FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MCMXLVI » 25 okt 2016, 22:36

Tan ne razmišlja o prodaji kluba, u narednom periodu namjerava dodatno ojačati klub!
Vincent Tan smatra da je investicija u Bordo klub dobar potez.

Burna dešavanja u i oko FK Sarajevo posljednjih dana su došla do usijanja. Nezadovoljstvo koje odavno vlada na relaciji navijači-uprava kluba, koje je dodatno narušeno lošim rezultatima ekipe, koja ove sezone igra neprepoznatljivo i nalazi se na šestom mjestu na tabeli, svakako je jedan od uzroka loše klime oko Bordo kluba. Dnevni Avaz je večeras objavio informaciju u kojoj se navodi da većinski vlasnik kluba, malezijski milijarder Vincent Tan pregovara sa nekoliko kupaca oko prodaje većinskog paketa dionica Bordo kluba.

Naš izvor blizak klubu iz Titove 38b, rekao nam je da Vincent Tan ne razmišlja o prodaji kluba te da se radi na planu kako klub ojačati u svim strukturama u narednom periodu. Investiciju u FK Sarajevo, malezijski milijarder smatra vrlo dobrim potezom i spreman je da pomogne da klub što prije izađe iz rezultatske krize. Kako smo saznali, zvaničnih ponuda za prodaju kluba nije niti bilo, a investitor ne razmišlja u tom pravcu. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu.

pise ****
Zadnja izmjena: MCMXLVI, dana/u 25 okt 2016, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 okt 2016, 22:36

BosnianKingdom je napisao/la:Ne možemo svaku sezonu halaliti
Ocito da su nas navikli pa sad mozemo.
Tzv 'rekonstrukcija tima' svake sezone-
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 25 okt 2016, 22:39

High je napisao/la:Kruže usmene predaje da, na Ilidži, pravimo stadijon. :kafa:
Rambo vozi staadiJJJon :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2016, 22:40

MCMXLVI je napisao/la:Tan ne razmišlja o prodaji kluba, u narednom periodu namjerava dodatno ojačati klub!
Vincent Tan smatra da je investicija u Bordo klub dobar potez.

Burna dešavanja u i oko FK Sarajevo posljednjih dana su došla do usijanja. Nezadovoljstvo koje odavno vlada na relaciji navijači-uprava kluba, koje je dodatno narušeno lošim rezultatima ekipe, koja ove sezone igra neprepoznatljivo i nalazi se na šestom mjestu na tabeli, svakako je jedan od uzroka loše klime oko Bordo kluba. Dnevni Avaz je večeras objavio informaciju u kojoj se navodi da većinski vlasnik kluba, malezijski milijarder Vincent Tan pregovara sa nekoliko kupaca oko prodaje većinskog paketa dionica Bordo kluba.

Naš izvor blizak klubu iz Titove 38b, rekao nam je da Vincent Tan ne razmišlja o prodaji kluba te da se radi na planu kako klub ojačati u svim strukturama u narednom periodu. Investiciju u FK Sarajevo, malezijski milijarder smatra vrlo dobrim potezom i spreman je da pomogne da klub što prije izađe iz rezultatske krize. Kako smo saznali, zvaničnih ponuda za prodaju kluba nije niti bilo, a investitor ne razmišlja u tom pravcu. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu.

pise ****
Ko pise?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 okt 2016, 22:41

Tan je najbolje sto se moglo desiti nasem klubu..
Zanoravljate da smo bili pred bankrotom i kljucem u bravi, a sad smo na mnogo jacem nivou, sto se tice finansijskog dijela...
Nama fali taj sportski rezultat, ono sto cuva navijace, sto ih cine zadovoljnim..
Tan nije kriv zato sto se Jesic doveo i kasnije i otjero, pa mu se i dan danas placaju velike svote novca...
Pa hiljafu drugih igraca..
Staviti na papir koliko se tu para izgubilo, i to nije greska Tana vec ljudi koje je postavio.
On kao vlasnik je inao obavezu, da otjera ljude koji su previse trosili bez razloga
Mislim da dan danas trpimo to raskosno trosenje para, i nasa ekipa sada trpi, kao i mi navijaci...

Glupo je ovde pricati da treba Tan da ode..

Ako je istina za tih 7 milki budjeta, pa sramota je onda pricati da je neko zavrsno pipu.. Kad drugi sa 400k budjeta uzimaju kup..

Glavni krivci su oni koji su previse trosili bez razloga..

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 25 okt 2016, 22:42

MortemHz je napisao/la:
Ko pise?
sport 1.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2016, 22:43

MCMXLVI je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ko pise?
sport 1.
Znaci, ne vjeruj im nista..
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2016, 22:46

joker90 je napisao/la:
MCMXLVI je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ko pise?
sport 1.
Znaci, ne vjeruj im nista..
Jesu levati ali su bolji od Avaza pa kako god :lol:
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 okt 2016, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 25 okt 2016, 22:59

Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 okt 2016, 23:03

Ko je predlago ove trenere Kramate i slicne ublehe? Nek fino sad odgovaraju covjeku jel on kriv sto je konto da su normalni,pa nam uvalili mud a za bubrege? Bilo gdje u svijetu trebaju da odgovaraju za javasluk i nerad,osim kod nas i jos se cude nesto sto im je spustio rucnu,neki ga cak i pljuju,to moze samo kod nas. Nisu sa najvecim budzetom barem otisli u evropu,nisu ni u vrhu lige evo druga sezona zaredom jel vam Tan kriv neradnici? Kazu investitor nije sad ostvario zadnje obecanje pa koliko toga vi niste ostvarili jeste li se ikada zapitali?

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 okt 2016, 23:07

I ovo za ovog Ahmetova sam nacuo da je on bio potencijalni tj tajni kupac Olimpica al nista od tog se nije ostvarilo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2016, 23:08

High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.
Jesi li uzeo dres?

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 25 okt 2016, 23:09

slika
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Evolution87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 25 okt 2016, 23:16

hapuc je napisao/la:
slika
:urnebes:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 25 okt 2016, 23:18

hapuc je napisao/la:
slika
:damn: :damn: :damn: :damn: :puke:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 25 okt 2016, 23:19

Gdje ga nade **** te on :urnebes:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 25 okt 2016, 23:22

hapuc je napisao/la:
slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ovako je reagovao kad je vidio ona pitanja :damn:
Zelim mu dug zivot i tesku bolest.
SARAJEVO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2016, 23:24

hapuc je napisao/la:
slika
E sto se nasmija kvalitetno! A sad odoh da obrisem monitor od hracka..
Bahati, bahati Željkan!
1946

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 okt 2016, 23:45

fico je napisao/la:
hapuc je napisao/la:
slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ovako je reagovao kad je vidio ona pitanja :damn:
Zelim mu dug zivot i tesku bolest.
Ajd sad pretjerujemo,onda zelim to isto nasim kvazi legendama i svima sto su mogli a nisu ni pomislili da kupe bilo kakav ulog il pomognu klubu kad za virsle nismo imali,i kad su nas tjrerali sa treninga ipak su oni tad prihvatili nesto sto niko nije ni mislio da uzme u svoje ruke.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 26 okt 2016, 00:15

zagorski je napisao/la:Ovi sto amnestiraju Tana i blagosiljaju ga pitacu samo ovo:
-zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
-zasto,ako mu je to prioritet,ne naredi da se u Akademiju dovesu strucni i sposobni kadrovi i
-zasto,ako se obavezao na to i ako mu je to cilj i interes,ne zavrsi radove na kampu i Akademiji ukljucujuci sve pratec objekte i sadrzaje?
I ja sam postavio brdo pitanja i @streetstyle-u i ostalim ali sam dobio samo 5% odgovora.

Da se razumijemo. Tana ne želim amnestirati. Ono što želim je prvo sebi a onda i drugima pojasniti njegov odnos prema svim klubovima čiji je vlasnik pa tako i Sarajeva (većinski investitor).

Prvo i osnovno, a to sam obrazložio u postu iza gdje sam kratko analizirao razloge za imenovanje Choo-a i njegov model upravljanja klubovima, sam Tan je hladnokrvni poslovni magnat čije bogatstvo broji blizu 1 milijarde dolara. Sigurno to nije osvojio na lotu niti mu je to babo ostavio na računu. Njegovo bogatstvo je rezultat njegovog rada i pameti. U njegovo bogatstvo ulaze i klubovi.

Objasnio sam da klubove ne tretira kao igračke i zbog toga je postavio Choo-a. Možeš pročitati moj prethodni post, tu sve stoji.

Stavi se u njegovu poziciju. Imaš lovu. Želiš investirati. Usmjeriš tu lovu i prepustiš ljudima od povjerenja (koje možemo označiti i kao faktor stabilnosti investicije) da tu investiciju pretvore u željeni, planirani rezultat. To se ne desi. Šta radiš dalje? A) Nastavljaš davati lovu. B) Zaustaviš dotok novca i postaviš drugog čovjeka od povjerenja za kontrolora da procjeni jel ovi prvi mogu ili ne mogu. Zapamti samo da si hladnokvrni biznismen s piramidom ljudi ispod sebe a ne senilni pasionirani starac od kojeg se očekuje da sam, fizički i lično, hvata agente igrača za rukav ili dolazi s blokićem i digitronom na gradilište.

Vodeći se tom logikom ovako zamišljam odgovore na tvoja pitanja:
- zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
Odakle ti da je zadovoljan? U ovom momentu? Očito da nije čim je bilo promjena u junu 2016. Te promjene nisu samo personalne (izvoli provjeriti koja imena su napustila klub a koja dobila nove uloge) već organizacione. Čovjek je očito sredinom prošle sezone (tačnije 19. decembra 2015.) spremio Kena da uvode novi model a ovaj je to otpočeo uvođenjem sistema. Sad kakav je sistem u to ne ulazim. Ali jesam pisao o njemu, provjeri u jednom od mojih prethodnih postova ovdje.

Opet, nije da ti ljudi nisu imali kredita: 2 titule i play-off evropskog takmičenja. Neke poslove su dobro počeli, uključujući prvu fazu kampa i drugo ali su stali. Početak sezone 2015/16, očajan transfer rok i loš izbor trenera su ih početak tog zastoja koji se danas pretvorio u nazadovanje.

Sigurno da nije zadovoljan. Doveo je Kena da kontroliše proces. Ovima to smeta. Zašto? Ovo čemu svjedočimo ovih dana i čega će još biti će njegovo nezadovoljstvo načinom rada i odgovornih ljudi dodatno iskazati.
-zasto,ako mu je to prioritet,ne naredi da se u Akademiju dovesu strucni i sposobni kadrovi
Upoznat si sigurno s rezultatima Akademije? U kategoriji kadeta odbranjen naslov. U kategoriji junuora drugi i odbranjen kup. 7 mladića iz izlazne generacije juniora ušlo u prvi tim da bi u ovom momentu imao samo Herića, Rastodera, Kovačevića i Gljivu. Zapažena učešća na međunarodnim i domaćim turnirima. Tvoje pitanje je bolje adresirati Kusturici kao prvom čovjeku kluba koji je sve energije trebao uložiti u stvaranje sistema afirmacije igrača iz Akademije. A u ovom momentu i Komitetu za sportska pitanja.
-zasto,ako se obavezao na to i ako mu je to cilj i interes,ne zavrsi radove na kampu i Akademiji ukljucujuci sve pratec objekte i sadrzaje?
Mislim da sam već dao djelimičan odgovor. Kad ti investicija postane nestabilna prvo šta činiš je spriječavanje dotoka novca. Rukovodstvo kluba je od faktora stabilnosti postalo faktor nestabilnosti. Logično je da je zaustavio dotok novca dok investicija ponovo ne postane stabilna. Šta bi ti učinio na njegovom mjestu? Molim za odgovor.
Može sad runda mojih pitanja?
- zašto se Kusturica, nakon poduže medijske samoizolacije, javlja tek u popodnevnim časovima na rođendan - i to ne sa čestitkom već sa izjavom čija je forma takva da podilazi navijačima a čija je funkcija da okrene navijače i zainteresiranu javnost protiv samog Tana, interpelacijom "predstavnika investitora" u čitavoj priči?
- zašto do sada nije bilo preuzimanja odgovornosti, transparentnosti i otvorenog odnosa prema navijačima i zainteresiranoj javnosti o problemima u klubu?
- zašto su izigrali povjerenje glavnog investitora i doveli se u ovakvu situaciju?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”