možemo biti zadovoljni samo napretkom u igri, sad mogu pružiti veći nivo tenisa nego prija ali u svim ostalim parametrima nikako. Rezultatski nikako, možemo reći da je Damir prošle godine imao bolje rezultate nego ove. Ovu godinu donekle čupaju Miami i Monte Carlo. Ovo ostalo je bilo loše do vrlo loše.

Ovo isto isto vrijedi i za Mirzu, 1-2 turnira dobro i to je to. Ovo ostalo loše.

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 okt 2016, 11:34

Unofficialpage je napisao/la:To je to, još jedan ch propušten. Imao je veliku šansu ali choke presudio ponovo. Što je najžalosnije bolji je igrač ali mentalno vrlo loš. Očigledno odlika naših igrača.
Mirza je bio puno bolji igrac u prvom setu, neupitno. Danas nije imao svoj dan i to je to.
Idemo dalje, velika je steta jer je bolji od Kravcuka bar danas bio.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 okt 2016, 11:37

Ovo je takticki poraz da stigne na kvale ATP-a u Moskvi :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 okt 2016, 11:40

:angel: Decko, ti se gubis ko abdest cim ti neko dirne u damira:-)
Tebi ako basic nije bio bolji od kravchuka u 1. setu, onda stvarno ne znam, nema dalje...

Cinjenica je da obojica igraju sezonu puno losiju od prosle i to bas onda kad smo svi ocekivali dodatni napredak.
Svi smo vidjeli damira u top 50 a mirzu u top 100 na kraju godine..poslije australian opena smo vjerovali da je samo pitanje dana..
Sada imamo situaciju da bi jedan mogao izletjeti iz 100 a drugi iz 200...
Mentalno losi obojica, jedan pokazuje javno, citaj sramoti se svojim ponasanjem a drugi ocito u sebi pukne ko lubenica, nekad bi mozda nesto trebao i vani izbaciti:-).

Sami sebi stvore taj pritisak, pricaju obojica o rankingu vise nego mi ovdje na forumu...i onda dobijes ovo sto imas kao u svim sportovima...baraz u fudbalu koji nikada necemo proci, 3/4 u kosarci kad protivnik stisne, 10 min bez gola u rukometu itd.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2016, 11:43

shminka je napisao/la:Nadigran Kravchuk, maestralni performans uz prelijepo, kulturno ponašanje u situacijama u kojima nisu iskorištene brejk prilike. Klasa na terenu i van njega. Bitno je biti dobar čovjek.
Ne, bitno je biti seljacina i kukavica i predati mec kad gubis prvi set i 4:0 u drugom. Ako vec nemaju blage i chokeri su obojica, preferirat ce se onaj ko ima bolje karakterne odlike i bolje ponasanje. Logika!
babino je napisao/la: Sada imamo situaciju da bi jedan mogao izletjeti iz 100 a drugi iz 200...
Mentalno losi obojica, jedan pokazuje javno, citaj sramoti se svojim ponasanjem a drugi ocito u sebi pukne ko lubenica, nekad bi mozda nesto trebao i vani izbaciti:-).
Sve istina sto kazes. Damir eksplodira, a Mirza implodira. Efekat je isti sto se igre tice, a sto se tice papanluka dijametralno razlicit.
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 14 okt 2016, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 okt 2016, 11:44

Pogotovo je upečatljiva situacija bila poslije 9. spašene brejk lopte u kojoj je Mirza nadigrao Kravchuka, ali je ovaj pogodio forhend iz trka koji je na Mirzinom spokojnom licu izmamio iskreni osmijeh. Uslijedio je i aplauz, a kako saznajemo poslije meča je Kravchuk odgovorio lijepim gestom i uz čaj i kolač koji je platio novcem dobivenim nezasluženim plasmanom u finale otkrio Mirzi tajnu kako dobiti meč u kojem si totalno nadigran.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2016, 11:48

I ja mislim da obojica sebi stvaraju dodatni pritisak tom pozicijom, Damir više nego Mirza. Uopšte ne trebaju gledati listu, samo igraj i daji sve od sebe da igrače od kojih si bolji pobjediš. Shvatam da ne može uvijek ali imaj neku konstantu.

Po poziciji obojica će nazadovati. Damir će oko 90. pozicije završit, jer sad ide u Moskvu a to je indoor turnir i vrlo teško bilo šta tu može napraviti. Pa ide Pariz, ATP 1000, isto tako vrlo teško. Ne znam hoće li išta više igrati.

Za Mirzu ne znam šta igra. Ali otprilike to je ta pozicija.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2016, 11:50

shminka je napisao/la:Pogotovo je upečatljiva situacija bila poslije 9. spašene brejk lopte u kojoj je Mirza nadigrao Kravchuka, ali je ovaj pogodio forhend iz trka koji je na Mirzinom spokojnom licu izmamio iskreni osmijeh. Uslijedio je i aplauz, a kako saznajemo poslije meča je Kravchuk odgovorio lijepim gestom i uz čaj i kolač koji je platio novcem dobivenim nezasluženim plasmanom u finale otkrio Mirzi tajnu kako dobiti meč u kojem si totalno nadigran.
Pa normalno da ce mu on otkriti. Da mu ne bi mozda Damir trebao otkrivati? BTW. ja se ne sjecam ni jednog Damirovog povratka. :hmmmmm:
De neka uradi jednom onako nesto ko Mirza protiv Jazirija pa da pricamo o nekom karakteru i borbi.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 okt 2016, 11:55

Apsurdno je i pomisliti na to da je Damirova prošla sezona bolja od ove. Ove godine je igrao na levelu više, nije više challenger igrač. Prošle godine je bio 80. na svijetu isključivo zahvaljujući poenima sa challengera, a ove godine je na toj poziciji isključivo na poenima sa ATP turnira.

Mirza je na istom levelu, uz 3 ATP pobjede u sezoni. Damir ima 18 pobjeda na ATP nivou. Prošle godine je ih je imao 6.

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 14 okt 2016, 12:02

Unofficialpage je napisao/la:Rezultatski nikako, možemo reći da je Damir prošle godine imao bolje rezultate nego ove. Ovu godinu donekle čupaju Miami i Monte Carlo. Ovo ostalo je bilo loše do vrlo loše.
Cuj hahaha

:shock:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2016, 12:05

Da li je dozvoljeno da sebi u potpis stavim, citiram: "Damir Dzumhur, los je teniser!" Da li je tehnicki i spram pravila dozvoljeno. Zelim da se uvijek podsjecam na to da ne bi doslo do nekakvih euforija i precjenjivanja istog. Ozbiljno pitam. @uno daj ti reci? Nije nikakvo vrijedjanje to, rijec los, zar ne?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 okt 2016, 12:10

Effenberg je napisao/la:
shminka je napisao/la:Pogotovo je upečatljiva situacija bila poslije 9. spašene brejk lopte u kojoj je Mirza nadigrao Kravchuka, ali je ovaj pogodio forhend iz trka koji je na Mirzinom spokojnom licu izmamio iskreni osmijeh. Uslijedio je i aplauz, a kako saznajemo poslije meča je Kravchuk odgovorio lijepim gestom i uz čaj i kolač koji je platio novcem dobivenim nezasluženim plasmanom u finale otkrio Mirzi tajnu kako dobiti meč u kojem si totalno nadigran.
Pa normalno da ce mu on otkriti. Da mu ne bi mozda Damir trebao otkrivati? BTW. ja se ne sjecam ni jednog Damirovog povratka. :hmmmmm:
De neka uradi jednom onako nesto ko Mirza protiv Jazirija pa da pricamo o nekom karakteru i borbi.
Zamolio je Mirza Kravčuka da podijeli tu tajnu i sa svojim DC kolegom i Kravčuk je uz premišljanje pristao. Nije mogao odoljeti Mirzinom gospodskom ponašanju danas. Ostaje da vidimo da li je Damir kapacitet za usvajanje tih ideja.

Mirza je zvao još jednu turu čaja, ugodno popodne u sjajnoj atmosferi se nastavlja. Odlučili su zajedno pogledati i meč Istomin-Lacko i pokušati zajedničkim snagama izvući neke pouke iz ovog meča.

Sjajna sportska priča.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2016, 12:13

thelightblue je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Rezultatski nikako, možemo reći da je Damir prošle godine imao bolje rezultate nego ove. Ovu godinu donekle čupaju Miami i Monte Carlo. Ovo ostalo je bilo loše do vrlo loše.
Cuj hahaha

:shock:
AO, Miami, MC, Istanbul, W, Umag i USO. To su rezultati Damira ove sezone. Za mene nije dobar rezultat prolaska prvog kola. Ovo je samo rezultatski. Nikako igrački jer je sad na levelu više. Ove sam godine očekivao više od Damira i nadam se da neće opet istu grešku napraviti u februaru kao prošle godine.

@effenberg po pravilu foruma svako ima pravo da misli šta hoće, ako nije vrijeđanje. Ja ti tu ne bih znao reći pravi odgovor.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2016, 12:14

Cuj ti sminke starog Damirovog jataka.

Od topole do topole pa do sminkine Gore!
Sve su straze, sve su straze, Damira i Draze! :D :D :D
Unofficialpage je napisao/la: @effenberg po pravilu foruma svako ima pravo da misli šta hoće, ako nije vrijeđanje. Ja ti tu ne bih znao reći pravi odgovor.
Ok hvala na info, mislim da bi moglo ali suzdrzacu se, mislim da ne zasluzuje da mu se poklanja ni cak ta hejterska paznja. Znaju svi da je los, i bez da to stavljam u potpis! :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 okt 2016, 12:21

Navodno je Mager, poštujući italijansku tenis tradiciju, ponudio Damiru po završetku meča da ispiju po čašu fenomenalnog crnog vina napravljenog 2002. godine koje je njegova porodica godinama čuvala za proslavu prve TOP 100 pobjede u njegovoj karijeri. Damirov odgovor je bio NE. Rekao je da je fizički nespreman za ispijanje vina, a potom je kroz sat vremena u timu sa Petrovićem igrao i dobio dubl meč. Papak.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 okt 2016, 12:53

E sto se ismija zadnjih par stranica. Sminka nam je pravo popizdio, gle potpisa. :urnebes: :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.