On da ne radi to sto radi nikad lopte nebi primioRichmanBiH je napisao/la:Mersudin da igra vise prema golu I imao bi sansi, ovako on igra najmanje u 16. Svuda ga ima sem tamo gdje treba. Umislio se da je Kavani.DenchiNL je napisao/la:da bi bila igra, moraš sastav/formaciju postaviti tako da si u prednostiSabinho je napisao/la: Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.Benko je u slicnoj situaciji u Olimpiji, izbrojao sam da je u ovih sest utakmica imao samo 5 zicera, nesto slabija realizacija i jedan gol na kontu, prva je izmjena svaku tekmu. Olimpija igra dobro, ali se svaki put onaj camugic i Kirm nadju u prilici, to Leonu ne odgovara i automatski nema golova.
trenutno Ahmetović ide sam na 2 stopera, što je pogrešno....naša krila trebaju raditi više na odvlačenju igrača, tj. kreiranju prijetnje ulaženjem u 16erac....trkom,driblingom, duplanjem po strani, ove što imamo to ne znaju, stoga bi ja odustao od toga jer takva krila koja to znaju već igraju vani....
pa i oni koji znaju imaju problem to izvesti na****** od terena,......
previše odugovlačimo s loptom i posjedom i ne pravimo direktnu opasnost kad imamo loptu....mi "nosimo loptu" tj. igrač s loptom pravi trk do njihovog 16erca a u biti to treba ići u 2-3 dodavanja...jedno 200% brža igra....brzina je nešto što stoperi(naročito prosječni) mrze i tada se griješi, tada odbrane griješe, golmani, pa i sudije....zato se to forsira svugdje na svijetu....panika majka....
bukvalno on pocne kreirati napad
radi posao poput Dzeke kad Pjanic i Medunjanin ne mogu izbacit loptu sa nase polovine
makar to ja tako vidim