Vjerujete li da je doslovno plovio u soku, a da mu nije ništa. Evo sve sam provjerio, wi fi radi, display normalan, touch normalan, mikrofon normalan, koja sreća
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Onaj osjećaj kada 0.3 litra soka od jabuke proliješ po s3 neo u 4 izjutra
Vjerujete li da je doslovno plovio u soku, a da mu nije ništa. Evo sve sam provjerio, wi fi radi, display normalan, touch normalan, mikrofon normalan, koja sreća
Idealni phone, ne treba bolji. Valjda ga uzmem jednog dana
Jesi pokusao sa opcijom quick connect? screen mirroring?Sage je napisao/la:Imam Samsung A5(2016) i Panasonic Vieira Smart TV
Također mislim da ima da se kupi adapter i kabal pa preko hdmi-a povezes.
Mia San Mia
Prije par mjeseci kupio starom telefon (Lumia 640 XL) u Hustelu na čaršiji. Prezadovoljan čovjek bio, ali imao problem da kada ga neko zove, njemu jednsotavno ne zvoni. Pozivač dobije poruku da je nedostupan. Nakon par dana, pojave se neke linije na ekranu. Odnesemo na servis, da poprave display i to sranje što je nedostupan. Kažu levati da je display otišao i da je popravka 100 KM. Kad smo otišli po telefon, kaže lik da niej bilo do displaya i da su napravili. Ne mora se ništa platiti. Al skontamo da nisu uspjeli popraviti to gdje je nedostupan. Odemo opet dole, sa garantnim listom, kažu: "Garancija vam više ne važi kao kompenzacija, napravili smo vam display, nismo ništa naplatili jer je kolega ZABORAVIO."
I novi problem na telefonu, ne radi proximity senzor. Kažu:" Da se to napravi, mora se čitav display zamijeniti(nonsense, čitava lumia iz dijelova. **** proximity senzor 10$ na ebayu)" Svađao se s krmcima kojim se sjetim najmilijih ovom prilikom. Elem uzmem sebi taj telefon, dam starom J5. I kod mene tek onda počnu sranja(random restarti, zvučnik otišao, baterija curi ko luda. Telefon je proveo oko 2 i pol mjeseca na servisima, ni ovlašteni mobis nije mogao napraviti taj problem gdje je nedostupan. Riješih se smeća, i sad ne znam šta da kupim.
Znam da ću u Telekomu uzeti, iako jesu **** i sve, nikad nisam imao problema ako bi se koji telefon pokvario.
Razmišljam o ovome P9 Lite, iako mi je ružan skroz.
Izvinjavam se na dužem postu, htio sam da podijelim iskustva i pitam za savjet. Poz.
I novi problem na telefonu, ne radi proximity senzor. Kažu:" Da se to napravi, mora se čitav display zamijeniti(nonsense, čitava lumia iz dijelova. **** proximity senzor 10$ na ebayu)" Svađao se s krmcima kojim se sjetim najmilijih ovom prilikom. Elem uzmem sebi taj telefon, dam starom J5. I kod mene tek onda počnu sranja(random restarti, zvučnik otišao, baterija curi ko luda. Telefon je proveo oko 2 i pol mjeseca na servisima, ni ovlašteni mobis nije mogao napraviti taj problem gdje je nedostupan. Riješih se smeća, i sad ne znam šta da kupim.
Znam da ću u Telekomu uzeti, iako jesu **** i sve, nikad nisam imao problema ako bi se koji telefon pokvario.
Razmišljam o ovome P9 Lite, iako mi je ružan skroz.
Izvinjavam se na dužem postu, htio sam da podijelim iskustva i pitam za savjet. Poz.
4.10.2009.
Eto dobro iskustvo ( ne mislim sto si ti prosao tako, iskreno mi je zao, posteno platio, a posteno ti .....) da ostali zaobilaze ovu radnju.
Koliko znam P9 lite je ok telefon, posto ti stari nije zahtjevan korisnik vjerovatno ce ga i posluziti, a cini mi se da je i Samsung ubo sa ovim mid range uređajima, ne bi bilo lose ni njih da pogledas.
Koliko znam P9 lite je ok telefon, posto ti stari nije zahtjevan korisnik vjerovatno ce ga i posluziti, a cini mi se da je i Samsung ubo sa ovim mid range uređajima, ne bi bilo lose ni njih da pogledas.
Mia San Mia
Ostavio sam njemu J5. Legao mu je pravo, ne da ga nikome
Ovo sebi uzimam, ali nema ih u Telekomu više.
Što se tiče kupovine kod ovih lijevih, "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftiniJE"
Da li imaju 3GB verziju
Ovo sebi uzimam, ali nema ih u Telekomu više.
Što se tiče kupovine kod ovih lijevih, "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftiniJE"
Da li imaju 3GB verziju
4.10.2009.
I da, to je ta **** lutrija. Kupiš telefon jeftinije, i moliš Boga da mu nikad ništa ne ode. Jer pod jedan, niko pojma nema o servisiranju, pod dva svi bi da te zajebu, pod tri svakog boli **** za tebe.
4.10.2009.
U Telecomu ti je samo 2 GB verzija, a što se samog rada tiče ima ga kolega @Quinlan čini mi se, pa nek' ti on kaže koju iz prve ruke kad naleti 
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Evo kod mene je taj p9 lite ima et 2-3 sedmice, meni iskreno nakon one touch idola veliki napredak, iako ima samo 2gb rama mobitel za sad leti 
Ima i to sto aj stvarno nisam zahtjevam korisnik, imam nekih 10aplikacija, ne znam ono viber, messenger, tapatalk, rezultate, premier, pik i jos neke sajtove i par jos aplikacija, jos mi nije bilo ispod 500mb slobodnog rama, a inace kad ono ukinem sve aplikacije oko 900, nekad giga slobodna
Kamera bar meni dosta dobra iako nisam nesto ni puno je koristio, e da jedinu zahtjevniju aplikaciju koju imam je fifa za mobitel i radi bez problema
Ne znam pitaj ako te sta konkretno zanima
Ima i to sto aj stvarno nisam zahtjevam korisnik, imam nekih 10aplikacija, ne znam ono viber, messenger, tapatalk, rezultate, premier, pik i jos neke sajtove i par jos aplikacija, jos mi nije bilo ispod 500mb slobodnog rama, a inace kad ono ukinem sve aplikacije oko 900, nekad giga slobodna
Kamera bar meni dosta dobra iako nisam nesto ni puno je koristio, e da jedinu zahtjevniju aplikaciju koju imam je fifa za mobitel i radi bez problema
Ne znam pitaj ako te sta konkretno zanima
I da ova njihova prilagodba sistema meni za sad odgovara, a i dobijes one sve osnovne aplikacije od njih pa i neku njihovu varijaciju clean mastera ali koji ne ubija sa reklamama 
Dobijes jos file manager, music i video player, flashlight itd..
Dobijes jos file manager, music i video player, flashlight itd..
Ma dobro, nije bloatware problem ako se može pobrisati.
Kakva je baterija, koliko može izdržati? Isplati li se doplatiti i uzeti ga pored J5 2016? Na J5 2015 me strašno nervirao pixel density, i to je bilo to.
Koristim par aplikacija(viber, messenger, instagram, shazam), i sad će mi trebati word, pdf vieweri, malo više ću ga koristiti za posao i fakultet. Hvala ti na info iz prve ruke.
Kakva je baterija, koliko može izdržati? Isplati li se doplatiti i uzeti ga pored J5 2016? Na J5 2015 me strašno nervirao pixel density, i to je bilo to.
Koristim par aplikacija(viber, messenger, instagram, shazam), i sad će mi trebati word, pdf vieweri, malo više ću ga koristiti za posao i fakultet. Hvala ti na info iz prve ruke.
4.10.2009.
Iko imao iskustva sa univerzalno ( nadam se da jeste
) i sa LG K8, 240 KM u Univerzalnom, ne čini se skup dok je u BH Telecomu 343, sad dal je Univerzalno pouzdana radnja, volio bih fakat ako neko ima dobro iskustvo da mi kaže i u vezi radnje i u vezi telefona 
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Vjeruj meni baterija preko 24 sata izdrzi cak i dva dana, evo jutros ga uzeo sa punjenja oko 11-12 i evo sad imam tacno 73% baterije, jest da ga nisam nesto pretjerano koristio ali opet 80% vremena je bio upaljen ili wifi ili 3g, tako da sam sto se tice baterije prezadovoljankoalem je napisao/la:Ma dobro, nije bloatware problem ako se može pobrisati.
Ti ćeš dobiti kako treba telefon, ali ako ti se pokvari, 99% si najebao. Ako ikako možeš, uzmi u telekomu. Što se telefona tiče, to neko drugi mora da ti odgovori.AA23 je napisao/la:Iko imao iskustva sa univerzalno ( nadam se da jeste) i sa LG K8, 240 KM u Univerzalnom, ne čini se skup dok je u BH Telecomu 343, sad dal je Univerzalno pouzdana radnja, volio bih fakat ako neko ima dobro iskustvo da mi kaže i u vezi radnje i u vezi telefona
Quinlan je napisao/la:Vjeruj meni baterija preko 24 sata izdrzi cak i dva dana, evo jutros ga uzeo sa punjenja oko 11-12 i evo sad imam tacno 73% baterije, jest da ga nisam nesto pretjerano koristio ali opet 80% vremena je bio upaljen ili wifi ili 3g, tako da sam sto se tice baterije prezadovoljankoalem je napisao/la:Ma dobro, nije bloatware problem ako se može pobrisati.
Hvala ti puno, to sam želio da čujem
Idem onda ove sedmice da ga uzmem. 400 KM u Telekomu za moj paket, nije loše.
4.10.2009.
To je to uglavnom ako te jos sta zanima pitaj 
Ovako imam krntiju s3 mini kojoj bi htjeo promijenit firmware na fabricki al mi ne radi power tipka ima li kakva solucija gdje ne treba power tipka za intaliranje firmware?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Kakve punjače koristite? Ovi platonovi punjači i inače ovi sada što se koriste (adapter + usb klablo) baš su nekvalitetni i brzo stradaju. Istina, nisu skupi, cener, mada je opet skupo na sranje dat cenkija, ali neki dan uzeo, i evo maloprije da stavim telefon da se puni, neće, a nov uzeo. Provjerio sam, do punjača je, do kabla, nije do adaptera a i ovaj punjač, kad god stavim, čuje se zujanje.
Ima li nešto kvalitetnije i po mogućnosti jači punjač, sa više ampera. Jednom sam naletio na neki punjač od, čini mi se, od 6 ampera ali nisam baš obraćao pažnju. Kakvi su ti punjači, jesu li kvalitetniji i je li brže napune bateriju? Koliko koštaju?
Ima li nešto kvalitetnije i po mogućnosti jači punjač, sa više ampera. Jednom sam naletio na neki punjač od, čini mi se, od 6 ampera ali nisam baš obraćao pažnju. Kakvi su ti punjači, jesu li kvalitetniji i je li brže napune bateriju? Koliko koštaju?
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Evo ga 23% nakon et nekih 40 sati ne bas intenzivnog koristenja :Di sad ide na punjenjekoalem je napisao/la:Ti ćeš dobiti kako treba telefon, ali ako ti se pokvari, 99% si najebao. Ako ikako možeš, uzmi u telekomu. Što se telefona tiče, to neko drugi mora da ti odgovori.AA23 je napisao/la:Iko imao iskustva sa univerzalno ( nadam se da jeste) i sa LG K8, 240 KM u Univerzalnom, ne čini se skup dok je u BH Telecomu 343, sad dal je Univerzalno pouzdana radnja, volio bih fakat ako neko ima dobro iskustvo da mi kaže i u vezi radnje i u vezi telefona
Quinlan je napisao/la:Vjeruj meni baterija preko 24 sata izdrzi cak i dva dana, evo jutros ga uzeo sa punjenja oko 11-12 i evo sad imam tacno 73% baterije, jest da ga nisam nesto pretjerano koristio ali opet 80% vremena je bio upaljen ili wifi ili 3g, tako da sam sto se tice baterije prezadovoljankoalem je napisao/la:Ma dobro, nije bloatware problem ako se može pobrisati.
Hvala ti puno, to sam želio da čujem
Idem onda ove sedmice da ga uzmem. 400 KM u Telekomu za moj paket, nije loše.
SiouxLukavac je napisao/la:Kakve punjače koristite? Ovi platonovi punjači i inače ovi sada što se koriste (adapter + usb klablo) baš su nekvalitetni i brzo stradaju. Istina, nisu skupi, cener, mada je opet skupo na sranje dat cenkija, ali neki dan uzeo, i evo maloprije da stavim telefon da se puni, neće, a nov uzeo. Provjerio sam, do punjača je, do kabla, nije do adaptera a i ovaj punjač, kad god stavim, čuje se zujanje.
Quinlan je napisao/la: Evo ga 23% nakon et nekih 40 sati ne bas intenzivnog koristenja :Di sad ide na punjenje
Al je ružan majku mu
Vidjeh sad da ima i fingerprint senzor
Kakva mašina, jedva čekam.
btw. Da li se grije puno? I je li plastični oklop?
4.10.2009.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.