FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 30 okt 2016, 19:50

pitic je napisao/la:Faruk Ihtijarević:

Finansijski smo stabilni.
Stabilni jesmo al za nesto vise treba pojacanja a za to treba Kencoo da malo pusti pipu. Svi pljuju Ihtijarevica a on po meni solidno radi ,on je dosao ove godine kad je zavrnuta pipa i doveo je Sarica,Ahmetovica,Novakovica,Crnkica,Balica solidni igraci kad se uporedi sta su njegovi predhodnici dovodili s vise love emerson,kramar,simeunovic,stepanov,Ikande,alispahic itd itd . po meni najveci minus mu je Huseijnovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 okt 2016, 19:54

Gdje je to izjavio?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 30 okt 2016, 19:56

MortemHz je napisao/la:

Gdje je to izjavio?
Prije utakmice bio intervju sa njim..

Evolution87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 30 okt 2016, 19:58

Jel to kusta otplatio kredit?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 30 okt 2016, 19:58

bordobijeli je napisao/la:

Stabilni jesmo al za nesto vise treba pojacanja a za to treba Kencoo da malo pusti pipu. Svi pljuju Ihtijarevica a on po meni solidno radi ,on je dosao ove godine kad je zavrnuta pipa i doveo je Sarica,Ahmetovica,Novakovica,Crnkica,Balica solidni igraci kad se uporedi sta su njegovi predhodnici dovodili s vise love emerson,kramar,simeunovic,stepanov,Ikande,alispahic itd itd . po meni najveci minus mu je Huseijnovic.
Prva trojica su menadžerski igrači kojih je Ješić doveo da bi uzimao pare preko njihovih ugovora sa Sarajevom. 4,5,6 nabrojani su propale i hronično ozlijeđene zvijezde koje su preskupe za Sarajevo i koje Sarajevu nisu trebale. Ja ću samo reći nema više gomilanja i dok je Ćale nema menadžerskih igrača. Ćala je pošten čovjek.
SRETAN BROJ - 1725

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 30 okt 2016, 20:33

Da i ja iznesem neko svoje mišljenje u vezi današnje tekme i nekih drugih segmenata. Pa bi volio da pročitate, da se damo malo u diskusiju. :wave:

Po meni, sjajno odigrana utakmica, rutinski. Upravo me je to i iznenadilo, jer sam umalo danas na kladi odigrao X, ali ipak nisam mogao. Šta reći, nego sjajno odrađeno. Borba, zalaganje, želja, snaga i požrtvovanost su se vidjeli do kraja utakmice. Uz to, super je što smo popravili gol-razliku, jer je ona prije ovog kola bila odron, ali sada je nešto bolje. Svaka čast svim igračima, ali isto i ljudima u stručnom štabu, koje pravo gotivim i poštujem, pogotovo našeg Ziju, niko nema bolje izjave u ligi nego naš Zijaga.

Kada je došao Čala, ja nisam ni zamislio da bi on ovako mogao podignuti ekipu, svaka čast majstore. Znam, sad će svi reći šta serenda ovaj, bio je to raspadnuti Čelik, ali ja gledam širu sliku. Ovo je limitirana ekipa do bola, koja hitno treba nadogradnju i samim tim, svaki uspjeh sa ovom ekipom je zlata vrijedan. Kako ih je preporodio, ne vjerujem. Želja, borba, htjenje, zalaganje, bacanje na loptu, trka, presing, ma sve idealno do zadnje sekunde utakmice. Poseban akcenat stavljam na fizičku spremu, koja je odlična od dolaska Čale i kondicionog iz Akademije, Klačara, sve pohvale. Vidi se da Čala zna, nisam bio uvjeren da će umjeti sa ovom ekipom, jer nisam bio potpuno upoznat sa njegovim radom. U zimskom roku mu dati odriješene ruke, da sam probira i križa igrače.
Koliko se samo odličnih igrača može dovesti iz naše lige, jer je ona preplavljena talentima. Vidim neko je spomenuo Marina Popovića, drago mi je što ga je neko pomenuo. Zapada mi za oko već duže vrijeme, tako dobar i mlad igrač, a igra u raspadnutom Čeliku. Zašto ga ne dovesti? Mešanović iz Zrinjskog se trebao davno dovesti, sjajan igrač. Ima ugovor do ljeta naredne godine, a još mu je menadžer Husara. Ganjati ga odmah. Pa zatim, tu je i Marko Obradović, Elvir Koljić (ističe mu ugovor na ljeto naredne godine), Mladen Veselinović (isto ugovor do ljeta narendne godine), Oliver Petrak (isto ugovor do ljeta), Ajdin Redžić, Ivan Kostić iz Slobode (ističe mu na ljeto), Matija Katanec (nešto manje realan u ovom trenutku, ali može se dovesti), Dino Beširović, Samir Efendić iz Slobode (do ljeta ugovor), Amer Ordagić (platiti Husari i naš je), Sulejman Krpić koji je pravo dobar, pa vratiti Kobiljara koji je ogroman talenat, Fenan Salčinović - jedina svjetla tačka Čelika.
Na ljeto je najbolje izvršiti jaku rekonstrukciju iz temelja. Ja bih se zahvalio sljedećim igračima: Adiloviću (dovesti prvog golmana, boljeg od Pavlovića, Bojan da bude drugi golman, a svakako imamo i talentovanog Kovačevića), pa onda Rustemoviću, Husejinoviću, Anđušiću, Radovcu, Ameru, dok bi razmislio za Četkovića, ali mislim da bi on mogao ostati, ali za klupe.
Olakšati budžet i dovesti ove gore nabrojane igrače, naravno ne sve. Uz to, gledati malo i na strano tržište, ali u obzir dolaze samo klase, jer nećemo da neke fute popunjavaju mjesta BiH igračima, jer su samo "stranci". Angažovao bih i psihologa, po uzoru na najbolje evropske klubove.
Ma dosta bih ja novina uveo, ali mogu samo u prazno pričati, ali hebajiga. Uz male i pametne poteze, možemo svi uživati. I to mi je nejasno kod nas. Umjesto da Uprava radi dobre stvari za klub, pa da budemo zadovoljni i mi i oni, njima su bitniji talovi, pare... Džaba, kad se bošnjo dočepa para, džaba je sve. Zine guzica što bi se reklo.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 30 okt 2016, 20:36

Krupo sa vrbasa, okolo vrbasa, na vrbasu kako god Jel te strah :kafa:

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 30 okt 2016, 20:42

KenChoo je napisao/la:Da i ja iznesem neko svoje mišljenje u vezi današnje tekme i nekih drugih segmenata. Pa bi volio da pročitate, da se damo malo u diskusiju. :wave:

Po meni, sjajno odigrana utakmica, rutinski. Upravo me je to i iznenadilo, jer sam umalo danas na kladi odigrao X, ali ipak nisam mogao. Šta reći, nego sjajno odrađeno. Borba, zalaganje, želja, snaga i požrtvovanost su se vidjeli do kraja utakmice. Uz to, super je što smo popravili gol-razliku, jer je ona prije ovog kola bila odron, ali sada je nešto bolje. Svaka čast svim igračima, ali isto i ljudima u stručnom štabu, koje pravo gotivim i poštujem, pogotovo našeg Ziju, niko nema bolje izjave u ligi nego naš Zijaga.

Kada je došao Čala, ja nisam ni zamislio da bi on ovako mogao podignuti ekipu, svaka čast majstore. Znam, sad će svi reći šta serenda ovaj, bio je to raspadnuti Čelik, ali ja gledam širu sliku. Ovo je limitirana ekipa do bola, koja hitno treba nadogradnju i samim tim, svaki uspjeh sa ovom ekipom je zlata vrijedan. Kako ih je preporodio, ne vjerujem. Želja, borba, htjenje, zalaganje, bacanje na loptu, trka, presing, ma sve idealno do zadnje sekunde utakmice. Poseban akcenat stavljam na fizičku spremu, koja je odlična od dolaska Čale i kondicionog iz Akademije, Klačara, sve pohvale. Vidi se da Čala zna, nisam bio uvjeren da će umjeti sa ovom ekipom, jer nisam bio potpuno upoznat sa njegovim radom. U zimskom roku mu dati odriješene ruke, da sam probira i križa igrače.
Koliko se samo odličnih igrača može dovesti iz naše lige, jer je ona preplavljena talentima. Vidim neko je spomenuo Marina Popovića, drago mi je što ga je neko pomenuo. Zapada mi za oko već duže vrijeme, tako dobar i mlad igrač, a igra u raspadnutom Čeliku. Zašto ga ne dovesti? Mešanović iz Zrinjskog se trebao davno dovesti, sjajan igrač. Ima ugovor do ljeta naredne godine, a još mu je menadžer Husara. Ganjati ga odmah. Pa zatim, tu je i Marko Obradović, Elvir Koljić (ističe mu ugovor na ljeto naredne godine), Mladen Veselinović (isto ugovor do ljeta narendne godine), Oliver Petrak (isto ugovor do ljeta), Ajdin Redžić, Ivan Kostić iz Slobode (ističe mu na ljeto), Matija Katanec (nešto manje realan u ovom trenutku, ali može se dovesti), Dino Beširović, Samir Efendić iz Slobode (do ljeta ugovor), Amer Ordagić (platiti Husari i naš je), Sulejman Krpić koji je pravo dobar, pa vratiti Kobiljara koji je ogroman talenat, Fenan Salčinović - jedina svjetla tačka Čelika.
Na ljeto je najbolje izvršiti jaku rekonstrukciju iz temelja. Ja bih se zahvalio sljedećim igračima: Adiloviću (dovesti prvog golmana, boljeg od Pavlovića, Bojan da bude drugi golman, a svakako imamo i talentovanog Kovačevića), pa onda Rustemoviću, Husejinoviću, Anđušiću, Radovcu, Ameru, dok bi razmislio za Četkovića, ali mislim da bi on mogao ostati, ali za klupe.
Olakšati budžet i dovesti ove gore nabrojane igrače, naravno ne sve. Uz to, gledati malo i na strano tržište, ali u obzir dolaze samo klase, jer nećemo da neke fute popunjavaju mjesta BiH igračima, jer su samo "stranci". Angažovao bih i psihologa, po uzoru na najbolje evropske klubove.
Ma dosta bih ja novina uveo, ali mogu samo u prazno pričati, ali hebajiga. Uz male i pametne poteze, možemo svi uživati. I to mi je nejasno kod nas. Umjesto da Uprava radi dobre stvari za klub, pa da budemo zadovoljni i mi i oni, njima su bitniji talovi, pare... Džaba, kad se bošnjo dočepa para, džaba je sve. Zine guzica što bi se reklo.
fino napisano :kafa:
mozda samo malo manje igraca dovesti otpustiti pa na ljeto ganjati sad dok se uigraju opet vadiona
a ovo boldirano meni nije jasno vec neko vrijeme brate moj ako bolje igramo moci ce i uzeti vise a svi zadovoljni
:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :opaopa:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 30 okt 2016, 20:44

Sarajlijica1946 je napisao/la:Krupo sa vrbasa, okolo vrbasa, na vrbasu kako god Jel te strah :kafa:
Strah mene ove recenice od furanja protiv Belgije :shifty:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 30 okt 2016, 20:47

Bordomen je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Krupo sa vrbasa, okolo vrbasa, na vrbasu kako god Jel te strah :kafa:
Strah mene ove recenice od furanja protiv Belgije :shifty:
mora malo uzivati dok traje :bih:

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 30 okt 2016, 20:49

U zadnje dvije utakmice gol razlika 9 - 0. Lagano zahuktavanje :mrgreen:
SRETAN BROJ - 1725

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 30 okt 2016, 20:58

Mi smo Saraj'vo ... :kafa:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 okt 2016, 21:03

Spavas li mirno Koljicu Elvire?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 30 okt 2016, 21:10

Tačno se vidi nepoznavanje lige i igrača koji igraju u njoj od strane pojedinaca. Jednom ga vidio na pregledu kola kako trči i odmah bi u Sarajevo dovodili.

Oprostio bih ti Marina, Veselinovića, Koljića koji su ispodprosječni igrači ali kad si napisao da treba dovesti Krpića tu sam se nasekirao, al Fenan Salčinović je definitivno pobijedio.

Ps. Ordagić nema ama baš nikakve veze sa Husarom čak naprotiv. Lik ne voli Husaru srest na ulici.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 30 okt 2016, 21:16

nekako ovlaš pratim ove druge klubove iz fildzan lige,jedino mi je obradović zapao za oko,ordagić me vala nije nešto impresionir'o koliko sam uspio da ga upratim,ja bih opet o subiću razmislio tjn,treba nam i jedan vezni k'o hljeb i nemam pojma k'o bi to mog'o biti,možda nekog od ovih naših bubuljičara iz U19 dovesti?i golman nam ozbiljan treba

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 okt 2016, 21:20

Ne trebaju nas previše zanositi ove dvije visoke pobjede u zadnje dvije utakmice. Ipak smo igrali protiv drugoligaša i vjerovatno drugoligaša. Mislim, fino je da igrači stekmu malo samopouzdanja jer naredne utakmice su prekretnica. Nadati se da ćemo do pauze zaostatak za vodećim što više smanjiti, a za to su nam potrebne sve pobjede.

Ordagić bi fakat bio fino pojačanje kada bi kojim slučajem došao kod nas.

Ali opet do dovođenja igrača je još dosta vremena ali ono što je najbitnije ne trebamo puno mjenjati. Minimalne promjene. Recimo dolazak Ordagića i još nekog boljeg od njega, i to je to.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 30 okt 2016, 21:45

jurisicduska je napisao/la:Jeste čuli najave SD velike promjene u igračkom kadru, dakle legli novci.
Ovo nam ponajmanje treba. Barem smo mi to mogli shvatiti, radimo to svaki prijelazni rok. Ako se ima novca, onda je vrlo jednostavno - dovesti Obradovića, pod ugovorom je pa bi trebalo love, Ordagića i to je to. Obojicu su već neki spominjali ovdje. Meni još za oko zapadaju Kobiljar koji se mnogo popravio, a i otpisan je od strane Ješića i Hurtića, pa bi nekom logikom se trebalo ispostaviti da bude dobar. :D
Također, dosta mi je interesantan Brkić iz Mladosti, iz kola u kolo je bolji, pokazuje da ima i potencijal i želju, isto tako na radaru je i Zrinjskom, a znajući njihovu transfer politiku ne bi se bilo loše umiješati u to. To bi po meni otprilike bilo to. Svakako ne svi pobrojani, i svakako ne treba ni tjerati mnogo igrača.

MartinSco
Kontakt:

Post Postao/la MartinSco » 30 okt 2016, 21:49

Sto bi rekao Cala u svoje vrijeme, utakmica je bila dobra, uslovi za igru su bili dobri, teren dobar, mi smo zabili ta cetiri gola....
Sad stvarno, dobra tekma danas, konacno da nekog isprasimo... Mada je ove i Olimpik isprasio ali nema veze.. Po meni Crnkić igrac utakmice, mada su svi odigrali dobro. Nastaviti s Mihojevicem u sredini, Rustemovic out, uvoditi ga pred kraj kad cuvamo rezultat da nabija lopte u aut jer mu to najbolje ide... Pruzio bih Saricu sansu jos dvije-tri utakmice, ako se ne pokaze, vratiti ga odakle i dosao.. Crnkic definitivno zasluzuje da mu se nastavi davati prilika, borben je pa cemo vidjeti.. Hebibović me danas malo iznenadio, dobar je bio..
Ovo je zapazanje nakon ove danasnje utakmice mada i dalje stojim iza svoje izjave da, ako budemo pri parama, za iducu sezonu nam treba novi tim..
Ipak je ovo danas bio preslab protivnik...
IDEMO PONOVO!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 30 okt 2016, 21:51

Sabinho je napisao/la:Stojan Vranjes prekrizen u Legiji. Ne postoji bolji slobodan veznjak u nasem dometu, iako mislim da ce ga opet Vojvodina dovesti.

Vodi ga sebi kući neznalico hahahha, imaš jedino njuha za ovakve i rustemoviće hehehehhehe
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MartinSco
Kontakt:

Post Postao/la MartinSco » 30 okt 2016, 21:58

ledesma je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Stojan Vranjes prekrizen u Legiji. Ne postoji bolji slobodan veznjak u nasem dometu, iako mislim da ce ga opet Vojvodina dovesti.
Dobar igrac sigurno.. Samo sto ga mi, na nasu zalost, ne mozemo dovesti.. Ali za iducu sezonu, ko zna... Ako zelimo da dominiramo, cemu tezimo, onda nam trebaju ovakvi i slicni igraci...
IDEMO PONOVO!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, nokee, stokastoka23 i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []