FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Isnar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Isnar » 15 jul 2010, 01:11

Samo je jedan je napisao/la:Germinal Ekeren (Bel) 4-1 FK Sarajevo
FK Sarajevo 0-5 Besiktas
Sartid Smederevo 3-0 FK Sarajevo
Dinamo Kiev 3-0 FK Sarajevo
FC Basel 6-0 FK Sarajevo
I ne zaboravi veliki Kuusysi... :mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 15 jul 2010, 01:20

Nisam znao koliko debila živi u ovoj zemlji. Ne zna se potpisati kako treba, a došlo provocirati. ŽELJO DO GROBA I POSLIJE TOGA :mrgreen:
I Love this game !!!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 15 jul 2010, 01:25

Najveci uspjeh malog kluba sa koseva je poraz ZELJE :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: EdinTM87, dana/u 15 jul 2010, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 15 jul 2010, 01:39

Fino je to sto svako ima ljubav prema svom klubu, al' zasto niste realni svi pa da skontate da nam je fudbal iz godine u godinu sve gori. Klubovi sa Malte,Luxemburga i ostalih zemalja napreduju, samo je kod nas iz sezone u sezonu situacija sve gora i gora.

I jedna Fiorentina je bankrotirala, pa je ponovo u vrhu ! Ovo sto se radi u nasem fudbalu je ZALOSNO, i nema poboljsanja. Divim vam se kad placate da gledate ove amatere sirom BiH. Ja bi prije platio da pogledam neki dosadni ljubavni film, nego da gledam ove ''igrace'' iz PL.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 15 jul 2010, 02:44

@ samo torpedo

slika

:roll:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ

Post Postao/la ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ » 15 jul 2010, 08:18

Ajd batalite više te druge rezultate šta je bilo bilo je idemo dalje, vi pokazujete neke velike poraze drugih timova a previđate činjenicu da je vaš s obzirom na igru mogao biti možda i najgori uopšte u evro kupovima u posljednjih par godina ali zahvaljujući korektnosti protivnika nije, zato, moje mišljenje je da, treba se okrenuti narednoj utakmici a ne pokušavati opravdati onakvu, pokušajte je zaboraviti;)
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...

zijadp
Kontakt:

Post Postao/la zijadp » 15 jul 2010, 08:25

Hapoel je Plavima ogadio fudbal

Ne znam da li su fudbaleri Želje u ''svetoj zemlji'' stigli posjeti Zid plača. Zid je popularan i među turistima koji dolaze zbog vjerovanja da će se čovjeku ispuniti svaka želja ukoliko je ispiše na papirić koji će utaknuti u pukutine u Zidu.

Kakve su želje poželjeli šampioni naše države pred meč sa Hapoelom?Kakve god, nakon utakmice su se trebali vratiti pred zid i dobro se isplakati nad svojom sudbinom.Ako imate bračnih problema, ako vas žena vara, ako vam je plata mala i neredovna, ako vas ganjaju iz banke jer kasnite ratu kredita, ne brinite! Ima neko kome je gore nego vama. Željezničaru!

Šampion se dobro, ali baš majstorski obrukao u Tel Avivu. Kakva kanonada golova u prvom poluvremenu, pa to je strašno. Amar Osim je bio prokleto iskren kada je nakon meča rekao da je ''očekivao 12:0 rezultat na kraju''.

Željine ''vedete'' skinule su gaće pred Izraelcima već u tunelu uoči izlaska na teren. Nisu ni pokušali da se odupru. Samo se se ''dali'' da se slučajno nebi zamjerili. Strašni stoperski tandem Mešić - Bogičević curio je na sve strane, potpomognut Stanićem, Radovanovićem, Ćulumom... Stara jugoslovenska škola, što bi rekli treneri na Grbavici. Mi u Bosni i Hercegovini ne umijemo tako školovati igrače. I kod nas nema takvih majstora, koji znaju valjati loptu kao Ćulum ili probijati po strani kao Radovanović. Kakav bek. Majstor.

Bez ikakvog života, bez pokušaja da naprave šansu, da zaprijete golu Hapoela, Plavi su izgledali kao neki poluamaterski tim iz Andore i Luksemburga. Zajko Zeba vječito malodušni igrač koji će ostati talenat do kraja života, nije pokazao da može dostojno zamijeniti Samira Bekrića.

Mirsad Bešlija je dao puno klubu, da bi ga prozivalo zbog autogola. Dobar je igrač za Premijer ligu, njegovo iskustvo je veliko, ali nažalost sa 31. godinom za Evropu više nije. U trenu pomislih na Lazara Popovića i prasnuh u smijeh. Kakva stativa struke Željezničara.

Za vrijeme susreta Amar Osim je tužnog lica, naslonjen na klupu, pogleda tmurnog i duboko zamišljenog, vjerovatno propadao u zemlju od teške sramote. Ali, ako je realan, a sigurno jeste, onda će pogledati istini u oči i shvatiti da je ovo Željo koji ni u prošlom prvenstvu, brat bratu, nije puno bolje izgledao. Ali je imao vjetar u leđa...

Neka ovo shvate u Želji kako god hoće. Pametnom je dosta. Plavi će i u novoj sezoni, nakon euro agonije, biti drugačiji tim. Jer, nemoguće je da ''ovo'' u Tel Avivu ne ostavi traga na igračima. Hapoel je fudbalerima Želje ''ogadio fudbal''.

Revanš će biti do bola dosadan. Na Hasetovom stadionu 21. jula napeti fudbaleri Želje s jedne i iskusni Hapoel s strane, odigrat će utakmicu, bez okusa i mirisa. Na kraju će ekipa iz Tel Aviva ostvariti plasman u daljnje takmičenje, a Željo... Njemu ostaje da plaće nad vlastitom sudbinom i da konačno počne da živi u realnosti. Titule i trofeji se osvajajaju na terenu, nigdje drugo...

E. Delić

Bh. stručnjaci o debaklu Želje

Faruk Hadžibegić: Rezultat je visok, teško probavljiv. Ipak se Željo prošetao ligom i očekivanja su bila velika. Ali i ovo je odraz naših "predevropskih" prilika, saveza, pa se ne trebamo puno čuditi. Igrače imamo, ali dok se ne riješimo saveza neće krenut na bolje - poručio je Hadžibegić.

Enver Hadžiabdić: Nisam gledao susret, ali čuo sam za ishod. Šta reći, nesreća, potop. To je moje mišljenje i nek se ljuti ko hoće - kaže Hadžiabdić.

Kemal Hafizović: Ova blamaža je slika naše lige i organizacije. Ma volim Osima i Želju, ali ne bih se previše zamarao, imam i svojih problema. Igrači Želje nisu svjesni koliko vrijede, konflikt je u njihovim glavama. Znam da Amar pokušava iz njih izvući najbolje - zaključio je Hafizović.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 jul 2010, 08:42

KONGO je napisao/la:Fino je to sto svako ima ljubav prema svom klubu, al' zasto niste realni svi pa da skontate da nam je fudbal iz godine u godinu sve gori. Klubovi sa Malte,Luxemburga i ostalih zemalja napreduju, samo je kod nas iz sezone u sezonu situacija sve gora i gora.

I jedna Fiorentina je bankrotirala, pa je ponovo u vrhu ! Ovo sto se radi u nasem fudbalu je ZALOSNO, i nema poboljsanja. Divim vam se kad placate da gledate ove amatere sirom BiH. Ja bi prije platio da pogledam neki dosadni ljubavni film, nego da gledam ove ''igrace'' iz PL.
Ma evo kako citam,pa svako malo napises nesto slicno,ako nije u pitanju da bi prije pogledao djecu iz omladinskih pogona kod svih ekipa ili djecu u parku,onda je ljubavni film...nemoj misliti da napadam ili nesto slicno,samo sam primijetio...i u redu je to sto kazes,nema problema...ali sam si rekao da je fino sto svako ima ljubav prema svom klubu...onda je to dovoljno...mi koji smo malo stariji i koji pamtimo neke ranije Zeljine generacije,prijeratne igre i prijeratni nivo fudbala pogotovo ne mozemo biti zadovoljni kada je kvalitet u pitanju,ne mozemo biti zadovoljni kada je bilo sta oko sporta a pogotovo fudbala u pitanju...sta treba sada da radimo,kako promijeniti hiljadu stvari za koje se vidi da su nepravilne u razvoju te djece i slicno...kada citas piletove rijeci,ili stoletove ili rijeci camca,ili seye,nikad izvini, aleksandra velikog,bistrikboya,i jos nekolicine ovde da ne nabrajam,ima tu mnogo ljudi koji razmisljaju jako kvalitetno...znaci nisi otkrio toplu vodu prijatelju...sve je ovde svima jasno po pitanju svih nasih klubova...ima jako puno talenta u nasoj zemlji i to ptice na grani znaju...nazalost prihvatanjem nekog sistema na zapadu gdje djeca placaju da igraju i da treniraju u voljenom klubu,mnogo toga nije kako treba,pa se upisuju ona djeca ciji roditelji mogu da izdvoje neki novac,dok vecina talenata igra loptu po parkovima i sanja neki novac koji bi im dali mogucnost da odu u klubove...posljedica toga je da konkretno u zelji,nema puno omladinskog kvaliteta...a ako se pojavi neki jako dobar potencijal,gledace da jos iz kadeta pronadje nacin kako da ode u neku drugu zemlju i pokusa tamo da ostvari svoje snove...teska realnost,surovost neimastine na ovim prostorima ostavlja danak nekvalitetu,pa i mnogi klubovi nemaju ni kvalitetan rad sa omladinskim pogonima,dok neki uspijevaju koliko toliko da nesto urade...no to nije dovoljno za nesto vise...nama ostaje da se nadamo da ce se mnogo toga promijeniti,da ce se uvesti red u sve institucije,da drzava napreduje,da se zakoni donesu,da se prakticno bolje radi sa svima...na ovaj nacin,prodajom bilo kojeg igraca koji vrijedi u svakom klubu za sitnu lovu da bi klub prezivio 1 ili 2 mjeseca sa tim novcem,ne moze se napredovati u bilo kojem smislu...i zato neka malta napreduje,luxemburg i slicni a mi stagniramo...necu gledati ljubavni film,gledacu svog Zelju dok sam ziv,placacu karte,navijacu,kritikovacu,jer je to ljubav i svakodnevnica mog zivota otkad sam se rodio,ja ne mogu nista vise uciniti od toga osim da volim svoj klub i da ne mrzim druge klubove kao sto to mnogi forumasi rade,kada neko uspije ili ne uspije...gadi mi se zadnjih 50-tak stranica ovog dijela foruma,i kada ti tako mnogi zele,onda nema napretka nikome...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 15 jul 2010, 08:42

zijadp je napisao/la:Hapoel je Plavima ogadio fudbal

Ne znam da li su fudbaleri Želje u ''svetoj zemlji'' stigli posjeti Zid plača. Zid je popularan i među turistima koji dolaze zbog vjerovanja da će se čovjeku ispuniti svaka želja ukoliko je ispiše na papirić koji će utaknuti u pukutine u Zidu.

Kakve su želje poželjeli šampioni naše države pred meč sa Hapoelom?Kakve god, nakon utakmice su se trebali vratiti pred zid i dobro se isplakati nad svojom sudbinom.Ako imate bračnih problema, ako vas žena vara, ako vam je plata mala i neredovna, ako vas ganjaju iz banke jer kasnite ratu kredita, ne brinite! Ima neko kome je gore nego vama. Željezničaru!

Šampion se dobro, ali baš majstorski obrukao u Tel Avivu. Kakva kanonada golova u prvom poluvremenu, pa to je strašno. Amar Osim je bio prokleto iskren kada je nakon meča rekao da je ''očekivao 12:0 rezultat na kraju''.

Željine ''vedete'' skinule su gaće pred Izraelcima već u tunelu uoči izlaska na teren. Nisu ni pokušali da se odupru. Samo se se ''dali'' da se slučajno nebi zamjerili. Strašni stoperski tandem Mešić - Bogičević curio je na sve strane, potpomognut Stanićem, Radovanovićem, Ćulumom... Stara jugoslovenska škola, što bi rekli treneri na Grbavici. Mi u Bosni i Hercegovini ne umijemo tako školovati igrače. I kod nas nema takvih majstora, koji znaju valjati loptu kao Ćulum ili probijati po strani kao Radovanović. Kakav bek. Majstor.

Bez ikakvog života, bez pokušaja da naprave šansu, da zaprijete golu Hapoela, Plavi su izgledali kao neki poluamaterski tim iz Andore i Luksemburga. Zajko Zeba vječito malodušni igrač koji će ostati talenat do kraja života, nije pokazao da može dostojno zamijeniti Samira Bekrića.

Mirsad Bešlija je dao puno klubu, da bi ga prozivalo zbog autogola. Dobar je igrač za Premijer ligu, njegovo iskustvo je veliko, ali nažalost sa 31. godinom za Evropu više nije. U trenu pomislih na Lazara Popovića i prasnuh u smijeh. Kakva stativa struke Željezničara.

Za vrijeme susreta Amar Osim je tužnog lica, naslonjen na klupu, pogleda tmurnog i duboko zamišljenog, vjerovatno propadao u zemlju od teške sramote. Ali, ako je realan, a sigurno jeste, onda će pogledati istini u oči i shvatiti da je ovo Željo koji ni u prošlom prvenstvu, brat bratu, nije puno bolje izgledao. Ali je imao vjetar u leđa...

Neka ovo shvate u Želji kako god hoće. Pametnom je dosta. Plavi će i u novoj sezoni, nakon euro agonije, biti drugačiji tim. Jer, nemoguće je da ''ovo'' u Tel Avivu ne ostavi traga na igračima. Hapoel je fudbalerima Želje ''ogadio fudbal''.

Revanš će biti do bola dosadan. Na Hasetovom stadionu 21. jula napeti fudbaleri Želje s jedne i iskusni Hapoel s strane, odigrat će utakmicu, bez okusa i mirisa. Na kraju će ekipa iz Tel Aviva ostvariti plasman u daljnje takmičenje, a Željo... Njemu ostaje da plaće nad vlastitom sudbinom i da konačno počne da živi u realnosti. Titule i trofeji se osvajajaju na terenu, nigdje drugo...

E. Delić

Bh. stručnjaci o debaklu Želje

Faruk Hadžibegić: Rezultat je visok, teško probavljiv. Ipak se Željo prošetao ligom i očekivanja su bila velika. Ali i ovo je odraz naših "predevropskih" prilika, saveza, pa se ne trebamo puno čuditi. Igrače imamo, ali dok se ne riješimo saveza neće krenut na bolje - poručio je Hadžibegić.

Enver Hadžiabdić: Nisam gledao susret, ali čuo sam za ishod. Šta reći, nesreća, potop. To je moje mišljenje i nek se ljuti ko hoće - kaže Hadžiabdić.

Kemal Hafizović: Ova blamaža je slika naše lige i organizacije. Ma volim Osima i Želju, ali ne bih se previše zamarao, imam i svojih problema. Igrači Želje nisu svjesni koliko vrijede, konflikt je u njihovim glavama. Znam da Amar pokušava iz njih izvući najbolje - zaključio je Hafizović.
Je li ovo onaj Delić sa Hayata? Ja stručnjaka i novinara.Grohotom se smijemo.Samo da zna, fudbal nam se nije ogadio, a poslije derbija će ovaj pitarčić pojesti go..a koja je pos..o.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 15 jul 2010, 08:50

Samo F.K.S !! je napisao/la:Najbolji je rezim prije bio ne mozes otici ispod 28 godina u inostranstvo zato je bilo igraca kakvih dana tesko gdje ima dobro mozda sam malo pretjerao al tako je
@F.K.S.; U potpunosti se slažem sa tobom!Tadašnji režim je znao što radi.Taj zakon da igrač nesmije napustiti domaču ligu,prije nego li napuni 28 god.,bio je vrlo učinkovit.Danas bi se trebao uvesti opet taj zakon,ali možda da granica bude 26god,te tako bi klubovi više napredovali.U nekim državama EU,nemože se primjenjivati takav zakon,ali su zato izglasali da u klubu nemogu igrati više od dvojice stranaca!Naši su klubovi teški kokuzi i jedva čekaju da makar jedan igrač tokom sezone blijesne,dođe neka malo bolja ponuda i oni ga prodaju,a opet se žale da nemaju love za ovo ili ono.Pozdrav dobrim ljudima.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 jul 2010, 09:06

zlaja-73TM87 je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Najbolji je rezim prije bio ne mozes otici ispod 28 godina u inostranstvo zato je bilo igraca kakvih dana tesko gdje ima dobro mozda sam malo pretjerao al tako je
@F.K.S.; U potpunosti se slažem sa tobom!Tadašnji režim je znao što radi.Taj zakon da igrač nesmije napustiti domaču ligu,prije nego li napuni 28 god.,bio je vrlo učinkovit.Danas bi se trebao uvesti opet taj zakon,ali možda da granica bude 26god,te tako bi klubovi više napredovali.U nekim državama EU,nemože se primjenjivati takav zakon,ali su zato izglasali da u klubu nemogu igrati više od dvojice stranaca!Naši su klubovi teški kokuzi i jedva čekaju da makar jedan igrač tokom sezone blijesne,dođe neka malo bolja ponuda i oni ga prodaju,a opet se žale da nemaju love za ovo ili ono.Pozdrav dobrim ljudima.
zlaja,dao si odgovor u svom postu zasto bi bilo neodrzivo napraviti taj sistem ili sistem koji je slican...u klubovima nekadasnje lige se sa takvim sistemom koncentrisao veliki kvalitet,ali je klub u toj varijanti imao uslove da sacuva tim sistemom igraca...kako ces ti jednom Bekricu ili Dzeki ili mnogim kvalitetnim igracima napraviti neki limit,kada klubovi nisu u stanju isplatiti ni najobicnije plate po nekoliko mjeseci...to nije humano prema tim igracima...klubovi bi u rezultatskom smislu napredovali,mozda bi i evropa imala vise smisla i mozda bi se necemu nadali,ali priliv love ni od toga a ni od publike ne bi bila dovoljna da ocuva klub i silne troskove...pogotovo u konstalaciji sa evropskim klubovima koji imaju ogromne budzete,mi nemamo sansi...jednostavno,mnogi bi se ugasili,a oni koji bi ostali bi se grcevito borili da daju bar neke pristojne plate igracu kome vec brane odlazak do neke godine...ali ja bi pokusao napraviti neki zakon koji bi zastitio klubove od odlazaka djece koja su talentovana a registrovana u nekom omladinskom pogonu,pa u slucaju uspjeha i ulaska u prvi tim,da moraju recimo odigrati bar dvije sezone po profesionalnom ugovoru za svoj tim,to bi meni recimo bila dobra ideja,mada opet potpuno neostvariva,jer kako ces zadrzati dijete koje zeli da ode u njemacku ili italiju,ili cak u cesku,slovacku,poljsku,hrvatsku itd
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 15 jul 2010, 09:07

Boccaccio, odličan post.Stanje u fudbalu i bilo kojem sportu je odraz stanja u društvu.Ne možemo imati uređene odnose u sportu, kad nam je država u k...cu.Građani i navijači imaju jedno jedino oružje u rukama- SVOJ GLAS. I mijenjati , mijenjati,mijenjati dok ne bude kako treba.U ovo duboko vjerujem, to mi je u potpisu.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 15 jul 2010, 09:15

zijadp je napisao/la:Hapoel je Plavima ogadio fudbal

Željine ''vedete'' skinule su gaće pred Izraelcima već u tunelu uoči izlaska na teren. Nisu ni pokušali da se odupru. Samo se se ''dali'' da se slučajno nebi zamjerili.
Kako ovo komentirati? LIjepo receno nema sta, ali vjerovatno napisano iz iskustva .Novinar Delic vjerovatno dobro zna sta ovo znaci i kako to ide... Ili mu je to mama cesto radilla ili on, kada je aplicirao za posao na NTV Hayat...ili mozda kod ovih sto drze SAN...Svaka cast majstore....

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 jul 2010, 09:33

KONGO je napisao/la:Fino je to sto svako ima ljubav prema svom klubu, al' zasto niste realni svi pa da skontate da nam je fudbal iz godine u godinu sve gori. Klubovi sa Malte,Luxemburga i ostalih zemalja napreduju, samo je kod nas iz sezone u sezonu situacija sve gora i gora.

Dosadan si i ti više sa svojom anti - propagandom Bosanskog fudbala. Ljudi ovdje vole fudbal. Na niskim granama je jer nema novca, nema dovoljno posjeta. Tako što ćeš ga ignorisati nećeš mu pomoći. I jarane naš je fudbal, i gledat ću ga i pratiti jer je naš. Zaboli me i za Inter i za Milan, ko talijanski fudbal zanimljiv. Meni su lijepe utakmice protiv Borca, Čelika, Zrinjskog, Širokog, ima se tu šta vidjeti. Aj zdrao

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 jul 2010, 09:35

Ma joj i ja bih kakio da sam u inostranstvu,jel tako KONGO?

Mislim nemoguce je da mi bolje znamo od njega
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 jul 2010, 09:38

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 15 jul 2010, 09:58

zelju su pokusali da ugase i nisu uspjeli isto kao hajduk znam da ce neki reci sta to pricas pa tito je za njeg navijao ovako stoje stvari svi klubovi koji su nastupali u bivsoj ligi su osnovani 46god ili su promjenili ime npr hask-dinamo jedina dva kluba koja nikad nisu mijenjala ime su hajduk i zeljo pa je zato osnovano sarajevo da bi nas ugusili cuj torpedo na preporuku demokrate direktora komunisticke novine oslobodenje dobilo naziv sarajevo ne mogu vjerovati molim vas neka mi neko kaze po cijim naredenjima su sest sedam igraca presli u sarajevo naravno najbolji i koliko su platili obestecenj mom voljenom klubu. i jos nesto kako igraci zelje 1993 nisu mogli napustiti drzavu i ici u evropu da igraju razne prijateljske utakmice dok je pitarima to dozvoljeno valjda su bili i jedni i drugi vojni obveznici zeljo zivi vjecno.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 15 jul 2010, 10:08

SAda sam hladne glave i odlučio sam da napišem nešto vezano za tekmu. Dugo pratim nogomet ali onakvu utakmicu nisam nikada vidio. NIkada nisam vidio da je jedna ekipa kao Željezničar bila toliko inferiorna u odnosu na protivnika. Pa kako to objasniti? Ja lično i da smo izgubili 10-0 a da su igrači ostavili srce na teren bio bih zadovoljan ali ono preksinoć je bilo tužno. Što više razmišljam o tekmi ne mogu se oteti dojmu da je u našoj ekipi bilo sabotera, jer naši igrači su se praktično skljanjali od lopte. Svoje tvrdnje će odbaciti ili potvrditi nakon večerašnje utakmice Makabija sa crnogorskim Mogrenom. Mogrem nije od nas ništa bolji pa ćemo vidjeti kako će proći. Ovu tekmu treba dobro analizirati i odlučiti kako dalje, da li se odlučiti za amaterizam ili profesionalizam?
FEDERER= KLOC

zijadp
Kontakt:

Post Postao/la zijadp » 15 jul 2010, 10:16

mele je napisao/la:zelju su pokusali da ugase i nisu uspjeli isto kao hajduk znam da ce neki reci sta to pricas pa tito je za njeg navijao ovako stoje stvari svi klubovi koji su nastupali u bivsoj ligi su osnovani 46god ili su promjenili ime npr hask-dinamo jedina dva kluba koja nikad nisu mijenjala ime su hajduk i zeljo pa je zato osnovano sarajevo da bi nas ugusili cuj torpedo na preporuku demokrate direktora komunisticke novine oslobodenje dobilo naziv sarajevo ne mogu vjerovati molim vas neka mi neko kaze po cijim naredenjima su sest sedam igraca presli u sarajevo naravno najbolji i koliko su platili obestecenj mom voljenom klubu. i jos nesto kako igraci zelje 1993 nisu mogli napustiti drzavu i ici u evropu da igraju razne prijateljske utakmice dok je pitarima to dozvoljeno valjda su bili i jedni i drugi vojni obveznici zeljo zivi vjecno.
E sad se na ovo može odgovoriti svakako. Toliko ste nasjeli na provokacije da je to nevjerovatno.Izgubili jeste, poniženi jeste ali život teče dalje uspona padova će biti. Mi pitari a i vi isto tako moramo malo u sve ovo ubaciti onog mahalskog zezanja. Eto kao vi nebi nas provocirali, tugovali bi kao zajedno ;) da nam se to desi?
Ništa idemo dalje, trpite to su posljedice rivaliteta.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 15 jul 2010, 11:08

Ma jarane bojim se da će ovim igraćima ostati trauma za cijelu karijeru od ove tekme. Ovo što sad igra u Želji je, bojim se, definitivno završilo s Evropom barem u našem dresu. čak šta više, bojim se, da će ovo ostaviti posljedice i na ligu i to iz dva razloga: prvo oni sami su u šoku, a drugo sad će se i druge ekipe prema nama odnositi drugačije. Ovi igraći su već slučajevi za rad sa psihologom, a u našem sportu kao što znamo toga nema. Sve ovo što se desilo je samo razlog više da se krene sa remontom ekipe ako se može. Međutim, pošto izgleda ne može treba se poklopiti po ušima i to prvo Amar pa svi ostali. Nadao se da će barem u jednoj rečenici kazati da je i stručni štab pogriješio u kompletnoj pripremi tekme. Sve rečeno je klasična šuplja.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, OzmoodPinglewood, perodeformero i 33 gosta.