Bila je krivica i na navijačima a kod Ješića i mediji što su stvarali negativnu atmosferu.fico je napisao/la:Prije su svaljivali krivicu na igrace, na trenere, e sada je kao investitor kriv? Kriv je neko ko nam je dove najbolje sponzore u historiji bh sporta?
@Conscious
Krucijalna pogreška u glavama nas ovdje je što nerazumjevanje ove savremene biznis terminologije. Kod nas ćeš u medijima uvijek čuti nešto tipa "investitor zaustavio radove", "investitor pokrenuo radove", "investitor ovo, ono...". Investitor investira planirani novac za konkretan rezultat gdje očekuje konkretnu dobit. U poslu s kampom i akademijom ima koristi i klub i on. Klub dobija infrastrukturi koja mu jača portofolio... ili šta već, nisam ekonomista. Ljudi od njegovog povjerenja su se igrali s njim kao što se mi obično igramo s turskim, arapskim i inim investicijama pa se pitamo što nam nevjeruju. Ma jok, mi zlatni, oni horsaši i drumski razbojnici. Aha...
Kako je Kusturica trebao odgovoriti na ovo pitanje:
8. Od dolaska Tana, kroz izjave u medijima, TV gostovanjima, portalima, svaki put naglašavate važnost akademije, funkcionisanje kluba na račun tih mlađih igrača iz vlastitog kadra a u prvom timu nemamo nijedan produkt akademije...
Da, jesam to govorio i ja i svi mi koji predstavljamo klub ALI mi, nažalost vas i naše djece, nemamo nikakvog plana afirmacije igrača iz naše akademije, nikakvog sistema koji igrače akademije dovodi u vezu sa seniorima. Čak smo prestali organizirati i kampove. Koji će nam kok. No, to nije da naši igrači nisu zapaženi. Naš Nedim Hadžić je među 60 talenata svijeta i pod lupom AFC Ajaxa ali šta se može kad se na mlade igrače ne računa, pa ni na posudbu da ih se pošalje. Zadnji put kad smo poslali igrača na posudbu raskinuli smo ugovor s njim a zatim ga vratili (i platili bar nešto) a sad nikom ne valja! Hadžiću je najpamentije putem Vazde, Osmanovića, Handžića i drugih.
Ali ovo mi je najjače. Najjasniji dokaz da je čovjek sam pisao u žurbi:
Konciznost se gubi u hitrini misli. Čuj s "potrebnom dozom komuniciranja"? Wtf ba? Čudi me da se nije pozvao na statutarna ograničenja... Prvi čovjek kluba i na mapi ga nema mjesecima u jednom od najgorih poslijeratnih perioda. Ma daj...12. Zbog čega se ne oglašavate a prije godinu ste izlazali iz paštete? Predsjednik se pojavljuje u medijima kada je to potrebno ili kada su interesi Kluba, nekada je intenzivnije a nekada sa potrebnom dozom komuniciranja.
Predsjednik se pojavljuje u medijima kada je to potrebno ili kada su interesi Kluba, nekada je intenzivnije a nekada sa potrebnom dozom komuniciranja.