Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ElCartel11
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la ElCartel11 » 17 okt 2016, 16:01

Jeste, da trenutno izgleda kad odu ovi reprezentativci, da nemamo buducnosti, ali je to samo zbog tupavih selektora koji vode ove mlade momke, a nisu dobacili dalje od PL BiH.

Zinedin Mustedanagic (18) (Sparta Prag)
Riad Bajic (22), Deni Milosevic (21), Amir Hadziahmetovic (19) (Konyaspor)
Mirza Mustafic (18) (Borussia Monchegladbach)
Amer Gojak (19) (Dinamo Zagreb)
Amar Suljic (18) (Ingolstadt)
Benjamin Hadzic (17) (Bayern Munchen)
Ermedin Demirovic (18), Valentino Jovic (18) (RB Leipzig)
Emir Bijelic (18) (Metz)
Goran Karacic (20) (Adanaspor)
Dzenis Burnic (18) (Borussia Dortmund)
itd

dodajmo tu jos mlade igrace koji odskacu u omladinskim ligama PL BiH mislim, da imamo dobru buducnost samo trebamo prave ljude, da to pretvore u ljepu pricu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 okt 2016, 16:24

ElCartel11 je napisao/la:Jeste, da trenutno izgleda kad odu ovi reprezentativci, da nemamo buducnosti, ali je to samo zbog tupavih selektora koji vode ove mlade momke, a nisu dobacili dalje od PL BiH.

Zinedin Mustedanagic (18) (Sparta Prag)
Riad Bajic (22), Deni Milosevic (21), Amir Hadziahmetovic (19) (Konyaspor)
Mirza Mustafic (18) (Borussia Monchegladbach)
Amer Gojak (19) (Dinamo Zagreb)
Amar Suljic (18) (Ingolstadt)
Benjamin Hadzic (17) (Bayern Munchen)
Ermedin Demirovic (18), Valentino Jovic (18) (RB Leipzig)
Emir Bijelic (18) (Metz)
Goran Karacic (20) (Adanaspor)
Dzenis Burnic (18) (Borussia Dortmund)
itd

dodajmo tu jos mlade igrace koji odskacu u omladinskim ligama PL BiH mislim, da imamo dobru buducnost samo trebamo prave ljude, da to pretvore u ljepu pricu.
Vjerujem da i jesi u pravu ali ovaj boldani dio tj. samo trebamo prave ljude i jest rak rana BiH nogometa.
Pravih ljudi nema ni na vidiku.

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 17 okt 2016, 16:58

Rokoko87 je napisao/la:
PrinceofVeresija je napisao/la:Ovaj Marko Vejinovic iz Vitesse-a otkako je bio pozvan jednom za Holandiju nije odigro u ligi mec,dobije tek poneku minutu u kupu...Isti je slucaj i sa Tankovicem,znamo svi da im je BIH druga opcija al nmg vidjet ih ni u rezervnim sastavima Holandije i Svedske pa se mozda opet moze raspitat pogotovo oko Vejinovica
Pa koji će nam qrc ako igra samo u kupu?
Zato sto je opet bolji od ovih nasih dizelasa(Medunjanin,Jajalo itd)...mozda ovaj trener ne vidi njegove sposobnosti na toj poziciji slicno kao kod Hajrovica jer su ove sezone Feyenoord neprikosnoveni u Holandiji i haman da ne rizikuje s prvim sastavom zato samo u kupu igra...ali nije sigurno bzvz bio najbolji igrac Vitessea i pozvan u repku prije nego sto je dosao u Roterdam,ja sam siguran da ce nac opet formu i kad tad dobit opet poziv,al mislim da bi se uz Pjanica i Besica odlicno uklopio i steta da bar ne probamo dok imamo sanse l btw.ima nas pasos vec

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 17 okt 2016, 18:42

Tulić objavio spisak za susrete s Velsom i Italijom (2009 godina U-21)

Na spisku su sljedeći igrači:

Dino Hamzić (Sarajevo), - trenutno u Gruziji
Ibrahić Šehić (Željezničar)
Ognjen Vranješ (Crvena Zvezda, Srbija)
Nedjeljko Malić (Meterzburg, Austrija) - Matesburg, Austrija
Toni Šunjić (Zrinjski)
Nebojša Pejić (BSK, Srbija) - nepoznato, vrtio se po premier ligi
Anes Haurdić (Jablonec, Češka) - bio je u Celiku
Goran Galešić (HIT, Slevanija) - Kimki, Rusija
Boris Savić (Laktaši) - zavrsio karijeru navodno, nakon epizode u JAR-u :clap:
Muhamed Subašić (Olimpik) - 4 liga Njemacka
Nemanja Bilbija (Borac)
Almir Bekić (Sloboda)
Adin Đafić (Velež) - Austrijski nizeligas
Josip Ćorić (Slovan, Češka) - od Slovacke, Ceske i Austrije do Lokomotive Z.
Marko Sušac (Borac) - Gošk je zadnje sto je poznato
Ermin Zec (Šibenik, Hrvatska) - Karabukspor
Emil Miljković (Nafta, Slovenija) - Njemacki nizeligas
Nenad Kiso (Ćukarički, Srbija) - ovaj je bio u Slobodi cini mi se
Jure Glavina (Široki Brijeg) - Posušje 3 ligA
Gordan Bunoza (Karlovac, Hrvatska) trenutno u Pandurima iz Rumunije
Mateo Sušić (Zrinjski)

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 17 okt 2016, 19:19

Lako je za igrace srednjeg kvaliteta. Njih cemo uvijek imat. Nama treba novi Dzeko ili Pjanic. Znaci igrac vrhunske klase. Treneri tu mogu pomoc, ali na kraju krajeva ti treba mnogo srece. Jedna takav igrac je za ekipe poput nase razlika izmedju plamana i ne.

Od trenutnih talenata mozda Gojak i Burnic mogu to. Ostali vrlo, vrlo tesko.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 17 okt 2016, 19:29

PrinceofVeresija je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
PrinceofVeresija je napisao/la:Ovaj Marko Vejinovic iz Vitesse-a otkako je bio pozvan jednom za Holandiju nije odigro u ligi mec,dobije tek poneku minutu u kupu...Isti je slucaj i sa Tankovicem,znamo svi da im je BIH druga opcija al nmg vidjet ih ni u rezervnim sastavima Holandije i Svedske pa se mozda opet moze raspitat pogotovo oko Vejinovica
Pa koji će nam qrc ako igra samo u kupu?
Zato sto je opet bolji od ovih nasih dizelasa(Medunjanin,Jajalo itd)...mozda ovaj trener ne vidi njegove sposobnosti na toj poziciji slicno kao kod Hajrovica jer su ove sezone Feyenoord neprikosnoveni u Holandiji i haman da ne rizikuje s prvim sastavom zato samo u kupu igra...ali nije sigurno bzvz bio najbolji igrac Vitessea i pozvan u repku prije nego sto je dosao u Roterdam,ja sam siguran da ce nac opet formu i kad tad dobit opet poziv,al mislim da bi se uz Pjanica i Besica odlicno uklopio i steta da bar ne probamo dok imamo sanse l btw.ima nas pasos vec
Uslov za pozivanje u reprezentaciju je redovito igranje u klubu i tu sva priča završava.
Uostalom, izabrao je Holandiju, dosta smo mi kupili otpad od drugih, nek se sad tamo nameće, valjda selektor gleda kup utakmice.:D
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 okt 2016, 19:45

Horic na klupi antalyespor !
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 17 okt 2016, 19:49

Medikament je napisao/la:Lako je za igrace srednjeg kvaliteta. Njih cemo uvijek imat. Nama treba novi Dzeko ili Pjanic. Znaci igrac vrhunske klase. Treneri tu mogu pomoc, ali na kraju krajeva ti treba mnogo srece. Jedna takav igrac je za ekipe poput nase razlika izmedju plamana i ne.

Od trenutnih talenata mozda Gojak i Burnic mogu to. Ostali vrlo, vrlo tesko.
Vecu nadu polazem u Hadziahmetovica nego Gojaka, pa vidjet cemo, mislim da ce bar jedan od ove trojice isplivat iznad prosjeka.
This time next year we'll be millionaires.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 okt 2016, 20:15

Fejzic hobotnica u prvih 11 Braunschweiga :mrgreen:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 okt 2016, 22:57

Nek se napise da je Ante Budimir u Sampdoriji upisao 5 nastupa u 8 kola Serije A, 4 puta je usao sa klupe a jednom je bio starter. 0 golova.
Upisao je gol protiv nekih nizeligaskih levatina u kupu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 17 okt 2016, 23:09

pinoglavi je napisao/la:Nek se napise da je Ante Budimir u Sampdoriji upisao 5 nastupa u 8 kola Serije A, 4 puta je usao sa klupe a jednom je bio starter. 0 golova.
Upisao je gol protiv nekih nizeligaskih levatina u kupu.
Bez razloga se on i onaj mali Kodro spominju u vezi repke. Nema mjesta. Nadam se da taj dan kada se moramo uzdat u napadace takvog kvaliteta nece doc.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 okt 2016, 23:27

Zadnju utakmicu protiv Pescare Budimir je bio najbolji igrac svog tima i odigrao je cijelu utakmicu.
Steta sto nije zabio gol.
Ipak, moram nadodati da za sada nemamo problema sa napadacima pa ga i ne spominjem cesto.
Djuric se nesebicno trosi u nacionalnom dresu i daje vise nego sto bi realno iko mogao ocekivati pa ga zato ja i ne bi mjenjao Budimirom. Makar trenutno.
Iako treba priznati da je razlika u njihovim klubovima drasticna.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 okt 2016, 23:38

dubrovnik je napisao/la:Zadnju utakmicu protiv Pescare Budimir je bio najbolji igrac svog tima i odigrao je cijelu utakmicu.
Ipak, moram nadodati da za sada nemamo problema sa napadacima pa ga i ne spominjem cesto.
Djuric se nesebicno trosi u nacionalnom dresu i daje vise nego sto bi realno iko mogao ocekivati pa ga zato ja i ne bi mjenjao Budimirom. Makar trenutno.
Za nas je bitnija razlika u fizickim predispozicijama. ;) Budmirov profil imamo i u Ibisevicu, a on je svakako drugi izbor iza Dzeke.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 okt 2016, 23:44

I Kodrin mali je nestao vec par sedmica. Je li u pitanju povreda ili slicno? Realno on do onog baraza je slabo sta pruzao, bljesnuo u njemu, prije i poslije toga nista nazalost.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 okt 2016, 01:08

Sabinho je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Zadnju utakmicu protiv Pescare Budimir je bio najbolji igrac svog tima i odigrao je cijelu utakmicu.
Za nas je bitnija razlika u fizickim predispozicijama. ;) Budmirov profil imamo i u Ibisevicu, a on je svakako drugi izbor iza Dzeke.
Da ali ipak treba uzeti u obzir i Vedove godine. Uz to znas i sam da mi tesko ignoriramo igrace iz liga 5.
Koliko got mi imali siri izbor igraca nego prije tesko je ne pisati o napadacu jednog tako ozbiljnog tima.
Da budem iskren bilo bi mi drago da ga uzmemo ali ne po svaku cijenu. Ako bi bio spreman boriti se za svoje mjesto i cekati dobro bi nam dosao. Nemamo neka napadacka cuda u najavi.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 okt 2016, 20:05

Burnic na klupi protiv Sportinga, nadam se da ce dobiti koju minuticu. Gojak i Ara nazalost nisu ni na klupi protiv Sevilje.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 18 okt 2016, 20:19

Izgleda da ce Gojak biti jos jedan u nizu BH talenata koje ce Dinamo upropastit.Momak nikako nije dobio sansu da se pokaze nasuprot brojnih mladih Hrvatskih igraca.Evo veceras npr. Borna Sosa,Benkovic,Pavicic,Knezevic :crazy: barem u Lokomotivu da ga posalju da ne propada dzaba.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 okt 2016, 20:21

Mrze ga jer je iz Bosne
Nad tobom sunce najljepše sja

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 18 okt 2016, 20:38

pinoglavi je napisao/la:Mrze ga jer je iz Bosne
Sigurno ga ne mrze ali da je mamicu u interesu da ispliva neki igrac kojeg ce kroz cro repku izloziti i dobro unovciti, to moras priznati.
Vecinu igraca je prodao kroz repku a ne samo kroz prilicno lose utakmice dinama u evropi...tako da je tu gojak u debelom minusu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 okt 2016, 20:46

babino je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Mrze ga jer je iz Bosne
Sigurno ga ne mrze ali da je mamicu u interesu da ispliva neki igrac kojeg ce kroz cro repku izloziti i dobro unovciti, to moras priznati.
Vecinu igraca je prodao kroz repku a ne samo kroz prilicno lose utakmice dinama u evropi...tako da je tu gojak u debelom minusu.
To se znalo onaj momenat kada je potpisao za Dinamo.
Soudani je vec dugo ponajbolji igrac Dinama ali prodaje ni na vidiku. Ne moze Mamic nista ako mu ubacivanje u reprezentaciju nije opcija.
Zato sam ja bio skeptican kada su se ovi momci prodali u Dinamo i tvrdio da bi im transfer u Hajduk ili Rijeku bio kudikamo bolja opcija. Ali sada je kasno o tom pricati, moraju dati sve od sebe i biti 20% bolji od domacih igraca da bi nesto u Dinamu napravili.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, Google Adsense [Bot], JavierBosnia, kolezeljovac, signalidunapark, Zeka, zikerrz21 i 129 gostiju.