Bosnian beast
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Samo bez povreda i eto mip nagrade
Bosnian beast
Bosnian beast
- BuffonGigi
- Kontakt:
Svaka cast za 5 blokada, ali opet je cinjenica da ih je trebalo biti jos vise s obzirom na to koliko su puta Lowry i Derozan preko njega polozili.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- Sir Oliver
- Kontakt:
Pusti igrača da prođe pored njega do obruča i onda pokušava blokirati... Lillard ga je izdominirao u toj igri...
Ovo njegovo bacanje cigli postaje zabrinjavajuće, previše "lakih" šuteva promašuje ... Što je najgore, imam osjećaj da to na treningu posprema bez problema, ali onda dođe utakmica, on nekako požuri da što prije baci loptu, drekne ko Šarapova, i fula li fula...
Ovo njegovo bacanje cigli postaje zabrinjavajuće, previše "lakih" šuteva promašuje ... Što je najgore, imam osjećaj da to na treningu posprema bez problema, ali onda dođe utakmica, on nekako požuri da što prije baci loptu, drekne ko Šarapova, i fula li fula...
trebalo je vise blokada
jer inace svaki dan neko ima 5 ili preko 5 blokada....ne smije neki derozan zabijat pored tebe, taj je na lijepe oci dobio ugovor od 140 miliona

- BuffonGigi
- Kontakt:
S obrzirom da si se registrovao prekjucer, pretpostavljam da si banovan dozivotno, jednom ili vise puta, s toga ne cudi post s ovolikom dozom inteligencije.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
vidim nemas nikakve argumente. pozdravi doma 
Iako je možda imao malo veći broj pokušaja 5/14 ali je imao bio 4 puta fauliran i imao +/- +6 što ga čini prvim igračem u timu po korisnosti a drugim na cijeloj utakmici. J. Nurkic 38:07 5-14 0-0 3-7 +6 13
Meni je značajno njegove statistističke podatke uporediti sa J. Valanciunas 30:36 6-12 0-0 0-0 +4 12 i ja tu ne bih ništa niti dodao niti oduzimao.
Meni je značajno njegove statistističke podatke uporediti sa J. Valanciunas 30:36 6-12 0-0 0-0 +4 12 i ja tu ne bih ništa niti dodao niti oduzimao.
Boldirano nema nikakve veze sa indexom korisnosti. Igrac moze provesti pet minuta na parketu i ne zabiti kos, a imati najveci plus u cijeloj ekipi.Ramirez5 je napisao/la:Iako je možda imao malo veći broj pokušaja 5/14 ali je imao bio 4 puta fauliran i imao +/- +6 što ga čini prvim igračem u timu po korisnosti a drugim na cijeloj utakmici. J. Nurkic 38:07 5-14 0-0 3-7 +6 13
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Slazem se da ovaj +/- nije kao sto je po kriteriju FIBA-e i da puno zavisi od postave sa kojom je u datom momentu igrao, ali sinošnji parametri su mi sasvim O.K. posebno imajući u vidu da je igrao 38 min a za to vrijeme napravio samo 2 pf.
Dao Bog da on svaku utakmicu igra kao onu sinoc, samo da bude malo bolji procenat iz igre, tj. da bolje realizuje ciste zicere, a i malo bolji procenat slobodnih bacanja od onog sinocnjeg. 7/13 iz igre i 6/8 ft je sasvim dovoljno.Ramirez5 je napisao/la:Slazem se da ovaj +/- nije kao sto je po kriteriju FIBA-e i da puno zavisi od postave sa kojom je u datom momentu igrao, ali sinošnji parametri su mi sasvim O.K. posebno imajući u vidu da je igrao 38 min a za to vrijeme napravio samo 2 pf.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Vjerujem da bi procenti bili bolji da igra u Europi, ali ipak u NBA-u je nešto sasvim drugo. Vjerujem da i on daje sve od sebe da izvuce maksimum. Neka je on ako Bog da živ i zdrav a biće košarke i poslije njega kao što je bilo i prije njega. L.p.
Statistika Juke u prve tri utakmice:
MPG 29, FG 50%, 3P 0%, FT 63.2%, PPG 16, RPG 12, AST 5, BLK 7

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Cega 7blk i 5ass? Mozda u totalu....sajo10 je napisao/la:Statistika Juke u prve tri utakmice:
![]()
![]()
![]()
Da, da, ukupno do sada...NEZALAGANJE je napisao/la:Cega 7blk i 5ass? Mozda u totalu....sajo10 je napisao/la:Statistika Juke u prve tri utakmice:
![]()
![]()
![]()
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nemoj onda prijatelju davati sve prosjeke ,a ovo u totalu.Pomislice ljudi da ima prosjecno 5ass i 7blk po utakmici... 
NEZALAGANJE je napisao/la:Cega 7blk i 5ass? Mozda u totalu....sajo10 je napisao/la:Statistika Juke u prve tri utakmice:
![]()
![]()
![]()
Odlicno igra napredak je ogroman samo tako dalje.
Ja sam prepisao kako stoji na nba.com, a ko ne razumije pitat ce. A ko pita, njemu ce se odgovoritiNEZALAGANJE je napisao/la:Nemoj onda prijatelju davati sve prosjeke ,a ovo u totalu.Pomislice ljudi da ima prosjecno 5ass i 7blk po utakmici...
meni i dalje kod njega smeta sto kad izgradi dobru poziciju zuri i baca neke divlje horoge, sve mu je nekako 100 na sat, nema kocnice
jos ne zna prodati up and under ili step through, onaj post spin je jedino sto ima u napadackom arsenalu
ima tu jos dosta prostora za napredak ali svakako treba pohvaliti ovaj odlican ulazak u sezonu
jos ne zna prodati up and under ili step through, onaj post spin je jedino sto ima u napadackom arsenalu
ima tu jos dosta prostora za napredak ali svakako treba pohvaliti ovaj odlican ulazak u sezonu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Slazem se, ali moje misljenje je da je puno se popravio na tom planu, sto pokazuje vise puta do sada. A interesantno je kako s lahkocom zabija poena kada smiri situaciju i s ledjima ugura protivnika pod kos. Zelim da vidim to sto vise od njega!
- Sir Oliver
- Kontakt:
Malo listam denver stiffs, i vidim opet ondašnji stručnjaci drve o centrima...
Dakle, i Nurkić i Jokić igraju najbolje na poziciji centra, i kako obojica po njima zaslužuju da startuju, a ne mogu, Nurkić bi mogao pakovati kofere...
Nadam se da su u pravu, sve me zaboli nakon što pogledam njihovu utakmicu...
Kome treba C ?
Dakle, i Nurkić i Jokić igraju najbolje na poziciji centra, i kako obojica po njima zaslužuju da startuju, a ne mogu, Nurkić bi mogao pakovati kofere...
Nadam se da su u pravu, sve me zaboli nakon što pogledam njihovu utakmicu...
Kome treba C ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.