FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HausMan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HausMan » 14 okt 2016, 11:35

ma pogibija bi bila da ne igra lendric jednostavno. najbolji napadac kojeg imamo i da je fulio 100 zicera on mora igrati jer boljeg nemamo. ne znam zasto covjeka toliko spominju kao da ne zna hodati. mi kako smo igrali prije slavka da je napadac bio benzema ne bi dao dva gola.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 okt 2016, 12:15

Neandertalac je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Gubi derbi sjaj, dva dana je do derbija, a i medju rajom vala slabo prcanja. Nije to kao prije desetak godina. Nema domaceg kadra u ekipama, derbi igraju igraci koji ne znaju sta je derbi. Nece biti ni 10.000 gledalaca.
Ma bit ce. Samo nas ce doci toliko, sigurno. Pa i vise.
A stotine su faktora koji uticu na posjetu. Sada sam tamo na temi Sarajevo vs Zelji pisao post. Danas furka neka da se otme sal djetetu, napravi neka `akcija` :facepalm: belaj, pogodi bakljom raja na suprotnoj tribini itd.
Ko ce ba dijete pustit da ide na tekmu u takvom okruzenju. A ova starija raja, ponajvise; kvaliteta fudbala i ove stvari sto su radile zadnjih godina, dolasci i odlasci igraca. Gadi se to raji, tjera ih sa stadiona, ne zele to da gledaju. I uslovi, u velikoj mjeri.
Jednom sam pisao ; Zeljina pressica izasao neki momak, vidim stari bulji u tv, zumiro ga. Kaze jeko ovaj. Rekoh; iz Zelje jedan. A on opet skilji, ne bi li ga prepoznao ali nista. A znao bi on vrlo dobro ko je npr Refik, Mesa, Hadzija, Miso, Osim itd, pa bi mi tu neku pricu bacio; kako je ovaj igr`o, sjecanja bi ga preplavila. Pa bi mozda i na tekmu dosao.
To ja sinoc pricam kada smo u vezi Cenana diskutovali.
Ne identifikuje se raja sa njim. Nije to to. Mladima to ne igra ulogu ali stariji, isto kao sto im se gade ovi belaji jer u njihovo doba to je bilo nezamislivo, tako ne kontaju ni ove `moderne` stvari, da ti npr pitar ispred Zelje prica.
A mladi ko mladi, jogunasti, odmah kaze; ne moras ni dolazit. Tuga.
Kakvih 10.000. Ako nas bude 5.000 bicu prezadovoljan. Pitice su nezadovoljne, i njih ce biti toliko i eto ti 10.000. Dobro si sve napisao samo mlade ne bih ni komentarisao. Oni su najpametniji, oni sve znaju i nedo Bog da te nesto saslusaju kad im pricas kako je nekada bilo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 okt 2016, 12:41

Vrijeme dosta hebe stvar. Juce, danas, sutra vrh, bas u terminu tekme kisa. Bas bezveze.
Iskreno, dosta sam se zbog kise dvoumio ali idem, neka se malo i pokisne pa onda abd u dobroj atmosferi sa stadiona. Bit ce nas cener, smijem se kladiti. A isto tako imam neku suhu da cemo konacno gledati tekmu sa dosta sansi i golova.

Haus@ Kralj si :kralj:

Edit. Ahmetovic, povreda :think:
Igrat ce, makar pod blokadama. Prevazan im je.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 14 okt 2016, 12:47, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 okt 2016, 12:47

irfo je napisao/la:Sta se desava sa forumom, jedva se moze nesto napisat od reklama :crazy:
očisti cache, vjerovatno si ušao u pogrešnom trenutku pa ti ostalo u cache.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 okt 2016, 13:11

ove nove reklame nisu blokirane, ko koristi blokere. npr. u adblock plusu ih moraš upisati ručno

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 okt 2016, 13:32

Neandertalac je napisao/la:Vrijeme dosta hebe stvar. Juce, danas, sutra vrh, bas u terminu tekme kisa. Bas bezveze.
Iskreno, dosta sam se zbog kise dvoumio ali idem, neka se malo i pokisne pa onda abd u dobroj atmosferi sa stadiona. Bit ce nas cener, smijem se kladiti. A isto tako imam neku suhu da cemo konacno gledati tekmu sa dosta sansi i golova.

Haus@ Kralj si :kralj:

Edit. Ahmetovic, povreda :think:
Igrat ce, makar pod blokadama. Prevazan im je.
Igrat ce njima Ahmetovic i bez noge. Nema im ko igrati, a mene je obradovala vijest da je rovit. Ako nam takav zabije stopere odmah kazniti :).

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 14 okt 2016, 15:05

ovaj tekst sportsport nema veze s mozgom. i ja sam da se trebaju koristiti mladi igraci ali kad ih ima. ne mozes na silu gurati ako nema kvaliteta. to je prica za sirotinju kad nema love pa se kao guraju omladinci. moraju se dovesti kvalitetni igraci, igraci koji su spremni a ne kao krizman da ne moze da dise poslije 30 minuta. kad dovodemo dobre igrace onda uvoditi one najkvalitetnije juniore ali ni to ne treba na silu ako nema kvaliteta. ono samo da bude da ih uvodis jer to kao treba tako.
znaci nas je problem sto dovodimo smece igrace iz drugih drzava a pri tome ne stavljamo neke juniore koji su bar spremniji, to jeste problem ali da nuzno moramo ne moramo.

nasi ce sad poceti uvoditi juniore jer su skrsili toliko love da ne mogu kokota dovesti.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 14 okt 2016, 15:55

aleksandar_veliki je napisao/la:Neko ko s neutralne strane pokusava gledati nekako mi se cini da je ovaj nas derbi najprecjenjeniji derbi. Od deset utakmica se u jednoj moze nesto vidjeti, malo golova, malo dobrih poteza. Nas je i zato ga volimo, ali realno i van Sarajeva malo paznje privlaci, dok recimo za velike srbijanske i hrvatske derbije to se ne moze reci. Nemojte me sad napadati, samo glasno razmisljam.
ne smijes ovdje tako glasno razmisljat :kafa: , zreo si da te napadnemo sad :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 14 okt 2016, 15:58

kakav je to derbi bez bekrica. :tokralju: :tokralju: idemo majstoreeeee

slika

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 okt 2016, 16:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Neko ko s neutralne strane pokusava gledati nekako mi se cini da je ovaj nas derbi najprecjenjeniji derbi. Od deset utakmica se u jednoj moze nesto vidjeti, malo golova, malo dobrih poteza. Nas je i zato ga volimo, ali realno i van Sarajeva malo paznje privlaci, dok recimo za velike srbijanske i hrvatske derbije to se ne moze reci. Nemojte me sad napadati, samo glasno razmisljam.
Srbijanski i nekako. Ali hrvatski derbi je davno prestao biti derbiji. Zar se moze nazvati derbijem utakmica gdje ce 9 od 10 susreta sigurno pobjediti Dinamo, i to ubjedljivom razlikom. Po meni trenutno najjaci ( gledajuci samu atmosferu, neizvjesnost i kvalitet fubala) je srbijanski, drugi smo mi ( imamo neizvjesnost i atmosferu, ali nazalost ne i kvalitet), a treci su hrvati ( jednostavno manjkom neizvjesnosti i uglavnom popravljanja gol razlike jedne ekipe, gubi svaki smisao).
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

balotelli90
Kontakt:

Post Postao/la balotelli90 » 14 okt 2016, 16:30

Recite pašicu da se zayebao, nisu golovi sa zadnjih 10 derbija, to je bilo prije ovog 1:1 kad je rađeno, a vidim samo ste video umanjili da se ne vidi logo gore ko je radio :lol:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 okt 2016, 17:15

HausMan je napisao/la:kakav je to derbi bez bekrica. :tokralju: :tokralju: idemo majstoreeeee

slika

_HausMan@ Bekricu majstore!

_Neandertalac@ Bekric je nas najjaci igrac!

_HausMan@ Bekric nema pojma. Da ides na utakmice vidio bi ono sto ja vidim :evil:

:lol:
Ne zamjeri sta :thumbup:

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 14 okt 2016, 17:25

Zamjenio si me s nekim kralju :wtf:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2016, 17:53

Opasna atmosfera pred derbi, opasna po nas. Pitari pilaju naopako, nema ih, sav teret se prebacuje na nas. Janjoš i igrači sigurno ne razmišljaju tako, ali opet oni su na staklenim nogama i kad bi poveli mislim da za njih ne bi bilo povratka. Edisov Željo bi ih unakazio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 okt 2016, 18:06

Virtu4l je napisao/la:Opasna atmosfera pred derbi, opasna po nas. Pitari pilaju naopako, nema ih, sav teret se prebacuje na nas. Janjoš i igrači sigurno ne razmišljaju tako, ali opet oni su na staklenim nogama i kad bi poveli mislim da za njih ne bi bilo povratka. Edisov Željo bi ih unakazio.
I mene malo pocinje zabrinjavati ova nasa euforija. I ja sam se `navukao` kao da cemo protiv pjetlica igrati sto moze biti jako kontraproduktivno. Zaboravljamo da smo i mi jako ranjivi jos uvijek, ima pomaka ali daleko od toga da smo u vrh formi.
Nekako smo po meni tenutno vec bolji od te Edisove ekipe, ako izuzmeno taj njegov derbi ucinak.

UPRAVA NAPOLJE!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 okt 2016, 18:26

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) – Legendarni defanzivac Fudbalskog kluba Željezničar Enver Hadžiabdić u igračkoj karijeri je odigrao veliki broj derbija protiv gradskog rivala Sarajeva. Član šampionske generacije Željezničara iz sezone 1971.-1972. ističe da u ”njegovo vrijeme” igrače nije trebalo posebno motivirati za gradski derbi.

– Treneri u tim godinama nisu uopšte trebali motivirati igrače za derbije. U gradu su igrači bili prepoznatljivi, pa si sam sebe motivirao i spremao za tu utakmicu. Jedva smo čekali početak utakmice i strašno željeli pobjedu. Nije tu bilo puno filozofije, trenerskih varijenti i zamisli. Rivalstvo Želje i Sarajeva je bilo ogromno, ali zdravo, a to je uvijek donosilo utakmice u kojima su svi mogli uživati, na terenu i tribinama – rekao je bivši defanzivac u izjavi za Fenu.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ističe da je stereotip ponavljati da u derbiju nema favorita.

– Protiv Sarajeva sam odigrao petnaest derbija i upisao po pet pobjeda, remija i poraza. Mislim da je stereotip ponovljati da u derbiju nema favorita. Uvijek je bilo neizvjesno bez obzira na formu ili poziciju na tabeli. Odlučivali su momenti nadahnuća i stabilnosti pojedinaca i ekipe – objasnio je Hadžiabdić.

Drugi ovosezonski derbi ljutih sarajevskih rivala će biti odigran ovog vikenda na ”Koševu”, a Hadžiabdić vjeruje da je Željezničar u ovom trenutku u blagoj prednosti u odnosu na Sarajevo.

– Mislim da je Željezničar u ovom trenutku u blagoj prednosti u odnosu na Sarajevo zbog svih pozitivnih promjena koje su se u posljednje vrijeme desile u klubu. Klub i ekipa su u procesu stabilizacije i to se pozitivno odražava na igrače – zaključio je Hadžiabdić i dodao da će gledati derbi i navijati za ”svog” Želju.

Derbi između Sarajeva i Željezničara, 109. po redu, bit će odigran u nedjelju, 16. oktobra na Stadionu ”Asim Ferhatović Hase”.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 okt 2016, 18:53

Mah ja nemam bas toliku euforiju. Bit ce tesko,ali mi je lakse kad vidim borbenost kod igraca. Bukvalno ginu za svaku loptu sto bi Edis rekao "preoru" teren. Ocigledno je tu nesto bilo izmedju Kostica i igraca i po prici se osjeti zato smo i imali tri vezana poraza. ONI MOGU I HOCE DA POBIJEDE U NEDELJU,ZATO DODJITE U STO VECEM BROJU. :salut:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 okt 2016, 19:37

Fuj koliko crvene boje kad udjes na forum :puke:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 14 okt 2016, 19:41

Optimističn jesam, euforičan nisam. Mislim da imamo bolju ekipu, da smo uigraniji i da nekako psihološki bolje stojimo.Navijači bez obzira na sve izazove stoje uz klub, podrška je na svakoj tekmi i ekipi, i upravi. Kod komšija je sve suprotno i psihološki su lošiji.
Ipak kako god bilo, moramo ostati na zemlji i shvatiti da su ovdje ipak u igri bodovi sa gostovanja, i osvojili ih ili ne od ponedeljka fokus ekipe mora biti na slijedećoj tekmi. A mi ćemo vjerovatno okretati brojeve nedostupnih telefona...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 14 okt 2016, 19:45

hajmo sad malo realno. mi smo rinaka, sarajevo rinaka i za ocekivati jednu mrljavu utakmicu i podjelu bodova. svaki drugi rezultat ce biti iznenadjenje na obje strane.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []