FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amazon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amazon » 04 nov 2016, 22:07

Incognito87 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Pa to sto pises je istina, samo onda napisi za ovu upravu koja je imala 2 miliona od igraca i nije ni otisla u tu istu evropu da prodje jedno pretkolo. Nego nas ka.ra Vitez na sred Grbavice, Sloboda nam u dvije utakmice zabije 9 golova itd. O cemu ti ba pises?
kako?
nogama, glavom.Bukvalac.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 nov 2016, 22:10

salle86 je napisao/la:Žalosno je kako je Željo ranije bio bankomat na kojem je svako znao pin i mogao uzeti koliko mu treba. Kako drugačije okarakterisati dug koji je nastao, a prihoda je bilo ko ni u jednom klubu u državi.
Nema osobe koja je amnestirana kad je ovo u pitanju. Naravno one koja je uzimala ono što joj ne pripada. A uzimalo se, šakom i kapom.
Jednostavno uprave su se mijenjale ali sve su bile ko krava koja da 50 litara mlijeka pa sve to šutne nogom i prospe.
Osvajali smo titule i umjesto da to unovčimo, da napredujemo iz godine u godinu, pa makar 1% da smo jači, bolji, organizovaniji nego godinu ranije, nama je najveći uspijeh pretkolo protiv Njukastla 2002-e godine. 14 godina prođe a mi ne možemo više ni to da ponovimo dok se neke države mogu pohvaliti da imaju i učesnika u grupama. Nama je uspijeh proći 2 pretkola, pošto se 1 podrazumjeva jer igramo sa totalnim amaterima. A bgm došlo se i u situaciju da ćemo prije ispasti od tih istih amatera nego što ćemo vidjeti grupe, bilo koje.
Šta su nam donijele titule? slavu ali u selu. Čim se iz sela zaputimo u grad natamburaju nas i s noge na nogu pošalju nazad. Žalosno.
Od tih titula na žalost je ostao samo broj, kažem na žalost jer je moglo biti dosta bolje, više.
Sreća opet pa imamo i to, imamo sa čime se kur.čiti na selu, među "seljacima".
Ali od stare slave se ne živi. Moramo ići naprijed, moramo pomjerati ljestvicu. Prošle sezone smo dotakli dno. Prošle sezone smo ostali bez europe. Mislim da je to naše trenutno dno. Jer niže pasti ne možemo. Teoretski možemo (Čelik, Velež su samo primjeri) ali sam ubjeđen da je to trenutno nemoguće.
A šta bi bili sad da smo napredovali po 1% od Njukastla, teško je i pomisliti a da ne jeb.eš svima sve po spisku ko je od tad pa do sad bio u klubu.
Trenutna uprva je tu. Rade na svoj način. Daleko da su meleci. Mišljenja sam da su se uzeli u koštac sa previše problema odjednom. Trebali su rješavati problem (ili dva maksimum) po problem, a ne haman sve.
Europa nam je pod impertivom. Ne smije se desiti da i ove godine ne zaigramo ligu europe (bar) na Grbavici. To bi kod mene ovu garnituru ljudi stavilo u isti koš sa onima kojima je Željo bio bankomat. Jer jedni su uzimali a drugi nisu "davali kad su mogli".
Iskreno se nadam da se to neće desiti. Iskreno se nadam da ćemo igrati europu i da će novi istok biti pun, da će Grbavica biti puna. Iskreno se nadam da će naša djeca ko već sutra shvatiti da im je dužnost, obaveza da na kopačku idu glavom, da proljevaju znoj pa i krv ako treba za sveti dres. Ne može jedan Splićanin, Novosađanin, Banjalučanin više voliti Želju nego što to može, mora Sarajlija. Ne smije. Kao što ne smije ni biti slabiji od tog "došlje", ili maksimum da je 10% slabiji. Ikad.
Fino napisano, slažemo se u većini.

Ja bih još dodao da mi je bilo jako lijepo kada smo u "selu" vedrili i oblačili. Također bih još povukao izuzetno težak zadatak pravljenja iskoraka ka europskim takmičenjima. Jednostavno, miljama su ispred nas neke ekipe i zemlje koje smo nekada prije rata gledali kao sami šupak fudbalskog svijeta.
Nekim sistematskim radom, vizijom, dizanjem infrastrukture na svim poljima tek za koju godinu možemo se nadati toliko Željenom iskoraku a opet, u zenitu snage, zakači te neki Plzen npr, beton betona, ekipa od koje strahuju čak i neki klubovi iz lige petice. Treba i malo sreće hbga...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 04 nov 2016, 22:11

amazon je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Pa to sto pises je istina, samo onda napisi za ovu upravu koja je imala 2 miliona od igraca i nije ni otisla u tu istu evropu da prodje jedno pretkolo. Nego nas ka.ra Vitez na sred Grbavice, Sloboda nam u dvije utakmice zabije 9 golova itd. O cemu ti ba pises?
kako?
nogama, glavom.Bukvalac.
kojih ba 9 golova dečko :rol:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2016, 22:12

Prihvati ponudu Edine, Kina je prelijepa zemlja :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 04 nov 2016, 22:28

Neandertalac je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Žalosno je kako je Željo ranije bio bankomat na kojem je svako znao pin i mogao uzeti koliko mu treba. Kako drugačije okarakterisati dug koji je nastao, a prihoda je bilo ko ni u jednom klubu u državi.
Nema osobe koja je amnestirana kad je ovo u pitanju. Naravno one koja je uzimala ono što joj ne pripada. A uzimalo se, šakom i kapom.
Jednostavno uprave su se mijenjale ali sve su bile ko krava koja da 50 litara mlijeka pa sve to šutne nogom i prospe.
Osvajali smo titule i umjesto da to unovčimo, da napredujemo iz godine u godinu, pa makar 1% da smo jači, bolji, organizovaniji nego godinu ranije, nama je najveći uspijeh pretkolo protiv Njukastla 2002-e godine. 14 godina prođe a mi ne možemo više ni to da ponovimo dok se neke države mogu pohvaliti da imaju i učesnika u grupama. Nama je uspijeh proći 2 pretkola, pošto se 1 podrazumjeva jer igramo sa totalnim amaterima. A bgm došlo se i u situaciju da ćemo prije ispasti od tih istih amatera nego što ćemo vidjeti grupe, bilo koje.
Šta su nam donijele titule? slavu ali u selu. Čim se iz sela zaputimo u grad natamburaju nas i s noge na nogu pošalju nazad. Žalosno.
Od tih titula na žalost je ostao samo broj, kažem na žalost jer je moglo biti dosta bolje, više.
Sreća opet pa imamo i to, imamo sa čime se kur.čiti na selu, među "seljacima".
Ali od stare slave se ne živi. Moramo ići naprijed, moramo pomjerati ljestvicu. Prošle sezone smo dotakli dno. Prošle sezone smo ostali bez europe. Mislim da je to naše trenutno dno. Jer niže pasti ne možemo. Teoretski možemo (Čelik, Velež su samo primjeri) ali sam ubjeđen da je to trenutno nemoguće.
A šta bi bili sad da smo napredovali po 1% od Njukastla, teško je i pomisliti a da ne jeb.eš svima sve po spisku ko je od tad pa do sad bio u klubu.
Trenutna uprva je tu. Rade na svoj način. Daleko da su meleci. Mišljenja sam da su se uzeli u koštac sa previše problema odjednom. Trebali su rješavati problem (ili dva maksimum) po problem, a ne haman sve.
Europa nam je pod impertivom. Ne smije se desiti da i ove godine ne zaigramo ligu europe (bar) na Grbavici. To bi kod mene ovu garnituru ljudi stavilo u isti koš sa onima kojima je Željo bio bankomat. Jer jedni su uzimali a drugi nisu "davali kad su mogli".
Iskreno se nadam da se to neće desiti. Iskreno se nadam da ćemo igrati europu i da će novi istok biti pun, da će Grbavica biti puna. Iskreno se nadam da će naša djeca ko već sutra shvatiti da im je dužnost, obaveza da na kopačku idu glavom, da proljevaju znoj pa i krv ako treba za sveti dres. Ne može jedan Splićanin, Novosađanin, Banjalučanin više voliti Želju nego što to može, mora Sarajlija. Ne smije. Kao što ne smije ni biti slabiji od tog "došlje", ili maksimum da je 10% slabiji. Ikad.
Fino napisano, slažemo se u većini.

Ja bih još dodao da mi je bilo jako lijepo kada smo u "selu" vedrili i oblačili. Također bih još povukao izuzetno težak zadatak pravljenja iskoraka ka europskim takmičenjima. Jednostavno, miljama su ispred nas neke ekipe i zemlje koje smo nekada prije rata gledali kao sami šupak fudbalskog svijeta.
Nekim sistematskim radom, vizijom, dizanjem infrastrukture na svim poljima tek za koju godinu možemo se nadati toliko Željenom iskoraku a opet, u zenitu snage, zakači te neki Plzen npr, beton betona, ekipa od koje strahuju čak i neki klubovi iz lige petice. Treba i malo sreće hbga...
Istina da je bilo lijepo biti prvi u selu. Ali složićeš se da je i to dodijalo velikoj većini koja prati klub. Sve više upitnika je postavljano na te titule, koliko vrijede. I Financijski a i "u očima svijeta". Bukvalno smo bili najbolji od najgorih...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 04 nov 2016, 22:29

Izvodjac radova GP BUTMIR... aBD 5.12.2016 pocinju radovi...rok dogovoren na 3 mjeseca...tako da cemo ako bude sve po dogovoru imati za prvaka i istok u pogonu....VOLIM TE ŽELJO
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 nov 2016, 22:32

Nikad, ali nikad mi neće dosaditi da budem prvi. Gdje ćeš to reći. Raja je jako nerealna to što se zasite je splet stotina okolnosti, ne samo rezultatskih.

UPRAVA NAPOLJE!

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 04 nov 2016, 23:01

Neandertalac je napisao/la:Nikad, ali nikad mi neće dosaditi da budem prvi. Gdje ćeš to reći. Raja je jako nerealna to što se zasite je splet stotina okolnosti, ne samo rezultatskih.
Nije tebi, meni i još 998 ovakvih ko mi. Ali preostalih 4 hiljade jeste, svaki novi izlazak u europu ih je polovio.
Očekivanja nisu bila nerealna, tražio se iskorak a mi smo svaki put primali sve više golova. Nerealno je bilo onakvim radom ispuniti očekivanja (vraćam se na onu kravu koja dadne 50 litara mlijeka pa prospe)
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2016, 23:03

Samo ovakvim radom možemo uspjeti na duže staze. Kuća se pravi od temelja, a naši temelji su bili od stakla.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 nov 2016, 00:01

Virtu4l je napisao/la:Samo ovakvim radom možemo uspjeti na duže staze. Kuća se pravi od temelja, a naši temelji su bili od stakla.
Tako je :thumbup:

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 nov 2016, 00:05

Bolje krava koja DADNE golova u evropi pa prospe, nego krava koja ne ode u evropu nikako i ne DADNE nista valjda :wtf:

Od kad temelji mogu biti od stakla :wtf: :wtf: :wtf:
To nesto novo u cg? temelji od stakla :yawn: :yawn:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 nov 2016, 00:27

:rol: :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 05 nov 2016, 00:27

HajdeZeljozabiGol je napisao/la:Izvodjac radova GP BUTMIR... aBD 5.12.2016 pocinju radovi...rok dogovoren na 3 mjeseca...tako da cemo ako bude sve po dogovoru imati za prvaka i istok u pogonu....VOLIM TE ŽELJO
:bow: :opaopa: :bih:
Radnička klasa !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 nov 2016, 00:45

HajdeZeljozabiGol je napisao/la:Izvodjac radova GP BUTMIR... aBD 5.12.2016 pocinju radovi...rok dogovoren na 3 mjeseca...tako da cemo ako bude sve po dogovoru imati za prvaka i istok u pogonu....VOLIM TE ŽELJO
:salut:

UPRAVA NAPOLJE!

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 05 nov 2016, 09:09

sta jeee niko nije ustoo stoko :tralala: joj jel mi mogo ljepsi dan svanut.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI. 2-0 danas aBd
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2016, 09:29

Zašto bolan smaraš na dan utakmice, popusti bar malo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 nov 2016, 09:37

Au dolaze oni otamo crveni crni kakvi su dolaze li fukure au koja ce to tribina bit au sto ce da zapnu igra im i Prpic kako se zove onaj dade nam go glavom njega treba zabetonirat da nemoze skakat vraca im se i Veseli i Ordagic bice tesko cak sta vise bice 1-1 mislim a zelim 2-0.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 05 nov 2016, 09:47

Imam neki osjećaj da će nam danas biti potrebno zabiti 2 komada za 3 boda. Ne smijemo ih potcjeniti, kolko god da su u banani mi moramo tražiti svoju igru,težiti pobjedama bez obzira na ime protivnika.
Neka danas dobijemo bilo kako, neka do kraja ovog djela prvenstva izvučemo neki maksimum pa onda se prestrojiti na polusezoni i spremiti za najvažnije bitke. Siguran sam da imamo potencijal na kraju biti drugi što bi nakon svega bilo zadovoljavajuće. Kup sanjam, ali tamo niko ne može garantovati bilo šta tako da je meni lično prioritet biti drugi na kraju prvenstva.
Idemo plavi :njanjanja:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2016, 09:49

TikTak je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zašto bolan smaraš na dan utakmice, popusti bar malo.
Djeticu, porodici u Montenegru se tako obracaj. Neka 24 sata niko nije spomenuo bilo koju upravu dok vas par nije pocelo o tome. Instrukcije su date i eto vas. U duhu te diskusije pitao sam kolegu koji je klub uporedio sa bankomatom ko su ljudi koji su znali sifru za bankomat. U Zelji je od 95 do danas bilo stotinu ljudi u rukovodecim strukturana i kada se iznose takve bljuvotine red je da se kaze jasno ko su ti ljudi. Imaju oni ime i prezime. Nemoj mi ti o utakmicama molim te.
Kakve crne instrukcije i eto koga? Gori si od aldina, a kad te nabodu pitanjima povučeš se ko pizda. Da imas imalo mozga shvatio bi o kome se radi, jasno je napisano u saopštenju, prvi na listi Dželo Muharemović, bivši direkor kluba i jedina osoba koja može bit odgovorno lice sa pravne strane, a ne recimo Žujo koji ne može odgovarati. Za ovo ti ne treba nikakav insajder, treba ti samo trunka mozga.

Kmečao si o istoku, eto, praviće se, šta je sad na redu?

Ostavi se uprave i rukovodećih struktura, trenutno imamo veće brige.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2016, 10:07

Dželo ti je legenda, a obećao Mercedes arenu, dok ovi lažu, a zakasnili par mjeseci sa istokom, iz itekako opravdanih razloga. Shizologika neznalice stjerane u ćošak.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.