Znam da su pripremne utakmice, ali u ovim highlights-ima odbrana Denvera kao na All Star Game. Smiješno.Epidaurus je napisao/la:
Koja lakoca sutanja, koji osjecaj![]()
![]()
![]()
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
31 poen iz 14 suteva, 11 asistencija sa samo 2 izgubljene, trpa poene bez da se oznoji, razigravanje sinoc fenomenalno, nije gusio loptu.
Btw
#bustRussell has a 61.1 TS% on 28.9 USG% in the preseason. The only two guys in the NBA to be that efficient w/that kind of volume last year were Steph & KD.
- BuffonGigi
- Kontakt:
D'Angelo igra super, ali ova igra kompletne ekipe je sinoc bila katastrofalna. Prvenstveno mislim na odbranu koja je gora nego kod Pringlesa, na ovaj nacin mogu razviti 2-3 mlada igraca, ali tesko da ce sakupit vise od 10 pobjeda.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Bit će ovo još jedna patnja od sezone
Najveci problem u odbrani je Randle definitivno. Covjek em nema fizikalije da igra neku aman odbranu, a i IQ mu je potanak. Sa Nanceom to puno bolje izgleda. U prvoj utakmici predsezone odbrana je sa Nanceom, Blackom i Clarksonom na parketu izgledala dosta dobro. Ingram je takodjer dobar defanzivno jer duzinom pokrije pola terena bukvalno. Russell u odbrani jos uvijek naravno nije dobar al je imao zaista odlicnih dionica. Po meni bi se trebalo izbaciti Lou Williamsa i Randlea iz petorke, a umjesto njih staviti Clarksona i Ingrama, tj Denga gurnuti na 4 a Ingrama na 3 staviti. Vec sad sa ovakvom duzinom moze biti solidan igrac zadatka, u napadu ce proraditi kad se fizicki vise prilagodi ligi.
Luke Walton je za UStoday ispricao svoje prvo iskustvo sa Bryantom...
“I remember one time my rookie year, I came in a little, uh him (Kobe Bryant) and Shaq like to do this as, I think it was just rookies, but any young guy, I probably had too much to drink the night before, so I came in, I was a rookie, I felt good, and they could smell some alcohol on me. And Kobe informed the rest of the team that no one was allowed to help me on defense, and that I had to guard him the entire practice.
“I was laughing at first like, ‘Oh, this is funny,’ but in Kobe’s mind, in his eyes, it was like, ‘No, I see and smell weakness, I’m going to destroy you today.’ He taught me that lesson. He probably scored 70-something in practice that day, and I was begging for help, none of the teammates would help. But yeah, his killer instinct and his work ethic, they’ll stick with me forever.”
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ingram sinoć protiv Warriorsa izgledao izvrsno. Puuuuno agresivniji sa loptom i sa puno više ovlasti (jedan dio utakmice igrao čak i playa). Ulazi izgledali puno bolja, sigurnije, izborio 6 slobodnih bacanja i imao jedan krasan šut preko Iggyja kad je nadriblao u sredinu reketa. Šut s poludistance i trice izgledao dosta dobro. Ono što mi se iskreno najviše svidjelo je to kako je organizovao napade, vukao kontre i bacao povratne i razigravao. Završio sa 4 asistencije a namjestio je bio još bar 3-4 odlične situacije koje ostali nisu pogađali. U odbrani također dosta dobro, većinom igrao protiv Livingstona i tu solidan posao odradio, imao jednu čistu blokadu nad KDem koju su sudije svirale kao faul. U skoku isto dobar. Ako ovako nastavi očekujem da postane starter vrlo vrlo skoro.
Ostatak tima osim Ingrama i Swaggyja odigrao relativno loše. Russell previše neozbiljno igrao, dosta griješio i nedovoljno agresivan bio. Randle me iz utakmice u utakmicu iznenadi koliko je glup ustvari. Clarkson je čisti kombo i njemu bi trbalo dati minute Lou Williamsa, a Williamsa trejdat za nekog klasičnog šutera za prvu petorku. Nance bi također trebao biti starter umjesto Randlea.
Ostatak tima osim Ingrama i Swaggyja odigrao relativno loše. Russell previše neozbiljno igrao, dosta griješio i nedovoljno agresivan bio. Randle me iz utakmice u utakmicu iznenadi koliko je glup ustvari. Clarkson je čisti kombo i njemu bi trbalo dati minute Lou Williamsa, a Williamsa trejdat za nekog klasičnog šutera za prvu petorku. Nance bi također trebao biti starter umjesto Randlea.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ja bi da sam na mjestu Mitcha, ponudio Loua i Clarksona za Noela.
Pa to i nije baš neka najbolja opcija jer bi davanjem i Loua i Clarksona ostali na Calderonu i Huertasu kao 2. i 3. beku. Bilo bi lijepo da se za Randlea npr dobije neki šuter (tipa Garry Harris npr), a za Loua il neki pokretan visoki poput Noela ili neki visoki koji može raširit reket.
Randle - Gary HarrisEpidaurus je napisao/la:Pa to i nije baš neka najbolja opcija jer bi davanjem i Loua i Clarksona ostali na Calderonu i Huertasu kao 2. i 3. beku. Bilo bi lijepo da se za Randlea npr dobije neki šuter (tipa Garry Harris npr), a za Loua il neki pokretan visoki poput Noela ili neki visoki koji može raširit reket.
Lou - Noel
Sreća, tu su negdje po kvaliteti pa bi se nešto moglo uraditi.

ni da lebrona ponude!!! JR30
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
- BuffonGigi
- Kontakt:
Tesko da ce Walton uopste razmatrati trade Randlea, on njega vidi jednim od stubova novih Lakersa. A ja mislim da ni jedna normalna ekipa ne moze imati buducnost s Youngom u rosteru, njega bi se trebali rijesiti bilo kako.
- TravisBickle
- Kontakt:
Younga izgleda ne mozemo puskom otjerat.
Randle bi u nekim drugim situacijama, bio odlican igrac s klupe, prvenstveno zbog svoje energije al eto mi sad nemamo puno izbora. Od njeg ocekujem potpuno identicnu sezonu kao i prosle godine.
Jel samo meni Zubac strasno gotivan?
Randle bi u nekim drugim situacijama, bio odlican igrac s klupe, prvenstveno zbog svoje energije al eto mi sad nemamo puno izbora. Od njeg ocekujem potpuno identicnu sezonu kao i prosle godine.
Jel samo meni Zubac strasno gotivan?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Epi na aparatima

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- TravisBickle
- Kontakt:
Mozel boljerio_Ferdy88 je napisao/la:Epi na aparatima![]()
Ok, odbrana je nikakva al ovo što smo za sada prikazali u napadu je brutalno. U odnosu na prošlogodišnji "napad", ovo večeras izgleda bajkovito 
- majestic24
- Kontakt:
Kad je najvise trebalo,odlicna odbrana je presudila. Bravo momci na pobjedi
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
1-0
Perfektan start nove, post-Kobe ere. Pobjeda protiv Rocketsa uprkos strašnom Hardenu. Odbrana u prvom dijelu užasna, u drugom dijelu perfektna. Jedan dosta dobar napad poput ovog Houstonovog zadržati na 43 poena u drugom poluvremenu je odlično. Djeca su odradila posao i to protiv ovakvog Hardena.
Clarkson, Randle i Russell najbolji kod nas. Clarkson odradio fenomenalno drugo poluvrijeme, pokazao zašto je apsolutno perfektan za 6. igrača. Russell počeo fenomenalno sa 12 poena u par minuta pa je poslije malo usporio. Opet je izgledao effortless što bi Ameri rekli, cijepao mrežice skok šutom s poludistance i trice. Ogroman napredak i ogromno olakšanje nakon prošlosezonske Byronove torture itekako vidljiv. Jedina zamjerka dosta glupe greške radi prevelike nonšalancije s loptom. Ništa strašno. Randle donio dosta energije, večeras su mu ulazili oni njegovi čudni šutevi nakon ulaza (koji mi se i dalje ne sviđaju i nikad mi se neće sviđat, ali dok ulaze ja nemam zamjerki). Lijepo vukao tranziciju i na kraju fenomenalna blokada na Hardenu.
Ingram odličan u ovoj roli koju je dobio. Pogodio 2 poteška šuta s poludistance, imao jednu trojku i jedno alley opp zakucavanje. Nekad oko januara/februara ga očekujem u startnoj postavi. Talenat je itekako vidljiv, košarku itekako zna i razumije, fizički mnogo bolje izgleda nego u SL ali i na tom planu je još veliki put ispred njega. U predsezoni je i ovakav krhak dosta dobro izvlačio slobodna zbog strašno dugog koraka i strašne dužine. Vrlo ga je teško izblokirati i u stanju je šutnuti preko svakoga. Uz taj očekivani fizički napredak i dodatno "oslobađanje" (još uvijek pomalo ukočen) dobijamo dosta kvalitetnu napadačku opciju. Sa 19 godina. Fenomenalno.
Odličan start sezone, odlična pobjeda, odlična partija djece i položen prvi ispit Coach Lukea. U petak protiv Jazza u Salt Lake Citiyju. Tu ćemo igrati protiv defanzivno kud i kamo čvršće ekipe ali i ofanzivno mnogo limitiranije od Houstona. Vidjet ćemo kako će se djeca snaći protiv u tom vjerovatno "fizikalnijem" meču.
Perfektan start nove, post-Kobe ere. Pobjeda protiv Rocketsa uprkos strašnom Hardenu. Odbrana u prvom dijelu užasna, u drugom dijelu perfektna. Jedan dosta dobar napad poput ovog Houstonovog zadržati na 43 poena u drugom poluvremenu je odlično. Djeca su odradila posao i to protiv ovakvog Hardena.
Clarkson, Randle i Russell najbolji kod nas. Clarkson odradio fenomenalno drugo poluvrijeme, pokazao zašto je apsolutno perfektan za 6. igrača. Russell počeo fenomenalno sa 12 poena u par minuta pa je poslije malo usporio. Opet je izgledao effortless što bi Ameri rekli, cijepao mrežice skok šutom s poludistance i trice. Ogroman napredak i ogromno olakšanje nakon prošlosezonske Byronove torture itekako vidljiv. Jedina zamjerka dosta glupe greške radi prevelike nonšalancije s loptom. Ništa strašno. Randle donio dosta energije, večeras su mu ulazili oni njegovi čudni šutevi nakon ulaza (koji mi se i dalje ne sviđaju i nikad mi se neće sviđat, ali dok ulaze ja nemam zamjerki). Lijepo vukao tranziciju i na kraju fenomenalna blokada na Hardenu.
Ingram odličan u ovoj roli koju je dobio. Pogodio 2 poteška šuta s poludistance, imao jednu trojku i jedno alley opp zakucavanje. Nekad oko januara/februara ga očekujem u startnoj postavi. Talenat je itekako vidljiv, košarku itekako zna i razumije, fizički mnogo bolje izgleda nego u SL ali i na tom planu je još veliki put ispred njega. U predsezoni je i ovakav krhak dosta dobro izvlačio slobodna zbog strašno dugog koraka i strašne dužine. Vrlo ga je teško izblokirati i u stanju je šutnuti preko svakoga. Uz taj očekivani fizički napredak i dodatno "oslobađanje" (još uvijek pomalo ukočen) dobijamo dosta kvalitetnu napadačku opciju. Sa 19 godina. Fenomenalno.
Odličan start sezone, odlična pobjeda, odlična partija djece i položen prvi ispit Coach Lukea. U petak protiv Jazza u Salt Lake Citiyju. Tu ćemo igrati protiv defanzivno kud i kamo čvršće ekipe ali i ofanzivno mnogo limitiranije od Houstona. Vidjet ćemo kako će se djeca snaći protiv u tom vjerovatno "fizikalnijem" meču.
Nisam gledao tekmu, samo sam pratio tekstualno rezultat od početka četvrte četvrtine.
Svaka čast na pobjedi momcima, za dobar start sezone i samopouzdanje nije moglo bolje.
Da ne pišem ponaosob o svakome, impresionirali su me, posebno Clarkson kao vođa, te Ingram, koji je djelovao fenomenalno na terenu.
Primiti 114 poena nije pohvalno, ali kad u isto vrijeme zabiješ 120, onda je zanemarljivo.
I jedna stvar, primjetio sam da se ekipa ponaša kao skupina krelaca i majmuna, što doduše je i očekivano s obzirom na njihove godine i kolovođu a.k.a diktafon, i to me baš, baš užasno iznerviralo nekoliko puta. npr. ono d'angelovo kurćenje poslije svake trojke, ili neki majmunski krici prilikom napada
iskreno, nikad nisam volio to "nedokazano" samopouzdanje i kurćenje, ali ako će nam ono donijeti rezultate - samo nek izvole
Up to Jazz!
Svaka čast na pobjedi momcima, za dobar start sezone i samopouzdanje nije moglo bolje.
Da ne pišem ponaosob o svakome, impresionirali su me, posebno Clarkson kao vođa, te Ingram, koji je djelovao fenomenalno na terenu.
Primiti 114 poena nije pohvalno, ali kad u isto vrijeme zabiješ 120, onda je zanemarljivo.
I jedna stvar, primjetio sam da se ekipa ponaša kao skupina krelaca i majmuna, što doduše je i očekivano s obzirom na njihove godine i kolovođu a.k.a diktafon, i to me baš, baš užasno iznerviralo nekoliko puta. npr. ono d'angelovo kurćenje poslije svake trojke, ili neki majmunski krici prilikom napada
Up to Jazz!
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Svaka cast momcima na pobjedi...
Ovo sto smo dobili u Luku Waltonu smo trazili punih 5 godina, tj. trenera koji ce se prilagoditi dogadjajima/situaciji na parketu i tako svojoj ekipi donijeti pobjedu.
Ovo sto smo dobili u Luku Waltonu smo trazili punih 5 godina, tj. trenera koji ce se prilagoditi dogadjajima/situaciji na parketu i tako svojoj ekipi donijeti pobjedu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.