FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

LImperatorre
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la LImperatorre » 01 nov 2016, 17:46

Smišljaju ko će nas povesti u nove pobjede i borbu za opstanak :clap:
The Emperor Falls: The Downfall Of The Best Striker In The World

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 01 nov 2016, 17:54

Kakva sprdnja od kluba :bow: Sve na silu, dabogda se za opstanak borili,a ne za vrh tabele...mada je ovo drugo vec izgubljeno, a krece ovo prvo...

Zanetti :bow: Povuci se ne padaj u ocima navijaca...nisi ti ni za sta drugo osim za terena...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 01 nov 2016, 18:47

Biscione je napisao/la:i onda na ljeto navalit na Simeonea (obzirom da sada imamo para možda prihvati da izgradi tim po svom ukusu ako mu dadnu vremena).
Dobit ce 2 mjeseca sezone plus pripreme pa sta izgradi izgradi :mrgreen:
PS - Ausilio, Gardini and Zanetti are absolutely pushing for an Italian coach: Pioli or Mandorlini.
Kakva tri klauna :urnebes: Joj dabog Pioli dosao da se svima zgadi nogomet.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 01 nov 2016, 19:16

David Endt (bivši timski menadžer Ajaxa):
"Rekao sam De Boeru - Inter je kao žena koja izgleda kao prelijepa Diva ali je ustvari ****! Zvao sam ga, upozoravao ga u vezi sa haosom koji vlada u ovom klubu, ali nažalost njegove ambicije su bile prevelike. Inter je veliko fudbalsko ime i naravno da je izazov kada dobijete poziv da ga trenirate. Frank je dobio poziv na kontu onoga što je uradio u Ajaksu, da napravi pobednički tim, ali je to bilo nemoguće posle odlaska Mančinija. Znalo se da će samo on biti kriv ako ne bude rezultata, ali mislim da je naučio važnu lekciju”.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 01 nov 2016, 20:38

Samo bih se želio ukratko osvrnuti na ova dešavanja u Interu. Mislim da je De Boer bio upravo onaj tip trenera koji je dobar izbor za Inter, pogotovo u ovakvom periodu jer je ipak provjeren stručnjak što se mene tiče. Pokušao je nametnuti stil igre kojim bi Inter mogao imati puno uspjeha u calciu, u to sam siguran jer igra koju je tražio uvijek može biti dobitna protiv bilo koga u ovoj Serie A. Čisto sumnjam da snosi veći dio krivice za ovakve rezultate jer je prije svega prekratko bio u klubu. Gledao sam tekmu Inter - Cagliari (prije 2-3 kola) i mislim da su tada, kao i kasnije igrači djelovali veoma pogubljeno, a nije ni da ekipa pršti od kvaliteta. On je to dobro isplanirao, vršili su dobar presing i sve i onda dva bezvezna gola. Uz to jako malo kreativnosti i jednostavno teško da je trener kriv za to. Šteta, jer mislim da je De Boer mogao dobro posložiti ekipu da je imao vremena i provesti možda neke tri sezone u klubu pa ostaviti dobru podlogu vjerovatno Simeoneu.

Možda se varam u nekim stavkama, ali eto. Po meni je sve ispalo veoma neozbiljno od strane vodstva kluba, neka mi neko da osvrt :D

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 01 nov 2016, 23:09

Biscione je napisao/la:David Endt (bivši timski menadžer Ajaxa):
"Rekao sam De Boeru - Inter je kao žena koja izgleda kao prelijepa Diva ali je ustvari ****! Zvao sam ga, upozoravao ga u vezi sa haosom koji vlada u ovom klubu, ali nažalost njegove ambicije su bile prevelike. Inter je veliko fudbalsko ime i naravno da je izazov kada dobijete poziv da ga trenirate. Frank je dobio poziv na kontu onoga što je uradio u Ajaksu, da napravi pobednički tim, ali je to bilo nemoguće posle odlaska Mančinija. Znalo se da će samo on biti kriv ako ne bude rezultata, ali mislim da je naučio važnu lekciju”.
Nije čudo da vecina ozbiljnijih trenera ili koji sebe drze za ozbiljnije bjeze glavom bez obzira na poziv Intera.A ovime će se to samo produžiti.Znaci mozes dovesti ili ove talijanske mediokritete ili nekog mladog željnog dokazivanja kao De Boer,ali vjerojatno vise ni takve s obzirom da nisu ljudi glupi i vide kako se ponijelo prema FDBu pa nisu ludi da dolaze upropastit si karijeru.Ostaju ti jos ovi neki stranci koji tobože imaju neko ime,a nisu ni t od trenera i Simeone koji je luđak i samo iz tog razloga je moguće da odbaci sve što ima u Atleticu i sve ponude koje će imati i da dođe u ovaj nered.Sve u svemu užas.A kad gledaš...FDB je vodio ekipu praktički onoliko dugo koliko traju ljetne pripreme i uvodno kolo-dva-tri.Samo što on te pripreme nije imao.I još neki kažu da je imao dovoljno vremena :rol:
Sky - Suning want a big name coach, one that is well known on the international level. While Inter management keep pushing for an Italian.
Sky - Inter have contacted agent of Marcelino, former coach of Villarreal. Appointment is scheduled for end of the week.
Zanimljivo.

Sama činjenica da je Marcelino slobodan je bingo na lutriji kakav se već dva puta propustio sa Tuchelom i Favreom.

#SimeoneOUT

Molders
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la Molders » 01 nov 2016, 23:59

SiamoNoi je napisao/la:FDB je vodio ekipu praktički onoliko dugo koliko traju ljetne pripreme i uvodno kolo-dva-tri.Samo što on te pripreme nije imao.I još neki kažu da je imao dovoljno vremena :rol:
Ne znam da li si mislio na dio mog posta iznad. Mislio sam na to da bi vjerovatno posložio ovu ekipu kada bi imao više vremena.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 nov 2016, 00:33

Ma nisam na tvoje nego opcenito.Dobro si sve napisao :thumbup:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 02 nov 2016, 10:31

Evo ga Siamo, izgleda čovjek se sam nudi:

http://sempreinter.com/2016/11/02/di-ma ... ter-bench/

Siamo nam je preporučivao Tuchela još dok je bio u Mainzu, evo vidimo šta čovjek radi u BVB. Preporučivao nam je Favrea dok je bio na birou a evo čovjek sa Nicom trenutno prvi u ligi. Sada nam preporučuje Marcelina, jel ima ko broj od nekog od ove trojke sa rukama u džepovima?

slika
To je to.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 02 nov 2016, 10:33

Ako s Marcelinom ne uspiju postaviti klub na noge treba rasputiti sve i staviti katanac.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 02 nov 2016, 10:47

Feldmarschall je napisao/la:Ako s Marcelinom ne uspiju postaviti klub na noge treba rasputiti sve i staviti katanac.
Nisu oni toliko inteligentni da iskoriste ovu priliku koja je otvorena i potpišu čovjeka, trojka sa rukama u džepovima želi "provjerenog" talijana jer samo talijan je sposoban da se uhvati u koštac sa "velikom" Serijom A :evil: .

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 02 nov 2016, 11:27

Kinezi su za stranca , nadam se da je to Marcelino.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 nov 2016, 11:59

vas klub je truo iznutra, najmanji problem su igraci i trener
nema igraca, ni trenera, koji mogu vratit Inter u vrh dok se ne sredi situacija u klubu

evidentno je da imate dvije struje u klubu, jednu koja ne radi za dobrobit kluba (Thohir) i drugu, a koliko sam mogao skontat, to su ovi Suning Kinezi, koja bi mozda i radila za dobrobit kluba, al nemaju takvu moc u klubu

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 02 nov 2016, 13:52

Malo si ti to krivo skuzio, Thohir od pocetka zeli da se Inter okrene radu sa mladima, nesto ala Arsenal, zato je i doveden FDB, a Zanetti, Ausilio tjeraju svoj inat, zele propale tal. strucnjake i **** im se za dugotrajni plan i program, nema preko noci nicega cak ako imas kineski kapital. Atmosfera u klubu je trula, pa jbt. igraci redovito igraju 3x bolje u svojim reprezentacijama nego sto igraju u klubu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 02 nov 2016, 14:07

@Siamo :thumbup:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 nov 2016, 18:04

Neoprostivo je ako sad ne uzmu Marcelina ako on želi doć,a izgleda da želi i zakazan je sastanak s njim.Potpuno je nevjerojatno i da je takav trener u ovom trenutku u sezoni slobodan.Jos se sjecam kako je par dana nakon sto je FDB dosao on odlazio iz Villarreala jer se razilazio s upravom i bas sam pisao da je dobar De Boer,ali i da malo žalim što se ovo nije dogodilo ranije da se i njega uzme u obzir.

E pazi sad zašto je otišao iz Španjolske...htio je vecu kontrolu nad transferima,da mu se dovedu imena koja traži,imao je vece ambicije za taj klub i drugo...Musacchiu je htio uzeti kapetansku traku i cijela ekipa se pobunila protiv njega pa je doslo i do nekakvog naguravanja izgleda.I zalio se na nespremnost nekih igraca koje su mu doveli i sl.Potpuno je jasno zašto Zanetti,Ausilio i ta ekipa žele talijanskog pijuncica,a ne ovakvog trenera koji ima dosta slicnosti sa De Boerom i koji nece trpit sranja i da mu se slažu sastavi i dovode igrači koji mu ne trebaju.Čudo od trenera.Neka inzistira da Inter uz njega zaposli Antonia Cordona kao sportskog direktora.
Sky - Suning is not convinced of Italian coaches particularly Stefano Pioli. Will arrive in Italy end of this week to evaluate situation.
Normalno.
Sky - Ausilio, Gardini and Zanetti talked to the squad today using very harsh tones, telling each player is responsible for this moment.
I treba po igračima,ali zanimljivo kako jedino tri dzepara nisu kriva.
Sky - Suning want a big name coach, one that is well known on the international level. While Inter management keep pushing for an Italian
The final decision to come only at the end of the week. Gardini and Ausilio have reached agreement with Pioli. Suning has different idea.
GdS - A contract ready for Stefano Pioli: until 2018 at 1.3 million euros plus bonuses. This was sent to Suning but the search continues.
Ma vidi,dzepari se vec dogovorili i samo cekaju da proguraju nekog svog pijuna.Pa ovo nema nigdje :tokralju: Ova trojica moraju letit svi do jednog i to što prije.
CdS - Suning doesn't want to make mistakes, will take time to appoint new coach. Many face-to-face with possible candidates end of the week.
He was the only one not to know that his fate was sealed. And being unaware of what was going to happen, yesterday morning presented himself at Pinetina as usual at 8:30, with two and a half hours earlier than all ‘ exercise began. He went into his dressing room, he changed and began to prepare for the technical meeting scheduled at 10:30 in which he talked about the race tomorrow against Southampton. Frank De Boer was stopped around 10:15 by Ausilio and Gardini who communicated the news that all of Pinetina knew thanks to the newspapers and the Internet: his Inter experience was over. “The results were negative and Suning has decided to change” the way of speech. De Boer did not bat an eyelid: he returned to the dressing room, he put back on his clothes which he had arrived at Appiano in and spoke to the team. Not to tell them how to play against Southampton, but to greet them. With him were all the members of his staff, some with tears in his eyes. “Thank you for what you have done and the effort you have put in. I go out from this experience with my head high, sure I did my best. I wish you the best, but also with another coach in my place you must work together otherwise nothing will change.” The Dutchman and his men, before they left, personally greeted some players. The others, those who were excluded due to the data collected during training, basically ignored him.”
FRANK DE BOER :tokralju: :tokralju: :tokralju: :salut:
FdB's agent: "I'm very surprised at this decision because until last Friday, Inter management said that they had the utmost confidence."
FdB's agent: "None of the managers were talking to him yesterday, I found this a little disrespectful but this is Italian football."
Totalni cirkus.Šutnuli ga ko zadnje smece,nije ni znao da mu se sprema otkaz.Jedno se priča,drugo radi.A potpuno je jasno i da su ga neki igrači sabotirali jer je htio uvest red.Da mi je znati koji su,na zimu bi im vec vrata trebalo pokazat.

slika
slika
slika
Leonardo chimes in on Inter situation: "Before making a coaching change, Inter need to evaluate everything, starting with decision makers."
Leo: "However, I don't think I am a good fit (for the coach). Inter need to reorganize, they need to be on the same page when it comes to choosing a coach."
Leo: "Inter need a coach that gives stability to the team but they should not expect this person to solve everything."
Leonardo :tokralju: Čovjek nije mogao bolje reć.Iskreno kaže da misli da nije za trenera i da treba preispitat one koji donose odluke.Spreman je da zamijeni dzepare kao sportski direktor :salut:
GdS - Walter "Il Muro" Samuel is set to return to Inter. His role is a technical collaborator of the first team.
slika
slika
slika
slika
:salut:

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 02 nov 2016, 18:37

Sviđa mi se ova izjava Leonarda. Odmjerena i gađa srž problema. Bilo bi ga lijepo vidjeti ponovo u Interu u ulozi sportskog direktora. Nebi mi smetao ni kao trener. Ipak nadam se da ce doci Marcelino ili ludi Portugalac. A ovaj trojac sto gura talijanskog trenera :facepalm: :thumbdown:
#SuningOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 nov 2016, 18:45

FDB:“My Inter will be seen only after four months, which is normal. In January we'll truly know who we are.
17.8.2016.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 nov 2016, 19:25

Ne vjerujem da sam upravo procitao kako neki igrači staju na stranu dzepara i zajedno s njima traze talijanskog trenera.
Inter‘s playing squad have joined Piero Ausilio and Giovanni Gardini in wanting an Italian coach. Gazzetta dello Sport report that the two directors like the idea of Stefano Pioli and this is mirrored by the squad. Suning, on the other hand have other ideas. They would prefer an international coach.
...
...if Suning are to appoint a foreign coach, they could lose the trust of the Italian contingent at the club.
Mislim da će mi pozlit.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 02 nov 2016, 21:33

Sad bi znači i igrači trebali birat trenera, možda da zaposlimo 20-ak trenera, za svakog igrača po jedan. Koja smijurija, Suningovci bi trebali zaposlit Marcelina za trenera i Leonarda za sportskog i tek tada bi se imali čemu nadat.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.