Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
U najavi 18a sezona sa minimalno hiljadu poenaBernardBarnjak je napisao/la:Nowitzki, 22 pts, 8 reb, 2 as, 2 sl, 2bl, FG: 8-19, 3PT: 4-9.![]()
Ukupno poena u karijeri, 29513.
Ne moze bas sve, Blake je jak playmaker za 4u, jak i s loptom za 4u, naravno Blake u top formi prije par sezona, prije gluposti i povreda, sad cemo ga vidjeti na sta lici. Ali Davis je najjaci PF nea tu dileme. Ovo za Greena @nez uboKK_Bosna je napisao/la:pa normalno jer davis moze uraditi sve ono sto i griffin (osim flashy kucanja na koja djecica svrsavaju) ofanzivno, a griffin nije ni pola defanzivca kakav je davisMonolog je napisao/la:Ja bih u svakom trenutku birao Davisa spram Blakea.
ali opet izmedju davisa i KAT-a, uvijek bih izabrao KAT-a
Blake je dosta bolji ofanzivac od ADa. Više nego što je Unibrow bolji defanzivac od njega.KK_Bosna je napisao/la:pa normalno jer davis moze uraditi sve ono sto i griffin (osim flashy kucanja na koja djecica svrsavaju) ofanzivno, a griffin nije ni pola defanzivca kakav je davisMonolog je napisao/la:Ja bih u svakom trenutku birao Davisa spram Blakea.
ali opet izmedju davisa i KAT-a, uvijek bih izabrao KAT-a
gledao sam sinoć Šarića i na vidjelo je izašla njegova limitiranost,jednostavno prespor neatletičan,još kad ga šut ne ide igrač manje,svaka čast na njegovoj borbenosti ali nekako ga ne vidim kao Nba igrača kroz par godina ili se možda grdno varam,par puta je pokušao probiti Ilyasovu driblingom ali ne idePuma je napisao/la:I to su mu brojke iz prvih 4-5 minuta kad je imao 3-2-2 i sut 1-3 mislim, sta je bilo poslije , nemam pojma san me prevario.akisarajevo92 je napisao/la:VrhunskiPuma je napisao/la:Kakav start Sarica u NBA.
5 poena za 27 minuta, sut iz igre 2/12 i dvije izgubljene lopte
Harden 17 asista.
Svaka čast na postu, složio bih se sa tobom, samo što bi Digao Paula stepen iznad, kao i Currya u rang sa Durantom.TheChief je napisao/la:Dobri igrači se dijele u dvije grupe :
1. Oni koji moraju biti u dobrom sistemu da bi bili dobro efikasni (Znači, oni koji su dobri, ali ne dovoljno da bi bili pravi nosioci jedne ekipe). Primjeri, Draymond i Klay iz GSW, nekada Parker i Manu u SAS, Irving, Pippen i slični.).
2. Oni na kojima ti praviš sistem igre (Najbolji svih vremena (da ih ne nabrajam) ; u bližoj prošlosti : LBJ, Timmy, Kobe,...).
Trenutno, u NBA jedini igrač "pod 2" je LBJ kao top 3-5 igrač svih vremena.
Durant, Russ, Harden, AD, Curry, Cousins, Blake, Dame, Kawhi, Paul i slični su neka ta druga grupa najboljih igrača (a i ova grupa se može još više rastaviti).
Ovako bih ja to podijelio.
1. LBJ
2. KD
3. grupa - Russ, Harden, Curry, Kawhi, AD
4. grupa - Blake, Dame, Paul, Cousins, Irving
Oprostite, ako sam nekoga zaboravio![]()
![]()
![]()
To je u biti to. Nadam se da se razumijemo, tj. da nisam previše zakomplikovao u suštini jednostavnu stvar![]()
![]()
Clutch je napisao/la:.
Ne znam, odustao sam od te fakin stranice.Kawhi je napisao/la:Clutch je napisao/la:.
Kako doći do fakin boxscorea na nba.com? Ovo mi izbaci kad kliknem na neku tekmu.
Da, ohrabrujuca stvar jeste da je falio Green ali mi je i dalje frapantno bilo da je ovoliki minus u pobjedi od 29 poena razlike.NEZALAGANJE je napisao/la:@Clutch Logicno je da ce duo Aldridge-Pau imati probleme sa timovima koji igraju small ball,a imaju u tom small ballu 2 solidna defanzivca na "visokim" pozicijama.Ukoliko samo jedan od njih ne moze skoro nikako braniti Aldridgea ili Gasola,taj small ball ce biti unisten bez obzira koliko ovi propustili na drugom kraju,vjeruj mi.Sut je i dalje sut,a polaganje i sigurna 2p su sigurna 2p,ako me razumijes.Sto se tice konkretno slucaja u tekmi sa GSW,sigurno znas da oni stvaraju specificne probleme kakve ne stvara nijedan drugi NBA tim,te jednostavno ZAHTIJEVAJU da moras preuzimati sve.Sta to znaci?To znaci da ne mozes sakriti nikoga protiv njih pa ni na Pachulii zato sto je dovoljan samo jedan blok i vec cuvas Currya.Jedina "prednost" protiv GS, kad im je Zaza na parketu, je sto on nece dodatno siriti parket niti je lob prijetnja,ali ces ga morati preuzeti i dobro zagraditi na skoku nizim igracem.Protiv ostalih timova mozes raditi ono u cemu su visoki igraci SA medju najboljim u ligi,a to je uraditi drop off,te kontestirati mid range sut,koji si vise nego voljan dopustiti.Gasol to moze raditi bez problema,pa i protiv Paula iz LAC,koji vise voli mid range od suta za 3p.Nadalje,statistika koju si postavio pokazuje da je sa Gasolom cesto tu bio i Parker.Uzmes li u obzir da ni Tonyu oni nisu najbolji match up,da nije bilo naseg 2.najboljeg defanzivca na perimetru u Greenu,te da se i sam Gasol jos uvijek trazi,mene ovo uopste ne iznenadjuje.To je prepoznao i Pop,pa je nasao nacina da mozemo igrati i sa visokim(Dedmon) koji bez problema moze preuzeti sve,a u napadu ce biti itekako prijetnja u rollu i ofanzivnom skoku ako ga cuvas nizim igracem.
Moje misljenje je da,Parker i Gasol protiv ekipa tipa GS,trebaju biti na parketu onoliko koliko uspiju producirati ofanzivno.Da je Pau pogodio 3-4 lagana suta koja je imao,slika bi bila puno bolja,bez obzira na njegove propuste.Napisao sam to i na temi SA.
Nije mi jasno ovo da su neki novi ofanzivni problemi sa Pauom na klupi?Da li aludiras na to da 1.petorka ima manje kreacije bez njega ili da ne moze odigrati dobro s klupe protiv ovih, posto licno mislim da ,ako ga npr.stavis protiv Westa iz 2.petroke GSW,da ce on pojesti Davida za rucak.
bodi123 je napisao/la:I dalje sam u nevjerici sa kakvim invalidima Davis igra, ovaj roster NOPa bez Davisa ne bi prosao ni na F4 u Euroligi, kakvi nesposobnjakovici
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.