A tvoje misljenje o 307-ci, onom Focusu sa kosinomAsteriks je napisao/la:Skoda Fabia, 1.9 TDI, 105 KS, 2003. godiste.Lakoste je napisao/la:Momciluci, najbolje auto u intervalu 5-7k? Pozeljno dizelas![]()
307-ca?
Odlican, dokazani vw-ov motor.
Obratis paznju na termostat, ali uopce nije skupo cak ni cistava racva za vodu sa termostatom.
Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
Re: Automobili, motori...
307-ica, imas dva dizel motora, 1.6 HDI (sa 110 konja) i 2.0 HDI (90/110 KS) i 1.6 benzin.
Servis nije toliko skup (osim ako imao problema sa fap filterom), najskuplje sto moze biti zamjena zupcastog remena i zatezaca, ali to ide svakih 70 000 km.
Ipak gledaj 307-ice proizvedene pred kraj 2005. na kojima su ispravljene greske elektronike.
Najpouzadniji dizel motori ove serije su 2.0 HDI (oba i 90 i 110 KS) te takodjer benjzirana 1.6.
Znaci modele od 2002. - 2004. preskaci.
Po meni ipak Fabia mnogo bolji izbor, cak i da je mal vise platis, a o Fokusima ne bih mnogo pametovao, jeftino odrzavanje a motor 1.8 TDDI sa 90 KS je vise neg solidan. Odma naravno ide servis turbine cim se kupi auto, a 1.6 benjzinara jedan od najpouzdanijih motora.
Ak se odlucis za benzinca odmah zamjenis svjecice (ak nema upisana zamjena u servisnu knjizicu), kablove, provjeris bobinu, naravno lamelu i to je otp to.
U svakom slucaju prije kupovine par savjeta: na licu mjesta provjeris pragove, zatim mogucu hrdju ispod auta i gepeku, boju dima na auspuhu, daj gas u leru vidi trese li mnogo, vidi kakvo je stanje sa uljem, provozas i tek nakon toga ides u servis na dijagnostiku, provjeru kilometraze i ono osnovno.
Servis nije toliko skup (osim ako imao problema sa fap filterom), najskuplje sto moze biti zamjena zupcastog remena i zatezaca, ali to ide svakih 70 000 km.
Ipak gledaj 307-ice proizvedene pred kraj 2005. na kojima su ispravljene greske elektronike.
Najpouzadniji dizel motori ove serije su 2.0 HDI (oba i 90 i 110 KS) te takodjer benjzirana 1.6.
Znaci modele od 2002. - 2004. preskaci.
Po meni ipak Fabia mnogo bolji izbor, cak i da je mal vise platis, a o Fokusima ne bih mnogo pametovao, jeftino odrzavanje a motor 1.8 TDDI sa 90 KS je vise neg solidan. Odma naravno ide servis turbine cim se kupi auto, a 1.6 benjzinara jedan od najpouzdanijih motora.
Ak se odlucis za benzinca odmah zamjenis svjecice (ak nema upisana zamjena u servisnu knjizicu), kablove, provjeris bobinu, naravno lamelu i to je otp to.
U svakom slucaju prije kupovine par savjeta: na licu mjesta provjeris pragove, zatim mogucu hrdju ispod auta i gepeku, boju dima na auspuhu, daj gas u leru vidi trese li mnogo, vidi kakvo je stanje sa uljem, provozas i tek nakon toga ides u servis na dijagnostiku, provjeru kilometraze i ono osnovno.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Dosta zavisi i o opremi vozila, ja sam dao malo preko hiljadu više novca nego što bi dao za standardni paket.
Inače uvezao Passat 5 2005. u februaru, tamo platio 2700€, a sa svim papirima i svima mr izašlo manje od 8000 KM. Ne mogu se sjetiti ali mislim da sam uračunao tu i ugradnju zedera i mali servis, znaci 4-5 stoji manje.
Inače uvezao Passat 5 2005. u februaru, tamo platio 2700€, a sa svim papirima i svima mr izašlo manje od 8000 KM. Ne mogu se sjetiti ali mislim da sam uračunao tu i ugradnju zedera i mali servis, znaci 4-5 stoji manje.
Sabrine mi moje!
Audi A4 B6, prolupala mi malo letva volana..digli smo auto, nema sekunde problema sa trapom, samo letva ima lufta..lupka na neravninama, nekad malo jače lupi kad motam..al nije propišala uopšte
Imal ko iskustva...reparacija, otpad???
Imal ko iskustva...reparacija, otpad???
Ne znam sta bi ti rekao, i polovna kosta puno, a o novoj da ne pricam...
Mia San Mia
Evo polovna na Targetu u Zenici 300,00 KM...a hajd znaj jel puno bolja od mojeR32 je napisao/la:Ne znam sta bi ti rekao, i polovna kosta puno, a o novoj da ne pricam...
Reparacija možda???
Euro4, pardonSaurman je napisao/la:Ne možeš uvesti auto sa euro 3 motorom.Neutral je napisao/la:Ako imaš povlasticu isplati se, ako nemaš onda ne. Auto mora imati euro3 motor ili ga ne možeš registrovati.FrancescoTotti je napisao/la:Eh raja, dal se isplati uvozit auto, u kojem slucaju? U kojem slucaju se ne isplati?
Ako je neko upoznat i voljan pa da ukratko i kaze tu proceduru. Hvala unaprijed
Ne znam jel moguca reparacija, ja sam kod sebe mijenjao crijevo, racve od letve volana. Kod mene to bilo propisalo...jasko__ je napisao/la:Evo polovna na Targetu u Zenici 300,00 KM...a hajd znaj jel puno bolja od mojeR32 je napisao/la:Ne znam sta bi ti rekao, i polovna kosta puno, a o novoj da ne pricam...
Reparacija možda???
Mia San Mia
Ima navodno neki lik kod Ilijaša koji radi reparacije, jedini u državiR32 je napisao/la:Ne znam jel moguca reparacija, ja sam kod sebe mijenjao crijevo, racve od letve volana. Kod mene to bilo propisalo...jasko__ je napisao/la:Evo polovna na Targetu u Zenici 300,00 KM...a hajd znaj jel puno bolja od mojeR32 je napisao/la:Ne znam sta bi ti rekao, i polovna kosta puno, a o novoj da ne pricam...
Reparacija možda???
Inače, ili za reparaciju ili za zamjenu letve - šta sa Zederom??? Zar on nije zavaren za letvu???
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Strasan Datsun 240, 2.4 litarski motor sa nekih 150 KS.
To je ustvari Nisanova prva generacija Z verzije od 1970. - '73. god.
Kasnije imamo 280 ZX,... a zadnja generacija 370 Z, sa V6 motorima i preko 320 KS.
To je ustvari Nisanova prva generacija Z verzije od 1970. - '73. god.
Kasnije imamo 280 ZX,... a zadnja generacija 370 Z, sa V6 motorima i preko 320 KS.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
E hebo majku, kako je sad komplikovano ovo s registracijom i policom osiguranja, pa ja nista ne kontam; te ostavi policu sebi, te uzmi tu neku naplatu od te police, te skuplja polica ako napravis udes...koji qrac, prije dobijes policu uz registrovano auto, isto tako kad kupujes auto, nikakvih zajebancija nije bilo....
Evo de mi sad pojasnite jednu situaciju, jer ja iskreno pojma nemam sta mi je bolje i sta mi se isplati...
Evo recimo da sad odlucim prodati svoje auto....ovo je prvo auto na meni, platio sam punu policu 670 KM me sve izaslo....ostalo je jos pola godine registracije....eh nedavno sam malo tukn'o auto i ja sam kriv, pa mi sad nesto govore "bice ti skuplja polica za 15% iduci put"...eh sad....evo da odlucim prodati auto i da hocu kupiti recimo neko koje nikako nije registrovano, sta mi je isplatnije uraditi sa tom policom, ili je mogu i dati uz auto posto ce mi svakako bit skuplja radi tog "udesa" ? a isto tako ako kupim auto koje ima registraciju, ali taj vlasnik ostavi policu sebi, da li bi mi pomoglo to ako bi ostavio ovu svoju policu i da "prenesem" na novo auto ?
Nadam se da ste me skontali sta pitam...
Evo de mi sad pojasnite jednu situaciju, jer ja iskreno pojma nemam sta mi je bolje i sta mi se isplati...
Evo recimo da sad odlucim prodati svoje auto....ovo je prvo auto na meni, platio sam punu policu 670 KM me sve izaslo....ostalo je jos pola godine registracije....eh nedavno sam malo tukn'o auto i ja sam kriv, pa mi sad nesto govore "bice ti skuplja polica za 15% iduci put"...eh sad....evo da odlucim prodati auto i da hocu kupiti recimo neko koje nikako nije registrovano, sta mi je isplatnije uraditi sa tom policom, ili je mogu i dati uz auto posto ce mi svakako bit skuplja radi tog "udesa" ? a isto tako ako kupim auto koje ima registraciju, ali taj vlasnik ostavi policu sebi, da li bi mi pomoglo to ako bi ostavio ovu svoju policu i da "prenesem" na novo auto ?
Nadam se da ste me skontali sta pitam...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Msm da ti je to 15 % bonus tj. popust ukoliko na tri godine ne izazoves udes, inace svake god je poput 5 % i taj bonus (ak ga naravno imas pravo tj. bez udesa) mozes prenjeti.
A dr se zove malus (povecanje cjene osigurnja), i moze ici do 50 % skuplje il vise ak izazoves vise udesa (msm da se radi o euro zapisniku kod manjih steta, pa je takve stete bolje platit po meni kesom a ne zvati policiju, naravno ak se slozi i dr strana).
Znaci ak prodajes auto, ni bonus ni malus se ne prenose novom vlasniku neg ostaju tebi za sljedecu registraciju.
Ipak je najbolje da zovnes svoje osigurnje i vidis detaljnije o tom pitanju.
A dr se zove malus (povecanje cjene osigurnja), i moze ici do 50 % skuplje il vise ak izazoves vise udesa (msm da se radi o euro zapisniku kod manjih steta, pa je takve stete bolje platit po meni kesom a ne zvati policiju, naravno ak se slozi i dr strana).
Znaci ak prodajes auto, ni bonus ni malus se ne prenose novom vlasniku neg ostaju tebi za sljedecu registraciju.
Ipak je najbolje da zovnes svoje osigurnje i vidis detaljnije o tom pitanju.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Puno toga si mi rekao, a opet nisi ni 5% sta sam htio da saznam 
Nemoj da zovem osiguranje, smutljat ce me kako oni znaju samo nebil izvukli vise love..
Nemoj da zovem osiguranje, smutljat ce me kako oni znaju samo nebil izvukli vise love..
Tebi ce registracija svakako biti skuplja (radi udesa i euro clanka) jer na tebi ostaje da izmiris dugove.
Prilikom kupovine odradis saobracajnu i potv o vlasn vozila u svom osiguranju a koristis polisu (ak kupujes registrovano auto) jer polica prati auto do isteka registracije a onda dobijes nove ugovore po novoj registraciji.
Svi bonusi i minuse samo tebe sljeduju bez obzira na promjene i sve ce to mora isplatiti, bez brige za tim.
Prilikom kupovine odradis saobracajnu i potv o vlasn vozila u svom osiguranju a koristis polisu (ak kupujes registrovano auto) jer polica prati auto do isteka registracije a onda dobijes nove ugovore po novoj registraciji.
Svi bonusi i minuse samo tebe sljeduju bez obzira na promjene i sve ce to mora isplatiti, bez brige za tim.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
haha znaci ako uzmem registrovano auto, ta polica koju bi ostavio bi vrijedila do isteka registracije tog novog auta koje bi uzeo, a ne do isteka starog auta jel ? znaci zakljucak je da policu ne dam ni u kom slucaju ? 
a sta kad bi uzeo neregistrovano auto, bi li mi ta polica onda ista vrijedila ?
izvini sto te smaram
a sta kad bi uzeo neregistrovano auto, bi li mi ta polica onda ista vrijedila ?
izvini sto te smaram
Prodajes svoje auto, polisa vrijedi do isteka registracije isto tak kad uzimas registrovano.
Kad kupujues neregistrovano, odes u MUP da provjere broj šasije, mozes uzet probne tablice dok one ne budu gotove. Te probne tablice izdaje MUP plus imas dokumentaciju (kupoprodajni ugovor) i naravno polisu koju ti rijesi osiguravajuca kuca.
Kad kupujues neregistrovano, odes u MUP da provjere broj šasije, mozes uzet probne tablice dok one ne budu gotove. Te probne tablice izdaje MUP plus imas dokumentaciju (kupoprodajni ugovor) i naravno polisu koju ti rijesi osiguravajuca kuca.
- Papastathopoulos
- Kontakt:

Merc W 114/115, proizvodjen od 1968. - 1976. Pravljeno je oko 11 verzija motora (7 benzinskih i 4 dizelasa). To su one verzije 230-ke, 250 C, 280 itd. Samo 114 serija je imala od 120 - 180 KS.
Mustang

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.