NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Kawhi
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Kawhi » 05 nov 2016, 13:28

Donnie Darko je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Sta vrati se u Okc i kaze bio sam na zadatku jel :rol:

Sumnjam
Ma uništiće ih marginaliziranjem učinka Draya i Klaya koji neće biti presretni zbog toga. A i izbija loptu iz ruke generalno efikasnijem scoreru od njega Curryu. Još izgubili dosta u odbrani s njim. Ako ne osvoje prsten ove sezone slijedi raskol.
Klay uzima 1.5 manje šut od Duranta, i uzima praktično jednako šuteva kao u šampionskoj sezoni.

Klayev učinak nije manji zbog Duranta, manji zato što je u užasnoj formi na početku sezone. Šutevi jednostavno ne ulaze, nema Durant nikakve veze sa tim.

A Curry će doći na svoje, odnosno na brojeve iz pretprošle sezone, samo sa malo manje asistencija i malo više poena. Nema potrebe da zabija kao prošle sezone.
Guglaj riječ marginalizacija.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 nov 2016, 13:31

Epidaurus je napisao/la:De nam KKB objasni kako je Luke ustvari majmun i kako je nista bolji od Byrona :rol:

Sva sreca pa si pogledao sve tekme Lakersa pa mozes takve zakljucke imat. Ups, nisi :tokralju:
eto navijac golden statea ce meni reci jesam li ja gledao tekme lakersa ili nisam... dobili smo vas jer ste se istrosili protiv russa, poklopi se po usima do sljedece tekme kada nas dobijete 30 razlike da se mozes hvaliti.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 nov 2016, 13:35

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:De nam KKB objasni kako je Luke ustvari majmun i kako je nista bolji od Byrona :rol:

Sva sreca pa si pogledao sve tekme Lakersa pa mozes takve zakljucke imat. Ups, nisi :tokralju:
eto navijac golden statea ce meni reci jesam li ja gledao tekme lakersa ili nisam... dobili smo vas jer ste se istrosili protiv russa, poklopi se po usima do sljedece tekme kada nas dobijete 30 razlike da se mozes hvaliti.
J.e.b.o ja sam sebe ako je tebi IQ veci od 50. Ne znam bil se smijao il plakao kad tvoje gluposti citam.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 nov 2016, 13:42

Jel Kanter **** fakat pitao zašto nije igrao onako u playoffu? :urnebes:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 05 nov 2016, 13:50

Panika u selu jbt, sezona tek počela, a već dva poraza upisana... Šta će biti kad ih se nakupi 10 a RS još nije gotova, pa krenu priče i usporedbe kako je prošlogodišnja ekipa bila zapravo bolja :D

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 05 nov 2016, 13:57

Kawhi je napisao/la:Ma uništiće ih marginaliziranjem učinka Draya i Klaya koji neće biti presretni zbog toga.
Steven A Smith neće moći da se suzdrži i prozvaće KD da je uništio kemiju u ekipi zbog čega Klay i Dray (bolek i lolek) igraju lošije nego inače, a KD će ga prvoj presici nazvati idiotom ... :kafa:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 05 nov 2016, 14:01

slika
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 nov 2016, 14:05

Kakva patetika :urnebes: :urnebes: :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 nov 2016, 14:06

Sir Oliver je napisao/la:Panika u selu jbt, sezona tek počela, a već dva poraza upisana... Šta će biti kad ih se nakupi 10 a RS još nije gotova, pa krenu priče i usporedbe kako je prošlogodišnja ekipa bila zapravo bolja :D
Ma suvise je rano za takve predpostavke, promjenili su 7 igraca, medju kojim su dodali top 3 igraca, normalno da ce trebat vremena kako KD tako i ostalim da se uklope u njihov sistem/igru. S druge strane, nisu imali potrebu dodavat KD, ona ekipa bi vodila glavnu rijec na zapadu do daljnjeg, ali kad imas sansu dovest takvog igraca, to je obicno no brainer. Naravno da postoji mogucnost da nece uspjet/kliknut, ali su vece sanse da hoce

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 nov 2016, 14:09

nova anketa jer ste vi tako zaiskali:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=180
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 nov 2016, 14:34

Prije nego me opet neko proglasi hejterom GSWa,naglasio bih da je sve u cilju diskusije i analize...
Neko pise da GS treba vremena i da ce kliknuti.Ok,ali sta to tacno treba da klikne?Napad je i sada tu,moze biti jos bolji,istina,ali kako da poprave nedostatak skoka,nedostatak kvalitetnog igraca pod kosem i sirinu klupe??Po meni jako tesko,pa cu opet pitati,sta treba da klikne??Kerr prije pocetka sezone najavi da ce pazljivije s igracima ove sezone,da ce ih "pripaziti" s minutama.Sam pocetak iste nagovjestava da to apsolutno nece biti moguce.Sve utakmice ,do sada,glavna cetvorka je igrala 30+min.Moze li to do kraja sezone tako,a da ne budu preumorni ili se neko ne povrijedi??Druga stvar,ako to ne urade,kako doci da jednog od prva 2 mjesta na Zapadu.Uz sav kvalitet,bilo bi jako tesko izbaciti 2 vrhunske ekipe Zapada bez HCa.Vidim mnogi vuku paralele i sa boravkom Jamesa u MIA i njihovog sporog starta.Nekoliko je drasticnih razlika tu.Prvo,MIA je jedinog pravog protivnika imao u BOS(ciji su igraci vec tada bili stari i potroseni),dok ostatak konferencije jedva da je mogao ista i u RSu.Na Zapadu,kako to sinoc LAL pokazase,barem 12 od 15 ekipa te moze svaku noc pobijediti u RSu,ma kako dobar ti bio.Drugo,tadasnja velika trojka MIA je bila zrela u svakom pogledu+ nijedan nije bio defanzivna labilnost.I trece,Riley je tu ekipu okruzio veteranima koji su itekako mogli igrati odbranu i max.rasiriti parket za ovu trojicu.Kakvi veterani okruzuju GS i ko je od trojca (Iguodala,West,Livingston) legitimna prijetnja izvana?? Takodje,neko pomenu da je MIA startao Anthonya na C.Pa Joel je jedno 10 puta bolji bloker od Zaze.Umjesto C koji ce skakati i blokirati suteve,oni su doveli groundbound igraca,koji zna ponekad dodati i udariti.Skok i blok?Vrlo upitni.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 nov 2016, 14:51

NEZALAGANJE je napisao/la:Prije nego me opet neko proglasi hejterom GSWa,naglasio bih da je sve u cilju diskusije i analize...
Neko pise da GS treba vremena i da ce kliknuti.Ok,ali sta to tacno treba da klikne?Napad je i sada tu,moze biti jos bolji,istina,ali kako da poprave nedostatak skoka,nedostatak kvalitetnog igraca pod kosem i sirinu klupe??Po meni jako tesko,pa cu opet pitati,sta treba da klikne??Kerr prije pocetka sezone najavi da ce pazljivije s igracima ove sezone,da ce ih "pripaziti" s minutama.Sam pocetak iste nagovjestava da to apsolutno nece biti moguce.Sve utakmice ,do sada,glavna cetvorka je igrala 30+min.Moze li to do kraja sezone tako,a da ne budu preumorni ili se neko ne povrijedi??Druga stvar,ako to ne urade,kako doci da jednog od prva 2 mjesta na Zapadu.Uz sav kvalitet,bilo bi jako tesko izbaciti 2 vrhunske ekipe Zapada bez HCa.Vidim mnogi vuku paralele i sa boravkom Jamesa u MIA i njihovog sporog starta.Nekoliko je drasticnih razlika tu.Prvo,MIA je jedinog pravog protivnika imao u BOS(ciji su igraci vec tada bili stari i potroseni),dok ostatak konferencije jedva da je mogao ista i u RSu.Na Zapadu,kako to sinoc LAL pokazase,barem 12 od 15 ekipa te moze svaku noc pobijediti u RSu,ma kako dobar ti bio.Drugo,tadasnja velika trojka MIA je bila zrela u svakom pogledu+ nijedan nije bio defanzivna labilnost.I trece,Riley je tu ekipu okruzio veteranima koji su itekako mogli igrati odbranu i max.rasiriti parket za ovu trojicu.Kakvi veterani okruzuju GS i ko je od trojca (Iguodala,West,Livingston) legitimna prijetnja izvana?? Takodje,neko pomenu da je MIA startao Anthonya na C.Pa Joel je jedno 10 puta bolji bloker od Zaze.Umjesto C koji ce skakati i blokirati suteve,oni su doveli groundbound igraca,koji zna ponekad dodati i udariti.Skok i blok?Vrlo upitni.

Ja sam odma bio rekao da ce biti slabiji nego prosle sezone..Razlozi su svima jasni...Samo je Epi tvrdio da ce da obore svaki Rekord i da niko nece moci sa njima u best of 7 :) ali dobro to je govorio i prosle sezone.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 nov 2016, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 nov 2016, 14:52

Vjerovatno njegov najvrei gaf , desi se i najboljima ;) , baš mi nije jasno jer razumije košarku , a ne prepoznaje "košarkašju inteligenciju" kod L. Waltona ;) , dodduše i ja sam bio skeptika kada ga je i Phill hvalio , kontao sam da je to samo kurtuazno , ali se pokazalo da je stvarno !

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 05 nov 2016, 14:52

ekipitza svrsava na poraze super tima

Sent from my iPhone using Tapatalk

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 nov 2016, 15:01

Donnie Darko je napisao/la:
Clutch je napisao/la:http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=jkyp5ky

Bostonu bi isao Lakers pick koji imaju Sixersi, a moze se jos sta dodat ako to bude malo.

Who says no? Po meni bi Warriorsi kao tim bili jos jaci nakon ovog trejda.
Warriorsi kažu ne. Nema šanse da Klay bude trejdovan.

Kada su odbili da ga trejdaju za Kevina Lovea dok je bio daleko od ovoga danas, a Love bio na vrhuncu svoje popularnosti, nema šanse da ga sad trejdaju za nekoga ko nije superzvijeda.
Warriorsima ne treba superzvijezda nego komplementarni dijelovi kojima ce ispraviti trenutno nerjesive nedostatke, koje timovi uveliko iskoristavaju protiv njih. I kao sto sam vec pisao, a evo i @NEZALAGANJE je to lijepo obrazlozio, oni slabost u skoku i rim protekciji uigravanjem i vremenom nece puno popraviti jer jednostavno nemaju taj kapacitet u rosteru. Problem je i sto su Clippersi, Spursi i Cavsi kao glavni konkurenti, odlicne skakacke ekipe koje ce imati ogromnu matchup prednost protiv njih. Ne treba zaboraviti da su sampionski Warriorsi 2015 igrali i elitnu odbranu, nesto preko cega se lako prelazi, i da ce bez nje tesko do titule bez obzira na sav ofanzivni kvalitet.

Jasno da je sansa da trejduju Klaya u ovom trenutku minimalna, ali ukoliko kroz sezonu oni ne pronadju adekvatan nacin da te nedostatke pokriju, sto je upitno da li ce se desiti, realno je ocekivati da posegnu za trejdom, pa mozda cak i Klaya.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 nov 2016, 15:11

NEZALAGANJE je napisao/la:Prije nego me opet neko proglasi hejterom GSWa,naglasio bih da je sve u cilju diskusije i analize...
Naj veči njihov problem je Bogut , jer Green jeste igreo u "postavi smrti" centra , ali to se desavalo kada hoces da promjenis ritam tekme 5-8 min i u cluch time zadnjih 5 min .
Prije svega moraju cuvati Green-a , jedino njega , jer Durant , Curry, Thomson svi su u prime-u , jbg. normalno je da igras 38 min i da ostanes odmoran za playoff (nisu svi kao sto je Pop cuvao Duncana) . Oni jednostavno ne smiju davati Green-u da igra preko 35 min i da igra preko 8 min centra i po cijenu i 2 ili 3 pozicije. Ako to uspiju bez obzira na domaci teren da izvjezbaju nekog od ovih centara samo da mude tipa i Mozgov titule nebi smjela doci u pitanje jer samo da vrtis zadnjih 10 min pick Durant Green a da imas Curry-a i Thomsona na vrhu rekata ili Curry i Green ili Curry i Durant , znaci samo je*enu JEDNU akciju a da mjenas parnere dovoljno ti je ako su zdravi da pobjedis svaku ekipu. Mislim po meni na papiru , hoce li to oni radi ne znam ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 nov 2016, 15:15

Uzeće u PO nekog centra kao Nene i riješiti taj problem.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 05 nov 2016, 15:18

Neutral je napisao/la:Uzeće u PO nekog centra kao Nene i riješiti taj problem.
Potrebniji im je u RS,u PO treba forsirati nisku petorku koliko god je moguce.Curry,Thompson,Iggy,Durant,Green moze svakog nadigrati bez obzira na defanzivni skok

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 nov 2016, 15:23

Kada gaze sve u rsu - koga boli briga za rs, bitan je samo playoff
Kada izgube u rsu - ovo ocito ne ide, durant im ugusi sutere, klaya treba tradeati
ser del barça es el millor que hi ha !

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 05 nov 2016, 15:28

Previse price oko Warriorsa nakon nesto slabijeg starta, navikli nas valjda ljudi da ubijaju zadnje 2 sezone i sad kad je malo drugacije pocelo, odmah price o kraju jakih Dubsa. Ekipa je dozivjela ogromne promjene, i vecina ljudi ne shvata na prvu uopste znacaj tih promjena. Ali dosli su novi igraci i dugorocno gledano GS je prosperirao, imaju generalno mnogo jacu ekipu i kad shvate kako da igraju skupa, pricat cemo o dinastiji.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.