FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ZeljeznicarFan
- Kontakt:
- Neandertalac
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Na tribini. Kisa. Zima vec duboko u kostima. Gledas oko sebe. Nekih deset milja nasih, jug skoro pun. Raja pokisla, vise od pola ih nema kisobran. Ti su najglasniji. Navijaju. Tebi smeta tvoj a pogled donekle zaklanja duboko navucena kapuljaca. Pogledas na semafor, 2.57, pogled ide ka istoku i tunelu, sudija predvodi kolonu. Jedan iza drugog, plavi i bijeli. Ulaze. Neki igraci se mrste dok im kisa kvasi lica, odore, koracaju, `osjecaju` teren.
Vidis komesanje na tribini, na jugu i na jugozapadu. Kisobrani kao po komandi nestaju, visoko iznad glave nicu plavi salovi. Kisobran, zdravo! Skidas sal, ponosno ga dizes ka tmurnom nebu, pojavljuje se onaj osjecaj duboko u utrobi. Cujes poznato;
Heeeej, Grbavice, rano ljuta....
Knedla u grlu ti na kratko brise osmijeh a oci kvase, jedna suza vrijedna hiljadu rijeci krenu, njen slani poljubac osjecas na usnama;
Pritisla me teska tuga, i na trenutak, pomislim, da si sada neka druga...
Misli ti odvlaci pjesma sa `njihove` strane, glasni su, navijaju, pokisli kao i mi. Neka koreografija, onako nije losa. Kapi te bude, vracaju u pjesmu, okreces lice jos vise ka nebu, oci zatvorene, srce koje poskakuje;
Moj život cijeli Miljacka dijeli, mene od krila tvog i ne znam kad cu, al znam da cu doci do doma svog...
Kisa vise ne smeta, sada te miluje, pitare vise ne cujes od blagog zujanja u usima, sake jos cvrace stezu sal, ruke idu visocije, udises vazduh i rijeci tako bitne cuju se, iz same duse, srca izlaze;
A onda Zeljin stadion gledam, vidim ponos svoj, život cu dati al tebe ne dam, jer ti si zivot moj.
Otvaras oci a sal na tren ide dole, misao; kako smo je dobro otpjevali. Par dubokih udisaja i ponovo izmedju tebe i neba sal u do bola stisnitim sakama, dok iz sveg glasa pjevas drugi dio himne. Kraj.
Na terenu, igraci spremni, sudija se sprema dati znak za pocetak dok debeli oblaci nemilosrdno spustaju svoj teret na sve nas.
Krajickom oka primjetis na dnu juga musku priliku i ruku u zraku, megafon autoritativno prenosi naredbu; Ruke stavite na brata do sebe, svi kao jedan!
Donji red poskaci prvi a pjesma u isto vrijeme krece iz hiljada grla, drsko se probijajuci kroz kisne kapi;
Od 46 postoji ovaj derbi i moj je dedo pjev`o....
Osjecaj jaci od svakog drugog preplavljuje tijelo, nista drugo ne postoji, samo mi i nasa pjesma. Nosi nas, daje snagu. Poslednja misao ne mozemo igubit, pobijedite za nas i Manijak koji u potpunosti preuzima kontrolu, prkosi svemu. Ludilo.
Odjekuje;
Jos uvijek ista pjesma, Željo hebe Sarajeva!
Vidis komesanje na tribini, na jugu i na jugozapadu. Kisobrani kao po komandi nestaju, visoko iznad glave nicu plavi salovi. Kisobran, zdravo! Skidas sal, ponosno ga dizes ka tmurnom nebu, pojavljuje se onaj osjecaj duboko u utrobi. Cujes poznato;
Heeeej, Grbavice, rano ljuta....
Knedla u grlu ti na kratko brise osmijeh a oci kvase, jedna suza vrijedna hiljadu rijeci krenu, njen slani poljubac osjecas na usnama;
Pritisla me teska tuga, i na trenutak, pomislim, da si sada neka druga...
Misli ti odvlaci pjesma sa `njihove` strane, glasni su, navijaju, pokisli kao i mi. Neka koreografija, onako nije losa. Kapi te bude, vracaju u pjesmu, okreces lice jos vise ka nebu, oci zatvorene, srce koje poskakuje;
Moj život cijeli Miljacka dijeli, mene od krila tvog i ne znam kad cu, al znam da cu doci do doma svog...
Kisa vise ne smeta, sada te miluje, pitare vise ne cujes od blagog zujanja u usima, sake jos cvrace stezu sal, ruke idu visocije, udises vazduh i rijeci tako bitne cuju se, iz same duse, srca izlaze;
A onda Zeljin stadion gledam, vidim ponos svoj, život cu dati al tebe ne dam, jer ti si zivot moj.
Otvaras oci a sal na tren ide dole, misao; kako smo je dobro otpjevali. Par dubokih udisaja i ponovo izmedju tebe i neba sal u do bola stisnitim sakama, dok iz sveg glasa pjevas drugi dio himne. Kraj.
Na terenu, igraci spremni, sudija se sprema dati znak za pocetak dok debeli oblaci nemilosrdno spustaju svoj teret na sve nas.
Krajickom oka primjetis na dnu juga musku priliku i ruku u zraku, megafon autoritativno prenosi naredbu; Ruke stavite na brata do sebe, svi kao jedan!
Donji red poskaci prvi a pjesma u isto vrijeme krece iz hiljada grla, drsko se probijajuci kroz kisne kapi;
Od 46 postoji ovaj derbi i moj je dedo pjev`o....
Osjecaj jaci od svakog drugog preplavljuje tijelo, nista drugo ne postoji, samo mi i nasa pjesma. Nosi nas, daje snagu. Poslednja misao ne mozemo igubit, pobijedite za nas i Manijak koji u potpunosti preuzima kontrolu, prkosi svemu. Ludilo.
Odjekuje;
Jos uvijek ista pjesma, Željo hebe Sarajeva!
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 15 okt 2016, 09:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Pisaj po piticama 
- plavousrcu
- Kontakt:
Dan je do derbija. Euforija nam ne treba i nema mjesta za nju. Moramo biti dostojanstveni, navijati i voliti svog Zelju samo onako kako mi znamo. Pobijedili ili izgubili ne trebamo izlaziti iz normalnih okvira. Ubrzo je naredni derbi, a karma je kucka. Zato polako sa pisanjima i slicnim glupostima.
Ja kao dobri i posteni navijac zelim da sve protekne u fer i sportskoj igri i da bivsim Slobodasima izmasiramo clanke koljena misice a moze i kukove pa i ledja dakle Stanica i Memiju u prvih 11 i udri Pitarsko Tuzlansku nejac.
Alipasino je napisao/la:Ja kao dobri i posteni navijac zelim da sve protekne u fer i sportskoj igri i da bivsim Slobodasima izmasiramo clanke koljena misice a moze i kukove pa i ledja dakle Stanica i Memiju u prvih 11 i udri Pitarsko Tuzlansku nejac.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
Igra Peco a Radnik gubi, nemoguce
Zeljo treba ko Zrinja da bude da dere sve pred sobom a ne da pobjedimo jednu u gostima i odmah smo real.
- Neandertalac
- Kontakt:
Da hoce Radnik bar izjednaciti, ne valja ovo nikako. Jeste Zrinjski bio favotrit ali nadao sam se da mogu bar bod. Hajde Radnik, bar remi.HausMan je napisao/la:Igra Peco a Radnik gubi, nemoguce :D Zeljo treba ko Zrinja da bude da dere sve pred sobom a ne da pobjedimo jednu u gostima i odmah smo real.
Ako nista kada bi se ovako zavrsilo u derbiju ne bi trebalo biti kalkulisanja. Bod nikome ne bi odgovarao.
Gledam Vitez vs Siroki. Tuga ko nam bodove uze.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 15 okt 2016, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
gledam i ja, isto mislim kao ti. tuga ko nas je cjepao. tesko da radnik moze ista zrinjskom, prejaka su ekipa. njima u derbijima treba po bod i prvaci su.Neandertalac je napisao/la:Da hoce Radnik bar izjednaciti, ne valja ovo nikako. Ako nista kada bi se ovako zavrsilo u derbiju ne bi trebalo biti kalkulisanja. Bod nikome ne bi odgovarao.HausMan je napisao/la:Igra Peco a Radnik gubi, nemoguceZeljo treba ko Zrinja da bude da dere sve pred sobom a ne da pobjedimo jednu u gostima i odmah smo real.
Gledam Vitez vs Siroki. Tuga ko nam bodove uze.
- Neandertalac
- Kontakt:
Fakat znaju sta rade, imaju i glavu i rep. Citam textualni malo, jos dvije velike sanse imali.
Teoretski i bez tri boda sutra imali bi sansi za titulu ali to bi realno bilo skoro neizvodivo.
Teoretski i bez tri boda sutra imali bi sansi za titulu ali to bi realno bilo skoro neizvodivo.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
ne mozes jarane tako gledati. ja gledam zelju da li moze osvojiti titulu onako kako mi igramo a ne kako igraju drugi. mi da smo dobri bolio bi me tuki za zrinjski, ovako titula je nemoguca misija. jos jedna godina prodje.
- Neandertalac
- Kontakt:
Pa moras, nista neobicno. Stoji da mi moramo gledati sebe ali uvijek jednim okom osmatrati konkurente. Ako ovako nastave dzaba ti dobra forma.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Da hoce Vitez-Siroki 1:1,ali nista od toga 
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
zato se sezona igra od prvog kola a ne od 10.
- Neandertalac
- Kontakt:
A dobro, iz ove kože ne mozemo. Idemo dalje utakmicu po utakmicu pa se nadati da ce negdje prosuti bodove a u medjusobnim ce se odlucivati.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Je li znate nesto o Miroslavu ? Tek sad osjetim nesto kao malu tremu... ako Bog da sutra po povoljan rezultati. Molim Boga za fer i korektno sudjenje i za borbu fudbalera.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
aco kaze da je produzio, a ja kazem da nije i da nece produziti. pacemo vidjeti ko je tacan.LjoZee je napisao/la:Je li znate nesto o Miroslavu ? Tek sad osjetim nesto kao malu tremu... ako Bog da sutra po povoljan rezultati. Molim Boga za fer i korektno sudjenje i za borbu fudbalera.![]()
mogli smo ja i ti opkladu bacit, ako produzi ti ne pises na forumu mjesec dana, a ako ne produzi ja ne pisemHausMan je napisao/la:aco kaze da je produzio, a ja kazem da nije i da nece produziti. pacemo vidjeti ko je tacan.LjoZee je napisao/la:Je li znate nesto o Miroslavu ? Tek sad osjetim nesto kao malu tremu... ako Bog da sutra po povoljan rezultati. Molim Boga za fer i korektno sudjenje i za borbu fudbalera.![]()
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 15 okt 2016, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."