FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

velez_mostar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la velez_mostar » 14 jul 2010, 04:05

CrnoCrveni je napisao/la:ako znas sta je Velez,institucija za 90 posto danasnjih BH klubova

iskreno:Sarajevo,Borac,Zeljo,Celik,Zrinjski,Siroki pa cak i Sloboda su institucija za Velez koji ne pamti kad je bio u borbi za evropu a kamoli titulu :|
Ok, sta je to Celik napravio vise od Veleza?
I, naglasak je stavljen na ime "Velez", a ne pretjerano na poslijeratne uspjehe.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 14 jul 2010, 04:11

drop je napisao/la:hej dosta vrijeđanja :!: nemojte se vrijeđati,molim vas :!: :!: :!: :!:

Veležovac, zašto svo to svoje znanje i informacije ne iskoristiš da poboljšaš stanje u Veležu, u klubu za kojeg navijaš....ja namjerno ne pljujem po Veležu :!: , vec je Velež i veležovci pljuvali po Želji...a zapravo se sami prodavali za male pare...ne može Željo kupiti bodove da mu SE DRUGA STRANA SAMA NE PRODAJE...jel tako ili nije??
dakle, automatski i vaša je krivica kao i Željina...a o tome niste pisali toliko kao o Želji...zar ne??
Kažeš da hoces da pomogneš nama da sagledamo bolje stvari...OK,poštujem...ali prvo pomozi svom klubu.
Ne možete sami sebi pomoci, a drugima bi pomagali...ne ide brate.
Ne moze druze Velezu niko ziv pomoci, vjeruj mi, cak i najvatreniji navijaci su digli ruke od njega, godinama gledamo unistavanje istog.
Jedini spas za Velez je "zakon o sportu", po kojemu ce se moci kupiti klub, i raditi na njemu..tek tada ce legende Veleza moci svoj kapital uloziti, i napraviti ono sto Velez i zasluzuje, do tada ce "kuburiti" u sistemu izvrnutih vrijednosti, i gledati kako klubovi normalno funkcioniraju po "drugim linijama".

Ja nisam htio pisati negativno o Zelji, i kriticki djelovati, ali sam samo htio napisati kako bi bilo lijepo da se svi suocimo sa cinjenicama koje potajno u sebi znamo, a ne zelimo ih priznati.
Ako si navijac Zelje, evo pitam te da mi odgovoris sa "da", ili "ne"..Da li je Fk Zeljeznicar obrukao Bosnu i Hercegovinu veceras, ili nije?

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 14 jul 2010, 04:17

velez_mostar je napisao/la:
drop je napisao/la:hej dosta vrijeđanja :!: nemojte se vrijeđati,molim vas :!: :!: :!: :!:

Veležovac, zašto svo to svoje znanje i informacije ne iskoristiš da poboljšaš stanje u Veležu, u klubu za kojeg navijaš....ja namjerno ne pljujem po Veležu :!: , vec je Velež i veležovci pljuvali po Želji...a zapravo se sami prodavali za male pare...ne može Željo kupiti bodove da mu SE DRUGA STRANA SAMA NE PRODAJE...jel tako ili nije??
dakle, automatski i vaša je krivica kao i Željina...a o tome niste pisali toliko kao o Želji...zar ne??
Kažeš da hoces da pomogneš nama da sagledamo bolje stvari...OK,poštujem...ali prvo pomozi svom klubu.
Ne možete sami sebi pomoci, a drugima bi pomagali...ne ide brate.
Ne moze druze Velezu niko ziv pomoci, vjeruj mi, cak i najvatreniji navijaci su digli ruke od njega, godinama gledamo unistavanje istog.
Jedini spas za Velez je "zakon o sportu", po kojemu ce se moci kupiti klub, i raditi na njemu..tek tada ce legende Veleza moci svoj kapital uloziti, i napraviti ono sto Velez i zasluzuje, do tada ce "kuburiti" u sistemu izvrnutih vrijednosti, i gledati kako klubovi normalno funkcioniraju po "drugim linijama".

Ja nisam htio pisati negativno o Zelji, i kriticki djelovati, ali sam samo htio napisati kako bi bilo lijepo da se svi suocimo sa cinjenicama koje potajno u sebi znamo, a ne zelimo ih priznati.
Ako si navijac Zelje, evo pitam te da mi odgovoris sa "da", ili "ne"..Da li je Fk Zeljeznicar obrukao Bosnu i Hercegovinu veceras, ili nije?
Pa naravno da je obrukao...obrukao je i državu kao njen šampion a i sebe kao klub.
Ali šta sad?? treba da se ostali navijaci i dalje naslađuju oko toga :?: :?: jel to riješenje??
vidiš i sam da su svi jedva docekali da se to desi pa da sad likuju...kao njihovi timovi bi mnogo bolje prošli bla bla bla i slicne price...jel to tebi normalno?? jel tebi normalno društvo u kojem građani države navijaju protiv šampiona i predstavnika te države i da slave njegove poraze samo zato što nisu navijaci tog kluba??
I još nešto...necemo napredovati u našem domacem fudbalu dok se ne donese zakon o sportu, dok se ne usvoje neke regulative oko sporta opcenito ,a fudbala pogotovu.
Ovo je slika i prilika našeg fudbala, da Željo kao Prvak države teško nastrada od Hapoela.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

CrnoCrveni
Kontakt:

Post Postao/la CrnoCrveni » 14 jul 2010, 04:51

velez_mostar je napisao/la:
CrnoCrveni je napisao/la:ako znas sta je Velez,institucija za 90 posto danasnjih BH klubova

iskreno:Sarajevo,Borac,Zeljo,Celik,Zrinjski,Siroki pa cak i Sloboda su institucija za Velez koji ne pamti kad je bio u borbi za evropu a kamoli titulu :|
Ok, sta je to Celik napravio vise od Veleza?
I, naglasak je stavljen na ime "Velez", a ne pretjerano na poslijeratne uspjehe.
Prije rata osvojio dva EUROPSKA KUPA(Intertoto kup) i treci izgubili u finalu,sad ces ti reci hebes to,ali vi nemate ni to...
poslije rata osvojio 3 titule zaredom,bio u Evropi,pobjedio Denizlispora na sred turske,onda pobjedio Gent-a u drugom kolu,pa Bradaric pickica prodao uzvratnu tekmu i sam sebi u Belgiji dao dva gola...onda se borio za titulu do posljednjeg kola zajedno sa Modricom(kad je Modrica kupila titulu,mi levati nismo,jbg)...jos se 2 puta borili za Evropu do zadnjeg kola...DOK STE VI TIH GODINA MOLILI NAS DA NE PRODAMO UTAKMICE Orasju,Posusju itd...da bih ostali u ovoj sugavoj ligi...uostalom institucija za vas...navijace da ne spominjem...kod nas ima redara na stadionu vise nego kod vas publike...zato tisu ;)
P.S. Velez kao klub mi je drag,nemoj me pogresno shvatit ali ste zadnjih 15-20g u borbi za opstanak i kakva je to institucija za 90% PL,nemoj se provaljivati ;)
Hadzic PONOVO u Celiku...oleeee
Dokaz da ovaj sportsport.ba pojma nema,hocete ga na kosevo...dobicete ga od Hadzije na Kosevu:))))

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 14 jul 2010, 05:39

Ovo je tema FKZ zato koji se rac*u raspravlja o Velezu i Celiku :roll:

Nema potrebe pljuvati po igracima ,upravi itd . MANIJACI medjusobno se prepucavamo i tako sami sebi na muku stajemo.Pozz PEACE VOLIM TE ZELJO
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 14 jul 2010, 07:32

Samo kod nas u Bosni veca je sreca kada ti drug padne na ispitu nego kada ga ti polozis...
U prenesenom znacenju, svi se raduju Zelji kao da je njihov klub nekog dobio, a ne da je izgubio klub koji predstavlja nasu domovinu, a nigdje ni mog Celika, ni Sarajeva, Veleza itd...

Ja sam smijem reci vijerni i vatreni navijac NK Celik i ponosim se time, ali mi ni na kraj pameti nije da neuspijeh Zelje slavim kao recimo uspjeh Celika, i mislim da to niti jednom iskrenom navijecu ne moze da bude tako.
Voljeti svoj klub i radovati se ali i tugovati s njim ne znaci nasladjivati se i radovati se neuspjehu drugog, jer samim tim degradiramo i uspjeh sebe i svoga kluba...

Bio sam na svim stadionima u BIH od onih u ranom nastajanju lige tipa Cazina, Lukavca i slicnih, do "umjetnih" klubova tipa Laktasa i ostalo, i nikad ama bas nikad nisam se radovao uspjehu mog Celika ako on nije bio izboren posteno , casno i zasluzeno, nego bi uvijek osjecao gorcinu ako dobijemo nesto sto nismo osvojili i trudom zavrijedili.

Iskreno, ne zelim ostaviti dojam da ja sad nesto "gotivim" Zelju ili bilo koji klub, da se razumijemo Celik je moj klub i volim ga svim srcem, ali znam da bi ista situacija bila da moj Celik je kojim slucajem bio u Tel Avivu i primio "petaka" , opet bi se drugi nasladjivali, kao da su oni ili njihova Sloboda, Velez, Sarajevo pobijedili tog istog Hapoela, a mi kao eto ne mozemo ...

Pozz
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 jul 2010, 07:49

admir_ze1982 je napisao/la:Samo kod nas u Bosni veca je sreca kada ti drug padne na ispitu nego kada ga ti polozis...
U prenesenom znacenju, svi se raduju Zelji kao da je njihov klub nekog dobio, a ne da je izgubio klub koji predstavlja nasu domovinu, a nigdje ni mog Celika, ni Sarajeva, Veleza itd...

Ja sam smijem reci vijerni i vatreni navijac NK Celik i ponosim se time, ali mi ni na kraj pameti nije da neuspijeh Zelje slavim kao recimo uspjeh Celika, i mislim da to niti jednom iskrenom navijecu ne moze da bude tako.
Voljeti svoj klub i radovati se ali i tugovati s njim ne znaci nasladjivati se i radovati se neuspjehu drugog, jer samim tim degradiramo i uspjeh sebe i svoga kluba...

Bio sam na svim stadionima u BIH od onih u ranom nastajanju lige tipa Cazina, Lukavca i slicnih, do "umjetnih" klubova tipa Laktasa i ostalo, i nikad ama bas nikad nisam se radovao uspjehu mog Celika ako on nije bio izboren posteno , casno i zasluzeno, nego bi uvijek osjecao gorcinu ako dobijemo nesto sto nismo osvojili i trudom zavrijedili.

Iskreno, ne zelim ostaviti dojam da ja sad nesto "gotivim" Zelju ili bilo koji klub, da se razumijemo Celik je moj klub i volim ga svim srcem, ali znam da bi ista situacija bila da moj Celik je kojim slucajem bio u Tel Avivu i primio "petaka" , opet bi se drugi nasladjivali, kao da su oni ili njihova Sloboda, Velez, Sarajevo pobijedili tog istog Hapoela, a mi kao eto ne mozemo ...

Pozz
Sve je receno,svi na Hadison u srijedu

VOLIM TE ŽELJO
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 14 jul 2010, 08:09

Jesu li se probudili pljuvaci?? :D :D

ja cu evo nakon prospavane noci i nakon kraceg razmisljanja iznijeti svoja razmisljanja koja nisu nikakva pljuvanja nego samo kratki rezime ili kratka kritika ljudima koji su krivi za ono sto se desilo.

U svemu ovome vidim 2 krivca:
1. Amar Osim
2. Sistem

1. Amar Osim je pokazao koliki je (ne)strucnjak. On sinoc niti je postavio neku ofanzivnu, niti odbrambenu taktiku. Mislim da se sa solidnim bunkerom sinoc ova ekipa Hapoela mogla i te kako ugroziti. No Osim je eksperimentisao iz svoje glave sto je cisto sr...nje....Jos kad cujem da su ga predlagali za selektora BIH reprezentacije, hello ba, to necu vise da cujem na forumu i takvi zasluzuju automatski BAN...

2. Sistem
Sinocnja utakmica je pokazala jednu realnost, realnost u vezi nivoa na kojem se nalaze nasi sportisti, i ne samo sportisti nego vjeovatno i umjetnici,kulturni radnici, zdravstvo, nauka i sve ostalo...
Igraci koji su sinoc igrali za takvo stanje su najmanje krivi. Vjerovatno bi isti rezultat bio da je umjesto Zelje igrao recimo i neki Borac, Sarajevo, Velez pa cak i Zrinjski, dakle ekipe koje su zavrsile u vrhu tabele. Mozda Siroki ne bi odigrao tako lose, no oni imaju novac, ali novac stecen nad tudjom mukom, novac ratnih profitera, i takav klub nema nikakve vrijednosti u zdravom razumu, stoga im zelim uvijek sve najgore....
No vratimo se igracima Zelje, nisu oni krivi, kriv je sistem iz kojeg dolaze. Politicari, da oni, i to oni koji su nastavili da uzgajaju izabrana djela velikih mimara zla kao sto su Alija Izetbegovic, Radovan Karadzic, Tudzman, MIlosevic i ostali..Oni su stvorili prvu generaciju ovog zla oko sebe a sadasnji politicari su samo proizvod iste ideologije.
Umjesto da se nasa drzava (pa i sam region) zdravo razvija u svakom obliku, oni prave dzamije i crkve na svakih 50 metara i zaglupljuju narod, vode narod ka kamenom dobu. Pa primjera radi, jedna Crvena Zvezda koja je bila prvak SVIJETA, ne moze ni da prismrdi ligi prvaka....Ovo zlo se ne desava samo u sportu nazalost, nego u svim segmentim zivota, sto je jako zalosno. Zato u svim takmicenjima ili poredjenjima sa ljudima iz zdravih sistema, dozivljavamo samo poraze i razocarenja. Nisu tu krivi igraci Zelje, kriv je sistem iz kojeg dolaze.
Nije ni cudo kada taj isti sistem vode ljudi koji su do rata vecinu zivota proveli u traktoru ili gledali volovima u dupe dok su isti orali bosanske planine ili hercegovacka polja. Nisu oni znali ni sta je liga prvaka niti sta je eurovizija niti filmski festival. No dosao je taj rat i sve se promjenilo jer su isti postali "vjerne patriote" i kao takvi su automatski nagradjeni od spomenutih mimara zla, jer su isti bili savrseni za manipulisanje zbog toga sto mozga nikada nisu ni imali. I zbog toga smo vidjeli sinoc onako jadnog Zelju.
Talenta u BIH i u ostalim zemljama regiona ima i te kako. Svjedoci smo toga svakodnevno jer oni sretnici koji nastave da se razvijaju u zdravim sredinama dolaze do samog vrha u svim segmentima zivota. No vecina talenata nazalost propada jer ih proguta ovaj sistem zla.
Zadnja izmjena: analiticar_, dana/u 14 jul 2010, 08:14, ukupno mijenjano 1 put.
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 14 jul 2010, 08:14

cuj obruko se zeljo pa jb vidjelo se da je hapoel prejak za nasu ligu ja iskreno nisam se nadao necem senzacjonalnom mozda manje golova ali idemo dalje glavu gore okrenuti se nasoj ligi i ove sezone abg dupla kruna a vidjecete dokle ce hapoel dogurati jer su prejaka ekipa tako da nisam puno ni ocekivao od ove utakmice jer realno gledajuci izvukli smo jednog od naj tezi protivnika idemo dalje ZELJO SAMPION ;) ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 14 jul 2010, 08:35

Vidim da su nas navijaci drugih klubova, poslije sinocnje utakmice, otpisali iz borbe za Evropu. Znaci opet ulazimo kao autsajderi kao i prosle godine .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 jul 2010, 08:36

ono što me zasmetalo jučer u onoj utakmici je nonšalantno ponašanje igrača Želje...

onako se zajebavat u obrani, pa to ni protiv lošijih ekipa..

duel igra 0...kao da se predaju čim im dođe hapoelov igrač u blizinu...

poraz ko poraz..jbg-a...ali ponašanje i zalaganje 0
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 14 jul 2010, 08:45

Kevin je napisao/la:ono što me zasmetalo jučer u onoj utakmici je nonšalantno ponašanje igrača Želje...

onako se zajebavat u obrani, pa to ni protiv lošijih ekipa..

duel igra 0...kao da se predaju čim im dođe hapoelov igrač u blizinu...

poraz ko poraz..jbg-a...ali ponašanje i zalaganje 0
to je ono sto me je nerviralo u sinocnoj utakmici, kao da su se izgubili u vremenu i prostoru
nadam se da ce bolje odigrati i BORBENIJE U SVAKOM SLUCAJU...
moj glas i dlanove ce svakako imati na hadisonu jer jedan poraz nista ne mjenja u mojim osjecajima
zato manijaci glavu gore idemo pokazati izraelcima da bar na tribinama mozemo biti kvalitetan rival a na igracima i struci je da pokazu da znaju bolje jer sam siguran da ce to i zeljeti
26.05.2010-TITULA

ja sam
Kontakt:

Post Postao/la ja sam » 14 jul 2010, 08:46

Prvo sam mislio da sam dosao na neku drugu temu, a ne onu koja se zove FK Željezničar. Ovim putem čestitam navijačima Sarajeva na velikom uspjehu koji su ostvarili, čini mi se da im je jučerašnji dan bio jedan od boljih u zadnjih godinu dana. I na tome će da ostane, dosta vam. Pratite i dalje najveći klub u BIH...

Sinoć smo igrali kao P., sa velikim slovom. Onakav pristup igri je sramotan. Ne bih da prozivam i da spominjem imena, jer to nisu ni zasluzili svojom igrom. Meni bi se svi lagano autobusom vratili iz Izraela, i to bez klime ;)

Ništa, idemo dalje, opet po titulu...
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU

''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 14 jul 2010, 08:58

Nije Hapoel toliko bolja ekipa od Želje, koliko se većina igrača želje (izdvojio bih ipak samo golmana Šehića iako je primio 5 komada) indolentno odnosila spram igre. Ne bih o tome ko je prednjačio , al tog igrača ja ne bi ni na rekreaciju zvao. Iako navijam za FKS, nije mi bilo drago vidjeti kako se ljudi bukvalno iživljavaju na našem predstavniku. Ne bih da pametujem, ali da sam na Osimovom mjestu, otpustio bih odmah 7-8 igrača i još dok traje prelazni rok pokušao napraviti nešto s ekipom, ako ništa bolje i disciplinovanije bi vam juniori odigrali nego oni šetači. Kakav ba Lazar, Čulum da ne nabrajam dalje. Vama treba "svježa krv" u svim linijama. Volio bih da me u revanšu, u Sarajevu, vaši manekeni demantuju, jer ono sinoć je zaista prava sramota za bh fudbal, jbt. nijedan šut na gol, koliko sam primjetio.

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 14 jul 2010, 09:01

ja sam je napisao/la: Ništa, idemo dalje, opet po titulu...
Samo mi reci da se salis...nakon onakve bruke od sinoc, ti i dalje mislis da je zeljo u mogucnosti napraviti nesto u nasem prvenstvu?? Pa ono sinoc je sve pokazalo ko je nama prvak, i nacin na koji je to postao...ovo sada nije nista provokativno, ovo je surova realnost, i drago mi je samo zbog saveza, sto su dopustili da se sve desava u protekloj sezoni, i da vide sta su uradili, a mislim da su se i oni sinoc crvenili zbog toga...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 14 jul 2010, 09:04

Ćulum i Lazar ,veze nemaju sa loptom. Ćulum izgubio malo milion lopti na sredini, Svraka je jednom riječu rečeno Bog za njega. Lazar to je sve odavno rečeno, ja ovog ni u Orlić nebi posl'o, čim primi loptu izgubi je... Bajro i Damir su za njga izmislili loptu, ali stvrano neznam što Amar više gura lazara, pa jbga ti nek' da i malo šansu Bajri i Damiru da vidimo šta oni znjau .... :evil: Mešić i Bogičević katstrofa, neozbiljni totalno, zezali se u šesnestercu k'o da vodimo 10:0 pa hajd'. :evil:Stanić i može proć' u ofnazivi dok je defanzivi lošiji onaj ga je lik sa desne strane prolazio k'o dijete kakvo. Savić po meni loš danas, nisam ga ni dosta vidio ,stvarno je sredina izgledala očajno, s tim da kad je Svraka ušao postalo je malo ofanzivnije, al zajebi ti to kad gubiš 5:0. Mirsad se i njaviše trudio i svaka mu čast, u stranu taj autogol, al' i da nije uletio lopta bi ponovo otišla iza leđa Šehe. Šeha danas neozbiljan ,svaka mu čast za onaj penal( prvi odbranjen u životu ) ,ali on nam je možda i najslabija karika uz Lazara i Ćuluma u ovom meču. Radovanića gotov' niad nije bilo na lijevoj strani, uvijek je bio negdje na sredini, tu see muha, dok sijevaju centar sutevi salijeve strane.Zeba ništa nije mogao, pa ja bi bolje izvodio one slobodnjake nego on. Edin višća danas solidan, nema iksustva u Evropskim takmičenjima i to je to. JEDNOM RIJEČ KATASTROFA. U jednom trenu sam posmilo da je bolje da smo uzeli kup i 2. mjesto, nego ovako se pošteno izbrukali ... :|
NAJVIŠE OD SVEGA ME POGODILA NEOZBILJNOST NAŠIH IGRAČA, DA SAM NA AMARAOVOM MJESTU U RUDNIK BI IH POSLAO: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Zadnja izmjena: cassanova, dana/u 14 jul 2010, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
1996

ja sam
Kontakt:

Post Postao/la ja sam » 14 jul 2010, 09:05

Gigant je napisao/la:
ja sam je napisao/la: Ništa, idemo dalje, opet po titulu...
Samo mi reci da se salis...nakon onakve bruke od sinoc, ti i dalje mislis da je zeljo u mogucnosti napraviti nesto u nasem prvenstvu?? Pa ono sinoc je sve pokazalo ko je nama prvak, i nacin na koji je to postao...ovo sada nije nista provokativno, ovo je surova realnost, i drago mi je samo zbog saveza, sto su dopustili da se sve desava u protekloj sezoni, i da vide sta su uradili, a mislim da su se i oni sinoc crvenili zbog toga...
da, šalim se :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU

''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”

nodiluxor
Kontakt:

Post Postao/la nodiluxor » 14 jul 2010, 09:09

:D Svaka ti cast na ovom postu, nebih ga ni sam bolje napisao. Slazem se 110%, i jos samo da dodam da sam totalno razocaran sa nasim mentalitetom. Fuuuuuj. Osime i igraci sram vas bilo obrukaste nam drzavu, klub, sveti dres, grad...sramota. Pozdrav iz Los Angeles-a.
analiticar_ je napisao/la:Jesu li se probudili pljuvaci?? :D :D

ja cu evo nakon prospavane noci i nakon kraceg razmisljanja iznijeti svoja razmisljanja koja nisu nikakva pljuvanja nego samo kratki rezime ili kratka kritika ljudima koji su krivi za ono sto se desilo.

U svemu ovome vidim 2 krivca:
1. Amar Osim
2. Sistem

1. Amar Osim je pokazao koliki je (ne)strucnjak. On sinoc niti je postavio neku ofanzivnu, niti odbrambenu taktiku. Mislim da se sa solidnim bunkerom sinoc ova ekipa Hapoela mogla i te kako ugroziti. No Osim je eksperimentisao iz svoje glave sto je cisto sr...nje....Jos kad cujem da su ga predlagali za selektora BIH reprezentacije, hello ba, to necu vise da cujem na forumu i takvi zasluzuju automatski BAN...

2. Sistem
Sinocnja utakmica je pokazala jednu realnost, realnost u vezi nivoa na kojem se nalaze nasi sportisti, i ne samo sportisti nego vjeovatno i umjetnici,kulturni radnici, zdravstvo, nauka i sve ostalo...
Igraci koji su sinoc igrali za takvo stanje su najmanje krivi. Vjerovatno bi isti rezultat bio da je umjesto Zelje igrao recimo i neki Borac, Sarajevo, Velez pa cak i Zrinjski, dakle ekipe koje su zavrsile u vrhu tabele. Mozda Siroki ne bi odigrao tako lose, no oni imaju novac, ali novac stecen nad tudjom mukom, novac ratnih profitera, i takav klub nema nikakve vrijednosti u zdravom razumu, stoga im zelim uvijek sve najgore....
No vratimo se igracima Zelje, nisu oni krivi, kriv je sistem iz kojeg dolaze. Politicari, da oni, i to oni koji su nastavili da uzgajaju izabrana djela velikih mimara zla kao sto su Alija Izetbegovic, Radovan Karadzic, Tudzman, MIlosevic i ostali..Oni su stvorili prvu generaciju ovog zla oko sebe a sadasnji politicari su samo proizvod iste ideologije.
Umjesto da se nasa drzava (pa i sam region) zdravo razvija u svakom obliku, oni prave dzamije i crkve na svakih 50 metara i zaglupljuju narod, vode narod ka kamenom dobu. Pa primjera radi, jedna Crvena Zvezda koja je bila prvak SVIJETA, ne moze ni da prismrdi ligi prvaka....Ovo zlo se ne desava samo u sportu nazalost, nego u svim segmentim zivota, sto je jako zalosno. Zato u svim takmicenjima ili poredjenjima sa ljudima iz zdravih sistema, dozivljavamo samo poraze i razocarenja. Nisu tu krivi igraci Zelje, kriv je sistem iz kojeg dolaze.
Nije ni cudo kada taj isti sistem vode ljudi koji su do rata vecinu zivota proveli u traktoru ili gledali volovima u dupe dok su isti orali bosanske planine ili hercegovacka polja. Nisu oni znali ni sta je liga prvaka niti sta je eurovizija niti filmski festival. No dosao je taj rat i sve se promjenilo jer su isti postali "vjerne patriote" i kao takvi su automatski nagradjeni od spomenutih mimara zla, jer su isti bili savrseni za manipulisanje zbog toga sto mozga nikada nisu ni imali. I zbog toga smo vidjeli sinoc onako jadnog Zelju.
Talenta u BIH i u ostalim zemljama regiona ima i te kako. Svjedoci smo toga svakodnevno jer oni sretnici koji nastave da se razvijaju u zdravim sredinama dolaze do samog vrha u svim segmentima zivota. No vecina talenata nazalost propada jer ih proguta ovaj sistem zla.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 14 jul 2010, 09:12

Gigante ne seri molim te, nije te stid da seres, a tvoj mali klub je zaostao za nama "sicusnih" 11 poena, bolje ti je da se zapitas kako ste vi onda slabi.
Jedno je ona pozitivna zajebancija izmedju raje kad se ovako nesto desi, a ovo sto vi radite samo je dokaz ko sve navija za "sicusni" klub.

Nema nam druge glavu gore jeste da je malo teska jutros i svim srcem jos vise stati uz NAS KLUB, sad treba da budemo jaci nego ikad i da pokazemo ko navija za Zelju!

LIMVO TE LJOŽE
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

nodiluxor
Kontakt:

Post Postao/la nodiluxor » 14 jul 2010, 09:14

:( Amare prestani forsirati tog Lazara i Culama, daj sansu juniorima, nasim igracima. Otjerajte tu bagru koja nemoze da hoda po terenu. Sehi pod obavezno uzeti kapitensku traku i naci mu psihijatra da semalo sebi dodje. Amare tvrdoglav si ko konj, poslusaj malo i druge oko sebe. :evil:
cassanova je napisao/la:Ćulum i Lazar ,veze nemaju sa loptom. Ćulum izgubio malo milion lopti na sredini, Svraka je jednom riječu rečeno Bog za njega. Lazar to je sve odavno rečeno, ja ovog ni u Orlić nebi posl'o, čim primi loptu izgubi je... Bajro i Damir su za njga izmislili loptu, ali stvrano neznam što Amar više gura lazara, pa jbga ti nek' da i malo šansu Bajri i Damiru da vidimo šta oni znjau .... :evil: Mešić i Bogičević katstrofa, neozbiljni totalno, zezali se u šesnestercu k'o da vodimo 10:0 pa hajd'. :evil:Stanić i može proć' u ofnazivi dok je defanzivi lošiji onaj ga je lik sa desne strane prolazio k'o dijete kakvo. Savić po meni loš danas, nisam ga ni dosta vidio ,stvarno je sredina izgledala očajno, s tim da kad je Svraka ušao postalo je malo ofanzivnije, al zajebi ti to kad gubiš 5:0. Mirsad se i njaviše trudio i svaka mu čast, u stranu taj autogol, al' i da nije uletio lopta bi ponovo otišla iza leđa Šehe. Šeha danas neozbiljan ,svaka mu čast za onaj penal( prvi odbranjen u životu ) ,ali on nam je možda i najslabija karika uz Lazara i Ćuluma u ovom meču. Radovanića gotov' niad nije bilo na lijevoj strani, uvijek je bio negdje na sredini, tu see muha, dok sijevaju centar sutevi salijeve strane.Zeba ništa nije mogao, pa ja bi bolje izvodio one slobodnjake nego on. Edin višća danas solidan, nema iksustva u Evropskim takmičenjima i to je to. JEDNOM RIJEČ KATASTROFA. U jednom trenu sam posmilo da je bolje da smo uzeli kup i 2. mjesto, nego ovako se pošteno izbrukali ... :|
NAJVIŠE OD SVEGA ME POGODILA NEOZBILJNOST NAŠIH IGRAČA, DA SAM NA AMARAOVOM MJESTU U RUDNIK BI IH POSLAO: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Sarun, tutankamon1905 i 40 gostiju.