Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2016, 19:36

Ako uradim factory reset, da li progres napravljen u igricama ostaje zapamćen na ovom google play accountu? Ili moram raditi neki backup? Konkretno mislim na NBA Live Mobile.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 okt 2016, 22:21

Donnie Darko je napisao/la:Ako uradim factory reset, da li progres napravljen u igricama ostaje zapamćen na ovom google play accountu? Ili moram raditi neki backup? Konkretno mislim na NBA Live Mobile.
Mislim da ostane zapamceno, zato sto si se vjerovatno prijavljivao preko FB accounta, ili google-ovog (mislim da i ovako moze). Ja sam se prijavljivao cak i na drugim uredjajima, isti tim bude kao i na mom mobitelu (tj. zapamti sve :mrgreen:).

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 okt 2016, 22:52

Ne znam za factory reset, ali ja sam NBA brisao pa opet instalirao i ostalo mi je sve sacuvano jos igram kao guest, znaci ne prijavljujem se niti sa jednog racuna.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2016, 23:37

Jedan event udaljen od master Draymonda, 4 seta udaljen od master Westbrooka, a ne sviđa mi se Marshmallow želim vratiti originalni sistem telefona. Ne znam da li je vrijedno rizika :mrgreen:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 okt 2016, 00:20

Donnie Darko je napisao/la:Jedan event udaljen od master Draymonda, 4 seta udaljen od master Westbrooka, a ne sviđa mi se Marshmallow želim vratiti originalni sistem telefona. Ne znam da li je vrijedno rizika :mrgreen:
Ne igram je ja vec dugo vremena, pricao sam ti vec to (haman i update izasao novi). Mislim da ti factory reset nece vratiti lollipop (iako nikad nisam to pokusavao), da neces dzaba odraditi, ako je to razlog reseta. :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 okt 2016, 00:22

Federer17 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Jedan event udaljen od master Draymonda, 4 seta udaljen od master Westbrooka, a ne sviđa mi se Marshmallow želim vratiti originalni sistem telefona. Ne znam da li je vrijedno rizika :mrgreen:
Ne igram je ja vec dugo vremena, pricao sam ti vec to (haman i update izasao novi). Mislim da ti factory reset nece vratiti lollipop (iako nikad nisam to pokusavao), da neces dzaba odraditi, ako je to razlog reseta. :D
Informišem se malo na googlu, koliko sam shvatio to je najlakša, ako ne i jedina solucija :mrgreen:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 okt 2016, 00:44

Donnie Darko je napisao/la:
Informišem se malo na googlu, koliko sam shvatio to je najlakša, ako ne i jedina solucija :mrgreen:
Mislim da nije jedina, imaju oni flash tool programi pomocu kojih mozes instalirati odredjenu verziju androida, bar sam ja to radio na starijim nekim mobitelima (doduse sonyjevi su bili). Sjecam se da sam ja S4 resetovao kada je tek lollipop izasao, jer mi se nije nikako svidjao. Nakon reseta, opet je ostao. :mrgreen: Sacekaj opet da se javi neko pouzdaniji, ja sam odavno vec izasao iz toga.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 20 okt 2016, 01:13

DANTES je napisao/la:
Illmatic09 je napisao/la:Da li zna neko zašto mi se brišu aplikacije sa SD kartice, nakon što ugasim pa ponovo upalim telefon? Ustvari tu su, ali nestanu sa zaslona. Hvala unaprijed!
Pa vjerovatno imaš puno aplikacija na početnom ekranu...
Nemam, isto ih je kao kad sam kupio tel. i SD karticu, tad mi se to nije dešavalo, tek nešto kasnije. Kad ugasim pa upalim telefon nestanu app koje su na SD kartici sa početnog ekrana i iz menija, samo ih mogu u podešavanjima za app prebaciti na početni ekran (a ne trebam ih toliko tu), ali ne i u meni gdje i trebaju da budu. Ista stvar sa 50-tak slika, nisam ih ni mogao otvoriti na komp. Jednom prilikom mi i kompletan folder muzike (1gb) nestao.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 20 okt 2016, 13:16

AA23 je napisao/la:Raja ima li neko iskustva sa Lumia 550, kamera nije nešto vidim ovamo po nekim reviewovima se žali raja ali sam mislio preći sa androida na taj WP baš da vidim kakav je, da li je stabilniji, bolji itd, imao sam Sony i Acer ( razjebao sam Acer poštenski ) pa eto ako ko ima iskustva ili neke preporuke, dobrodošle su :)
Lumia 640, 20-30KM skuplja, a mnogo bolja od 550. Telefon iako je od plastike, super izdrzljiv, veoma kvalitetan dizajn, brz i pouzdan u radu, i Windows 10 radi bez problema.
Jedan grad, jedna ljubav!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 okt 2016, 13:27

Da win. 10 radi bez problema na 640 ne bih se slozio, kod jednog prijatelja mi je l640 a kod drugog l640xl, ni jedan ni drugi nisu zadovoljni sa w10, samo kad su na 8.1 tek onda telefoni rade bez ikakvog problema. Nisu ni na w10 veci problemi ali znaju nekada iritirati...

Uopsteno 640/640xl su dobri telefoni :thumbup:
Zadnja izmjena: R32, dana/u 20 okt 2016, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 okt 2016, 16:38

Imal neki program da spojim mobitel sa tv? Odnosno da sve sto gledam na mobitelu bude na tv-u? Isto ko kad se spoji laptop sa TV.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 okt 2016, 17:30

Sage je napisao/la:Imal neki program da spojim mobitel sa tv? Odnosno da sve sto gledam na mobitelu bude na tv-u? Isto ko kad se spoji laptop sa TV.
Neki telefoni mogu preko kabla, onda ima i drugih nacina preko smart tv-a...

Sta imas, koji telefon, koji tv? :D
Mia San Mia

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 okt 2016, 19:46

Koliko otprilike kosta displej za s6 (da mi to stave u mob shopu)? Nije staklo puklo (vrlo malo), ali su se ispod pojavile neke kao ljubicaste mrlje (koje se, cini mi se, sire). Touch, za divno cudo, radi bez problema.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 okt 2016, 19:49

160-300KM, zavisno je li orginal, najbolja kopija ili obična kopija.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 okt 2016, 20:09

Neutral je napisao/la:160-300KM, zavisno je li orginal, najbolja kopija ili obična kopija.
Hvala ti. Evo sad sam zvao, kaze mi 300 KM.

gunner14
Kontakt:

Post Postao/la gunner14 » 20 okt 2016, 20:13

Mozda je već bila rasprava na tu temu ali da li je neko kupovao telefone kod ovih univerzalno.com? Kakvi su im telefoni, da li je to neka polovna skart roba ili se isplati kupovati. Gledao sam recimo sony xperia z2 prodaju za 450KM a inace se cijena krece koliko vidim oko 700KM pa me zanima otkud to da je kod njih toliko jeftino?

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 okt 2016, 20:22

R32 je napisao/la:
Sage je napisao/la:Imal neki program da spojim mobitel sa tv? Odnosno da sve sto gledam na mobitelu bude na tv-u? Isto ko kad se spoji laptop sa TV.
Neki telefoni mogu preko kabla, onda ima i drugih nacina preko smart tv-a...

Sta imas, koji telefon, koji tv? :D
Imam Samsung A5(2016) i Panasonic Vieira Smart TV

Memento Mori...

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 okt 2016, 20:24

gunner14 je napisao/la:Mozda je već bila rasprava na tu temu ali da li je neko kupovao telefone kod ovih univerzalno.com? Kakvi su im telefoni, da li je to neka polovna skart roba ili se isplati kupovati. Gledao sam recimo sony xperia z2 prodaju za 450KM a inace se cijena krece koliko vidim oko 700KM pa me zanima otkud to da je kod njih toliko jeftino?
Ja sam tri kupio kod njih, neku Nokiu davno i Samsung S4 i S4 mini. Ni s jednim nisam imao problema.

Memento Mori...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 01:06

Federer17 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:160-300KM, zavisno je li orginal, najbolja kopija ili obična kopija.
Hvala ti. Evo sad sam zvao, kaze mi 300 KM.
Nadam se da je neki kvalitetn i priznaš šop jer to 300KM mi djeluje kao orginal, tj. mora biti. Ako ti nije žao para, onda to uradiš, ako jeste, uzmeš najbolju kopiju koja je skoro identična, s tim prije što kažeš da ti nije otišao touch. Samo ne znam tačno, a ne da mi se trenutno provjeriti je li i kod njih staklo povezano potpuno sa touchem, tako da se sve to mora mijenjati. Imaš phones samo staklo, imaš phones gdje oba moraš promijeniti.

http://www.ebay.com/sch/Smartphone-Part ... 437/i.html

Zavisi sada i gdje je kupljen taj mobitel.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 01:10

gunner14 je napisao/la:Mozda je već bila rasprava na tu temu ali da li je neko kupovao telefone kod ovih univerzalno.com? Kakvi su im telefoni, da li je to neka polovna skart roba ili se isplati kupovati. Gledao sam recimo sony xperia z2 prodaju za 450KM a inace se cijena krece koliko vidim oko 700KM pa me zanima otkud to da je kod njih toliko jeftino?
Dosta su jefitniji jer dilaju s tim mobitelima od Ruminije, Mađarske do drugih zemalja. Mobiteli su im 100% novi, provjeriš prije nego što ga kupiš, pregledaš sve, imaš aplikacije koje skineš mislim kod samsunga da vidiš koliko puta je punjen mobitel i ti fazoni. Ali čovjek odmah na mobitelu vidi je li nov ili ne.

Kod njih nisu nikad mobiteli bili upitni, više do garancije. Dakle, ako ti ode nešto, čekat ćeš duže vremena na opravak. Gledaj im fb stranice i reviews, izdvojio sam neki dan sat vremena i čitao. Ljudi im daju ocjenu 1 za gluposti :lol:

Ja sam imao Arc s od njih, bio je super par godina, kasnije prodao frendu kome je ispadao mobitel milion puta. Promijenio mu display, ali mu je crkla matična, mobitel je potrošna roba.

Ako ti se sviđa mobitel, uzmeš ga, tu nema priče. Mobitel u bhtelekom je 1400, kod njih nađeš za 900, to je sasvim normalno. Ja sam htio davno lg l7 koji je bio 400KM u elitnim mobitel šopovima, pokuvao malo veze što imam, dobio ga za nabavno cijenu koja je iznosila 280KM. I dan danas je taj mobitel u životu :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 38 gostiju.