Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 31 okt 2016, 19:24

Treba se sto prije popricati sa malim jakupovicem iz engleske, mali je stvarno veliki potencijal!

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 31 okt 2016, 19:31

edinjo-bih je napisao/la:Treba se sto prije popricati sa malim jakupovicem iz engleske, mali je stvarno veliki potencijal!
Koji Jakupovic ?

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 31 okt 2016, 23:18

HankMoody je napisao/la:Karačić na golu za Adanu protiv Galate, biće zanimljivo to pratiti.
Ne znam po kojoj osnovi rezerva poljskog kluba dobija poziv ispred ovoga.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 01 nov 2016, 01:30

MARIO MUSA: Kontaktirali su me da igram za BiH, znam da me selektor prati
26 godina, Maccabi Haifa... Znal' iko ista o ovom liku? Koliko vidim lijevi bek, a tu imamo Kolasinca, Lulica i Zuku po potrebi, Pavlovic se neko vrijeme pominjao, ali ako je dobar, sto da ne.
Kako nikako da se pojavi neki defanzivni vezni, a da je bolji od Jajala, Grahovca i Anela, bas kao i desni bek bolji od Matea i Avdije?

Zahirovica ne mogu prezaliti.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 nov 2016, 17:01

Kako se stvari razvijaju u buducnosti bi stoperski par u reprezentaciji mogli biti Dumic i Memisevic.
Obadvojica su najbolje ocjenjeni igraci svojih klubova u dosadasnjem dijelu prvenstva i na njih bi se pomalo trebala fokusirati paznja naseg selektora.
U dogledno vrijeme bi mogli ispasti Spahic, Anicic i Sunjic a upasti Dumic i Memisevic.
Ova dva igraca stvarno obecavaju i spasavaju nas od stoperskog deficita iz mladjih kategorija.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 01 nov 2016, 17:04

dubrovnik je napisao/la:Kako se stvari razvijaju u buducnosti bi stoperski par u reprezentaciji mogli biti Dumic i Memisevic.
Obadvojica su najbolje ocjenjeni igraci svojih klubova u dosadasnjem dijelu prvenstva i na njih bi se pomalo trebala fokusirati paznja naseg selektora.
U dogledno vrijeme bi mogli ispasti Spahic, Anicic i Sunjic a upasti Dumic i Memisevic.
Ova dva igraca stvarno obecavaju i spasavaju nas od stoperskog deficita iz mladjih kategorija.
Gledas li ikad Eredivisie ili ovu dvojicu?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 nov 2016, 17:20

Shogun je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kako se stvari razvijaju u buducnosti bi stoperski par u reprezentaciji mogli biti Dumic i Memisevic.
Ne mogu stici pogledati svaku utakmicu ali pogledam s vremena na vrijeme. Dovoljno da vidim potencijal.
Slicno ih je rangirao i Whooscored.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 01 nov 2016, 17:38

dubrovnik je napisao/la:
Shogun je napisao/la:
Ne mogu stici pogledati svaku utakmicu ali pogledam s vremena na vrijeme. Dovoljno da vidim potencijal.
Pratim i ja tu i tamo. Dovoljno da znam o kakvim igracima se radi. Slazem se s tobom da bi ova dvojica mogli biti buduci stoperski tandem mada dug je jos put do toga. Eredivisie je u strasnom padu u zadnjih par godina. Igrati dobro u Groningenu i NEC-u stvarno nista ne znaci, ali je svakako dobra prilika da su pokazu i naprave dobar transfer. Obojica su mladi i mogu jos napredovati, ali otom potom. Evo ja sam recimo pogledao neki dan tekmu Willem II - Groningen. Dobra partija Memisevica ali smijesan nivo fudbala. U buducnost da, ali sad nisu spremni za reprezentativne izazove. Iskusni napadaci bi ih samljeli.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 nov 2016, 17:55

Shogun je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Shogun je napisao/la: Gledas li ikad Eredivisie ili ovu dvojicu?
Pratim i ja tu i tamo. Dovoljno da znam o kakvim igracima se radi. Slazem se s tobom da bi ova dvojica mogli biti buduci stoperski tandem mada dug je jos put do toga. Eredivisie je u strasnom padu u zadnjih par godina. Igrati dobro u Groningenu i NEC-u stvarno nista ne znaci, ali je svakako dobra prilika da su pokazu i naprave dobar transfer. Obojica su mladi i mogu jos napredovati, ali otom potom. Evo ja sam recimo pogledao neki dan tekmu Willem II - Groningen. Dobra partija Memisevica ali smijesan nivo fudbala. U buducnost da, ali sad nisu spremni za reprezentativne izazove. Iskusni napadaci bi ih samljeli.
Ne kazem da je nivo lige strasan. Zadnji put sam gledao Dumica protiv Vitesse-a i meni se cini da on bas napreduje. Da budem iskren ne gledam precesto da bi bio bas do pojedinosti obavjesten. Pisem po mojoj percepciji koja je percepcija amatera gledatelja.
Moras priznati da ni Sunjic i Anicic ne igraju u top ligama.Jos i ovo,ja sam prije ponizavao npr. Belgijsku ligu a ove godine pola lige igra Evropu i to nelose.
Nizozemska liga je po kvalitetu medju desetak u Evropi i to nije bas dno dna.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 01 nov 2016, 18:23

[/quote]Ne kazem da je nivo lige strasan. Zadnji put sam gledao Dumica protiv Vitesse-a i meni se cini da on bas napreduje. Da budem iskren ne gledam precesto da bi bio bas do pojedinosti obavjesten. Pisem po mojoj percepciji koja je percepcija amatera gledatelja.
Moras priznati da ni Sunjic i Anicic ne igraju u top ligama.Jos i ovo,ja sam prije ponizavao npr. Belgijsku ligu a ove godine pola lige igra Evropu i to nelose.
Nizozemska liga je po kvalitetu medju desetak u Evropi i to nije bas dno dna.[/quote]

Uvjeren sam da ce ova dvojica napraviti bolju karijeru od Sunjica i Anicica, ali Eredivisie im treba sluziti kao odskocna daska. Slijedeca stanica bi trebala da bude Ajax, Feyenoord, PSV pa mozda i AZ koji su svi redovni ucesnici evropskih kupova. Idealno bi bilo prelazak u nekog solidnog Bundesligasa. Sto se tice holandske lige, nije dno dna ali je daleko ispod top liga. Cinjenica da dosta igraca iz holandske lige prelaze u Championship i da se to smatra napretkom dovoljno govori o kvalitetu iste. Nije da je Championship losa liga, daleko od toga ali zamisli iz Bundeslige, Serie A, Primere, Ligue 1 itd. preci u Championship. Bukvalno s konja na magarca.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 nov 2016, 18:36

@Shogun
Slazem se sa svim sto si napisao.
Ipak da razjasnim jos ovo da ne ostanem nedorecen.
Kada pisem o potencijalima za reprezentaciju uvjek u obzir uzimam ono sto trenutno imamo.
Sta ce ti usporedba sa Primerom i njezinim stoperima ako u momcadi imas igrace iz Cvajte ili Kazahstana koji su usput na pragu 30-ih.
Samo da se zna!
Nadam se da ce momci napredovati ali mozda su i ovakvi vec dali zmigavac u odnosu na neke koji su na klupi reprezentacije. Uzimam u obzir i da se ne mogu mjenjati igraci reprezentacije na mjesecnoj bazi radi homogenosti iste ali ipak bi se trebao fokus staviti i na momke koji dolaze jer bez toga se ne moze naprijed.
Izlizao sam tipke pisuci protiv Susica i njegove ignorancije ali da on nije pozvao amatera iz tadasnjeg Hamburga tko zna da li bi mi imali DM-a na SP. Osim Tina naravno :)
Tragom toga se vodim kad pisem o ovim momcima ili Burnicu npr.
A klupa je mjesto gdje se takve stvari dogadjaju i rjesavaju.
Pozdrav!

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 03 nov 2016, 20:19

Bajić na klupi, druga dvojica u Konyi počinju.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 03 nov 2016, 21:50

Milosevic opet asistent za konyu
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 nov 2016, 20:40

Burnic evo vec tri utakmice nije bio u kombinacijama za Dortmund. Povrijedjeni igraci se opet vratili. Mislim da od njega tek treba od sljedece sezone nesto ocekivati.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 nov 2016, 00:36

Razgovori i redovan kontakt s momkom kao i promjena sportskog drzavljansta, pa kada makar bude sjedio na klupi u seniorima pozvati ga da igra i tako ga kaparisati kako vec volite napisati. To je jedini ispravan put, a ne iz B tima ili juniora da dodje igrati protiv Gibraltara pa hajde ti sine nastavi sto si radio dosad pa te zovnemo opet kad budes bolji. To je vise seljacki nacin.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 nov 2016, 16:07

pinoglavi je napisao/la:Razgovori i redovan kontakt s momkom kao i promjena sportskog drzavljansta, pa kada makar bude sjedio na klupi u seniorima pozvati ga da igra i tako ga kaparisati kako vec volite napisati. To je jedini ispravan put, a ne iz B tima ili juniora da dodje igrati protiv Gibraltara pa hajde ti sine nastavi sto si radio dosad pa te zovnemo opet kad budes bolji. To je vise seljacki nacin.
Ono kao sto je Hrvatska cekala Halilovica da napravi nesto znacajno pa da ga onda pozove.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 05 nov 2016, 16:33

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Razgovori i redovan kontakt s momkom kao i promjena sportskog drzavljansta, pa kada makar bude sjedio na klupi u seniorima pozvati ga da igra i tako ga kaparisati kako vec volite napisati. To je jedini ispravan put, a ne iz B tima ili juniora da dodje igrati protiv Gibraltara pa hajde ti sine nastavi sto si radio dosad pa te zovnemo opet kad budes bolji. To je vise seljacki nacin.
Ono kao sto je Hrvatska cekala Halilovica da napravi nesto znacajno pa da ga onda pozove.
Apsolutno pogresno @Pinoglavi. Ne slazem se sa time. Nismo mi zemlja da se ponasamo poput Njemacke pa da nekoga drzimo na standby-u. Misimovic i Besic su takodje bili u rezervnim timovima pa znamo kakvu smo korist imali od njih, ili jos imamo.

Burnic i Hadzikic bi trebali biti prioritet svih prioriteta, te kopati i nogama i rukama da ich dobijemo. Savez je na potezu, mada kako rade , daj Boze. Dovoljno je da su Nestorovica ostavili da nas unisti maksimalno i da pucamo po svim savovima.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 nov 2016, 18:30

Kenan Kodro u prvih 11 osasune protiv alavesa! !! Ipak italjanska Serie b ima prednost nad spanskom prvom ligom :tralala:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 05 nov 2016, 18:31

bhfanatic14 je napisao/la:Kenan Kodro u prvih 11 osasune protiv alavesa! !! Ipak italjanska Serie b ima prednost nad spanskom prvom ligom :tralala:
Nema momak naše državljanstvo, a ove sezone nema ni 200 minuta.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, Lavcina, meecko, zikerrz21 i 48 gostiju.