Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Lillard
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Lillard » 31 okt 2016, 11:35

MortemHz je napisao/la:Tek je pola lige prošlo, polako.
Sad će se Sarajevo dignut, samo što nije. :bih:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 okt 2016, 11:48

:bih:
Lillard je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Tek je pola lige prošlo, polako.
Sad će se Sarajevo dignut, samo što nije. :bih:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 31 okt 2016, 13:10

Prosle godine Velez i Borac odose, a sad ove Celik. Ovo ce da bude sve, osim PL BiH. :salut:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 31 okt 2016, 13:30

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Prosle godine Velez i Borac odose, a sad ove Celik. Ovo ce da bude sve, osim PL BiH. :salut:
Nitko nema rezervirano mjesto u PL, ko god ispadne, ispao je zasluzeno, bar u vecini slucajeva.

Sa druge strane i meni bi bili draze osobno da su u PL ekipe sa gledateljima , navijacima, al jbga, sve po zaslugama...

Svi ti velikani imaju ogromnih unutarnjih problema, sto financijskih, sto trzanja za vlast u klubu, itd...

Mozda i je najbolje ispast pa krenut kako valja, ako je moguce naravno...
NK Široki Brijeg

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 31 okt 2016, 13:32

Evolve je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Prosle godine Velez i Borac odose, a sad ove Celik. Ovo ce da bude sve, osim PL BiH. :salut:
Nitko nema rezervirano mjesto u PL, ko god ispadne, ispao je zasluzeno, bar u vecini slucajeva.

Sa druge strane i meni bi bili draze osobno da su u PL ekipe sa gledateljima , navijacima, al jbga, sve po zaslugama...

Svi ti velikani imaju ogromnih unutarnjih problema, sto financijskih, sto trzanja za vlast u klubu, itd...

Mozda i je najbolje ispast pa krenut kako valja, ako je moguce naravno...
Svi ti klubovi i ostali su nastradali od politike, a niko u drzavi nije pomjerio prst da zastiti sport od politike.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 31 okt 2016, 13:43

Nazalost politika je sastavni dio sporta, cak i u vecim drzavama a pogotovo u manjim.

Najbolje bi bilo kada bi se sport u potpunosti "amaterizirao", tj. da se igra za zabavu a ne za pare. Nazalost od toga nema nista, svake godine oko sporta se vrte sve vece i vece pare, a gdje su pare tu je i politika.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 okt 2016, 13:54

A **** ga, tesko je reci kako bi bilo bolje. Ne bi da potcjenjujem recimo Krupu ili Mladost DK jer nemaju nikakvu historiju ali oni trenutno zasluzuju igrati PL ligu. I ja bih volio vecu posjetu na svim utakmicama ali to je odraz drzave isto tako, gradovi propadaju, veliki procenat ljudi je siromasno. Sarajevo recimo ima najslavniju historiju od nasih klubova realno posmatrajuci sve ali opet mi se ne mozemo sa loptom sastaviti, bruka nas gdje god ko stigne i slicno. Srce me boli sto je to tako i sto smo nekad igrali protiv prvaka svijeta, sto smo dizali trofeje u bivsoj drzavi a sad smo na ovo spali, da ne mozemo europu izboriti. Liga Federacije i RS-a se trebaju ujediniti u jednu, ovako nije posteno a ni moralno. Neka igra najboljih 16 u drugoj ligi i to je to. Nasa BH liga se mora smanjiti na 10 klubova i obavezno ganjati neki fond da se poprave malo uslovi na pojedinim stadionima, ne trebaju tu ni milijarde J*** mu mater. Sudije se moraju rigoroznije kaznjavati pa tako i nacionalisticki ispadi u pojedinim gradovima/klubovima. To se treba silom istjerati iz tih ljudi, drugacije ne moze kao sto vidimo. Uz male promjene nasa liga bi dobila neku drugu dimenziju, ne bi bili kao Englezi ali bi se pomjerili sa mrtve tacke, to je sigurno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 31 okt 2016, 14:13

FK Sarajevo, sa najvise para najmanje uradjeno ( uzimajuci u obzir s koliko para raspolazu ). To bi vec bilo u svakoj normalnoj drzavi ispitano, gdje silni novci odose. Odlican primjer je Sloboda od prosle godine. Sa manje ulozenih para vise se uradilo, ali su te pare otisle gdje su i trebale. Dobro Mortem kaze, gdje su pare tu i hijene navale. Kad nehljebari nisu mogli marke od kamiondzije dobiti, onda su se svi zajedno potrudili da ga odstrane, da bi mogli svoje dzepove ponovo da pune preko Slobode. I to nije samo fudbal. Nekad su i drugi sportovi punili dvorane, a to sad samo rade seoski pjevaci. :puke:

Nikad nama bolje biti nece, sve dok nam je prece ko se kako zove, a ne kvaliteta zivota i svega sto to nosi. :bih:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 31 okt 2016, 14:23

Zrinjski Mostar Bayern
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 31 okt 2016, 14:35

Vraca se Borac sljedece sezone, Velez one tamo, a Celik jos nije ispao. Nije sve tako crno. :cool:
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 okt 2016, 16:01

Tristan je napisao/la:
Vraca se Borac sljedece sezone, Velez one tamo, a Celik jos nije ispao. Nije sve tako crno. :cool:
Velez se one tamo moze vratiti samo u Prvu Federalnu. Kako sada stvari stoje iz Prve Fedralne ce ispasti pet klubova, tj. to je sigurica s obzirom da nema sanse da Krupa ili Radnik ispadnu iz PL, a kako Velez igra ne gine mu treci rang, iako sam ja ocekivao da ce se oni vec ove sezone vratiti u PL, ali sam se ocito prevario. Nadam se da ce ostati pa dogodine biti bitku za elitu.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 okt 2016, 16:05

Signore je napisao/la:
Tristan je napisao/la:
Velez se one tamo moze vratiti samo u Prvu Federalnu. Kako sada stvari stoje iz Prve Fedralne ce ispasti pet klubova, tj. to je sigurica s obzirom da nema sanse da Krupa ili Radnik ispadnu iz PL, a kako Velez igra ne gine mu treci rang, iako sam ja ocekivao da ce se oni vec ove sezone vratiti u PL, ali sam se ocito prevario. Nadam se da ce ostati pa dogodine biti bitku za elitu.
Na polusezoni dolazi citava ekipa. Dovode se strasni igraci za federalnu ligu koji ce biti baza za povratak u PL sljedece godine. Vec isplanirano sve. Ti mislis da ce Velez sa ovom ekipom u proljetni dio?
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 okt 2016, 16:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Na polusezoni dolazi citava ekipa. Dovode se strasni igraci za federalnu ligu koji ce biti baza za povratak u PL sljedece godine. Vec isplanirano sve. Ti mislis da ce Velez sa ovom ekipom u proljetni dio?
Nisam bio upucen. Hvala na informacijama i sretno :mrgreen:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 31 okt 2016, 16:13

:urnebes:
NK Široki Brijeg

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 okt 2016, 16:17

Signore je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Na polusezoni dolazi citava ekipa. Dovode se strasni igraci za federalnu ligu koji ce biti baza za povratak u PL sljedece godine. Vec isplanirano sve. Ti mislis da ce Velez sa ovom ekipom u proljetni dio?
Nisam bio upucen. Hvala na informacijama i sretno :mrgreen:
Ma sto puta sam pisao da je uprava dosla kad je skoro zavrsen bio prelazni rok. Mislilo se i prevarilo da ova ekipa moze odigrati solidno polusezonu. Ibro je trebao doci tek tada. Samo nas je golman kostao 10 bodova. Sve u svemu sada se iz druge ubacuje u petu i nema razloga za brigu. Sada je sve u 4-5 bodova. Dobijes 4 zaredom eto te sedmi :)

Krmak oslabio ti taj humor pravo :yawn:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 31 okt 2016, 16:55

Tristan je napisao/la:
Amin.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Hum94
Kontakt:

Post Postao/la Hum94 » 31 okt 2016, 17:12

De nam nabroji par ti silnih mega igraca ,koji su spremni doci u vas potonuli klub...cisto onako da vam mi ne pokupimo kojeg,da vam se ne useremo u ceif.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 31 okt 2016, 17:37

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:FK Sarajevo, sa najvise para najmanje uradjeno ( uzimajuci u obzir s koliko para raspolazu ). To bi vec bilo u svakoj normalnoj drzavi ispitano, gdje silni novci odose. Odlican primjer je Sloboda od prosle godine. Sa manje ulozenih para vise se uradilo, ali su te pare otisle gdje su i trebale. Dobro Mortem kaze, gdje su pare tu i hijene navale. Kad nehljebari nisu mogli marke od kamiondzije dobiti, onda su se svi zajedno potrudili da ga odstrane, da bi mogli svoje dzepove ponovo da pune preko Slobode. I to nije samo fudbal. Nekad su i drugi sportovi punili dvorane, a to sad samo rade seoski pjevaci. :puke:

Nikad nama bolje biti nece, sve dok nam je prece ko se kako zove, a ne kvaliteta zivota i svega sto to nosi. :bih:
Ne znam da li mislis samo na proslu sezonu ili opcenito, ali ne vidim po cemu je Sloboda vise uradila, opet nista nije osvojila, jedino sto je evropu izborila, mi smo kup i titulu osvojili u prethodnih par godina, jeste da su nas sveukupno mnogo kostale obzirom na nesposobnost nasih celnih ljudi u klubu, katastrofalne transfer politike prije svega.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 31 okt 2016, 17:53

jel moguće da je ovo postavio :rol: :rol: :rol:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 31 okt 2016, 18:04

Osttribine je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:FK Sarajevo, sa najvise para najmanje uradjeno ( uzimajuci u obzir s koliko para raspolazu ). To bi vec bilo u svakoj normalnoj drzavi ispitano, gdje silni novci odose. Odlican primjer je Sloboda od prosle godine. Sa manje ulozenih para vise se uradilo, ali su te pare otisle gdje su i trebale. Dobro Mortem kaze, gdje su pare tu i hijene navale. Kad nehljebari nisu mogli marke od kamiondzije dobiti, onda su se svi zajedno potrudili da ga odstrane, da bi mogli svoje dzepove ponovo da pune preko Slobode. I to nije samo fudbal. Nekad su i drugi sportovi punili dvorane, a to sad samo rade seoski pjevaci. :puke:

Ne znam da li mislis samo na proslu sezonu ili opcenito, ali ne vidim po cemu je Sloboda vise uradila, opet nista nije osvojila, jedino sto je evropu izborila, mi smo kup i titulu osvojili u prethodnih par godina, jeste da su nas sveukupno mnogo kostale obzirom na nesposobnost nasih celnih ljudi u klubu, katastrofalne transfer politike prije svega.
Mislio sam posebno na proslu sezonu. Ciljam na to da je Sarajevo trebalo dominirati s tim parama, ali ocigledno je da sav novac odlazi negdje drugo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []