2016/17 NBA Pre-season

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

IlCapitano
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Pre-season

Post Postao/la IlCapitano » 17 okt 2016, 22:42

Bullsi izgleda dadoše MCW-u #1 :mrgreen:
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 17 okt 2016, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 okt 2016, 22:43

BIHfan je napisao/la:Hocel ko istok prognozirat, dugo istok nije imao ovoliko izjednacenih ekipa izuzev Cavsa koji su jedan sprat iznad. Vidim Bullsima se prognozirali neki 13to 12to mjesto. Zanimljivo.
Ja sam pokušao nešto. Problem je što je od 4-12 ludilo. :rol: Knickse, Netse i Philu ne smatram baš ozbiljnim nešto. Vidiš, zaboravio sam i Miami koji će vjerovatno tankati tako da ostane 4-11. Bullsi su mi u gornjem dijelu tih 4-11. Atlanta, Indiana, Detroit i Bullsi. Bucksi, Orlando, Wsh i Cha donji. Al tu će razlike biti u pobjedu-dvije/povredu-dvije i slično.

alemsa je napisao/la: Na suho ili na mokro Harden propustit playoff nece
Vrijeme je da konačno svi odbace ideju Pringlesa kao ozbiljnog trenera. Čovjek pogubio kompas 2008. Fali i Howard koji kolika god bio kar'na donosio je nešto u svojim tekmama.
JHam je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto svi prognoziraju Denver s manje, ili istim brojem pobjeda kao i prosle godine, kad je sa svim povredama, uigravanjem igraca i toliko mladih igraca u timu, uspjelo se skupiti 33 pobjede...A Minesota se vidi cak i u PO-u, pa neki idu i do tog da ce biti u Top5...
Minny ima 1 i po potencijalnog franchise playera. Vi imate nula. Eto zašto.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 17 okt 2016, 22:58

Da, ali tim 1,5 potencijalnim fransiznim igracima treba vrijeme da se razviju, i treba ostatak ekipe, a mi to imamo, a oni nemaju...Da je ovo 2019-2020 pa hajde da das takav odgovor, kad se sigurno zna da su ispunili potencijal, ali taj odgovor bar meni ne pije vode ove sezone. Po tome, i Murray moze biti fransizni igrac, Beasley moze biti iznenadjenje drafta i to kakvo, Hernangomez moze biti losija verzija dirka, Mudiay se moze drasticno popraviti, Nurkic i Jokic mogu biti najbolji centarski tandem lige, ali ja ne prognoziram da cemo biti u Top5...Zasto svi izbjegavaju pricu SBBKBB kad se radi o njihovim ekipama, a za druge ekipe je 90% prica takvih...

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 17 okt 2016, 23:02

ove prognoze će završiti kao i one od prošle godine da Portland neće vidjeti Play off,na zapadu prve tri se znaju,na istoku Krave,Raptorsi i Celtic-i a sve ostalo je u Magli :)
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 okt 2016, 23:11

Možda je bila jedna Minny u top 5 i ti se toga uhvatio ko pijan plota. Ja sam čak uspio i preskočiti to. Baš me zanima ko je toliko optimističan što se tiče KATa.

Ti prognoziraš da ćete biti ozbiljni u playoffu već 3-4 godine i ništa od toga. Da imate KATa bilo bi nešto od toga.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 17 okt 2016, 23:13

Kawhi je napisao/la:Možda je bila jedna Minny u top 5 i ti se toga uhvatio ko pijan plota. Ja sam čak uspio i preskočiti to. Baš me zanima ko je toliko optimističan što se tiče KATa.

Ti prognoziraš da ćete biti ozbiljni u playoffu već 3-4 godine i ništa od toga. Da imate KATa bilo bi nešto od toga.
Nisam se ja toga uhvatio zbog ovog foruma, ima toga vise na drugim forumima. A jedno je prognozirati drugo je nadati se, i nije bas da smo bili zdravi zadnjih par godina, da se ista moze prognozirati ;)
Sta trebam napisati, da cemo biti zadnji na tabeli, da cemo 5 igraca aBd izgubiti za citavu sezonu zbog povreda, ili nesto slicno, da bi se ugodilo ostalim forumasima?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 okt 2016, 23:21

bodi123 je napisao/la: Vidi nesto, kad imas 2 visoka na klupi a oni se zovu Bobo Diaw i David West, 2 prekaljena NBA igraca, po mojim skromnim procjenama tesko da mozes imati bolju klupu visokih igraca od toga, veoma tesko, Bobo Diaw, o kojem si pisao hvalospjeve do skora, kako je cak mozda i najvazniji igrac u eventualnim tekmama protiv Warriorsa i svasta nesta, West koji igra solidnu odbranu a u napadu moze uvjek dati nekog doprinosa, dosta koristan igrac sa klupe za kontendere, i zamijenis ih Dedmonom koji je sta tacno u karijeri napravio i pokazao? pa da ga mozes smatrati dostojnom zamjenom za ovu dvojicu, i Leejem koji ne moze odbraniti cunj, to je gubitak, kada na to dodas i period adaptacije jer ce im trebati nekih utakmica da uopste funkcionisu skupa u reketu, u minusu moras biti da **** rak raka.

Manu je godinu stariji, to dal on moze igrati na nivou prosle sezone vidjecemo, cinjenica je da je jos godinu stariji i bolji ne moze biti garant, Mills je tu i dalje, kod Andersona je prica svake sezone da ce dobiti vise i vise minuta i da ce izrasti u nekog bar solidnog rotacijskog igraca, toga za sada nema, on je sve osim dobre klupe, momak igra pod nekim ociglednim grcem, ne znam sta mu je i nikako da eksplodira, ako uopste ima prostora za takvo nesto. ;)

Bertans nije najbolji suter eurolige, dobar za evropske standarde jest bio, u NBA tek treba da odigra nesto, znamo svi kako se provode ovi evropljani po dolasku u NBA, cast izuzecima, u odbrani tesko da moze nesto odigrati, ako uspije pogoditi neki otvoreni sut za svojih 5-6 min bit ce dobro..
Ocigledno je da imas slabo poznavanje o samom stanju ekipe.Pokusacu objasniti.Sta to moze odbraniti Diaw u stanju kakvom je bio prosle godine?Nista i vidljivo je da je covjek u padu.Cak mu se i individualni defanzivni brojevi poklapaju sa brojevima Leea,a jedan je igrao sa historijski najboljom odbranom,a drugi u DAL.Da,Diaw je bio jako koristan za match up protiv GS prosle sezone.Ove godine,kako je Durant tu,to vise ne bi imalo ulogu,a posebno ne bi imalo ulogu,zato sto se covjek zapustio.Ponavljam,zato je benciran u POu,kad je najvise trebao da se pojavi.Apsolutno nista vise on ne moze ponuditi od Leea,osim ass..U svakom drugom segmentu igre su ili isti ili je Lee bolji,kao sto je npr. postizanje poena i skok.To je cinjenica plus je Lee godinu mladji i brine o svojoj fizickoj pripremljenosti.To smo rijesili.Nadalje,West nema teorije da moze zasititi obruc,slabo skace i to je bio problem prosle godine sa 2.petorkom SA.Uparis njega i Diawa i protivnici su fakticki skakali i napadali obruc kako su htjeli,pa je i sa tim bila klupa najbolja u ligi.Sad si doveo igraca koji je slican Diawu(Lee),te Dedmona,koji nije ispoliran kao West ofanzivno,ali itekako u zadnjim sezonama pokazuje konstantan napredak(decko prvi put poceo igrati kosarku sa 18god).Veoma je sposoban igrati odbranu,skakati i zastititi obruc(statisticki jedan od boljih u tome u cijeloj ligi),a upravo je to ono sto je falilo 2.petorci.Stavi ga u pik sa Manuom,pa ces vidjeti sta ce se desiti.Da dodam i misljenje Davida Aldridgea:Dewayne Dedmon is going to help the Spurs a lot this season.
Za Andersona si totalno promasio.Itekako je vec prosle sezone poceo pokazivati znake napretka,a to ce se dokazati i ove.Samo prati.Koliko god Manu "propadne",toliki ce napredak ovaj ostvariti,tako da se to nivelise,iako ne ocekujem neki pad Manua,bartem po ovome kako izgleda na terenu.Da si ga gledao,to bi vidio.Sto se tice Bertansa,vrlo pokretljiv i atletican sa vision od 208cm.Itekako ce moci cuvati nekoga u sveprisutnom small ballu,Ko je to u Evropi bolji cisti suter od njega?
P.S.Hoces li se kladiti da ce klupa SA biti top 3 u vecini parametara i ove godine?

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 okt 2016, 23:52

Stigao i MCW, ima da table pucaju. :urnebes:

Ako nista svidja mi se jer je allrounder, dodali su Rajonu slican profil playa.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 00:00

Zadovoljan sam sa dovođenjem Cater-Williamsa :thumbup:

Treba mu odmah reći da nema šutiranja za tri poena. On hoće i voli loptu u rukama, isto kao Rondo, kakav potez Gara, nemoj jednog dovesti, već obojicu :rol:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 okt 2016, 00:01

Ne vidim zašto se tolika frka digla oko marginalnog trejda? Teško da će to uticati nešto pozitivno ili negativno na sezonu Bullsa.

Snell je bio predmet sprdancije i ne bi ni igrao, MCW će im biti rezerva i igrati sa šuterima sa klupe.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 okt 2016, 00:06

Neutral je napisao/la:Zadovoljan sam sa dovođenjem Cater-Williamsa :thumbup:

Treba mu odmah reći da nema šutiranja za tri poena. On hoće i voli loptu u rukama, isto kao Rondo, kakav potez Gara, nemoj jednog dovesti, već obojicu :rol:
Očekujem i Paytona (Orlando) do januara. :rol:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 okt 2016, 00:07

Ne shvatam zasto neki ismijavaju i govore lose u vezi ovog trejda. Ljudi mi smo dali hebenog Snella i dobili za uzvrat bivseg ROY-a, mislio sam da je nemoguce ista za ndbl igraca dobit al hvala Bucksima.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 00:14

MCW je igračina za Snella, nije poentu u tome, nego što će "nam" on, ako imamo Ronda i Wadea, koja je poenta ovog trejda? Razvoj igrača? Novi temelji?

Koja je poenta ovog trejda ili ćemo poslušiti kao poligon za razvoj igrača kao što smo bili sa Nateom i DJom i mnogim drugim.

Ovaj trejd je pokazatelj da Gar nema pojma šta radi i šta želi napraviti od Bullsa.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 18 okt 2016, 00:17

valjda je poetna trejda da imaju boljeg igraca u rotaciji tj. drugoj petorci?
kako god dobio si MCW-a za yebenog Snella, nema sanse da to mozes smatrati losim potezom ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 00:21

Da, i šta s tim? Playoff time ili tankiranje? Ako i dođemo do playoffa slijedi odmah ispadanje. Dakle, opet sezona bez smisla. Bullsi moraju ići na prsten, išli su u eri Rosea dok nije umalo prekinio karijeru.

Velika franšiza, ogroman broj navijača širom svijeta, takvo ime i brend, a najgoreg GMa imaju u ligi. Vlasnik tu i tamo izvali pare, ali ovo što se godinama radi je u najmanju ruku smiješno i žalosno.

Uzeo se opet igrača koji ima probleme sa povredama, iako je vjerovatno top 5 igrača ovog drafta bio. Dakle, opet jedno veliko ništa. Dovodili su se James, mlađi Wade, Durant i mnogi drugi, a došli su Carlos Boozer, Pao Gasol (odigrao vrhunske dvije sezone, veliki respekt prema ovoj igračini) i drugi. Dakle, nigdje igrača koji će činiti okosnicu ekipu, lidera, valjda ga vide u Jimmy Butleru, ostaje to da vidimo.

Rekao sam odmah da mi se sviđa trejd, dobar posao :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 okt 2016, 00:22

Sunsi nabili more kompleksa, niko ih kao ne vidi u playoffu :rol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 okt 2016, 00:31

NEZALAGANJE je napisao/la: Ocigledno je da imas slabo poznavanje o samom stanju ekipe.Pokusacu objasniti.Sta to moze odbraniti Diaw u stanju kakvom je bio prosle godine?Nista i vidljivo je da je covjek u padu.Cak mu se i individualni defanzivni brojevi poklapaju sa brojevima Leea,a jedan je igrao sa historijski najboljom odbranom,a drugi u DAL.Da,Diaw je bio jako koristan za match up protiv GS prosle sezone.Ove godine,kako je Durant tu,to vise ne bi imalo ulogu,a posebno ne bi imalo ulogu,zato sto se covjek zapustio.Ponavljam,zato je benciran u POu,kad je najvise trebao da se pojavi.Apsolutno nista vise on ne moze ponuditi od Leea,osim ass..U svakom drugom segmentu igre su ili isti ili je Lee bolji,kao sto je npr. postizanje poena i skok.To je cinjenica plus je Lee godinu mladji i brine o svojoj fizickoj pripremljenosti.To smo rijesili.Nadalje,West nema teorije da moze zasititi obruc,slabo skace i to je bio problem prosle godine sa 2.petorkom SA.Uparis njega i Diawa i protivnici su fakticki skakali i napadali obruc kako su htjeli,pa je i sa tim bila klupa najbolja u ligi.Sad si doveo igraca koji je slican Diawu(Lee),te Dedmona,koji nije ispoliran kao West ofanzivno,ali itekako u zadnjim sezonama pokazuje konstantan napredak(decko prvi put poceo igrati kosarku sa 18god).Veoma je sposoban igrati odbranu,skakati i zastititi obruc(statisticki jedan od boljih u tome u cijeloj ligi),a upravo je to ono sto je falilo 2.petorci.Stavi ga u pik sa Manuom,pa ces vidjeti sta ce se desiti.Da dodam i misljenje Davida Aldridgea:Dewayne Dedmon is going to help the Spurs a lot this season.
Za Andersona si totalno promasio.Itekako je vec prosle sezone poceo pokazivati znake napretka,a to ce se dokazati i ove.Samo prati.Koliko god Manu "propadne",toliki ce napredak ovaj ostvariti,tako da se to nivelise,iako ne ocekujem neki pad Manua,bartem po ovome kako izgleda na terenu.Da si ga gledao,to bi vidio.Sto se tice Bertansa,vrlo pokretljiv i atletican sa vision od 208cm.Itekako ce moci cuvati nekoga u sveprisutnom small ballu,Ko je to u Evropi bolji cisti suter od njega?
P.S.Hoces li se kladiti da ce klupa SA biti top 3 u vecini parametara i ove godine?
Ocigledno se necemo sloziti, ja cu smatrati da su Diaw i West, pa i Bobi koji je otisao daleko bolja bench opcija od dua Lee-Dedmon, necu da ih omalovazam ali meni je smijesno i pomisliti da ce njih dvojica moci iznjeti sezonu sa klupe kao visoke opcije. Leeja je dovoljno izvuci u pick na perimetar i pucace po savovima, rupa koja ne moze zatvoriti nikoga na svijetu, to ti je valjda jasno, dalje, oba igraca su itekako limitirana, svaki na svoj nacin, Dedmon na drugoj strani parketa ne moze vjerovatno nista ponuditi, dug je pa ce biti update u rim protekciji u odnosu na Westa, ali West je daleko kompletniji igrac koji ti moze sa klupe ponuditi svojih 7-8 sigurnih poena u svakom trenutku sto je jako bitno.
S ovim ce se sloziti velika vecina raje koja moze objektivno pogledati SAS, tesko da su imali ikada tanju klupu od ovogodisnje, i to ce ti potvrditi 99% ljudi, taj 1% su takvi kao ti koji gledaju kroz navijacku prizmu, iako te ja potpuno shvatam i ne kritikujem radi toga, imam i ja isti problem kada je rijec o FKS.
Sta jos, za Andersona nemam potrebe da se natezemo bez potrebe, ono sto ja vidim na terenu od njega ne obecava apsolutno nista dobro, vrijeme ce nam pokazati, tj. ova sezona da li je on sam sa sobom u glavi razrijesio da konacno se oslobodi nekakvog straha koji ga prati evo otkako ste ga draftovali, i on sam je pun fizickih nedostataka, prespor je, decision making mu je katastrofalan, tesko da ce od njega ikada ista ozbiljnije biti.
Od Bertansa je na primjer bolji suter Bogdan. Mekanu ruku ima i Bertans ali ja fakat ne vidim od toga svrhu nikakvu kada uzmes u obzir da ce covjek vjerovatno igrati 5-6 do 10 minuta u vrh glave, za to vrijeme imace 2-3 svoja otvorena suta koja ce nekad pogoditi nekad promasit, uglavnom od njegovih suterskih vrlina tesko da cete imati puno koristi obzirom na malu minutazu koja mu slijedi, fakticki ce sve zavisiti od njegovog lucky momenta u tih 5 minuta, na sto se ne mozes pouzdati.

Jacu klupu ovako na prvu od vas imaju Warriorsi, Clippe pa i Utah, Raptorsi takodje imaju slicnu vasoj, tesko da moze u top5, kamoli u top3, evo reci u sta hoces, nije problem, mada ne vidim svrhu jer vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu sto se tice ove diskusije pa je to vec dovoljan 'ulog'. ;)
Neutral je napisao/la:MCW je igračina za Snella, nije poentu u tome, nego što će "nam" on, ako imamo Ronda i Wadea, koja je poenta ovog trejda? Razvoj igrača? Novi temelji?

Koja je poenta ovog trejda ili ćemo poslušiti kao poligon za razvoj igrača kao što smo bili sa Nateom i DJom i mnogim drugim.

Ovaj trejd je pokazatelj da Gar nema pojma šta radi i šta želi napraviti od Bullsa.
Cuj koja je poenta, pa nece MCW igrati sa Rondom i Wadeom na parketu pobogu boze, covjek ce s klupe ulaziti i odradjivati svoju rolu sa bencherima, za sto je sasvim dobar.

Ne znam zasto ste se ufatili ovog tradea, bolje ista nego nista, imate 2 mecke i neko vam nudi besplatno trecu A klase i normalno je da cete uzeti pa onda gledati sta raditi s nje dalje, ista i ovdje situacija, Snell je mrka kapa, dobili su finog all roundera fakticki nizasta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 18 okt 2016, 01:21

Kako se ovdje mijenjaju mišljenja o igračima zavisno od toga gdje igraju... Ili u tvom ili u nekom drugom timu.
Od nekakvih Leejeva, Dedmona i Bertansa se prave neke ozbiljne opcije sa klupe. Haj, donekle razumijem razloge za Davida, ali za Bertansa i pogotovo Dedmona ne mogu nikako.
Možda ja budem u krivu, vrijeme će pokazati, ali najvjerovatnije ću biti u pravu, kao i većina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 06:41

Clippersi nastadali od Warriorsa i sada ko fole od svakoga nastradavaju, čisto da pokažu da im je preseason "revijalnog" karaktera :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 okt 2016, 08:21

Dubsi ce imati najmanje 20 poena u prosjeku vise od svojih protivnika. Bilo bi to manje da Ameri nemaju taj "jaci su, ne isplati se igrati 100% protiv njih".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.