FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
2K stranica 

-
- Kontakt:
Fare jesi ti pusio nesto ?
Nije igrao zahvaljujuci komunjarama sigurno, nego zahvaljujuci tome sto je bilo potencijala u klubu i tome sto je danas lakse haskom bjeguncu mladicu preci granicu nego tada nekom od igraca.Stanje je takvo da je danas hapoel za nas real onog trenutka kada budemo u stanju zadrzati igrace koji su bitni za igru Zelje bez da moramo ikoga prodati tog trenutka ce i ici na bolje.Tako funkcionise u svijetu tako mora biti i kod nas ako mislimo naprijed.Neprilagodjen je napisao/la:Eto komunjare opet krive za sve,a za njihovo vrijeme Zeljo igrao polufinale Kupa Uefa i bio nadomak finala sa Real Madridom,a sad u demokratiji i slobodi se sa njim sprda Hapoel koji bi u to "mracno" vrijeme mogao samo cistiti kopacke Mesi,Haretu,Fici...
Ali neka,navikao sam vec....
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ja bi svima savjetovao da procitaju knjigu Bilo jednom na Grbavici, autor Dzevad Kajan.
To procitajte ako se zelite upoznati sa cijelom historijom kluba Zeljeznicar i ostalih klubova sto su bili u Sarajevu. Takodjer posveceno je dosta Hasetu i FK Sarajevu. Ima tu dosta prica iz mahala i o poznatim osobama danas koji su igrali za Zelju i ostale klubove. Spominje se Zeljko Komsic kao padobranista i djete sa Grbavice, i takodjer od Osima, Mise Smajlovica i Zeljeznicarovog susreta prijateljskog sa Santosom i najboljim igracem svijeta Pele-om, pa do Katalinskog, Ribara, Sprece, itd. Opise vam ekipe od juniorske pa do sampionske. Knjiga je stvarno dobra i upozna vas sa dosta imena za koje vjerovatno niste ni culi a vrlo su dobri igraci bili u Nasoj drzavi. Takodjer trener Santosa poslije utakmice koja je zavrsila 1-1 kaze za Osima: Da ovaj momak igra u Brazilu, bio bi najbolji igrac poslije Pele-a.
Knjiga je 25 KM po ovom sajtu ali se isplati, http://www.knjiga.ba/Monografije/Bilo-j ... K4007.html
To procitajte ako se zelite upoznati sa cijelom historijom kluba Zeljeznicar i ostalih klubova sto su bili u Sarajevu. Takodjer posveceno je dosta Hasetu i FK Sarajevu. Ima tu dosta prica iz mahala i o poznatim osobama danas koji su igrali za Zelju i ostale klubove. Spominje se Zeljko Komsic kao padobranista i djete sa Grbavice, i takodjer od Osima, Mise Smajlovica i Zeljeznicarovog susreta prijateljskog sa Santosom i najboljim igracem svijeta Pele-om, pa do Katalinskog, Ribara, Sprece, itd. Opise vam ekipe od juniorske pa do sampionske. Knjiga je stvarno dobra i upozna vas sa dosta imena za koje vjerovatno niste ni culi a vrlo su dobri igraci bili u Nasoj drzavi. Takodjer trener Santosa poslije utakmice koja je zavrsila 1-1 kaze za Osima: Da ovaj momak igra u Brazilu, bio bi najbolji igrac poslije Pele-a.
Knjiga je 25 KM po ovom sajtu ali se isplati, http://www.knjiga.ba/Monografije/Bilo-j ... K4007.html
-
- Kontakt:
Najbolji je rezim prije bio ne mozes otici ispod 28 godina u inostranstvo zato je bilo igraca kakvih dana tesko gdje ima dobro mozda sam malo pretjerao al tako je
Čamac, daj uozbilji se malo! Da niste bili "režimu" po volji jednostavno bi vas ugasili a željezničarima osnovali klub (recimo zvao bi se lokomotiva) Koji ba ljudski potencijali, pa Rusi nisu mogli ništa tada "režimu", jeli ti znaš kako su tada prolazili protivnici režima? Znam da svaka istorija mora biti malo romantizirana ali ne pretjerujte! Jel možda znaš a znaš sigurno kakve su klupske veličine tada zabranjene u beogradu i zagrebu? A imale su bazu prema kojoj je vaša malo je reći smiješna! Moraš stvari sagledati malo realnije. A i ne znam što praviš otklon od toga da ste i vi napredovali zahvaljujući tadašnjem režimu. Pa to su bili antifašisti bez kojih sada ne bi bilo ni Bosne! Dobri su partizani bili moj čamac, dobri!čamac je napisao/la:Prigoda nije nas niko ostavlj'o zato što smo njihovi. Imali su oni svojih Udarnika i Sloboda nekavih koliko hoćeš. Jednostavno Želju se nije mogao tek tako ugasiti. I da jesu željezničari bi osnovali nešto novo. Jednostavno ogromni su to ljudski potencijali bili. Pa F.K. Željezničara (da ne govorim o drugim sportovima) si imao gotovo u svakoj republici (zenički, beogradski, niški, novosadski, ljubljanski, mariborski itd. itd.) Čak su imali i svoja prvenstva (turnire, radničke igre, zovi kako hoćeš) koje je naš Željo osvajao. Željeznica (kao industrija, transport itd. u to vrijeme možda i glavna snaga razvoja države) je ipak bila prevelika baza da se to tako gasi. Nešto možda kao danas Telecomi, hajd' ugasi jarane.
Imali su oni (režimska elita) za nas puno perfidniji plan, a to je otimanje igraća i osnivanje Torpeda. Kao fol ne gasimo vas eto igrajte s tim što vam je ostalo, a ostalo je za republičke lige. Imao sam člana porodice koji je prošao dosta toga u ratu i poslije njega radeći u tzv. željezničkoj radioni tako da znam mnoge te stvari iz prve ruke. U pravu si kad kažeš da su mnogi željezničari bili komunisti. Ustvari preciznije bi bilo reći da su im pomagali (jer malo ih je znalo o čemu se tu radi u smislu ideologije itd.) pogotovo u ratu (pa gled'o si Valter brani Savidio si koga je Pavle Vujisić glumio) jer je to bila borba protiv okupatora. Međutim, nakon rata su komunjare pokazale svoje pravo lice i veliki broj tih istih željezničara nije htio da se učlani u partiju itd. itd.
Paprica je dobro rekao ogroman procenat današnjih velikih klubova je upravo imao put nastanka sličan Želji. Ova Torpeda, Zvezde, Partizani i ostali socijalistički klubovi širom istočnog bloka su izuzetak i sasvim jedna druga priča. To se vidi i po godini nastanka.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Vjerovatno mora tako pisati jer mu je naredio sef stranke,inace njegov dobar prijateljA i ne znam što praviš otklon od toga da ste i vi napredovali zahvaljujući tadašnjem režimu.

Fare_Sa je napisao/la:Dobio si svoje na PM huligancicu !Samo F.K.S !! je napisao/la:Fare jesi ti pusio nesto ?
Ovo ce preci svaku mjeru.Umjesto da uzivaju sto klub koga najvise prate prima petarde oni se izmedju sebe caste.
Bas ste cudna rajja:
AMAR OSIM!
Nadam se da se camac nece ljutiti da ti ja odgovorim.Mi da smo smetali nesto pretjerano tadasnjem rezimu vjerovatno bi nas ukinuli kao i mnoge odmah u startu, medjutim otimanje skoro cijele ekipe je pokusaj gasenja jednog kluba kako god okrenes.I partizani su dobri kako kome al to nije tema danasnjeg razgovora pa te molim da ne navodis vodu na taj mlin jer ce se neko nadovezati na ovo nase i odosmo u nedogled.prigoda je napisao/la:Čamac, daj uozbilji se malo! Da niste bili "režimu" po volji jednostavno bi vas ugasili a željezničarima osnovali klub (recimo zvao bi se lokomotiva) Koji ba ljudski potencijali, pa Rusi nisu mogli ništa tada "režimu", jeli ti znaš kako su tada prolazili protivnici režima? Znam da svaka istorija mora biti malo romantizirana ali ne pretjerujte! Jel možda znaš a znaš sigurno kakve su klupske veličine tada zabranjene u beogradu i zagrebu? A imale su bazu prema kojoj je vaša malo je reći smiješna! Moraš stvari sagledati malo realnije. A i ne znam što praviš otklon od toga da ste i vi napredovali zahvaljujući tadašnjem režimu. Pa to su bili antifašisti bez kojih sada ne bi bilo ni Bosne! Dobri su partizani bili moj čamac, dobri!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Jell zna mozda neko,od prilike ko bi mogao da igra u trecem pretkolu lige prvaka.Partizan,Dinamo i Zeljo ako prodju.Skim bi mogli igrati.....Da li mogu zajedno da se nadju ikako?
Ako ne....skim onda igraju...?.
Razgovor izmedju dve osobe vodi se na nivou gluplje!
Zeljo nece proci 100%, ali mislim da se ovi nemogu naci, jer su i Dinamo i Partizan prvaci u svojim ligama, a UEFA ima taj neki sistem da se prvaci ne mogu naci ... tako nesto.ROB22 je napisao/la:Jell zna mozda neko,od prilike ko bi mogao da igra u trecem pretkolu lige prvaka.Partizan,Dinamo i Zeljo ako prodju.Skim bi mogli igrati.....Da li mogu zajedno da se nadju ikako?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Nije tacno,prvaci su i Dinamo i Koper,kao i Partizan-Pyunik i Hapoel-Zeljeznicar, pa igraju medjusobno,znaci gleda se koeficijent i ko je nosilac a ko ne....Zeljo nece proci 100%, ali mislim da se ovi nemogu naci, jer su i Dinamo i Partizan prvaci u svojim ligama, a UEFA ima taj neki sistem da se prvaci ne mogu naci ... tako nesto.
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Sto ne mogu ove : POGLEDAJ TABELU ? ? ? KOJI STE NA TABELI ? ? ? pa do neki dan ste i Vi to govorili a vidi sad..primili peticu i jos imaju muda nesto govoriti..polako ove sezone ce pitari,robijasi ili ko vec pitati vas koji ste na tabeli 

A C A B !
sta se ti javljas? Do sad si se uvlacio, piskarao po nasem PDF... Eto ti pitare, pa pitajte zajedno sta hocete. Vidjet cemo ko ce kome gledati u ledja. Zadovoljavas se time sto ste doveli par igraca uz kratkorocne, smijesne ugovore prema kojim mogu otici kad god hoce u slucaju da mu neko ponudi dobru platu. Vidjet cemo dokle ce ko dogurati.Emir_ZENICA je napisao/la:Sto ne mogu ove : POGLEDAJ TABELU ? ? ? KOJI STE NA TABELI ? ? ? pa do neki dan ste i Vi to govorili a vidi sad..primili peticu i jos imaju muda nesto govoriti..polako ove sezone ce pitari,robijasi ili ko vec pitati vas koji ste na tabeli
Nek je haope kanto nas, ali i mi smo vas. U dvije tekme ste peticu primili...dovidjenja
I jos nesto, imam muda govoriti sta god hocu jer na provokaciju cu uvijek odgovoriti provokacijom...jos gorom. Ako nemate nista pametno reci, dovidjenja. Imate svoje klubove i pisite o njima, sta ste sad svi uhvatili pametovat a nigdje vas nema? Gube i mnogo veci od nas pa nikome nista. Vi djecaci umislili da ste strucnjaci pa vazite o stvarima o kojim pojma nemate
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Kome sam se ja uvlacio momak ? ? ? Uvlacenje sto sam rekao GLAVU GORE I KRENITE DALJE ? ? ? Ma ko spominje Celik i nase igrace,upravu,ugovore ? ? ? daj malo se skuliraj covjece bozijidrug je napisao/la: sta se ti javljas? Do sad si se uvlacio, piskarao po nasem PDF... Eto ti pitare, pa pitajte zajedno sta hocete. Vidjet cemo ko ce kome gledati u ledja. Zadovoljavas se time sto ste doveli par igraca uz kratkorocne, smijesne ugovore prema kojim mogu otici kad god hoce u slucaju da mu neko ponudi dobru platu. Vidjet cemo dokle ce ko dogurati.
A C A B !
prvo, ako kazes GLAVU GORE, sto onda mijenjas plocu i podrugljivo govoris sta ce pitati vasi navijaci i mijesas se u postove kojim ja odgovaram @karlu? Niko tebe ni celik ne bi spominjao da se sam nisi javio. Ovo je ionako otislo predaleko. Nemam namjeru da se svadjam al mi je pun klinac provokatora. VozdraEmir_ZENICA je napisao/la:Kome sam se ja uvlacio momak ? ? ? Uvlacenje sto sam rekao GLAVU GORE I KRENITE DALJE ? ? ? Ma ko spominje Celik i nase igrace,upravu,ugovore ? ? ? daj malo se skuliraj covjece bozijidrug je napisao/la: sta se ti javljas? Do sad si se uvlacio, piskarao po nasem PDF... Eto ti pitare, pa pitajte zajedno sta hocete. Vidjet cemo ko ce kome gledati u ledja. Zadovoljavas se time sto ste doveli par igraca uz kratkorocne, smijesne ugovore prema kojim mogu otici kad god hoce u slucaju da mu neko ponudi dobru platu. Vidjet cemo dokle ce ko dogurati.
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
GLAVU GORE odnosilo se kao na podrsku,da se iz gresaka nesto nauci..nikog ja nisam pljuvao,i gdje vidis u mojim postovim ista ruzno na racun Zelje ? ? ? ajde reci,budi posten pa reci..Ovo sto sam rekao "primili ste peticu i jos imate muda nesto reci" to i jest tako,da ste se osramotili jeste,ali valjda cete nesto nauciti iz te sramotedrug je napisao/la:[
prvo, ako kazes GLAVU GORE, sto onda mijenjas plocu i podrugljivo govoris sta ce pitati vasi navijaci i mijesas se u postove kojim ja odgovaram @karlu? Niko tebe ni celik ne bi spominjao da se sam nisi javio. Ovo je ionako otislo predaleko. Nemam namjeru da se svadjam al mi je pun klinac provokatora. Vozdra

A C A B !
- Samo je jedan
- Kontakt:
Za Želju se ne navija, Željo se voli.
Molim sve iskrene navijače da ne mare i ne komentarišu na provokacije koje dolaze od navijača drugih klubova.
Sad je pravi trenutak da pokažemo kakvi smo navijači, tj da smo najbolji i najbrojniji. Ja sam bio na oko 90 % domaćih utakmica i mnogo gostujućih utakmica Želje poslije rata. Trpili smo mi i veće poraze (od Zmaja od Bosne 8:2, mislim). Al smo uvijek izlazili jači i jači. Poslije kiše uvijek dođe sunce. Nema tuge, idemo dalje. Budimo ponosni štosmo navijači najtrofejnijeg kluba u BiH, kluba koji je igrao polufinale Kupa Uefa. O tome ovi ostali mogu samo sanjati.
I Real je od Barce primio 6 komada, ali je opet stadion bio pun, a oni ostali najtrofejnija ekipa na svijetu.
Teško jeste, al treba zaboraviti što prije. Zato svi na stadion i podržimo igrače i strčni štab, koji nam je donio mnogo radosti prošle sezone, a i opet će ako Bog da.
Samo je jedan, grijeh je vrijedan.
Molim sve iskrene navijače da ne mare i ne komentarišu na provokacije koje dolaze od navijača drugih klubova.
Sad je pravi trenutak da pokažemo kakvi smo navijači, tj da smo najbolji i najbrojniji. Ja sam bio na oko 90 % domaćih utakmica i mnogo gostujućih utakmica Želje poslije rata. Trpili smo mi i veće poraze (od Zmaja od Bosne 8:2, mislim). Al smo uvijek izlazili jači i jači. Poslije kiše uvijek dođe sunce. Nema tuge, idemo dalje. Budimo ponosni štosmo navijači najtrofejnijeg kluba u BiH, kluba koji je igrao polufinale Kupa Uefa. O tome ovi ostali mogu samo sanjati.
I Real je od Barce primio 6 komada, ali je opet stadion bio pun, a oni ostali najtrofejnija ekipa na svijetu.
Teško jeste, al treba zaboraviti što prije. Zato svi na stadion i podržimo igrače i strčni štab, koji nam je donio mnogo radosti prošle sezone, a i opet će ako Bog da.
Samo je jedan je napisao/la:Za Želju se ne navija, Željo se voli.
Mes Que Un Club
- Samo je jedan
- Kontakt:
Germinal Ekeren (Bel) 4-1 FK Sarajevo
FK Sarajevo 0-5 Besiktas
Sartid Smederevo 3-0 FK Sarajevo
Dinamo Kiev 3-0 FK Sarajevo
FC Basel 6-0 FK Sarajevo
FK Sarajevo 0-5 Besiktas
Sartid Smederevo 3-0 FK Sarajevo
Dinamo Kiev 3-0 FK Sarajevo
FC Basel 6-0 FK Sarajevo
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Google Adsense [Bot], MoSaZeLjo1921, Paromlinac, voltron30 i 66 gostiju.