FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2016, 23:36

Ribery out dvije do tri sedmice. Njemu i Arjenu se zahvaliti na kraju sezone, s tim da za Arjena postoji još nada.

Ili imamo haram pare ili nemamo fitnes trenera, jedno od toga je krivac za sve ove povrede :D

Ovo postaje smiješno, treća ili četvrta sezona zaredom kada smo osakaćeni povredama.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 okt 2016, 10:02

Žao mi je što ovo moram reći al' na kraju sezone se zahvaliti Riberyu i Robbenu jer ovo sa povredama više prelazi sve granice.Na ljeto moramo kupiti jedno vrhunsko krilo pa možda i dva jer Costa ne može adekvatno zamjeniti Arjena i Bilala.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 16 okt 2016, 10:42

Saurman je napisao/la:Na ljeto moramo kupiti jedno vrhunsko krilo pa možda i dva jer Costa ne može adekvatno zamjeniti Arjena i Bilala.
Ne bih se složio, Costa je dokazao da se na njega može osloniti, te da je trenutno među najboljim krilnim igračima na svijetu.

Coman je druga priča, nije još blizu tog nivou, pa odluka da se novci usmjere negdje drugo jeste vjerovatno što nam odmah treba formiran igrač da zamijeni jednu legendu.

O zahvali za Robena, Riberija i Alonsa treba još pričekati, i vidi se da uprava vaga, Riberi nam je dosta valjao u ovom startu sezone, dok Roben tek dolazi, a vala valjao nam je i Alonso, na stranu što pojedinci uvijek imaju svoju tačku u koju će prvo uprijeti kad slabiji rezultat dođe.

Ovu mini krizu ne treba odmah na nož dočekivati, vjerujem da će se pristup u sljedećim mečevima popraviti, da ćemo opet zaredati nekoliko dobrih rezultata.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 okt 2016, 11:35

Klare je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Na ljeto moramo kupiti jedno vrhunsko krilo pa možda i dva jer Costa ne može adekvatno zamjeniti Arjena i Bilala.
Ne bih se složio, Costa je dokazao da se na njega može osloniti, te da je trenutno među najboljim krilnim igračima na svijetu.

Coman je druga priča, nije još blizu tog nivou, pa odluka da se novci usmjere negdje drugo jeste vjerovatno što nam odmah treba formiran igrač da zamijeni jednu legendu.

O zahvali za Robena, Riberija i Alonsa treba još pričekati, i vidi se da uprava vaga, Riberi nam je dosta valjao u ovom startu sezone, dok Roben tek dolazi, a vala valjao nam je i Alonso, na stranu što pojedinci uvijek imaju svoju tačku u koju će prvo uprijeti kad slabiji rezultat dođe.

Ovu mini krizu ne treba odmah na nož dočekivati, vjerujem da će se pristup u sljedećim mečevima popraviti, da ćemo opet zaredati nekoliko dobrih rezultata.

Costa je dosta pokazao od kako je došao u to nema sumnje al' se njegova igra više zasniva na fizici jer fali njemu te fudbalske inteligencije koju imaju Robben i Ribery.Kad mu se suprostavi igrač koji mu fizički može parirati onda ima problema.

Ribery je odlično počeo sezonu al' dzaba kad ne može uvezati duži niz bez povrede Arjen je trenutno fit pitanje koliko će izdržati.Alonso je previše trom on nije za prvih 11 valjda je to i Carlu jasno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2016, 13:16

Potrošeni igrači.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 okt 2016, 14:19

Kod Riberyja i Robbena treba svakako razmisliti i uprava o tome već i razmišlja: Da li produžiti ili ne? A jednom sam već pisao da postoji to razmišljanje da im se produže ugovori ali da primanja budu manja. Takva su razmišljanja i kod Alonsa. Činjenica je da Ribery i Robben i sada kada igraju naprave određenu razliku, ali su povrede postale učestalije. Oni su u kontinuitetu najviše odigrali u onoj najuspješnijoj sezoni 2012/13.

Ribery je sezonu počeo sjajno i uvezao je par dobrih partija, a sada opet ti problemi, koji mislim ne bi trebali potrajati. Moguće da će se na kraju samo s jednim produžiti ugovor, a isto tako ako bi obojica ostala, onda moraju biti spremni da nerijetko budu i na klupi.

A generalno jučerašnju utakmicu ne doživljavam na neki dramatičan način. Problem je malo kod ljudi, kada Bayern tambura ekipe sa po 4:0 ili 5:0, onda su te ekipe slabe, BuLi je slaba, Bayernu je eto kao sve lako. Takva trabunjanja često čujemo. Činjenica je da smo u protekla 2 kola imali jako dobro organizacijski posložene ekipe za protivnike. I te ekipe su zaslužile ovakve rezultate. Isto tako, potvrđuje se da Bayern ne može dobivati utakmice BuLi sa pola snage. I jučer su i Carlo i Rummenigge konstatovali da ekipa nije bila na nivou , nije uložila maksimalan napor i borbenost.

Naravno da s ovakvim pristupom brzo možemo izgubiti prvo mjesto i ne mora to nužno biti Dortmund koji će do njega doći. Ova sezona bi mogla ponuditi i neka iznenađenja. Ali ono što prvenstveno mislim je da će se ekipa uozbiljiti i shvatiti da treba ozbiljnije pristupiti igri.
Problem je što se sada ekipa navikava i na prepuštanje posjeda, ali pri tome se dešavaju čudne greške u odbrani. Malo se još traži balans.
Problem pored grešaka u odbrani je svakako neiskorištavanja prilika.
Isto tako, kao što rekoh manje je zalaganja, manje trke, povratak u odbranu sporiji i to su ti problemi trenutno.
Možda to i sve i nije toliko čudno, jer ekipa je u proteklim sezonama, bez obzira na osvajanje titula u seriji protiv skoro svakog protivnika (pa i ovih manjih) bila rastrčana i ulagala maksimalne napore pa su zbog toga protivnici rastavljani na proste faktore. Sada se nekako malo povukla ručna, dođe to tako, pa treba igrače opet malo razdrmati...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 okt 2016, 14:27

Ako imamo plan kupovine wc krila onda neka Riberyja i Robbena nek' odigraju ovo do kraja i onda im iduće godine dati minimalne ugovore uz isto tako minimalni broj utakmica, ako hoće - isto tako i za Alonsa. Bastruberu isto tako, ili, čak bolje, prodaja/pozajmica. Dosta je više materinskog odnosa. U tom slučaju (Rib-Rob) bi se onda Bayern riješio Comana što bi, meni, bila mala nepravda (žao mi je što on i Sanches dobijaju prilike u ovom, trenutnom, rasulu gdje mogu samo pogoršati mišljenja i trenera i uprave). Ali eto, u ovom poslu nema mjesta za emocije, a kad ih ima najčešće rezultati pate.

Muller otkad je dobio bolji ugovor i otkad je valuiran na 80+ miliona on više ne igra. Doduše, nije ni odavno bio zakucan na klupu, što bi se trebalo desiti ukoliko ga se želi ponovo restartovati. Par puta u prošlosti se to znalo odraditi i onda je odjednom bio drugi, bolji igrač. I, promjeniti poziciju i nikad ga više ne stavljati kao usamljenu devetku ili klasično krilo. Ne znam što ne proba igrati Green, jer od ovog Mullera i Greena nema neke velike razlike.

Lahm je čovjek pred penziju, on više ne pravi nikakvu razliku, i Alosno isto tako. Bivaju totalno nadjačani u skoro svim duelima. Njihovo vrijeme je prošlo.

Slijedeći problem je Alaba. On je najveći problem, mislim da ovim svojim stavom i šandoprcom kako na terenu tako i van njega neće nidokle dogurati. Igra neku svoju igru, sumnjam da se drži svih dogovora. Također vjerujem da motiv igranja za Bayern više nije onakav kakav bi trebao biti. Ne znam šta treba se treba desiti da se to promjeni, ali nek' se počne što prije dešavati.

Razočaran sam sa Hummelsom. Toliko iskustva i utakmica, a znanje i pristup na terenu su mu kao da ima jednu sezonu i 20 godina starosti.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 okt 2016, 14:37

Baš potrošeni. Bojim se da će Pep da mazne još 2-3 talenta ispred nosa koje merkamo neko vreme u rikverc. Poput Rodrigeza ili Laporta, pa i Weigla. Zna on dobro šta hoće. Jedino ako Sane prođe kao De Bruyne u Čelsiju, pa ga vrbujemo nekim čudom.

Nisam gledao previše u zadnje vreme, nema se uslova trenutno, ali mi smeta što igramo previše nisko. Više sam voleo da gledam na trenutke hazarderske ispade, nego ovako, kad stojimo sa 9 igrača iza lopte, na 30 metara od gola, i primimo dva gola, a kao igra se neka odbrana. Još nijednom nisam video pravo lice ovog tima. Sve je još na povuci potegni. Vadi nas čudesna forma Kimmicha trenutno.

Takođe mislim da Karlo nije čovek koje ume da brusi talenta, i dovede ga na nivo klase.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 okt 2016, 14:48

Ne znam šta da očekujem od ove sezone, nažalost nisam gledao utakmicu jučerašnju, ali nekako mi gorak ukus u ustima samo kad pogledam da su nam klocevi zabili go sa igračem manje. Ne bih se bunio da ove godine, malo za promjenu, prvu polusezonu odigramo lošije nego drugu. Nije još alarmantno stanje, al teži ka tome.

Također, očekujem tek sljedeće sezone da ova ekipa dosegne zenit, mislim da ove godine ne možemo napast 3 krune nema šanse.
Treba isforsirat smjenu generacija; Lahm, Ribery, Robben, Alonso, Badstuber svima njima linearno opada forma, osim kod Riberija on je i dalje u nekoj paraboli koja padne pa se digne.
Comana ne prodavat ni pod razno, yebote pa ima 20 godina. Vođenje ekipe sad trebaju preuzeti Neuer, Muller, Boateng.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 17 okt 2016, 12:34

Bayern igra lose.Nema se tu sto posebno filozofirati i traziti dlaku u jajetu nego otvoreno kazati da ove zadnje tri utakmice Bayern ne lici na nista i igraci i strucni stozer nisu zasluzili nista drugo nego ogromnu kritiku i najozbiljnije upozorenje
Bayern djeluje uspavano,bez imalo motiva i entuzijazma sto potvrđuje podatak da imamo najnizi broj pretrcanih kilometara prosjecno,tek 109
Klub je uvijek htio biti gospodski prema igracima koji su zaduzili klub ali u neke se jednostavno vise ne mozes pouzdati te su pojedinci zbog ozljeda prouzrokovanih trosenjem materijala i gubitkom brzine jednostavno nedorasli razini Bundeslige.Konkurencija isto tako ne djeluje suvereno te smo samo radi toga i dalje na vrhu tablice iako s ovakvim pristupom nemamo sanse da obranimo titulu
Vec protiv psv-a se ocekuje neki drugaciji Bayern sa određenim taktickim promjenama kao i pokazivanje drugacijeg mentaliteta

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 17 okt 2016, 12:59

Karla i njegov stožer treba nogirati kad nastupi zimska stanka i dovesti njemačkog trenera... :D

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 17 okt 2016, 22:57

Što se tiče još jednog krila, nešto kontam; od Dortmundovih poslastica još samo nismo Reusa probali :mrgreen:

Slažem se s @bajern100 nakon ovih špansko-talijanskih trenerskih ekspedicija, definitivno vrijeme je da se vrati Nijemac na klupu Bayerna.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 okt 2016, 23:02

Ma Karlo panj, sutra mu otkaz dati i dovesti iz Dortmunda Weigla, Reusa u paketu sa Tuchelom :mrgreen:

Priželjkujem Kloppa za par godina :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 17 okt 2016, 23:09

Da se napodunim, da ne bih ispao nedorečen. Karlu svakako ispoštovat 3 godine ugovora, nema on tu ništa posebno pogriješit pa da dobije otkaz, to je nemoguće, a tek poslije Karla Nijemac na klupu.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 okt 2016, 23:09

ev odgledao lpoola i mogu vam reci da su igraci istog maka 2x bolje fizicki - trkacki spremni naspram Bayerna.Taj nedostatak fizicke spreme i ta bezvoljna igra ce nas kostati.Nikako da srce proradi kod kljucnih igraca,cini mi se da Vidal ima vise srca za klub nego Lahm,mislim glupo ali iz prlozenog se vidi da Lahm nema volje,nema cilj,on je vec zavrsio karijeru.Muller ispao iz forme,treba ga klupirati pa da se malo zapita sta i kako.
Alabi definitivno treba novi izazov,jer sam siguran da je on izgubio motivaciju za igrom u Bayernu,ako ovako nastavi treba ga prodati za masnu lovu, toliko je los da je Bernar imao bolje partije nego on.
Hummel sigurno da ce doci na svoje,po meni je cak i dobar,za razliku od kolege mu Boatenga.
Javi Martinez jedini svjetli primjer tih nasih top igraca,kao da mu je najvise stalo.
Nesto se cudno desava,ja se nadam da ce struka Bayerna dobre poteze povuci,smatram da tamo ima ljudi koji vide ovo sve kao mi ovdje.
Karlu treba pruziti sansu,nije on siso vesla,nadam se da ce bit osoba koja nece vuci klub u dubiozu i na vrijeme povuci poteze,da li to bili zahtjevi za kupovinu novih igraca ili povlacenje njega samog.
Nakon ovih 5-6 godina recemo nase dominacije u njemackoj i europi ,dobrih igara i pobjeda, sad kad gledam Bayern u ovakvom nedefinisanom sistemu igre javi se neka muka, i nelagoda u stomaku :).
VOLIM BAYERN

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 okt 2016, 23:17

Dovedite Mourinha

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 okt 2016, 23:18

Zar nije bilo priče da BL Bayern može uzeti recimo i sa Robinom Duttom?

Treba vjerovati Carlu, a i on mora biti fleksibilniji, jer ne smije furati fazone iz Reala (tamo je imao Ronalda i Bejla a ovdje poluraspadnute igrače).

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2016, 23:23

Javi i Vidal odskaču od svih ostalih u Bayernu, klasa su oba igrača. Boateng bi sigurno bio tu da nema problema već pola godina sa povredama. Ne računam konstatnog Neuera.

Ostali imaju previše oscilacija, Hummels je još neocijenjen, više ne igra nego što igra.

Bayern je sinonim za konstantnost u prethodnih par sezona, to nam nedostaje ove godine. Ne mislim samo na rezultat, nego na igru, želju, zalaganje.

Klare

Post Postao/la Klare » 18 okt 2016, 01:09

Nije toliko crno koliko pričate.

Jedino što igrači trebaju više trčati, tj. više htijenja i sve će doći na svoje. Zaista je poražavajući podatak da od svih timova u Bundesligi mi najmanje trčimo. :lol:

Jesmo mi Bayern i igrački to možemo nadoknaditi dosta puta, ali da baš budemo najslabiji u ligi, e to je već previše. :)

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 okt 2016, 01:19

Ljudi moji ne moze se preko noci promijeniti stil igre i popraviti fizicka sprema.
Ja mislim da su povrede glavni uzrok svega ovoga :thumbdown:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []