NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 02:37

NEZALAGANJE je napisao/la:Zato sto je sa igracima SA najspecificnija situacija u historiji NBA.To su igraci ciji je trener ,po vlastitom priznanju,unistio licne statistike tih igraca,jer organizacija ne mari za licne brojeve,a kroz te brojeve mi ocjenjujemo neciju kvalitetu.E to je caka,po kojoj je i jedan Duncan u minusu kad se poredi sa nekim velikanima,a koja nema veze sa talentom istih.
Ne mogu ti opisati koliko te cijenim k'o forumaša ali isključivo u trenucima kad ne pišeš o Spursima. Jer, kad staviš naočare Mamuza, tad stvarno ideš u neke vode u kojima uzimaš čas jedno što ti odgovara, čas nešto drugo kako bi odbranio nešto što i nije toliko odbranjivo (da ne kažem kako je neodbranjivo).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:38

NEZALAGANJE je napisao/la: Aha,znaci tu ti titule igraju ulogu prije igrackog kvaliteta,a kod Parkera ti ne igraju!?Zanimljivo.
Igrackih kvaliteta, napisah ti gore da nisam gledao titule uopste u toj listi, i da su prva 4 na svojim pozicijama sigurni, ovo ostalo kako ti pashe. Ne znm odakle sad opet titule pominjes.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:40

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Aha,znaci tu ti titule igraju ulogu prije igrackog kvaliteta,a kod Parkera ti ne igraju!?Zanimljivo.
Igrackih kvaliteta, napisah ti gore da nisam gledao titule uopste u toj listi, i da su prva 4 na svojim pozicijama sigurni, ovo ostalo kako ti pashe. Ne znm odakle sad opet titule pominjes.
Pa stani,nije bitan taj ostali poredak,bitno je da on mora biti medju top 10.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:41

@alem Ako Duncan nije u minusu,on ti je znaci top 5 igrac svih vremena?Ako nije,sta ga to koci?Da nije mozda statistika?Znamo da su talenat i titule tu.
Ne koci ga statistika, Duncana niko nikad nije dovodio u pitanje, jer se zna ko je i sta je Duncan, niti ce ga kad ko dovodit, on je i u tim Spursima za koje govoris da "unistavaju" neciju statistiku, postao GOAT svoje pozicije, jer je taj level burazeru. To za top 5, sta ga ima kocit statistika, koci ga kako kome je koji igrac bolji, kad pricas top 5, tu si igraci prilicnih kvaliteta, pa dodje valjda do ukusa. Mada ima i tu 3 sigurna najvjerovatnije kod mnogih.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:43

Monolog je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Zato sto je sa igracima SA najspecificnija situacija u historiji NBA.To su igraci ciji je trener ,po vlastitom priznanju,unistio licne statistike tih igraca,jer organizacija ne mari za licne brojeve,a kroz te brojeve mi ocjenjujemo neciju kvalitetu.E to je caka,po kojoj je i jedan Duncan u minusu kad se poredi sa nekim velikanima,a koja nema veze sa talentom istih.
Ne mogu ti opisati koliko te cijenim k'o forumaša ali isključivo u trenucima kad ne pišeš o Spursima. Jer, kad staviš naočare Mamuza, tad stvarno ideš u neke vode u kojima uzimaš čas jedno što ti odgovara, čas nešto drugo kako bi odbranio nešto što i nije toliko odbranjivo (da ne kažem kako je neodbranjivo).
Prijatelju,vjeruj mi da sam max.objektivan.Evo ne moramo se dotaci ni CP3a,nek bude da je bolji,to je svakako u ocima onog koji gleda.Medjutim,pogledaj igracki kvalitet nekih od igraca koje je @alem nabrojao na svojoj top 10 listi i reci da su BAS SVI,2.dimenzija za Parkera u prajmu?Ako je odgovor ne,kako to da on sa titulama nije tu?

@alem Problem je sto u top 5,kad su svi tu kvalitetom ne moze odlucivati neciji ukus,vec ono sta su ti igraci uradili na parketu.Individualno i timski.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:49

NEZALAGANJE je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Prijatelju,vjeruj mi da sam max.objektivan.Evo ne moramo se dotaci ni CP3a,nek bude da je bolji,to je svakako u ocima onog koji gleda.Medjutim,pogledaj igracki kvalitet nekih od igraca koje je @alem nabrojao na svojoj top 10 listi i reci da su BAS SVI,2.dimenzija za Parkera u prajmu?Ako je odgovor ne,kako to da on sa titulama nije tu?

@alem Problem je sto u top 5,kad su svi tu kvalitetom ne moze odlucivati neciji ukus,vec ono sta su ti igraci uradili na parketu.Individualno i timski.
Pa dodje i to, ali nije presudno, onda bi Big O bio GOAT, imas vise faktora, neko je bolji igrac od nekog bez obzira, eo LeBron ce po mnogim zavrsit u top 5, a imat ce manje titula od X igraca koji su tu, ili eo meni je Magic bolji igrac od Jabbara, a ima manje MVPs, manje titula i krace je igro. Top 3 mi je Magic

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:56

Koje je to faktore imao Big O?Koliko titula i MVP naslova on ima?Lebron ce biti tu zbog svojih titula,MVP nagrada i All NBA timova.Da nema toga,on ne bi imao sta tu da trazi.Necemo se sloziti.Kao sto rekoh,za mene tu nema ukusa,vec samo cinjenice.Za top 5,po meni,mogu samo titule, MVP nagrade,All star nastupi,broj All NBA i defanzivnih All NBA petorki,te brojevi.To je to.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 03:04

NEZALAGANJE je napisao/la:Koje je to faktore imao Big O?Koliko titula i MVP naslova on ima?Lebron ce biti tu zbog svojih titula,MVP nagrada i All NBA timova.Da nema toga,on ne bi imao sta tu da trazi.Necemo se sloziti.Kao sto rekoh,za mene tu nema ukusa,vec samo cinjenice.Za top 5,po meni,mogu samo titule, MVP nagrade,All star nastupi,broj All NBA i defanzivnih All NBA petorki,te brojevi.To je to.
pa statistiku, ili Wilt ili Russell ili koga hos, ali je Jordan goat.

Magic je po mnogim top 3-5, a igrao je samo 12 sezona. Potrebno je dosta toga, ali nije presudno, kazem ti neko je bolji igrac od nekog bez obzira sto je manje uspjesniji.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 03:10

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Koje je to faktore imao Big O?Koliko titula i MVP naslova on ima?Lebron ce biti tu zbog svojih titula,MVP nagrada i All NBA timova.Da nema toga,on ne bi imao sta tu da trazi.Necemo se sloziti.Kao sto rekoh,za mene tu nema ukusa,vec samo cinjenice.Za top 5,po meni,mogu samo titule, MVP nagrade,All star nastupi,broj All NBA i defanzivnih All NBA petorki,te brojevi.To je to.
pa statistiku, ili Wilt ili Russell ili koga hos, ali je Jordan goat.

Magic je po mnogim top 3-5, a igrao je samo 12 sezona. Potrebno je dosta toga, ali nije presudno, kazem ti neko je bolji igrac od nekog bez obzira sto je manje uspjesniji.
Ne kontas ti mene.Citaj pazljivo.Da bi usao u top 5,moras,opet kazem,po meni,ispunjavati one uslove koje sam napisao.Kad na osnovu njih udjes u top 5,e onda po svom ukusu redaj tu petoricu kako hoces.Razumijes?
Znaci,ne mozes mi u top 5 spominjati npr.Malonea,jer se tebi dopada,a nije ispunio trazeno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 03:14

NEZALAGANJE je napisao/la: Ne kontas ti mene.Citaj pazljivo.Da bi usao u top 5,moras,opet kazem,po meni,ispunjavati one uslove koje sam napisao.Kad na osnovu njih udjes u top 5,e onda po svom ukusu redaj tu petoricu kako hoces.Razumijes?
Znaci,ne mozes mi u top 5 spominjati npr.Malonea,jer se tebi dopada,a nije ispunio trazeno.
Ok i? Duncan nije u top 5 jer ga koci statistika jel? A ima podlogu? Mozda je 5 igraca boljih od njeg? On ima 5 titula, Kobe ima 5, a Lebron ce po mnogim zavrsit u top 5 sa manje titula (ili mozda jednako, ko zna ali eto), sta je mjerilo? Mjerilo je da je bolji igrac, mozda. Jer tu su svi igraci popriclino uspjesni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 03:24

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Ne kontas ti mene.Citaj pazljivo.Da bi usao u top 5,moras,opet kazem,po meni,ispunjavati one uslove koje sam napisao.Kad na osnovu njih udjes u top 5,e onda po svom ukusu redaj tu petoricu kako hoces.Razumijes?
Ok i? Duncan nije u top 5 jer ga koci statistika jel? A ima podlogu? Mozda je 5 igraca boljih od njeg? On ima 5 titula, Kobe ima 5, a Lebron ce po mnogim zavrsit u top 5 sa manje titula (ili mozda jednako, ko zna ali eto), sta je mjerilo? Mjerilo je da je bolji igrac, mozda. Jer tu su svi igraci popriclino uspjesni.
Pa to je problem kod tebe i kod razmisljanja slicnih tvome. :roll: Kako odredis ko je bolji igrac od koga? Nekome se svidja Magic,nekome Lebron.Stvar ukusa.Tada(posto se o ukusima na raspravlja,jel) treba staviti fakte na sto i vidjeti ko je sta uradio!?Ne mozes reci ovaj mi je bolji od ovog,pa cemo tek o njihovim licnim uspjesima.To je neobjektivno. Objektivan redoslijed je,prvo licni i timski uspjesi (pricamo o top NBA igracim svih vremena,da ne bude zabune),pa tek onda ukus.
Meni je mjerilo ono sto sam vec nabrojao.Ima Duncan i brojeve,kad se gleda i PO. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 03:36

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa to je problem kod tebe i kod razmisljanja slicnih tvome. :roll: Kako odredis ko je bolji igrac od koga? Nekome se svidja Magic,nekome Lebron.Stvar ukusa.Tada(posto se o ukusima na raspravlja,jel) treba staviti fakte na sto i vidjeti ko je sta uradio!?Ne mozes reci ovaj mi je bolji od ovog,pa cemo tek o njihovim licnim uspjesima.To je neobjektivno. Objektivan redoslijed je,prvo licni i timski uspjesi (pricamo o top NBA igracim svih vremena,da ne bude zabune),pa tek onda ukus.
Meni je mjerilo ono sto sam vec nabrojao.Ima Duncan i brojeve,kad se gleda i PO. ;)
Odredis tako jer je neko bolji igrac, sto ti nes da artikulises. A i to bolji je blizu, osim Jordana, pricas o 5 igraca, koji medjusobno imaju 20 titula, 20 MVPs, 40+ first team, DPOY-a, bruku first team defense, scoring titula, preko 100 hiljada poena, 100 allstar nastupa itd.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 03:48

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Pa to je problem kod tebe i kod razmisljanja slicnih tvome. :roll: Kako odredis ko je bolji igrac od koga? Nekome se svidja Magic,nekome Lebron.Stvar ukusa.Tada(posto se o ukusima na raspravlja,jel) treba staviti fakte na sto i vidjeti ko je sta uradio!?Ne mozes reci ovaj mi je bolji od ovog,pa cemo tek o njihovim licnim uspjesima.To je neobjektivno. Objektivan redoslijed je,prvo licni i timski uspjesi (pricamo o top NBA igracim svih vremena,da ne bude zabune),pa tek onda ukus.
Odredis tako jer je neko bolji igrac, sto ti nes da artikulises. A i to bolji je blizu, osim Jordana, pricas o 5 igraca, koji medjusobno imaju 20 titula, 20 MVPs, 40+ first team, DPOY-a, bruku first team defense, scoring titula, preko 100 hiljada poena, 100 allstar nastupa itd.
Pa kako odredis ko je bolji igrac,ako nije ovako kako navedoh?Koja je formula?Tvoje oko je bolje od mog?Ne ide to tako.Nijanse i prave razliku izmedju najboljih. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 03:55

Pa zato sto je bolji igrac moj burazeru, LeBron je bolji od eto od Duncana jer moze igrat sve pozicije, prejak playmaker i mozda najbolji all around igrac ikad, sto ima manje titula nije bitno. Ima dovoljnu podlogu da bude za tim hastalom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 04:04

alemsa je napisao/la:Pa zato sto je bolji igrac moj burazeru, LeBron je bolji od eto od Duncana jer moze igrat sve pozicije, prejak playmaker i mozda najbolji all around igrac ikad, sto ima manje titula nije bitno. Ima dovoljnu podlogu da bude za tim hastalom.
Opet ti po svom.Misli kako hoces,ne da mi se vise secirati ti u ova doba.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 04:06

alemsa je napisao/la:Pa zato sto je bolji igrac moj burazeru, LeBron je bolji od eto od Duncana jer moze igrat sve pozicije, prejak playmaker i mozda najbolji all around igrac ikad, sto ima manje titula nije bitno. Ima dovoljnu podlogu da bude za tim hastalom.
AHAHAHA pa tako ti je. Eto vidjet ces kad zavrsi da ce po vecini biti ispred Duncana. A i mnogih

Haj zivio :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 04:09

alemsa je napisao/la:
AHAHAHA pa tako ti je. Eto vidjet ces kad zavrsi da ce po vecini biti ispred Duncana. A i mnogih

Haj zivio :thumbup:
Pa bice zato sto ce imati sve ono nabrojano koje sam naveo kao mjerilo.Fakti ga cine boljim.Bez toga se moze slikati,ma koliko ga ti ili neko drugi volio ili ne volio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 04:15

Pa normalno da mora imat podlogu, to se podrazumjeva, pricas o top 5, ali ta podloga moze biti u nekoj kategoriji manje uspjesna ali da je coj'k smatran boljim igracem. Ne znam sta je tu problem

A isto tako nije coj'k lud ako kaze da je Wilt bolji od Jabbara ili oburnuto, to je isti level igraca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 nov 2016, 09:18

Slazem se sa Alemom, CP3 i Tony nisu isti nivo igraca, da bi titule bile faktor.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 09:26

@NEZALAGANJE ti su u pravu u ovom slučaju :thumbup:

Tony je igrao cijelo vrijeme timsku košarku, nije mogao solo nabijati brojeve koje bi imao u drugom timu.

Tony vs CP oba u primeu, Tony 10 od 10 zbog svega.

Uzeti trofej znači biti bolji, ne igra se radi statistike, nego radi trofeja, imaš 10 godina, možeš da biraš tim, saigrače, sve, a na kraju ne uzmeš trofej, do tebe je, nije do tima.

James je imao taj problem u Cavsima, zato je otišao u Heat, uzeo je dva prstena, sastavio sebi i dream tim kod Cavsa gdje je zbog svoje vrhunske košarke i tima uzeo novi prsten koji će se pamtiti do kraja svijeta (3:1 na 3:4). Da James nije uzeo tri prstena ili samo jedan sa tim timovima, ostao bi zapamćen kao polovnjak, džabe brojke. džabe sve.

Što je Durant prešao u Warriorse? Tek tako? ;)

PS:

Dvije rasprave, prva Tony vs CP, rekoh već Tony

Druga rasprava, je li trofej znači biti bolji, da, jer se igra za trofej, ako ga želiš uzeti, trebaš biti najbolji.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []