BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
Sutra je ostatak prvog kola na programu, Damir-Ivo srijeda ili četvrtak, ostaje da vidimo kad tačno
I u srijedu ce ostati par meceva iz prvog kola, mozda ga cak stave i u cetvrtak, mada sumnjam, srijeda pa u slucaju pobjede petak i 1/4 finale
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Murray, Fognini-Ramos i Robert-Kohlschreiber ostaju za srijedu, ako bude u srijedu, završit će opet u ovom podrumu
I nisu bas sanse 50-50, obzirom da ce biti 5 meceva dostupno od osmine finala za srijedu. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Odlican Damir, moze li mi samo neko reci kako je uspio da ga otrese 6:0
a prosli set izgubio, jel mozda bio povrijedjen Almagro nisam gledo stream 
Valja mi dic kredit zbog damira
Drago mi, da je bilo od koristi.
Srijeda je ovdje praznik, tako da mi to vise odgovara
Može se igrati sa karlovicem, griješio je danas dosta, samo johnson nije znao iskoristiti break lopte, a imao je prilike. Ali biće naravno teško
Drago mi, da je bilo od koristi.
Srijeda je ovdje praznik, tako da mi to vise odgovara
Može se igrati sa karlovicem, griješio je danas dosta, samo johnson nije znao iskoristiti break lopte, a imao je prilike. Ali biće naravno teško
Dobro zaradi Damir za ove dvije sedmice
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Drago mi je da je prošao Ivo, a ne Stiv. Ovako Damir ima vrlo jednostavan zadatak za pripremu meča koji će biti pravi ispit zrelosti.
Osnovna je stvar ostati miran, ne smije se nervirati što na reternu ne može ništa, jer mu treba sva moguća koncentracija u vlastitim servis gemovima. Očekujem veliki broj (30+) izlazaka na mrežu, što servis-voleja, što izlazaka na mrežu nakon 1-2 kombinacije za koju će biti potrebni precizni prvi servisi. Bekend pasing Ive Karlovića je njegov daleko najslabiji segment igre i potrebno ga je maksimalno eksploatisati. Damirova brzina će tu igrati presudnu ulogu, jer će se poslije dobrog napada po Ivinom bekendu vrlo lako i brzo naći u dobroj poziciji na mreži za lagani volej.
Damirova servis izdanja u prethodnih 5 mečeva u dvorani i Ivina retern izdanja u zadnjih mjesec dana slute na barem jedan neizvjesan set.
Izdanje na reternu je nemoguće prognozirati, prosto se Damir nikada nije susreo sa ovakvim servisom. Kako vrijeme odmiče, tako bi i retern trebao biti sve bolji. Da li će moći do brakea, ostaje da vidimo. Vjerujem da može do pobjede, ima dovoljno kvaliteta za nju.
Osnovna je stvar ostati miran, ne smije se nervirati što na reternu ne može ništa, jer mu treba sva moguća koncentracija u vlastitim servis gemovima. Očekujem veliki broj (30+) izlazaka na mrežu, što servis-voleja, što izlazaka na mrežu nakon 1-2 kombinacije za koju će biti potrebni precizni prvi servisi. Bekend pasing Ive Karlovića je njegov daleko najslabiji segment igre i potrebno ga je maksimalno eksploatisati. Damirova brzina će tu igrati presudnu ulogu, jer će se poslije dobrog napada po Ivinom bekendu vrlo lako i brzo naći u dobroj poziciji na mreži za lagani volej.
Damirova servis izdanja u prethodnih 5 mečeva u dvorani i Ivina retern izdanja u zadnjih mjesec dana slute na barem jedan neizvjesan set.
Izdanje na reternu je nemoguće prognozirati, prosto se Damir nikada nije susreo sa ovakvim servisom. Kako vrijeme odmiče, tako bi i retern trebao biti sve bolji. Da li će moći do brakea, ostaje da vidimo. Vjerujem da može do pobjede, ima dovoljno kvaliteta za nju.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
sminka znas li ko je zlatan kadric ?
Da, šo? 
Igrao je tenis, odnosno pokušao, trenutno ima tenis klub i držao je ili još uvijek i drži tenis na DIFu...
Igrao je tenis, odnosno pokušao, trenutno ima tenis klub i držao je ili još uvijek i drži tenis na DIFu...
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Da , ma onako , vidim da poznajes i pratis a dobar sam s njim ... a nekad je sparingovao basicu ili damirushminka je napisao/la:Da, šo?
Šta kaže on ko je bolji Mirza ili Damir xD
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
ma nista posebno , vise je dobar sa mirzom , kaze da se vrati da bi na sljaki uzeo karlovicu set
Al kaze da je brkic duplo bolji od setkica , samo sto brkic isti mirza nije shvatio ozbiljno tennis
Al kaze da je brkic duplo bolji od setkica , samo sto brkic isti mirza nije shvatio ozbiljno tennis
Damir na redovnoj listi ima 649 bodova a na Live listi sada ima 679.Nesto nestima.Prolazak kvalifikacija je 20 bod. plus prolaz prvog kola 45 bod.znaci samo od turnira u Becu zaradio je 65 bodova.Po mojoj racunici na livelisti treba imati 714 bodova.
A sto se tice Karlovica duboko vjerujem da ga Damir moze pobjediti pametnom igrom.Znaci nema nerviranja kad Ivo bude pogadjao As servise samo strpljivo reternirat ali nikad dva puta na istu stranu.Znaci dijagonala,paralela,pasing sot mislim da je to recept za pobjedu i sretno ti Damire.
ovih 699 sa live ATP ranking je korektnotuzla075 je napisao/la:Damir na redovnoj listi ima 649 bodova a na Live listi sada ima 679.Nesto nestima.Prolazak kvalifikacija je 20 bod. plus prolaz prvog kola 45 bod.znaci samo od turnira u Becu zaradio je 65 bodova.Po mojoj racunici na livelisti treba imati 714 bodova.
pobjeda sutra za ranking karijere
OK sad vidim da su popravili na Live.shminka je napisao/la:ovih 699 sa live ATP ranking je korektnotuzla075 je napisao/la:Damir na redovnoj listi ima 649 bodova a na Live listi sada ima 679.Nesto nestima.Prolazak kvalifikacija je 20 bod. plus prolaz prvog kola 45 bod.znaci samo od turnira u Becu zaradio je 65 bodova.Po mojoj racunici na livelisti treba imati 714 bodova.![]()
20+45=65tuzla075 je napisao/la:Damir na redovnoj listi ima 649 bodova a na Live listi sada ima 679.Nesto nestima.Prolazak kvalifikacija je 20 bod. plus prolaz prvog kola 45 bod.znaci samo od turnira u Becu zaradio je 65 bodova.Po mojoj racunici na livelisti treba imati 714 bodova.
Ali kad se odbiju bodovi iz nedavnog četvrtfinala na Challengeru u Mohammediji (15) onda je 65-15=50 a 649+50=699
Koja pozicija ?shminka je napisao/la:ovih 699 sa live ATP ranking je korektnotuzla075 je napisao/la:Damir na redovnoj listi ima 649 bodova a na Live listi sada ima 679.Nesto nestima.Prolazak kvalifikacija je 20 bod. plus prolaz prvog kola 45 bod.znaci samo od turnira u Becu zaradio je 65 bodova.Po mojoj racunici na livelisti treba imati 714 bodova.![]()
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
68-69
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.