BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

oldtown1990
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la oldtown1990 » 01 nov 2016, 19:28

Poraz i Aldina 4-6 6-7

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 06 nov 2016, 14:46

Mirza u 1.kolu Ortiseia protiv kvalifikanta a u drugom protiv Siebera ili kvalifikanta. Fina sansa za bar 1/4 finale ali kako Mirza igra zadnjih sedmica...

Aldin u 1.kolu Bratislave protiv kvalifikanta Michneva a u drugom vjerovatno na Medvedeva.

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 06 nov 2016, 20:55

Fatih Šišić trenutno boravi na akademiji Patrica Mouratogloua. Imate na njegovom fb profilu i video treninga sa Patricom. Mali mnogo obećava i nadam se da je kalibar za sami svjetski vrh u daljoj budućnosti.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 06 nov 2016, 21:40

AnkleBreaker je napisao/la:Fatih Šišić trenutno boravi na akademiji Patrica Mouratogloua. Imate na njegovom fb profilu i video treninga sa Patricom. Mali mnogo obećava i nadam se da je kalibar za sami svjetski vrh u daljoj budućnosti.
Ovisi sam od sebe. Ima talenat i treba da radi. Bilo ih je još koji su obećavali pa su se izgubili, tako to ide kod nas. Za Aziza su govorili da je nešto neviđeno, za Tinjićku je Ivanišević rekao da je to buduća top 20 teniserka. Treba tu dosta znoji da se prolije i krvi propiša :D Ima još hiljadu Fatiha u Bosni, samo što Fatih ima repa za akademija :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 nov 2016, 22:00

Pisao o ovome malom davno nekad, ima talenta. Samo mora raditi, valjda i mi dobijemo igrača za sami vrh.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 nov 2016, 23:23

Kako je Fatic prošao u kvalama ortiseja. Prvu je dobio jučer.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 nov 2016, 23:28

Danas izgubio. :D

Damir Dzumhur!!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 nov 2016, 17:07

Unofficialpage je napisao/la:Pisao o ovome malom davno nekad, ima talenta. Samo mora raditi, valjda i mi dobijemo igrača za sami vrh.
Damir Dzumhur dislikes this.
:mrgreen: :mrgreen:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 07 nov 2016, 17:12

Unofficialpage je napisao/la:Pisao o ovome malom davno nekad, ima talenta. Samo mora raditi, valjda i mi dobijemo igrača za sami vrh.
Džumi je igrač za sami vrh. Top 25 u naredne dvije godine ;)

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 07 nov 2016, 17:16

remA1 je napisao/la:
E svasta hoda planetom...

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 nov 2016, 18:05

RafaGarros9 je napisao/la:
remA1 je napisao/la:
E svasta hoda planetom...

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Pa jedino da pocne da igra konstantno iznad svog sadasnjeg prosjeka :) Ovu poziciju trenutnu zasluzuje 100% ) ni vise ni manje ;) Pa evo onaj Borna Coric je sigurno za klasu jaci teniser pa opet ne moze ni u top 30 udje (mada je mlad i ima jos mnogo vremena ali u njegovim godinama su neki pravili mnogo vece rezultate) :) ali nada zadnja umire :D bice nesto ;)

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 07 nov 2016, 18:19

Pa logično da će početi igrati bolje, neće valjda igrati lošije :D Čuj Borna za klasu jači teniser, ne bih rekao baš.. :)

Ali živi bili pa vidjeli. Ko je to još u prvoj ozbiljnoj "ATP sezoni" skidao skalp Berdychu, Nadalu, Tomicu? Zatim dobijao duplo bolje rangirane poput Mayera, Veselyog, Haasea, Almagra...Istomina i Kudlu na travi. "Mučio" jednog Thiema koji je u to vrijeme bio među top 3 tenisera sa najboljom formom na touru, Goffina, Chardya, Raonica, Kohlschreibera, Sousu, Karlovića, Fogninija, Dimitrova... odnosno, skoro svaki ATP poraz je izgubio nakon što ga je protivnik dobio na "mišiće". :D

Realno, svaki "smiješan" poraz doživio je na Challengerima, i to od igrača koji su lošije rangirani. A to se desilo zbog neigranja na toj razini! ;) Treba sagledati neke stvari sa one vedrije, pozitivnije strane! :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2016, 18:33

Kad kažem sami vrhi mislim TOP 10 društvo. A realno Damir ne može u to društvo. :D

Nije Borna za klasu bolji, ako je i bolji nije puno bolji. Po varijacijama je Damir bolji ali Borna je mlađi pa ima vremena.

Sve te koje je mučio će početi pobjeđivati, možemo reći da je sezonu adaptacije odlično odigrao. Gore ne može, samo može bolje.

Damir Dzumhur!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 nov 2016, 18:41

Top 60 je realnost i tu ga treba ocekivati u nastavku karijere konstantno, top 25 je vec pretjerivanje, nije Damir kalibar za tih pozicija, ne znam kad cete to skontati
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2016, 18:53

Minimalno TOP 30 je kalibar, @bodi pretjera ga malo sa tim TOP 60, Damir je dosta bolji od tih TOP 60. Pa već je nakon Beča mogao biti oko 65. pozicije. Damir je pokazao da ima kvalitet da se nosi sa vrhunskim igračima. Prerano je donositi bilo kakve zaključke, jer tek slijedi pravi tenis, još nije dostigao svoj maksimum.

Damir Dzumhur!!!!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 nov 2016, 18:57

Unofficialpage je napisao/la:Minimalno TOP 30 je kalibar, @bodi pretjera ga malo sa tim TOP 60, Damir je dosta bolji od tih TOP 60. Pa već je nakon Beča mogao biti oko 65. pozicije. Damir je pokazao da ima kvalitet da se nosi sa vrhunskim igračima. Prerano je donositi bilo kakve zaključke, jer tek slijedi pravi tenis, još nije dostigao svoj maksimum.
U tome je kljucna stvar MOGAO :) Mi mu svi zelimo i TOP 10 ali realnost nije takva :) kad bi mozda servis popravio mogao bi nesto da napravi ali pitanje je koliko moze da unaprijedi taj segment i ta psiha njegova koja ga dosta koci :) vidjecemo, ima vremena za njega jos :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2016, 19:16

On mora prvenstveno raditi na preciznosti, koncentraciji, kretnji, anticipaciji i fizičkoj spremi, on jače udarati neće, bar ne puno jače, servis puno jače ne može biti. Ali može raditi na kick i slice servisu da bude još ubojiti. Pristup igri na ch i atp turnirima nije isti, na atp turnirima nije ponižen na gotovo nijednom meču, osim u IW protiv Marcela. TOP 10 vrlo teško, gotovo pa i nemoguće ali TOP 30 i uz malo sreće i TOP 20 sasvim realno. Kao što sam već rekao tek slijedi pravi tenis, nije još svoj maksimum dostigao, ima još vremena za popravak određenih stvari. Da ga povrede zaobiđu i velike stvari možemo očekivati.

Ja očekujem sljedeće sezone prvu atp titulu, ima turnira gdje može uzeti.

Damir Dzumhur!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 07 nov 2016, 19:31

Istanbul je Damirov naredne sezone! :D

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 nov 2016, 19:31

Unofficialpage je napisao/la:On mora prvenstveno raditi na preciznosti, koncentraciji, kretnji, anticipaciji i fizičkoj spremi, on jače udarati neće, bar ne puno jače, servis puno jače ne može biti. Ali može raditi na kick i slice servisu da bude još ubojiti. Pristup igri na ch i atp turnirima nije isti, na atp turnirima nije ponižen na gotovo nijednom meču, osim u IW protiv Marcela. TOP 10 vrlo teško, gotovo pa i nemoguće ali TOP 30 i uz malo sreće i TOP 20 sasvim realno. Kao što sam već rekao tek slijedi pravi tenis, nije još svoj maksimum dostigao, ima još vremena za popravak određenih stvari. Da ga povrede zaobiđu i velike stvari možemo očekivati.

Ja očekujem sljedeće sezone prvu atp titulu, ima turnira gdje može uzeti.
Casablanca o7

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 nov 2016, 19:41

Unofficialpage je napisao/la:Minimalno TOP 30 je kalibar, @bodi pretjera ga malo sa tim TOP 60, Damir je dosta bolji od tih TOP 60. Pa već je nakon Beča mogao biti oko 65. pozicije. Damir je pokazao da ima kvalitet da se nosi sa vrhunskim igračima. Prerano je donositi bilo kakve zaključke, jer tek slijedi pravi tenis, još nije dostigao svoj maksimum.
Ne mislim ja da je njemu vrhunac glede najveceg rankinga top60, nego da je realnost da ce imati konstantnost u top60, jedan ili dva uleta u top30 eventualnom titulom negdje ne znaci nista ako se on tu ne moze zadrzati, a veoma tesko da moze, nema on konstantnosti niti dovoljno kvaliteta za top30 ili vise, drugim rijecima ima previse ocitih mana o kojima sam pisao x puta, koji ce ga kostati samog svjetskog vrha
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.