FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

katarakta

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la katarakta » 18 okt 2016, 15:15

emirzlaTu je napisao/la:
katarakta je napisao/la:Pa samo bi lud covjek tek tako halalio tri miliona. Novi statut, niks bez "azemice" :)
Od koga ce trazit pare ako urade ko sa Ditom???Zamrznu klub i dovidjenja,nisam upucen Bog zna koliko oko tih marifetluka,al slaba mu fajda ako naprave kao okk
Jeftinije je dugove vratit nego u fudbalu od najnizeg ranga doc do PL. Oni misle da je to kosarka. I tamo su jedva usli
Niko, niko, samo Sloboda

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 15:17

tuzlak1987 je napisao/la:Mi prvo moramo uci u 21. vijek. Gradonacelnik hladno izjavi da nece dati nekim investitorima da investiraju u Tuzlu. I ljudima se to svidi kada kaze. Prvi i najveci dokaz da naseg 90% stanovnistva nije izaslo van okvira BIH desetinama godina.
e ba, tema je fk sloboda stipu se vise i imamovica i investicija,imas problema s njim i s investicijama, pravac ulica zavnobiha i zali se..
fakat smaras.jebote vise i imamovic...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2016, 15:19

Nije se uslo vec su dobili pozivnicu :D U play offu za ulazak izgubili od Sparsa ..

U kosarci je ipak lako uci, ali kroz ovu Federalnu nisam nesto siguran. A i kada udjes sta ti vrijedi, imas klub koji nema historije.
Sariel je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Mi prvo moramo uci u 21. vijek. Gradonacelnik hladno izjavi da nece dati nekim investitorima da investiraju u Tuzlu. I ljudima se to svidi kada kaze. Prvi i najveci dokaz da naseg 90% stanovnistva nije izaslo van okvira BIH desetinama godina.
e ba, tema je fk sloboda stipu se vise i imamovica i investicija,imas problema s njim i s investicijama, pravac ulica zavnobiha i zali se..
To se tice uveliko i Slobode jer ce se blokirati investicije za Tusanj. Nije bitno ko ce investirati, neka to nisu eto Arapi.
Neka se niko ne uvrijedi ali mi smo dosta vremena tapkali u mjestu i sada kada izadjemo iz Bosne kao da smo izasli iz pecine. 20 godina te filuju pricama jbg. Mi ne mozemo shvatiti da se tako vec uveliko radi u svijetu vec na investitore gledamo kao na lopove i okupatore.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 15:22

koje ba investicije?
zadnja investicija na tusnju je nedovrsen sjever.
mislis da bi iko odbio da u grad udje par desetina miliona?pokazi mi tu budalu koja bi odbila.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 18 okt 2016, 15:24

Nece meni Sicki biti kapija...opaaaa :D
Niko, niko, samo Sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2016, 15:25

Sariel je napisao/la:koje ba investicije?
mislis da bi iko odbio da u grad udje par desetina miliona?pokazi mi tu budalu koja bi odbila.
Odbio bi investitor jer oni bi mu rekli de ti nama to napravi, a da to bude nase :mrgreen:

U razvijenim zemljama dodje investitor pa mu prodaju nesto. Mi onda dodjemo i divimo se tome necem, a kod nas se to predstavlja kao negativna stvar. A stadionom bi dobili svi gradjani kada bi on bio vrhunski. Samo bi izgubila firma koja ga odrzava i ove firme koje dobijaju tendere. Eto sto se odbijaju investicije, radi onakvih kao Secer i Tom Cat.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 okt 2016, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 18 okt 2016, 15:26

katarakta je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:
katarakta je napisao/la:Pa samo bi lud covjek tek tako halalio tri miliona. Novi statut, niks bez "azemice" :)
Od koga ce trazit pare ako urade ko sa Ditom???Zamrznu klub i dovidjenja,nisam upucen Bog zna koliko oko tih marifetluka,al slaba mu fajda ako naprave kao okk
Jeftinije je dugove vratit nego u fudbalu od najnizeg ranga doc do PL. Oni misle da je to kosarka. I tamo su jedva usli
DaBogdom oni tako razmisljaju,nebi bili gdje smo sad.Oni se vode licnim interesima,al evo ima nade federalna usla u Celik,da poslije hoce odmah kod nas doci :D
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 15:27

tuzlak1987 je napisao/la:
Sariel je napisao/la:koje ba investicije?
Odbio bi investitor jer oni bi mu rekli de ti nama to napravi, a da to bude nase :mrgreen:

U razvijenim zemljama dodje investitor pa mu prodaju nesto. Mi onda dodjemo i divimo se tome necem, a kod nas se to predstavlja kao negativna stvar.
nisi ti kontras.ti si jednostavno zelen jabuko s grane.bezveze supljiras .

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 okt 2016, 15:29

Odbio je faraon druze kad mu je azmir ponudio da se radi novi sradion da ima investitira koji će u sklopu stafiona uradit i trzni centar( slicno prateru u becu ako moze potvrdit solinas) a tusanj il da ode u istoriju il da sluzi u druge svrhe. Ovaj je glat odbio. **** 200 niljki

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2016, 15:31

Ako ce praviti stadion od gradskih para onda neka ga ne prave. Ne mogu ono odrzavati, sjever je kroz godine postao deponija nakon par utakmica. Nema toaleta. Na nekim mjestima vec krov prokisnjava. Oko tribine blato, ispod tribine ljudi pisaju i smece.

One tribine sto i naprave naprave da neka firma ima sta raditi preko tendera, naprave neku tribinu, a potrose duplo vise para nego sto treba. Bas je eto prave da nama udovolje.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 15:32

ja uistinu zelim da vjerujem da je bio investitor,al to niko nit je vidio nit je cuo,nigdje nikakvog papira.osobe. firme.
ono sto ce prvo odbit investitore je stanje u drzavi,uredjenost sporta u istoj,odnosno neuredjenost,onda milionski dugovi,statut, ko prosi a ko vodu nosi.
nist nije uredjeno. dalje trziste .koje trziste.publika koja publika?
jedino interesantno je zemljiste.

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 18 okt 2016, 15:32

Zasto spinujes stvari ? Izbori su prosli i preboli poraz nacionalisticke stranke.
Nije niko protiv investitora vec protiv fiktivnih firmi na osnovu kojih se kupuju zemljista kod nas dok isti Zakon nije isti za nase gradjane u tim istim zemljama.
samo Sloboda

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 18 okt 2016, 15:33

problem je sto se kod nas izvodi sve kroz neke poluprivatizacije, male privatizacije, dokapitalizacije cije je rezultat trzni centri i stambene zgrade na zemljistima firmi. Jedina privatizacija koja je prihvatljiva je kroz javni tender gdje bi jasno bila istaknuta cijena a ne kojekave vratolomije koje je pokrenuo cini mi se Sabovic. I da volio bih vidjeti i Fedralnu policiju i Inspekciju za provjeru poreskih dugovanja. Da se vise jednom podvuce crta.
& $ ?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2016, 15:35

merak je napisao/la:
Zasto spinujes stvari ? Izbori su prosli i preboli poraz nacionalisticke stranke.
Nije niko protiv investitora vec protiv fiktivnih firmi na osnovu kojih se kupuju zemljista kod nas dok isti Zakon nije isti za nase gradjane u tim istim zemljama.
Ma rekao je on za tuzlanski "Dok sam ja ziv Tusanj ce biti u vlasnistvu grada". Nema tu price nikakve, odbiti ce covjek radi Secera i da dodje Svabo, a ne Arap.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 18 okt 2016, 15:35

xeksor je napisao/la:Odbio je faraon druze kad mu je azmir ponudio da se radi novi sradion da ima investitira koji će u sklopu stafiona uradit i trzni centar( slicno prateru u becu ako moze potvrdit solinas) a tusanj il da ode u istoriju il da sluzi u druge svrhe. Ovaj je glat odbio. **** 200 niljki
Pod cijim uticajem je odbio?

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 16:20

Pod cijim?

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 okt 2016, 16:41

Nisam se nikad ovdje puno eksponirao, bio sam puno blizak, i znao dosta stvari, cak sam znao ime firme investitora koji je bio sa vugdalić i Azmirom u Dubaiu ( ja mislim da je Jumeirah Group koja je u vlasništvu porodice u Dubaiu i koji je vlasnik dubai mola i desetine drugih po cijelom svijetu). Samo Vam mogu reć da je prva opcija bila Da grad da lokaciju toliko veliku na koncesiju od 100 godina na kojoj će se napravit Stadion uz tržne centre velnes centre , da se plati gradu cak sto sloboda igra na Tusnju, to je odmah odbijeno, druga mogućnost je da grad proda tušanj investitoru sa svim pratećim objektima, uz obavezu grada da obezbjedi lokaciju da se prave gore navedeni objekti , a da se stadion tušanj sruše i i na toj lokaciji se takođe napravi veliki poslovno stambeni objekat i da se slobodi plati oko 3 miliona dolara da igra utakmice 2 god na drugim terenima, tu nisu ništa rekli al su i to prećutno odbili. Kao ako se sruši tušanj i naparave zgrade onda će investicija oko stadiona i trznih centara bit besplatna.... Ako to nesto nezelis i toliku investiciju odbiješ onda šta očekuješ

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 okt 2016, 16:47

Prvo sto smo se zapitali odkud tuzlu da izaberu. Prvo kazu u Bg imaveć Bg na vodi i velike trzne centra, kao i zagreb i sarajevo, a uz mala ulaganja bi Grad dobio stadion , trzni centar od 80 000 kvadrata, velnes centar , al nema opcije IMT( imal mane tu). Ako vidimo primej trnova, neko je samo pomenuo i svi smo se smijali kako lazu, kako je to prevara, a na karju ljudi počese praviti, i projekat i sve. U poslovnom svijetu se razgovara, a kad se dogovor postigne onda se papiri potpisuju i ugovori . A nebranim Azmira i covjek je 95% zavrsio sa slobodom, ali covjek je spreman bio sve zavrsit sto je obećao, i zbog togaje cijenjen u USA kao bizmismen sa mjesecnim profitom preko 3 miliona dolara.
Zadnja izmjena: xeksor, dana/u 18 okt 2016, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 18 okt 2016, 16:53

xeksor je napisao/la:Prvo sto smo se zapitali odkud tuzlu da izaberu. Prvo kazu u Bg imaveć Bg na vodi i velike trzne centra, kao i zagreb i sarajevo, a uz mala ulaganja bi Grad dobio stadion , trzni centar od 80 000 kvadrata, velnes centar , al nema opcije IMT( imal mane tu)
Il kralj dobrih cijena,kod nas je sve povezano i samo licni interes.Pozadina ovih desavanja je puno prije iscenirana,samo se cekao pogodan trenutak.
Nazalost,mi pacenici ovog naseg starca cemo ispastat i nervirat se.Njih sve libo i jednu i drugu stranu,nabijem ih sve.Strasno bi volio da federalci poslije Zenice produze prema Tuzli...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 okt 2016, 17:12

Stani malo.ovo izmedju redova.i povezujuc postove vas dvojice ovo je jbeno sto govorite.
I onda tek sad wtf?
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 18 okt 2016, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.