FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 01:45

Propati sa Thiagom na toj poziciji, malo defanzivnije nego što sada igra. Čovjek doslovno ima fudbal u malom prstu, samo ofanzivno djeluje izgubljeno u pojedinim situacijama. Defanzivno igra solidno, zna uklizati tu i tamo. Xabi je dokazana ime u svijetu fudbala čiji je radni vijek prošao, griješi dosta, svaki pogrešan pas je kontra i potencijalni gol za protivnika. Šteta pa je došao kod nas dosta kasno.

Nadam se da ćemo od sljedeće sezone već gledati Kimmicha na desnom beku, nismo džabe dali 35 miliona za Renata Sanchesa ako će stalno biti na klupi.

U posljednje vrijeme je politika dovođenja nekih igrača upitna, ne mislim na kvalitet igrača, nego na prenapunjenost na nekim pozicijama. Uli vrati se!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 okt 2016, 15:42

Ako hoćete trku za to je potreban njemački trener, da je Klopp trener trčali bi kao navijeni.
Carlo je drukčiji tip trenera, više pažnje se posvećuje taktici tako da ne očekujte neku ekstremnu trku dok Švabo ne bude trener Bayerna.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 21 okt 2016, 15:52

momci sa trenutnom igrom nisam zadovoljan nismo jasno izdefinisani sve to nekako djeluje ka slow motion,nema te ubojitosit u napadu puno je pasivnije u odnosu na pepijev period ali razumijem karlo igra svoju igru,presing ,trcanjhe su u ozbiljnom padu i to je po meni najveci problem koji stvara promjene i u napadu i i u odbrani.Ne moze se trcai i ulaziti u duele kao preko neke stvari .to mora cvrsce i muski.Necu da geldam momcad do rvansa protiv patetika ,nevjerovatno kako mi je ta ekipa postala mrska onako
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Klare

Post Postao/la Klare » 21 okt 2016, 22:07

Nešto mi u glavu dođe da smo i sa Hejnkesom u ovom periodu igrali na ovakav način, dosta tromo.

Tada sam svašta izgovarao na Martineza, uzimajući njega kao glavnog krivca, ovi stariji će se sjetiti. :D

Nije propast ako završimo i drugi u grupi, to mi nije neko opterećenje, neka se prvi dio sezone pregura nekako ovakvom igrom, nek se skupljaju bodovi, a onda u drugom da dođemo na puni potencijal.

Prema trenutnom Atletiko je prvak, ali rano im je još, meni se čini da od svih ekipa pretedenata na titulu mi najviše rotiramo, najveći fond igrača koristimo.

Ako nas neka rezultatska kriza stigne, e to bi već neugodno bilo, ovako još možemo mirni da budemo.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 22 okt 2016, 10:22

Ljudovi moji, lakše malo sa tim negativnim optimizmom :stop:
Klare je napisao/la:Nešto mi u glavu dođe da smo i sa Hejnkesom u ovom periodu igrali na ovakav način, dosta tromo.
Ova mi je rečenica nekako najpametnija u od svih u zadnje vrijeme. Zašto? Zato što se svi sjećamo atomskog nogometa don Juppa od povrede Krosa i kako smo sve protivnike poslije toga gazili. No, niko se ne sjeća kako smo tromo i loše povezano igrali prije toga. U LP-u smo se isto tako mučili (poraz od BATE Borisova, jedva remi protiv Valencije izvukli), da ne spominjemo prolaz na jedvite jade protiv Arsenala u 1/8 finala, kada smo izgubili doma 0:2 i još se branili zadnjih 5 minuta k'o nikad. Čak je Arsene rekao da ovakav Bayern (misli na tu utakmicu) ne može podići klempu.
Ja sam odmah na startu rekao da prve procjene Karlu možemo dati na proljeće, jer nema smisla ništa sada ni upoređivati niti zaključivati.
Opet ću Klareta citirati
Tada sam svašta izgovarao na Martineza, uzimajući njega kao glavnog krivca, ovi stariji će se sjetiti.
Ako je iko govorio da je uprava promašila sa (tada) rekordnim transferom, to je ovaj gore gospodin. I šta na kraju bijaše, svi znamo :njanjanja:

Zato, dragi moji, mili moji, lakše sa tim pesimizmom i pustimo Karlovo dijete da prvo prohoda, tek je počelo puzati :beba:
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 okt 2016, 12:04

Carlo je jučer na press konferenciji izjavio, kako Alonso možda jeste spor, ali da i on sam nije bio nešto posebno brz kao igrač. :) Isto tako je rekao, da nije presudna kod Alonsa brzina, nego koliko brzo barata s loptom te da smatra da je u tom segmentu jedan od najboljih. Carlo je još rekao da u Alonsa kako kao u fudbalera, tako i kao u čovjeka, ima veliko povjerenje... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 okt 2016, 13:27

Klare je napisao/la:Nešto mi u glavu dođe da smo i sa Hejnkesom u ovom periodu igrali na ovakav način, dosta tromo.
Jeste, u početku, dok ideja nije sazrila, ali ne mogu se ova dva Bayerna porediti iz više razloga:

- drugačiji sistem odnosno formacija, prijašnja 4-2-3-1 i sadašnja 4-3-3
- Juppov Bayern nije težio ka posjedu koliko ovaj ("Juppov" posjed se kretao od 52% do 59%, a "Carlov" od 60% do 67%), bio je drugačijeg pristupa, manje pasova koji su bili duži, direktnija igra
- Ribery, Robben, Švajni i Lahm su bili na vrhuncu, a sadašnji Bayern nema ni ublizu četvorku kao ovu
- dosta bolja hemija i bolji balans među igračima i pozicijama

Ovaj Bayern ima više i veće probleme koje treba prebroditi nego li je imao taj Bayern. Kao prvo protivnik je htio da se nadigrava, težio je ka posjedu i lopti. Jedan segment naše ofanzive i rješavanja utakmica je počinjao iz ovoga ne misleći na konkretno napadačku igru. Ubijali smo protivnike njihovom igrom, uzimali smo brzo loptu (tim bedemom od dvije 6ce) i onda tečno proslijeđivali loptu ka krilima koja su najčešće ostavljani jedan na jedan i tako donosili golove. Ideja je bila dobra, ali je još postala bolja nakon što se Kroos zanemario u ovoj igri (igrač je koji drži posjed i ima veću kontrolu i kao takav dosta je usporavao traziciju i napade i tako gušio direktniju i bržu igru). Svakako je to odličan igrač jer je u utakmicama kad smo imali više loptu i posjeda odlično dirigovao i proslijeđivao lopte.

Drugi problem za ovaj Bayern je da se teže braniti u ovom odnosu sa ovom formacijom, igračima, a i pristupu. Tadašnji napadači, kad nisu imali loptu, su bili prvi odbrambeni igrači. To je jedan blok. Drugi blok nije bio daleko i sačinjavao se od sredine terena i pomaganja bekova, a treći sami odbrambeni igrači. To je teško bilo probiti, jedna Barsa (bez obzira ko igrao) nije uspjela dati gol, pa i Juve. Šta se sad dešava? Sad svi stoje duboko i traže pozicije i pukotine, Kimmich ulazi među linije i traži prostor, Lahm i Alaba ulaze dublje radi podrške krilima koji više ne stoje jedan na jedan već na dva ili tri igrača, štoperi stoje dalje od tih linija radi što bržeg vraćanja nazad i u odbrambenu formaciju. Između naših linija postoje velike rupe i kad izgubimo loptu protivnik, ako ima plan i brze igrače, u pet koraka dođe do gola. Vidal stoji lijevo?, Kimmich duboko, a Alonso između štopera. Kad se izgubi lopta nema tog igrača koji će stići ili formacije koja će to odbraniti. Nekoliko puta je Alonso i Lahm rušili igrače koji su ima bili ispred i tako dobajeli žute kartone. Gadna je, i pogrešna igra kad bek, u ovom slučaju Lahm, gleda u leđa protivnika koji ima loptu.

Igra u napadu (iz koje počinju svi naši problemi u odbrani). Prijašnja protivnička krila su se vraćala u odbranu da brane Riberyja i Robbena. Danas oni komotno stoje naprijed i rade presing na bekove ili štopere. Ne štite svoj gol jer se više ne boje naših krila. Mullera i Comana pogotovo. Igra naših bekova u napadu je užas, Alaba asistira svaku treću, a Lahm svaku petu utakmicu (Rafinja je cirkusant). Po meni pogrešne su i pozicije krilima, Comana bi stavio lijevo jer je dešnjak da može pri napadu ići i u sredinu i tako dobiti na nepredvidljivosti kao i Costu desno da radi isto što i Robben. Ovako odigraju pas sa bekom i odmah ubačaj unutra gdje ih čeka "5" štopera, tako gol ne može dati niko. Igra u napadu sa Riberyjem je bila puno bolja upravo iz ovog razloga, a i razloga jer se Alaba i Ribery znaju u "dušu". Ljevak i dešnjak nasuprot dva ljevaka koji rade duple pasove samo da bi ubacili loptu su svemirski brod što se tiče opasnosti po protivnika i kreiranja šansi. Evo kad je i Robben igrao (PSV) bili smo puno bolji nego li prijašnje tekme. Ako smo dobri u napadačkoj igri dobri smo svakako, a ako ne onda ide loša tekma. Prije je bilo obrnuto, iz odbrane je kretalo sve.

Ovako bih probao: Neuer - klasična 4 nazad - Vidal, Javi - Thiago/Muller, Ribery/Costa, Robben/Costa - Lewa sa što manje, ako je moguće, posjeda i držanja lopte.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 okt 2016, 16:57

Kad bi se u skorijoj buducnosti mogli docepati Nagelsmanna :pray: strasan trenerski potencijal.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 okt 2016, 17:44

Drugi timovi nam nude dosovno trofej :mrgreen:

slika

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 okt 2016, 17:47

Neka Mullera na klupu malo da dodje sebi. I Levata bi trebalo tako, kamo srece da ima zamjena
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 22 okt 2016, 17:57

Opet Alonso,hajde dobro :kafa:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 okt 2016, 18:30

https://www.facebook.com/susretiuzivo/?ref=bookmarks
Bayern - Gladbach uzivo preko Facebooka ako neko hoce da gleda
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 22 okt 2016, 18:48

Rafinha odlican danas :clap:

Hajmo sad nema stajanja,trpaaaaaj!!!!!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 okt 2016, 19:12

Hoenes i Sammer zajedno gledaju utakmicu... Sta je sa Ribery-a vec nekoliko utakmic povrijedjen....
Stern des Südens

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 okt 2016, 19:13

Alaba nadolazi na svoje, Vidal je inace pola tima.

Costa je dobar taokđer, ima ga svugdje.
Mia San Mia

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 22 okt 2016, 19:20

Costa kod Carla igra poziciju što mu je igrao Di Marija u Realu on je bio odličan, valjda će i Costa ako ovako nastavi

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 okt 2016, 19:31

Rafko glavni na teren :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 okt 2016, 19:36

Iskreno se nadam da je ovo naznaka dobre forme jer sa ovakvim zalaganjem ne mozes proci a da ne ostvaris pobjedu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 22 okt 2016, 19:39

kao sto vec rekoh, rafinja je odlican za bligu. igra taman toliko da lam u proljetnom dijelu bude odmoran.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 22 okt 2016, 19:47

Fino to sve izgleda u prvom poluvremenu :)
Već je procurio slavljenički selfi :wave:
slika
Sent from my Philips Smart TV.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []