Ta regionalna liga koja se igrala u Skandinaviji nije donosila ništa. Faktički je bila neformalne prirode. Ovdje se već priča o velikim financijskim nagradama i mjestima u grupnim fazama EURO takmičenja.
Budeš treći, zaradiš 800.000 Eura i plasiras se u grupnu fazu Europa lige. Pri tom idu tv prava, sponzorski ugovori itd. S financijske strane, liga bi bila strahovito isplativa, ako se ispostavi tačnim sve ovo sto dolazi iz UEFA-e.
Pri tom, naivno je misliti da se naši predstavnici ne bi pojačali za takvu ligu. U slučaju da liga bude nosila nagrade, plasmane i UEFA-ine blagoslov, itekako sam za.
Regionalna liga - Za/Protiv
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: Regionalna liga - Za/Protiv
pa mi bi najvise profitirali od toga... jer imamo iskustva s tim...VolimTz je napisao/la:Ko je za regionalnu ligu samo neka malo iskrivi glavu i pogleda Premier Ligu BiH, može mu se ukazati regionalna liga. Sve puno šarenih, novih, starih, tuđih, naših, njihovih zastava. I to sve na 3,4,5 sati vožnje, kvalitet upitan, kriminal na nivou, mržnja na vrhuncu, pravi balkan-regionalni style.

- Neandertalac
- Kontakt:
Re: Regionalna liga - Za/Protiv
Za. Kvaliteta igre bi se podigla, sponzori donijeli novac, atraktivnost samih utakmica privukla nešto veći broj ljudi na stadion.
Protiv. Nacionalisti i extremne navijačke grupe. Ovo je sigurno najveći problem, po potrebi prvo navedenih ovi extremni bi pravili nerede a vrlo moguće i sa kobnim posljedicama.
Eh sada, pošto smo mi na balkanu generalno jako retardiran narod zbog druge stavke ovo nikada neće zaživjeti. Nema te osobe koja ce na sebe preuzeti odgovornost.
Protiv. Nacionalisti i extremne navijačke grupe. Ovo je sigurno najveći problem, po potrebi prvo navedenih ovi extremni bi pravili nerede a vrlo moguće i sa kobnim posljedicama.
Eh sada, pošto smo mi na balkanu generalno jako retardiran narod zbog druge stavke ovo nikada neće zaživjeti. Nema te osobe koja ce na sebe preuzeti odgovornost.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: supervizor i 32 gosta.