To sto je najbolji igrac ne daje mu za pravo da se onako ponasa, pa nije on veci od kluba, Montella je pogrijesio sto ga nije ranije izbacio iz igre.milanist je napisao/la:I vi pretjeraste vala sa Baccom, svi bi ga sad gonili ili na klupu a kad zabija onda je bog otac. Njabolji je igrac ovog Milana i ima i on pravo na lose partije.
Bitna je pobjeda a kako je dosla manje je bitno. moramo nastavit dobijati ovakve utakmice, gdje lose igramo. mada ruku na srce imali smo sansi, dva ili tri puta smo pogodili okvir gola, da je to uslo a malo je falilo bila bi druga prica.
Na kraju 3 mjesto i svi bi bili presretni, samo neka momci ovako nastave.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Odg: RE: Re: AC Milan
Re: AC Milan
Ma nije bas da se fula, ovih zadnjih par kola nam je skoro svaki sut ulazio u gol pa se na srecu pobjedjivalo 
danas nije bilo lose po pitanju stvorenih sansi, bilo je svega samo nije htjela u gol, ni one dvije stative nisu stvar necijeg (ne)umijeca nego cista nesreca.
na kraju krajeva, nije mi ni bitna gol razlika dokle god skupljaju bodove.
sad opet slijede tri lagane utakmice i inter, jao kako bi bilo dobro i njih klepiti kao slag na tortu
danas nije bilo lose po pitanju stvorenih sansi, bilo je svega samo nije htjela u gol, ni one dvije stative nisu stvar necijeg (ne)umijeca nego cista nesreca.
na kraju krajeva, nije mi ni bitna gol razlika dokle god skupljaju bodove.
sad opet slijede tri lagane utakmice i inter, jao kako bi bilo dobro i njih klepiti kao slag na tortu
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pipo je masao ciste prilike,a davao blesave golove. Nije mogao panj da predribla. Bacca je po stilu igre i tehnickim (ne)sposobnostima vrlo slican Pipu. Da se razumijemo nije on Pipo, al kretnje,utrcavanja I igra ledjima me podsjecaju na Inzagia.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
- Romagnoli13
- Kontakt:
Manite se kukanja, nego mi recite ko je od vas očekivao ovako visok plasman Milana nakon skoro trećine sezone? Da vam ja odgovorim ili ćete sami?
Ova ekipa je izuzetno limitirana, ne možemo očekivati neku bajnu igri niti bilo šta.Ali momci se bore i bodove marljivo skupljaju.
Uz sve to ovo je ekipa od prošle sezone, pa deder mi neko od kritičara neka nađe tabelu nakon 11 utakmice u prošloj sezoni.
I nemojte zaboraviti da su na dvije možda i najkrucialnije pozicije u ekipi, dva momka, djeteta, od kojih smo mi ovdje stariji i po 10 godina.Znate li vi koliki je rizik imati dva potpuno neiskusna momka na dvije tako teške i odgovorne pozicije?
Malo se smirite i sačekajmo svi zajedno kraj prvog dijela sezone.Još 6 utakmica i 18 bodova u igri.Neka uzmu 13-14 bodova i ja prezadovoljan.
Ova ekipa je izuzetno limitirana, ne možemo očekivati neku bajnu igri niti bilo šta.Ali momci se bore i bodove marljivo skupljaju.
Uz sve to ovo je ekipa od prošle sezone, pa deder mi neko od kritičara neka nađe tabelu nakon 11 utakmice u prošloj sezoni.
I nemojte zaboraviti da su na dvije možda i najkrucialnije pozicije u ekipi, dva momka, djeteta, od kojih smo mi ovdje stariji i po 10 godina.Znate li vi koliki je rizik imati dva potpuno neiskusna momka na dvije tako teške i odgovorne pozicije?
Malo se smirite i sačekajmo svi zajedno kraj prvog dijela sezone.Još 6 utakmica i 18 bodova u igri.Neka uzmu 13-14 bodova i ja prezadovoljan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Rope znaci 4 lagane utakmice slijede [emoji14]
Nemojte mi na Baccu,pobit cu vas sve.
Dobro se drzimo bez zezancije. Nije senzacija u vidu Leicestera lani,al' je za svaku pohvalu. Samo tekmu po tekmu ici do tog Januara,a onda cemo da vidimo sta i kako.
Nemojte mi na Baccu,pobit cu vas sve.
Dobro se drzimo bez zezancije. Nije senzacija u vidu Leicestera lani,al' je za svaku pohvalu. Samo tekmu po tekmu ici do tog Januara,a onda cemo da vidimo sta i kako.
- Beduin
- Kontakt:
Po primljenim golovima smo 9. ekipa u ligi, tacnije dijelimo to mjesto sa komsijama.
Znaci, odbrana tanka totalno. samo +3 a treci smo na tabeli, haha.
Trebamo mi sta jeftinije pazariti od Intera, nerijetko smo znali ubosti sa njihovim igracem, a oni su u totalnoj dubiozi i sigurno ce biti odlazaka.
Trebamo mi sta jeftinije pazariti od Intera, nerijetko smo znali ubosti sa njihovim igracem, a oni su u totalnoj dubiozi i sigurno ce biti odlazaka.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
celikmilan
- Kontakt:
Za podizanje samopouzdanja svaka pobjeda je vazna čak i ova minimalna protiv slabijeg protivnika. Kao što su mnogi ovdje već i primjetili ranije ovakve utakmice nismo uspijevali dobijati i to primajući golove u zadnjim trenucima. To je prije svega zasluga Montele jer ovi igrači imaju totalno drugačiji pristup igri nego prošlih sezona iako i sad znaju igrati opušteno vodeći se mišlju da će oni to lako kao protiv Genoe. Sad valjda znaju da do opuštanja ne smije da se dolazi. Iako je tu i Montela napravio grešku stavljajući Polija i Hondu od prve minute. To samo pokazuje da nam je još tanka ekipa a klupa još i tanja. Za nadati se da će se na ljeto nešto uraditi povodom toga a onda na ljeto još više pojačati ekipu.
Ovaj ostatak sezone Montela treba da vidi na koga ne može računati pa na tim pozicijama se pojačavati. Ne ide mi u glavu kako ne vide da De Sciglio nije dorastao nikakvom zadatku. Još uvijek ga svrstavaju među te igrače koji i ubuduće trebaju da budu neka osnova tima. Drago mi je da ima italijana u timu ali ipak ne njega iako je još i reprezentativac. Svi se sjećamo prošle sezone kad se Montolivo sageo pa smo primili onaj gol iz slobodnjaka. Sličnu stvar je uradio i De Sciglio danas ali je Donnarumma to izvadio kao što je radio mnogo puta do sad.
Ovaj tim se treba polako graditi ali ipak ne previše polako jer svima iako to vjerovatno ne bi ni priznali a ne samo nama fali AC Milan u vrhu ne samo italijanskog nego i svjetskog fudbala.
Ovaj ostatak sezone Montela treba da vidi na koga ne može računati pa na tim pozicijama se pojačavati. Ne ide mi u glavu kako ne vide da De Sciglio nije dorastao nikakvom zadatku. Još uvijek ga svrstavaju među te igrače koji i ubuduće trebaju da budu neka osnova tima. Drago mi je da ima italijana u timu ali ipak ne njega iako je još i reprezentativac. Svi se sjećamo prošle sezone kad se Montolivo sageo pa smo primili onaj gol iz slobodnjaka. Sličnu stvar je uradio i De Sciglio danas ali je Donnarumma to izvadio kao što je radio mnogo puta do sad.
Ovaj tim se treba polako graditi ali ipak ne previše polako jer svima iako to vjerovatno ne bi ni priznali a ne samo nama fali AC Milan u vrhu ne samo italijanskog nego i svjetskog fudbala.
Ma dobra je odbrana racunaj da smo od napolija,genove i sasuola primili 10 golova,znaci u ostali 8 tekmi smo primili samo 4,tako da je odbrana poprilicno ok, a i sama cinjenica da donaruma ima najvise tekmi bez primljenog gola kako je neko naveo u gore postovima nam govori da je odbrana dobraBeduin je napisao/la:Po primljenim golovima smo 9. ekipa u ligi, tacnije dijelimo to mjesto sa komsijama.![]()
Znaci nama u januaru treba u vezni red dva dobra igraca tipa fabregas i recimo oscar
- Beduin
- Kontakt:
Mislim da je vise sam Donaruma zasluzan za to, nego kolege iz odbrana. Protiv Juveta i jucer je sam zasluzan za clean sheet onim nevjerovatnim odbranama. Momak je vec sad toliko sazrio kao golma da je to nevjerovatno.ronaldo99 je napisao/la:Ma dobra je odbrana racunaj da smo od napolija,genove i sasuola primili 10 golova,znaci u ostali 8 tekmi smo primili samo 4,tako da je odbrana poprilicno ok, a i sama cinjenica da donaruma ima najvise tekmi bez primljenog gola kako je neko naveo u gore postovima nam govori da je odbrana dobraBeduin je napisao/la:Po primljenim golovima smo 9. ekipa u ligi, tacnije dijelimo to mjesto sa komsijama.![]()
Znaci nama u januaru treba u vezni red dva dobra igraca tipa fabregas i recimo oscar
Mi moramo imati jake bekove i kvalitetnom DM da bismo bolje igrali odbranu, Locateli osim ona 2 gola nije nista posebno napravio, moramo se svi sloziti oko toga, koliko god nam drag bio momcic jer je iz naseg Omladinskog pogona.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Odbrana+golman sa 5 clean sheetova moze bolje, kao i napad, ali je kriticno dovest kreativca i nekog da poveze redove u veznoj. Tipovi bas poput Oscara i Fabregasa.
Montolivo moze biti rezerva i nista vise, jer je on dio problema, ne solucije, bas kao i De Sciglio...o tome trabunjamo ima vec 3 godine, a nista konkretno se ne desava po tom pitanju. Ova dvojica su postali nove Bonere
Cisto gledajuci na tabelu smo svi prezadovoljni, daleko iznad ocekivanog 6-9.mj, ali je cinjenica da smo imali dosta srece do sad.
Razvali te jedna Genoa koju odmah u iducem kolu razmontira jedna Atalanta, niđe veze...
Montolivo moze biti rezerva i nista vise, jer je on dio problema, ne solucije, bas kao i De Sciglio...o tome trabunjamo ima vec 3 godine, a nista konkretno se ne desava po tom pitanju. Ova dvojica su postali nove Bonere
Cisto gledajuci na tabelu smo svi prezadovoljni, daleko iznad ocekivanog 6-9.mj, ali je cinjenica da smo imali dosta srece do sad.
Razvali te jedna Genoa koju odmah u iducem kolu razmontira jedna Atalanta, niđe veze...
- nextterrain
- Kontakt:
On je prošlu utakmicu prekucao i za Locatellija se ne mogu složiti. On sa svojih 18 godina je najbolji bio u vezi i ako misliš da ne igra odbranu:Beduin je napisao/la:Mislim da je vise sam Donaruma zasluzan za to, nego kolege iz odbrana. Protiv Juveta i jucer je sam zasluzan za clean sheet onim nevjerovatnim odbranama. Momak je vec sad toliko sazrio kao golma da je to nevjerovatno.ronaldo99 je napisao/la:Ma dobra je odbrana racunaj da smo od napolija,genove i sasuola primili 10 golova,znaci u ostali 8 tekmi smo primili samo 4,tako da je odbrana poprilicno ok, a i sama cinjenica da donaruma ima najvise tekmi bez primljenog gola kako je neko naveo u gore postovima nam govori da je odbrana dobraBeduin je napisao/la:Po primljenim golovima smo 9. ekipa u ligi, tacnije dijelimo to mjesto sa komsijama.![]()
Mi moramo imati jake bekove i kvalitetnom DM da bismo bolje igrali odbranu, Locateli osim ona 2 gola nije nista posebno napravio, moramo se svi sloziti oko toga, koliko god nam drag bio momcic jer je iz naseg Omladinskog pogona.
81 touches
85% pass success (57/67)
4 accurate long passes
5 Tackles
2 Clearances
1 Blocked shot
1 Key pass
1 Dribble
Također je imao najviše pretrčanih kilometara i 10 (8) osvojenih duela. OK, razumijem da je još mlad i da nam možda treba zreliji igrač za tu poziciju, ali ako očekuješ da DM uzima lopte, organizuje igru i riješava utakmice sa DM-a pa nije niko hibrid Messija i Makelele-a
Mislim treba nam pod hitno dva veznjaka i da se par ovih drugih riješimo, ali Loca treba ponekad startati i ulaziti sa klupe
- _forzamilan_
- Kontakt:
Ranocchiu bi ja prvog doveo ako se moze on i Romagnoli mislim da bi bili ekstra par. Ranko uopce nije los igrac koliko su ga sjebaliBeduin je napisao/la:Po primljenim golovima smo 9. ekipa u ligi, tacnije dijelimo to mjesto sa komsijama.![]()
Moze i Banega dapace
Montelli svaka cast za ovo. Sad zasad gura se puno bolje nego sam ocekivao. Sa ovim sto ima na raspolaganju zaista je tesko biti 3. i samo koji bod iza mocnog Juventusa. Zaista kapa dole mnogo sam ga kritikovao
Nedopustivo ponasanje Bacce prilikom izmjene. Koliko god Bacca bio najbolji igrac Milana ovo mu se ne smije tolerisati jer nije prvi put da glumi primadonu. Nije niko iznad kluba niti je to bio ni Maldini ni Baresi a kamoli Bacca. Ne treba sad stvarati frku ali nadam se da ce to Montella interno rijesiti i da se ovo nece ponavljati jer stvara ruznu sliku.
Da se i ja nadovezem za Locatellija, velika kritika cesto gubi lopte u opasnoj zoni i sad zasad nije to kostalo gola ali hoce ako nastavi. Taj aspekt igre mora unaprijediti nema veze sto ima 18 god. izbij je radije nemoj driblati 16m od svog gola molim te.
Nesto kontam mogao bi se Bertolacci vratiti i da zaigra kako zna pod Montellom sta mislite
Usput red je cestitati rodjendan labudu iz Utrechta, mozda najbolji napadac koji je igrao za Milan

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Sve je ovo uzalud ako u januaru ne dovedu 2-3 kvalitetna pojacanja. Svima je jasno da je ova ekipa limitirana i da se sa ovakvom igrom ne moze daleko. Sa tim eventualnim pojacanjima moglo bi se boriti za to 3 mjesto do kraja sezone. Jeste da su tu Napoli i Roma po kvaliteti iznad nas ali mogli bi iznenaditi.
Mora Bonaventuru vratiti na njegovu poziciju i da opet proradi veza, Jack - Bacca.
Marco
Mora Bonaventuru vratiti na njegovu poziciju i da opet proradi veza, Jack - Bacca.
Marco
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- muha milanez
- Kontakt:
Vidim statistika Pasalica u debiju za Milan fantasticna. Nadam se da ce mu Montela ukazat sansu i protiv Palerma. Vratiti Bonaventuru gore, Niang klupa a Pasalic u sredinu pa da vidimo kako ce to izgledat.
Neko je spominjao posjetu, 36.535 zvanicno. Nije lose ali mora jos bolje, makar preko 45k da bude.
Ziv bio Marco lagendo
Neko je spominjao posjetu, 36.535 zvanicno. Nije lose ali mora jos bolje, makar preko 45k da bude.
Ziv bio Marco lagendo
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Za locatelija se nmg sloziti da je slab, decko igra za svoje godine tako odgovornu poziciju u timu i to jako dobro igra, dosta presjeca napde i dosta trci, u predaji lopte je dobar, malo grijesi sto i statistika pokazuje, uglavnom ova sezona je njegova da skuplja iskustvo a uz dobra pojacanja malac ce bit WC igrac ubjedjen sam u to, samo ga treba vezati ugovorom i osigurati ga da nam ga neko ne lapi
dajte da se ne lažemo, neće on nikad biti wc igrač samo što mi malo volimo uzdisati mlade igrače bez neke osnove
meni je recimo onaj mali cristante onomad bio daleko bolji prospekt od njega, a vidimo gdje i kako je završio.
s druge strane gigi je čudo od djeteta
ja iskreno ne znam ni šta se on ima razvijati u narednim godinama, on je već sa 17 godina skoro pa kompletan golman

gledaj kapitena što se skriva od lopte
s druge strane gigi je čudo od djeteta

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- nextterrain
- Kontakt:
Ko je od WC veznjaka sa 18 godina igrao u solidnom klubu iz liga petice? 
Sreca nisi trener/menadzer, ubio bi mladima volju za zivotom a kamoli za fudbalom.rope11 je napisao/la:dajte da se ne lažemo, neće on nikad biti wc igrač samo što mi malo volimo uzdisati mlade igrače bez neke osnovemeni je recimo onaj mali cristante onomad bio daleko bolji prospekt od njega, a vidimo gdje i kako je završio.
s druge strane gigi je čudo od djetetaja iskreno ne znam ni šta se on ima razvijati u narednim godinama, on je već sa 17 godina skoro pa kompletan golman
![]()
"Nema od tebe nikad igraca, pogledaj se na sta licis"
Redovno talijani forsiraju te mlade, prave hype a rijetko ko da je napravio karijeru.
Locatelli igra jer stvarno nemamo nikog boljeg i solidno je iskoristio svoje vrijeme. U svakom slucaju bolje on nego hedalj Poli ili Bertolacci.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
jbg, ja samo ovdje pokušavam malo biti realan i glas razuma, ponukan prethodnim iskustvima

ali stvar je u tome što on kod nas ne igra zato jer je ekstra veliki talenat, već je sredina očajna i jer povredom montoliva praktički nemaš zamjene, pa se morao gurnuti neki omladinac... s tim da on prirodno ima prednost nad nekim drugim jer je talijan, mlad i dolazi iz omladinskog pogona, što ja podržavam.
da se razumijemo, ja ne kažem da je loš, čak zna biti među ponajboljim pojedinicima ali samo hoću reći da nema materijala za wc igrača, džabe.
ima ih kamara i bilo ih je u prošlosti, da sad ne nabrajamnextterrain je napisao/la:Ko je od WC veznjaka sa 18 godina igrao u solidnom klubu iz liga petice?
ali stvar je u tome što on kod nas ne igra zato jer je ekstra veliki talenat, već je sredina očajna i jer povredom montoliva praktički nemaš zamjene, pa se morao gurnuti neki omladinac... s tim da on prirodno ima prednost nad nekim drugim jer je talijan, mlad i dolazi iz omladinskog pogona, što ja podržavam.
da se razumijemo, ja ne kažem da je loš, čak zna biti među ponajboljim pojedinicima ali samo hoću reći da nema materijala za wc igrača, džabe.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.