Kralju ne shvatas poentu i izvlacis iz konteksta moje rijeci. Ja ti kazem da su Spanske ekipe, tj Atletico, Barcelona i Real Madrid daleko najveci favoriti ovog takmicenja i da ce dobiti sve klubove u 8 od 10 susreta. Da dobit ce i City, PSG, Bayern i Juventus. I to u 90 % slucajeva. Rutinski odradjuju posao jer imaju najbolje igrace kao i sistem na svijetu. I ovo se gradilo godinama, nije nastalo tek tako. I to ne ide tek tako, to si najbolje vidio veceras da ne mozes promijenit trenera, pokupovati igrace , nabacat na sredinu i ocekivat da ces dignut klempu.JohnCasey je napisao/la:Da,svi se sjecamo kako je Viljareal prosle godine nasamarao Liverpoola u EL.
Baily
Savjetujem ti da malo bolje pratis La Ligu i vidjet ces. Pogledaj npr kako Celta igra, ja te uvjeravam da bi oni danas hladno dobili Tottenham. Razlog u Spaniji je to sto igra 80 % domacih igraca tu i veliki su tehnicari. U Spaniji svako "zna igrati lopte". E sad sto prime po 5-6 golova od Reala, Barce i Atletica , to je druga stvar. Stavi ta 3 tima u Englesku i zavrsit ce svaki ispred najvecih klubova na otoku.
ENGLESKA LIGA JE NAJZANIMLJIVIJA UPRAVO JER KLUBOVI SLABO IGRAJU I TIME JE KONKURENCIJA VECA. Primjer. Liverpool dobije hladno 5:0 i onda sljedecu izgubi 3:0. Nema konstante. Ne zbog toga jer su ovi drugi bolji, nego jer nisu veliki klub kakav su bili prije desetak i vise godina. Lester nikad u zivotu ne bi osvojio Spansku ligu. Rutinski su primili 4 gola od Barce bez pola tima.