FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

majestic24
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la majestic24 » 15 jul 2010, 10:03

omerbavarac je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Da,siguran sam,jer mnogi neznaju u cemu se u stvari radi kad je u pitanju Unitedov grb. Da je takva "Recesija" u pitanju,mislis da bi Owen zaradjivao 4 mill godisnje u Unitedu i sl.

Ovdje je sve do Lahma. Ovaj desni bek je problem Uniteda vec zadnjih 3-4 sezone. A Lahm bi dosao tu odlicno.
Niko nije rekao da United nema para, a po tvom razmisljanju navodis na to da isti ima vise od Bayerna, u sto te uvjeravam da nisi upravu. Nadam se da si procitao na temi Bundesliga jednu lijepu pricicu, jedan od moderatora je postavio. Ista govori o tome koliko koja ko dugova ima, koliki je porez, pa stoga ne vidim da bi neko zelio iz Raja u Pakao?
Ne,ne to sigurno nema. Kad je u pitanju perfekcija,onda je to kod njemaca na vrhu. Jednu je imati pare a drugo je trositi. Kako da ti najednostavnije kazem...previse su stisnuti.Mudri su.Nedaju pare. Jedno je sto su oni u mogucnosti njemu to da ponude,a drugo je da li to hoce. Iskreno,de mi reci,koji igraci imaju najvece plate u Bayernu i u Bundesligi. I da jos nes,ako nije belaj. Porez na platu,koliki je u Njemackoj a koliko je u Engleskoj. Ako mi mozes odg bio bih zahvalan.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 jul 2010, 10:11

što se tiče poreza ja mislim da je manji u BL ali nisam siguran jer sam načuo nešto na tv-u tokom neke utakmice kako jedina prepreka da igrač ode iz BL jeste taj porez jer je u drugim ligama veći

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jul 2010, 10:15

HuX je napisao/la:covjek se jucer ozenio, tamo je izgradio dom za zenom i nemojte bit smijesni ako mislite da ce on igdje otici.On i sa bayernom ima velikih sansi u europi tako da ne vidim uopste razlog njegovog odlaska. i jedno pitanje za majestica:ukoliko bayo ponudi 50 milki za ostanak, tar stvarno mislis da mu manutd moze dat 100 milki?
Stvar je u tome sto Bayern moze ponuditi,ali nece.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 jul 2010, 10:58

Jel vi stvarno mislite da ce Svajni i Lahm otici,niste normalni,Svajni nece otici sve dok je Kaiser ziv,po njegovoj je zasluzi prebacen u prvi tim i sve dok je Franz tu i Svajni ce biti,vezano za Lahma tek je prosle godine produzio ugovor i sama pomisao da ce ga sada pustiti je smjesna,drugi je najplaceniji igrac lige (prema procjenama BILD-a) te vice kapiten Bayerna i reprezentacije,ostaju obojica to je sigurno,dolazak VdW ce znaciti da LAhm ide Lijevo gdje je svakako bolji,a i sam je priznao da mu to nece predstavljati problem.

Da se ukratko dotaknem i Ozila,on je na ljeto besplatan,tako da bi njegovo dovođenje s te strane imalo smisla,ali iskreno gdje da ga ubaci u ekipu,trenutno bi jako tesko bilo naci mjesta za njega jedino u ovoj opciji:

---------------------------Butt---------------------------

V.d.Wiel-------Buyten---------Badstuber-------Lahm

-----------------Kroos----------Svajni-----------------

Robben-----------------Ozil---------------------Ribery

------------------------Muller---------------------------

U ovom sastavu bi bilo cak 7 Njemackih reprezentativaca.Inace Butt je najavio nastavak karijere i nakon ljeta 2011.godine,jer kako kaze osjeca se dodovljno spremno i motivisano za nastavak,veoma pouzdan golman koji je Bayernu kupio dosta vremena kada je u pitanju dovođenje golmana a i branio je odlicno bez kiksea ali bez nekih spektakularnih poteza.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 jul 2010, 11:15

bistrikboy je napisao/la:Jel vi stvarno mislite da ce Svajni i Lahm otici,niste normalni,Svajni nece otici sve dok je Kaiser ziv,po njegovoj je zasluzi prebacen u prvi tim i sve dok je Franz tu i Svajni ce biti,vezano za Lahma tek je prosle godine produzio ugovor i sama pomisao da ce ga sada pustiti je smjesna,drugi je najplaceniji igrac lige (prema procjenama BILD-a) te vice kapiten Bayerna i reprezentacije,ostaju obojica to je sigurno,dolazak VdW ce znaciti da LAhm ide Lijevo gdje je svakako bolji,a i sam je priznao da mu to nece predstavljati problem.

Da se ukratko dotaknem i Ozila,on je na ljeto besplatan,tako da bi njegovo dovođenje s te strane imalo smisla,ali iskreno gdje da ga ubaci u ekipu,trenutno bi jako tesko bilo naci mjesta za njega jedino u ovoj opciji:

U ovom sastavu bi bilo cak 7 Njemackih reprezentativaca.Inace Butt je najavio nastavak karijere i nakon ljeta 2011.godine,jer kako kaze osjeca se dodovljno spremno i motivisano za nastavak,veoma pouzdan golman koji je Bayernu kupio dosta vremena kada je u pitanju dovođenje golmana a i branio je odlicno bez kiksea ali bez nekih spektakularnih poteza.
po meni trenutno jedino logicno bi bilo da kroos jos jednu sezonu ode na posudbu da ostavi mjesto kapitenu i za ovu godinu pa slijedece je vec i njemu dohakalo s godinama jedini je problem za kroosa **** vratit ga da bi ga opet negdje tuhnuli xD
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 15 jul 2010, 11:28

thulkazal je napisao/la:što se tiče poreza ja mislim da je manji u BL ali nisam siguran jer sam načuo nešto na tv-u tokom neke utakmice kako jedina prepreka da igrač ode iz BL jeste taj porez jer je u drugim ligama veći
Obratno je. Porez u Bundesligi je najveci i iznosi 45% za primanja veca od 250 000 € godisnje.
Velika Britanija ima porez 40% za primanja veca od 45 000 € godisnje.
Spanija 21% za primanja veca od 72 000 €.
U italiji 43% za primanja veca od 75 000 € godisnje.

Porez se razlicito obracunava zavisno od drzave. Ovo su maksimalne stope poreza za one cija je zarada veca od definisanog limita.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 15 jul 2010, 12:09

Cuj BL dosadna haha svasta ovdje procitati, u BL se bas ne zna prvak do posljednjeg kola i zbog toga je bas uzbudljiva.

@ Kare, Essien,Lampard,De Rossi,Fletcher bolji od Svajnija

slika

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 jul 2010, 14:57

FC BAYERN je napisao/la:Cuj BL dosadna haha svasta ovdje procitati, u BL se bas ne zna prvak do posljednjeg kola i zbog toga je bas uzbudljiva.

Baš i nije tako. U BL za apsolutnog favorita, pred početak sezone, uvijek važi Bayern (jedan klub), U Engleskoj su njih nekoliko (Chelsea, ManU, Arsenal itd.), u Španiji su to Barca i Real, u Italiji Inter, Milan itd. Pored toga, baš se prošle sezone ni ustalim "većim" ligama nije znao prvak do posljednjeg kola.
Drugo, forumaš kojeg ismijavaš nosi nick @Klare. Ovo naglašavam jer sam ja dobio neku vrstu upozorenja (Gero) kada sam napisao @dr.anus i još nekoliko primjera (radilo se o uzvraćanju provokacije).
Vidim da se povodom pogrdnog prozivanja gore navedenog forumaša ništa ne poduzima pa dolazim do zaključka da su pojedini navijači i moderatori Bayerna licemjeri.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jul 2010, 16:13

Kakvi licemjeri, kakvi bakrači? :mrgreen: Malo se šopamo i to je to. Ja sam za tebe Gero (je li to moj nickname?), ti si za mene Zdenka (dobar sir :lol: ). Novi član malo trga živce svima redom, pa otuda ovakve reakcije. Ako je sve u šaljivom tonu i ako to nekome ne smeta, zašto bih nekoga upozoravao. Ti si, čini mi se, bio mrtav ozbiljan kada si to rekao za našeg doktora. Ne sjećam se da ste uopšte imali kakvu diskusiju, blaćenje i pljuvanje po nekom klubu je sasvim nešto drugo od vrijeđanja samih članova. 8-)
Ako Klari ili Klaretu :mrgreen: smeta, evo ja bih zamolio ostale forumaše da ga više tako ne nazivaju. :)

Gorlitz bi mogao preseliti kod komšija sechzigere, navodno i Marsej zainteresovan za Klosea. Španska žutila prenose da Bayern želi angažovati Pereju (Espanyol)...
Nema novih vijesti za VdW.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 15 jul 2010, 16:43

bistrikboy je napisao/la:Jel vi stvarno mislite da ce Svajni i Lahm otici,niste normalni,Svajni nece otici sve dok je Kaiser ziv,po njegovoj je zasluzi prebacen u prvi tim i sve dok je Franz tu i Svajni ce biti,vezano za Lahma tek je prosle godine produzio ugovor i sama pomisao da ce ga sada pustiti je smjesna,drugi je najplaceniji igrac lige (prema procjenama BILD-a) te vice kapiten Bayerna i reprezentacije,ostaju obojica to je sigurno,dolazak VdW ce znaciti da LAhm ide Lijevo gdje je svakako bolji,a i sam je priznao da mu to nece predstavljati problem.

Nevalja fali nam igrač koji drži sredinu terena. van Bommel umjesto Kroosa, Kroos umjesto Ozila i ovo bi sigurno bila najbolja formacija i sastav za sljedeću sezonu od igrača što imamo

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 15 jul 2010, 17:07

e vozdra raja kakva su sad ovo sranja čitam bajern se priprema za evntualan odlazak svajnija i lama ako ih prodaju e onda su se zajebali debelo bajern ako hoće da što skorije osvoji najbolji evropski trofej LP.mora zadržati postojeću momčad uz dodatnu nadogradnju sa par novih igrača nije sve u parama . :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 15 jul 2010, 17:33

Cuj Svajni i Lahm da odu :lol:
Koje to vi stranice posjecujete, vicevi.net :?:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jul 2010, 17:38

GAL je napisao/la:e vozdra raja kakva su sad ovo sranja čitam bajern se priprema za evntualan odlazak svajnija i lama ako ih prodaju e onda su se zajebali debelo bajern ako hoće da što skorije osvoji najbolji evropski trofej LP.mora zadržati postojeću momčad uz dodatnu nadogradnju sa par novih igrača nije sve u parama . :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Pa i mediji od necega moraju da zive. Ne vjeruj svemu sto procitas.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 15 jul 2010, 17:42

FC BAYERN je napisao/la:
ova prva trojica su itekako bolji od svajnstajgera.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 jul 2010, 17:47

po meni je bayern jedno vrijeme dosta skromno ulagao ali opet imao rezultat, sada prilicno dobro ulaze, mnogo moglo bi se reci pogotovo od sezone kada su dosli ribery i toni pa poslije robben itd...prije mi je bilo bitno da imaju ekipu s kojom ce postici rezultat i 2001. godine su postigli rezultat s ekipom koja nije bila preskupa,al u toj ekipi su se postepeno izgradjivali igrace jer je bayern dovodeci kahna, effenberga, scholla, linkea, andersona pravio igrace koji su u bayernu izrastali u velike...sada se cesto dovedu gotovi igraci poput riberyja, al ev od prosle sezone se radi dobro i na podmlatku i tu se nevjerovatni rezultati vide (primjer muller, badstuber a i contento)

što se poreza tice vrlo cesto se spominje da se tu dosta zabusava u spaniji i italiji i da se skoro i ne placaju, tu ima mnogo mutnih radnji, to u bundesligi nije moguce, al nakon jedne stanke od par godina opet ona velika imena dolaze u bundesligu i tu se vidi veliki napredak...jako mnogo igraca je igralo u polufinalu svjetskog prvenstva, a par ih je i u finalu bilo iako tamo nije bilo njemacke (van bommel, robben, matijsen, elia, brafheid, boulahrouz)...veliki broj igraca tako se iz bundeslige okitio jednom od medalja il srebrenom il bronzanom koju je osvojila njemacka sastavljena samo od igraca iz bundeslige
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 jul 2010, 18:24

majestic24 je napisao/la:Ovdje je sve do Lahma. Ovaj desni bek je problem Uniteda vec zadnjih 3-4 sezone. A Lahm bi dosao tu odlicno.
hah :?:
rafael :?
vjerujem da ce se ove godine stabilizovati u ekipi, a vec naredne sezone biti jedan od najboljih desnih bekova na svijetu. zadivio me je u utakmici protiv bayerna i do iskljucenja(neiskustvo) je bio odlican.
da se ja pitam, uzeo bih ga prije coentra-a ili onog smotanog ´olandeza.
ps
obavezno prodati stajgera.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 15 jul 2010, 18:26

@ Zdenka :mrgreen: Slazem se da je Bayern prvi favorit za osvajanje BL, ali nemora tako da bude, vidio si i sam ovu sezonu da se nije znalo do posljednja dva-tri kola ko ce osvojiti (i ako sam ja znao ko ce :mrgreen: ) Pa prije toga nekoliko sezona, Stuttgart,Wolfsburg itd

Sto se tice K(l)are-ta tako sam ga nazvo jer vidim vec nekoliko ga membera tako nazivaju :mrgreen: A momak se tek registrovo i malo previse pametuje :|

@ Wolverine to je tvoje misljenje ;)

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 15 jul 2010, 18:29

moja misljenje i ostalih sto ne navijaju za bayern ili njemacku.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 jul 2010, 18:34

Wolverine je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:
ova prva trojica su itekako bolji od svajnstajgera.
kare, esien i lampard ti bolji od bastiana? ma daj ba... :roll:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jul 2010, 19:02

majestic24 je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Da,siguran sam,jer mnogi neznaju u cemu se u stvari radi kad je u pitanju Unitedov grb. Da je takva "Recesija" u pitanju,mislis da bi Owen zaradjivao 4 mill godisnje u Unitedu i sl.

Ovdje je sve do Lahma. Ovaj desni bek je problem Uniteda vec zadnjih 3-4 sezone. A Lahm bi dosao tu odlicno.
Niko nije rekao da United nema para, a po tvom razmisljanju navodis na to da isti ima vise od Bayerna, u sto te uvjeravam da nisi upravu. Nadam se da si procitao na temi Bundesliga jednu lijepu pricicu, jedan od moderatora je postavio. Ista govori o tome koliko koja ko dugova ima, koliki je porez, pa stoga ne vidim da bi neko zelio iz Raja u Pakao?
Ne,ne to sigurno nema. Kad je u pitanju perfekcija,onda je to kod njemaca na vrhu. Jednu je imati pare a drugo je trositi. Kako da ti najednostavnije kazem...previse su stisnuti.Mudri su.Nedaju pare. Jedno je sto su oni u mogucnosti njemu to da ponude,a drugo je da li to hoce. Iskreno,de mi reci,koji igraci imaju najvece plate u Bayernu i u Bundesligi. I da jos nes,ako nije belaj. Porez na platu,koliki je u Njemackoj a koliko je u Engleskoj. Ako mi mozes odg bio bih zahvalan.
Obrati paznju na temu Bundesliga, tamo imas mnogo toga objasnjenog. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.